Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Dao

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Dao sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi har pusset opp et hus denne våren og underveis i prosessen startet jeg å tenke på smarthus og ulike løsninger. Jeg har brukt mye tid på å lese meg opp på dette forumet underveis, og gradvis forsøkt å implementere løsninger i prosjektet. Det har oppstått et problem, og jeg lurer på om noen her kan hjelpe. I utgangspunktet skulle alle dimmere være av typen Elko Plus(vanlige), men da jeg startet å tenke på smarthus ombestemte vi oss og valgte heller Elko Plus smart dimmere som kommuniserer på ZigBee. Dette i hovedsak fordi de hadde høyest WAF(har lært begrepet her inne?). Vi skal benytte og har kjøpt inn Samsung Smartthings som hub, og så får vi se om vi går over på HomeSeer på sikt som anbefalt her inne. Problemet er at Elektrikker ikke har lagt opp kabel fra tre av takpunktene til en fysisk bryter. Han har derfor montert opp Nexsa 433 Mhz sendere bak takboksen og trådløse Nexsa dimmere på veggen. Dette er ikke det vi har bestilt, og jeg ønsker heller ikke å bruke 433 Mhz da jeg har skjønt at dette kun støtter enveiskommunikasjon og er litt "utdatert" på lysstyrings fronten. Så spørsmålene er som følger: 1. Finnes det en løsning der man kan montere en z-wave eller zigbee trådløse boks bak lampepunktet, og en trådløs dimmer på veggen? Vi ønsker helst en dimmer som Elko Plus med dreibart hjul, eller som i det minste passer inn i en Elko Plus ramme og ikke ser for rar ut. Her kommer WAF inn i bildet igjen. 2. Alternativt kan vi droppe dimmer og kun ha en vanlig av/på bryter på veggen, men lampepunktet må kunne styres av smarthushuben. Finnes en slik løsning?
  2. Blir det tilsvarende som å bruke appen til VW? Jeg opplever CAR net appen som veldig ustabil, men blir kanskje bedre når bilen er koblet opp mot wifi hjemme?
  3. Jeg har foreløpig ikke noe system, men planlegger noe på sikt. Greit å ha en lader som kan brukes når det innføres differensierte priser
  4. Har en e-golf, så da kan jeg styre via appen foreløpig som du skrev tidligere. EcoLite virker som et godt alternativ for fremtiden, og prisen er jo og ganske bra.
  5. Kom du noe videre med dette? Jeg skal kjøpe en lader nå og vurderer EcoLite, så det kunne være interessant og høre dine erfaringer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.