Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ivers

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant
    Z-Way

ivers sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Fikk ikke med meg at du hadde fjernet hjemmesentralen, da vil trolig ikke mitt oppsett fungere siden det baserer seg på at man setter hjemmesentralen i bromodus. I bromodus får IPTV og internett to forskjellige IP-range og ja, Q22 er avhengig av begge deler for å fungere. Nå kjenner ikke jeg funksjonaliteten i asus routeren, men om den har støtte for VLAN og IGMP-snooping så trenger du vel strengt tatt ikke to switcher? Hva om du tester løsningen med hjemmesentral i bromodus, la asus håndtere kun internett, la switchene ta seg av VLAN-splitting iht. oppskrift (siden du allerede har alt utstyret), fungerer det da? I bromodus gjør ikke hjemmesentralen stort annet enn å øke strømregninga med noen få kroner i året, om det da ikke er tvingende nødvendig for deg å fjerne den helt fra oppsettet. Ser at på P2812ac så er det LAN1 som formidler internettsignalet så det må du evt. ta høyde for om du sammenligner med mitt oppsett (FMG-3542 sender internett på LAN3 og IPTV på de øvrige).
  2. Hei! Vet ikke om du har fått løst dette, men hadde selv en lignende utfordring for halvannet år siden. Pga manglende konfigurasjonsmuligheter i hjemmesentralen ville jeg sette denne i bridge for å bruke egen router. Jeg hadde hjemmesentralen i et rom (kontor med diverse kablet nettverksutstyr) og skulle hente ut tv+internett på stua, problemet var at jeg hadde kun en nettverkskabel mellom disse rommene. Når hjemmesentral settes i bridge splittes internett og tv LAN, så jeg brukte en switch for å "samle" signalet ut fra kontoret i en kabel, videre splittet jeg signalet med en annen switch på stua slik at dekoder og stue-pc fikk hver sin kabel. Jeg brukte riktignok to stk TP-Link TL-SG108E, men prinsippet burde være det samme på en 5-ports switch. Oppsettet har vært helt stabilt for min del og alle funksjoner med opptak/pause/spoling/leiefilm etc. fungerer. Legger ved en liten guide over hvordan jeg satte opp alt. nettverk altibox.pdf
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.