Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

salo

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av salo

  1. Nei, dessverre. Sendte spørsmål til idlock, som svarte generisk at de ikke klarte å gjenskape problemet men skulle ta det som innspill til utvikling...
  2. Jeg prøver å få en ID Lock 150 (firmware 1.5.9) og en z-wave-enhet (firmware 1.6) til å fungere opp mot home assistant (zwavejs2MQTT). Generelt fungerer dette bra og man ser fint hvilken bruker som har brukt låset i zwave-notifikasjonene. Det som ikke virker på noen som helst måte er varsler med jamming og tampering. Manualen til Z-wave-modulen lister 14 access control states. Lock jammed (11) varsles kun med oppdatering av variabelen 113-0-Access Control-Lock state, de 13 andre kun med z wave notifikasjon. Dvs at ved hver jamming oppdateres variabelen med samme tall (113-0-Access Control-Lock state 11 => 11) og forblir derfor uendret. Binære sensoren binary_sensor.z_wave_module_for_id_lock_150_and_101_access_control_lock_jammed vil følgelig alltid stå påslått (om man ikke manuelt endrer den i home assistant). Jeg ville trudd 113-0-Access Control-Lock state skulle bli løpende oppdatert for alle de 8 første operasjonene (gyldig operasjon av låset), slik at jamming automatisk ville blitt nullet når låset igjen virker. Videre ville det jo vært fornuftig at jamming fremprovoserer også en zwave notifikasjon, og ikke bare en verdi-oppdatering? Ved tampering (dør åpnes når den er låst) settes variabelen 113-0-Home Security-Cover status til Door forced open (3). Denne blir kun nullstilt (113-0-Home Security-Cover status 3 => 0) hvis alarmen slåes av med master-PIN. Hvis alarmen slåes av med vilkårlig bruker-PIN sendes ingen oppdatering av variabelen. Følgelig vil binære sensoren binary_sensor.z_wave_module_for_id_lock_150_and_101_home_security_tampering_product_cover_removed alltid stå påslått, med mindre man fremprovoserer en alarm på låset og nullstiller med masterkode (eller manuelt endrer verdien i home assistant). 113-0-Home Security-Cover status burde jo den vært nullstilt for alle gyldige bruker-PIN da låset nullstiller alarmen for disse. Ellers ser jeg at loggen fra zwave ser ut til å utelate noe kommunikasjon hvis mange hendelser skjer samtidig, typisk låsehendelser blir tydeligvis nedprioritert/utelatt. I mitt system ser jeg også at modell-variabelen er satt til -106, og ikke 96 som manuelen angir for 150. Skal det være slik? Noen som vet av måter å få ryddet opp i variablene for jamming og tampering.
  3. Hvordan løser en koneproblemet/WAF; - Initielt at jeg vil ha elektronisk nøkkelfri lås på ytterdøra - Kona repliserer at nøkkelfritt blir det jo ikke siden postkassa har sylinderlås, så den nøkkelen må hun jo ha i handa uansett og hvorfor da ikke bare bruke den videre på ytterdøra (jeg har i min genialitet brukt nokså mye kronasje på systemnøkkel på alle sylindre i huset før elektronisk lås ble populært, og det var mange...)? Noen som har gode idéer til produkter som erstatter en mekanisk sylinderlås med elektronisk lås på en utendørs pakkepostkasse? Ser Stansefabrikken bruker IDbox-lås på noen kasser, men de påstår låsedesignet på disse ikke er kompatibelt med kasser med sylinderlås. Noen forslag?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.