Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Volvo140

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Volvo140

  1. Hvor mye last tåler disse? Ser at det også finnes dobbelswitch. Og hva er forskjellen på fibaro switch 1 og 2? Kan jeg f.eks. Legge denne i abb-boks, ha en ledning til dobbelstikk ute for å ha motorvarmer på bilen og en ledning videre til utelampene for å styre disse hver for seg? Er disse switchene to-polte? Må vel bryte strømmen på begge for utelampene?
  2. Takk, men så for meg mer en form for dings som er fast installert og ligger i en abb vanntettboks?
  3. Skal henge opp mange led utelys som skal være på en kabel rundt hele huset. De er led og ikke dimbare. Trenger en dings som kan skru av og på strømmen ved hjelp av homey. Hva er den enkleste, billigste og lureste måten å løse dette på? Denne kan enten plasseres ute i boks under kledning eller i kald garasje
  4. Endte opp med å bytte alle gulvfølere. Var enkelt. Prøvde først uten, men fikk feil temperatur uansett om jeg stilte på motstanden.
  5. Så da byttet du ikke termostaten, men justerte noe i heatit?
  6. Er bare redd jeg ikke får nedi ny, og da har jeg jo ingen gulvføler...
  7. Har 3 stk micromatic termostater og en stk EB therm termostat. Vil bytte til heatit, må jeg bytte gulvfølere eller kan jeg bruke de som allerede ligger i gulvet? Alt er mindre enn 2 år gammelt
  8. Tiden strakk ikke til så dette ble bare liggende. HS3 Pro lisens, UZB1 z-wave stick og RFXcom RFXtrx433e. selges til første mann med 3000kr. Holder til i stavanger-området ellers må kjøper betale frakt for tingene og eventuelle gebyrer for bytte Oppgradering til HS4 PRO er på salg nå
  9. Plutselig sluttet hs å ha kontakt med trådfri boksen. Hva gjør jeg for ar de skal snakke sammen igjen? Har aktivert og deaktivert, har skrudd av og på hs3, har tatt strømmen av trådfri. Trådfri fungerer med ikea appen. Ip adressen er oppdaterr. Hjelp..
  10. Godt poeng. Fikk det til å virke med den ene hubben nå[emoji41] Forslag til hvilken annen z-wave enhet jeg kan ha midt i huset?
  11. Måtte ta i bruk en ekstra trådfri gateway. Hvordan får jeg lagt til denne også? Ser ut som om trådfriseer har kun mulighet for en gateway?
  12. Moskus hadde rett. Fant låsen når pc stod 1 meter fra og fikk lagt den til. Men pc tilbake på kontor så får den ikke kontakt med låsen. Hva gjør jeg da? Hvordan få flyttet uzb1 nærmere låsen når pc må stå der den står?
  13. Man lærer så lenge man lever[emoji41] da prøver vi det. Er det andre enheter som også er slik?
  14. Ok, drt kan forklare problemet... er 8 meter fra låsen. Det er på en stasjonær pc... finnes noen mulighet for midlertidig å ta uzb1 på bærbar pc for å «pare» dem? Har ingenting annet z-wave
  15. Da er jeg i gang. HS3 PRO på Windows med UZB1 og trådfri pærer som jeg har kommunikasjon med. Id Lock 150 som jeg endelig fikk z-wave modul til. Denne finner ikke HS3. Hvor begynner jeg feilsøkningen? Finnes det noen måte jeg kan verifisere at z-wave modulen fungerer i låsen på?
  16. Da har jeg fått post. Manglet dessverre UZB1, men fikk RFXtrx433e. Homeseer HS3 er lastet ned og "moroa" begynner. Har Homeseer skolen foran meg og skal finne ut hvordan koble opp røykvarslerene siden dette sannsynligvis er det eneste jeg har som kan fungere med RFXtrx433E? Eller inneholder hjemmet uante dingsebomser som kan fungere her? Ser det første problemet mitt er at dette er ganske "manuelt". Mange kryss å velge mellom. Ser også at alle røykvarslerne jeg har er av typen Fireangel Wi-Safe WSI-601NO produsert av Sprue Safety Products Ltd. De ble kjøpt på salg for 2,5 år siden og kjøpte mange. De er nødt til å ha en form for trådløs kommunikasjon fordi de seriekobles og har et håndsett som lyser og hyler når brannalarmen går. Har flere slike håndsett og alle må tas ut av holderen for at brannalarmen skal stoppe. Så må vel også være en toveiskommunikasjon her? Hva gjør jeg?
