Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Erikmy

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Futurehome

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Erikmy sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • En måned senere
  • Uke én ferdig
  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg
  • Samtalestarter

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dere er nok egentlig enige, det er bare oppkoblingsmetoden som varierer ifht volt på aktuatorer. Legger ved begge koblingsskjema. (Mine er 230v)
  2. Hmm, ok, så rundingene med kryss representerer aktuatorene? Er dette en normal måte å gjøre det på? Oppsettet for 24v med strøm inn på z-water2, og så LN ut fra bunn mot aktuatorene var litt sånn jeg så for det i hodet mitt og slik løsningen er koblet opp fra tidligere med den gamle styriongsenheten, men da skjønner jeg det blir litt annerledes. Takk! 🙂
  3. Heisann. Er ikke elektriker og sliter litt litt med å forstå dette koblingsskjemaet. Jeg kjønner at L N på toppen er strøm inn, men jeg skjønner ikke helt hva som skjer med L N ut på toppen og ned mot portene man skal feste strøm mot aktuatorene. Er det noen som hadde orket å tegne inn en aktuator i skjemaet slik at det blir klarere for meg?
  4. Oppdatering: Aqara-termostater og Futurehome II er satt opp og ser ut til å fungere bra: Heatit zwater 2 er i posten 🙂 Kommer til å gjøre konfig selv, og hyre inn rørlegger når det er klart. (Trenger også litt vedlikehold på selve anlegget, så tar det i samme slengen.) Utfordringer så langt: Kan ikke oppdatere firmware for Aqara-termostater uten Aqara hub. (Ikke nødvendigvis noe problem, men kan bli det i fremtiden.) Det virker som om man bare kan ha en termostat per *sone* i Futurehome huben. Prøvde først å legge til flere rom i samme sone og tilegne termostater til rommene, men da forsvant den forrige termostaten hver gang jeg la til ny. Litt merkelig, men det var min opplevelse. Litt vanskelig å parre termostatene med huben. Måtte noen forsøk til, og det tok litt tid hver gang, men de kom til slutt.
  5. Er nok mange muligheter. Vi overtok anlegget med aktuatorer og styringsenhet, også er det hovedsaklig at termostatene har tatt kvelden en etter en som gjør at vi ønsker oss helt vekk fra WATTS-opplegget, og da virker det som de beste løsningene er å bytte ut styringesenheten som bare støtter de proprietære termostatene. For øvrig er jeg usikker på hvordan det blir med disse Aqara-termostatene, men så i et annet forum at en rørlegger hadde brukt disse med hell. Hadde håpet at man kun kunne ta hensyn til temperaturendringer, selv om den også rapporterer på andre ting også (oog de koster jo en 1/4 av andre termostater på markedet så vidt jeg kan se.) Det kan godt hende det ender opp med at vi bare styrer det manuelt.
  6. Hmm, tror ikke helt jeg skjønner problematikken. Hvordan er det problematisk? Innetemperatur forandrer seg jo sakte, og spesielt vannbåren varme bruker lang tid på å varme opp uansett. Hvis man er avhengig av å regulere varmen kjapt, er vannbåren varme feil valg i utgangspunktet.
  7. Ok, så etter å ha lest litt rundt, har jeg endt opp med å gå for følgende løsning: Futurehome - Smarthub II som man for øyeblikket kan kjøpe fra Tibber for 1550 kr. Denne støtter ZigBee og Zwave på linje med f.eks. Homey som er langt dyrere. (Er selvfølgelig andre forskjeller også som antall enheter som støttes, frekvenser etc.) Home Assistant var også et alternativ, men det krever en del mer konfigurering og oppsett. Aqara Termostat fra Kjell & Company for 180 kr. per. Heatit Z-water 2 som styringsenhet for aktuatorene Ut fra det jeg har lest rundt omkring, tror jeg dette skal fungere, og vil spare meg ~2000 kr ifht å bytte ut styringsnehet med en ny "dum" variant eller mer proprietære løsninger samtidig som min smarthjem-resie starter 🙂 Merker jeg er litt spent på om dette blir smooth sailing. Ser ut til at denne tråden nå har endret seg fra et spørsmål til en prosjekttråd 🙂
  8. Heisann. Jeg har et gammelt "dumt" Watts-system hvor termostatene har tatt kvelden en etter en, så tenker å bytte ut styringsenheten + termostatene. I tillegg må jeg kjøpe meg en smart gateway. Ut fra det jeg har sett av priser så langt, ser det ut til at det kommer til å koste ca. det samme å sette opp en smart løsning som å kjøpe en ny dum løsning. Spørsmålet blir derfor: Hva vil dere anbefale? Primærfokuset vil være pris, men det bør også være relativt brukervennelig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.