Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

tommen

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

tommen sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei Jeg er ute etter en smart bryter for å styre et lys som står utendørs. Slik jeg har forstått det er det ikke nødvendig med 2-polt brudd så lenge lyskilden ikke kan skiftes og det ikke er stikk på lampa el. Det er montert veggboks for bryteren. Jeg ønsker en kablet bryter montert på veggboksen, og at den har normal manuell funksjon utenom mulighet for automatisering og fjernstyring. Gir god WAF... Har kikket på Elko sin smart bryter, men de er sabla dyre... Noen som har gode alternativer? Vet jeg kan legge inn pille, men usikker på om det er plass i boksen, pluss må ha bryter uansett... Kan og montere Philips Hue lampe, men det skal egentlig stå ei SG lampe her... Jeg skal bare for å komplisere det ha bryteren sort, og må passe i ramme med andre brytere. Såvidt jeg kan se har Elko bare RS16 bryter i hvit som har normal vippe? https://proff.elko.no/smartbryter-10a/smartbryter-10a-rs-ph-article3177-2952.html Ellers blir det de med kula på? https://proff.elko.no/smartbryter-10a/category2952.html
  2. Er det samme hvilken av KD101 variantene og merkene man velger? Ser ut til at det finnes endel varianter uten at jeg helt klarer å se forskjellen... :-S Trenger hardt å bytte ut røykvarslerne i huset, men har foreløpig ikke noen hub på plass. Har begynt å ta inn z-wave enheter ettersom termostater, lysbrytere og dørlåser har trengt utskifting, og heller mot at det blir en Homey eventuelt Homeseer (avhengig av ambisjonsnivå og tid...) ved neste korsvei. Tenker på det tidspunktet å utvide med noen smartere røykvarslere (f.eks. Furturehome sine på batteri, har ikke strøm lagt opp til de), men per nå trenger jeg få inn bedre sikring av heimen på en enkel og rimelig måte, men som jeg ønsker å kunne inkludere i smarthussystem i neste runde. Ser da ut til at KD101 gjerne gjentas som en opsjon her, men kan man bomme her ved å kjøpe "feil" type?
  3. Noen som har bekreftet her at de vil kjøre seriekoblet uten hub når de først er satt opp? Antar det isåfall vil gjelde uansett om man bruker Futurehome sin eller andre som Homeseer eller Homey?
  4. Du tenker på ESH Plus Super Termostat? Litt av et navn forresten... Den kjører vel Zigbee og i en proprietær innpakning? Eller kan man koble de opp i andre sine systemer? Ser d står følgende i spec: Max load: 2300W Spørs om den heller tåler startstrømmen fra selvregulerende VK...
  5. Ingen som har noen opsjoner her?
  6. Finnes det aktuelle alternativer til Heatit sine termostater? Har et par Heatit (16A) som styrer selvregulerende varmekabel. Men startstrømmen blir for høy, så de går i spinn. Skulle gjerne hatt tilsvarende, men med relee som tåler vesentlig mer Amp...
  7. tommen

    Forslag til løsning?

    Hm, Telldus Live er kun skybasert? Skeptisk, tenker meg det lokalt kontrollert og styrt. Ser kun Danalock av smartlåser på listen der?
  8. tommen

    Forslag til løsning?

    haha, det var et utslag av kjapp registrering på forumet, og at ingen muligheter er lukket ennå... burde gjerne valgt "annet" istedet ? Edit: skulle være en quote her av Evelen, men var litt tidlig på morgenen..
  9. tommen

    Forslag til løsning?

    Holder på med litt oppussing og vurderer få inn noe smartness samtidig. Noen som kan hjelpe med en anbefaling? Har lest endel, men er jo "litt" å få oversikt over... Enkelt system er bra, men fint om en ikke vokser ut at det. Har ikke behov for å programmere eller scripte, men har vel bakgrunn nok fra området til å finne ut av det om nødvendig. I første rekke er det mest aktuelle enkel automatisering ala å trykke på knappen "Ferie" så går alt av lys og varme etc i feriemodus. Tenker i første rekke se på styring og sammenkobling av: - Lys, først LED downlights, ideelt med manuell dimmer med hjul i tillegg, første rekke 4 soner, utvides med flere senere - Gulvvarme, varmekabler, to regulatorer nå, utvides gjerne senere med 4 til - Smartlås, 2 stk - Røykvarslere, ca 6 stk - Lading av elbil - Mulig garasjeportåpner, men denne er pt ikke dekket av nettverk fra huset Har sett på type termostat fra HeatIt, håpet og deres z-dim skulle kommet snart, ID Lock, ladestasjoner som Zappi og Easee, etc. Ingenting av utstyret over er kjøpt inn, så det er ingen føringer :-) Noen bra forslag til system og eventuelle spesifikke produkter som passer med dette?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.