  17. Da begynner investeringene. 1. Uzb1 eller noe annet til HS3? 2. RFXtrx 433e eller noe annet? 3. Conbee usb eller noe annet? 1. HS3 kommer på salg 50% i mai? Ihvertfall hva jeg leser på internett. Så er det 30 dager trial før jeg kjøper lisens på HS3PRO? Tenker å kjøre alt på win10 maskin 2. Har en haug med houseguard brannvarslere som var seriekoblet før oppussingen med lys-håndtak som skrudde seg på når brannalarmene gikk. Tenker om dette kan funke sammen med RFXtrx 433e? Så slipper jeg å kjøpe nye brannalarmer? 3. Conbee til for å styre ikeapærene? Håper på gode svar før bestillingen sendes. Er det riktig jeg har tenkt eller burde jeg velge noe annet? Trenger jeg det og passer det til det jeg har tenkt?
  18. Kult. Må man ha raspberry Pi? Eller kan programmet kjøres på windows maskinen som likevel skal kjøre HS etterhvert? Hvor finner du conbee usb til 250kr?
  19. Har kjøpt en haug med ikea trådfri pærer som er overalt i huset nå. Har ikke fått tak i sentralen til ikea enda, men de sa dette var kompatibelt med phillips hue sentralen. Burde man gå for denne istedenfor? Tanken er HS etterhvert som skal virke sammen med dette
  20. Neste spørsmål: brannvarslere. Ser at popp anbefales, men de er relativt dyre. Har man / er det nødvendig med en på hvert rom i et sånt system? Isåfall blir det: 6 soverom, loftstue, stue, gang, kjøkken?, kjeller, kjellerstue, kjellerkjøkken, vaskerom 14 brannvarslere? Må gå på batteri siden jeg ikke har tenkt på trekkerør og kabler i oppussingen. Ser elektroimportøren har noen billigere nexa som kan fungere? Hva anbefaler dere? Kjøpe 14 billige eller 3 stk popp? Altså en i hver etasje. Trenger i kjøpe idag siden vi skal flytte inn, bor i stavanger. Anbefalinger på sted å kjøpe?
  21. Da ble det Mill Glass ovner. Der stod det at de husket temperaturen ved strømbrudd.
  22. Tusen takk for gode tips. Akkurat nå skal jeg ut å handle 4 panelovner. Hva velger jeg som er kompatibelt med homeseer? Altså har en termostat som kan brukes nå og styres med homeseer senere når det er anskaffet? Tenker også pris...
  23. Takk for svar. Tanken var om det var en god «inngangsbillett» å gå for komplett verisure anlegg om det kan integreres med homeseer? Tenker også på at da blir grunnpakken og det viktigste drevet av verisure med support og oppetid. Det har jo sin kostnad, men man får vel også endel ting med her? Eller er det bare dyrt? Hva hadde dere drevne gjort om dere skulle starte på scratch. doorman dørlåsene er jo også billigere enn id-lock og id lock har fått litt tyn på forumene rundtom, og verisure har en form for support på dem om noe skjer. Trenger jo mer enn bare dørlåsene, men pris i forhold til hva man får betyr jo også noe. Abonnementer er jo dyrt. Må man ha abonnement for å styre yale doorman fra homeseer? Tenker verisure vs å sette sammen eget alarmsystem i homeseer uten abonnement.
  24. Har forsøkt å lese meg opp her. har kommet frem til at Homeseer kommer til å bli anskaffet, da det virker som et system med «alle» muligheter og jeg liker å fikle med ting og kan godta at det som regel er noe som ikke virker helt. har akkurat pusset opp huset for store pengesummer, men har i denne sammenhengen valgt å ikke blande inn elektrikeren i hjemmeautomasjonssystemet av prishensyn og uavhengighet. Har god tilgang på elektrikere i etterkant om noe der trengs. kommer til å bygge ut hjemmeautomasjonssystemet bit for bit. tanken min er å starte med: 1. Kjøpe Homeseer Pro 2. Verisure eller ikke? Gå for verisure med yale doorman på hoveddør og kjellerdør. Må man her ha «full pakke» for å bruke det mot homeseer eller holder det med ekstradingsen uten abonnement? går man for alarmpakke, er det mest fornuftig å kjøpe vindussensorer, brannvarslere og fylle på med alt snacks fra verisure? Det viktige er at det kan kobles sammen med og brukes med homeseer. egentlig trenger jeg bare dørlåsene... 3. Om jeg ikke går for verisure og klarer å fikse dørlås: hva trenger jeg av type brannvarslere, vindussensorer, lyspærer, termostater til gulvvarme etc? håper noen har gode råd å komme med her?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.