Erling

Medlemmer
 • Innholdsteller

  383
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Erling vant dagen sist April 30

Erling hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

94 Excellent

Om Erling

 • Rang
  Avansert medlem
 • Bursdag April 4

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
 1. Julepynt - led-strips utendørs?

  Snart-jul-bump. 🤓
 2. Yes, dette var glimrende. Nyttig å vite at varmepumpa bruker 12 i døgnet, forbruket siste time var -1. Tydelig at jeg har rota med ID. Hvis jeg vil måle 3 stk., lage 3 script eller... Forresten, jeg lager 3 script. @Moskus, takk.
 3. Folkens, jeg trenger belysning til jul. Bor høyt i blokk, på terrassen er det 5 glassruter på 1x1 meter. Jeg ser for meg noe som settes opp og kan programmeres med tekst/farge/mønster. Hvis det blir tullete kostbart blir det hvite led-strips med on/off. Men du verden så gøy det hadde vært med running lights… Noen som har gjort noe lignende med tanke på leverandører og forum med tips og erfaringer? Feelgood-film som inspirerte meg for mange år siden: http://www.imdb.com/title/tt0440205/ Takk.
 4. Aeotec smart switch 6

  1. Det er helt likt hos meg med Homeseer - rapporteringen uteblir. Tenkte først at det var "meg" som var problemet, men nå har jeg optimalisert nettet - uten at det hjalp. Jeg har ikke testet on/off, men rescan fikser alltid opp. 4 enheter kutter ut rapportering ved forskjellige intervaller. "Config-bilder" nederst. 2. Fungerer ikke med varmtvannsberederen. Også her antok jeg at "Erling" var feilen, men ny enhet var helt lik. Den lyser grønt, som betyr on, reagerer på on/off men watt står som 0 og jeg må dusje i kaldt vann. Specs: https://aeotec.freshdesk.com/support/solutions/articles/6000167099-smart-switch-6-technical-specifications- Jeg mistenkte at belastningen var for høy, men det henger heller ikke helt på greip. Totalt forbruk, med varmtvann rett i kontakten er rundt 2000 w, uten den rundt 1200 w. Den slåes on/off uten problemer med varmtvannsberederen tilkoblet, med en IKEA-lampe rapporterer den fint.. Kan det være så enkelt som at belastningen når den plugges inn er så høy at switchen bare kobler ut? Vil gjerne løse dette nå som veldig mange andre ting har falt på plass. Noen tips på pkt. 1 og 2? Takk.
 5. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Tusen takk @Moskus for underholdningen.
 6. Aeotec MultiSensor viser "gale" verdier?

  Løste dette med ny enhet, jeg bruker multisensor 5 som Tronika sa hadde IP42. Dermed ble det ny hardware. https://www.mpl.ch/info/IPratings.html Bakdelen er at den nye sier det er 9,2 grader ute...
 7. NRK Fobrukerinspektørene og hacker på besøk

  Da har jeg sett episoden, moro: https://tv.nrk.no/serie/forbrukerinspektoerene/MDHP11004017/04-10-2017#t=10m31s Men hva skjedde @Moskus? Hvordan kom han seg inn?
 8. Forbruksscript?

  Det hadde vært flott hvis jeg (vi, sikkert andre som henger seg på) kunne se både f.eks. varmepumpa og totalt forbruk på en slik måte jeg beskrev. Varmepumpa ble skrudd på i dag, 6 mnd. siden forrige gang den var i bruk.
 9. Forbruksscript?

  Jeg skulle gjerne satt kW Hours for diverse enheter til variabler for å kunne vise forbruk siste time, døgn, uke osv. Ideen kom fra en viss @Moskus som skrev: Tenker på det øverst til høyre. Jeg er garantert ikke den første som tenkte på dette, kanskje finnes det en plug-ins som gjør dette.
 10. Takk foe tipset, B-knappen hjalp ikke... Skulle ønske vi fikk en butikk i Stavanger som hadde slikt på lager. Blir lettere med ny dings når elektrikeren kommer i morgen for å gjøre litt andre ting.
 11. 4 Z-Wave dimmere

  Qees, kjøpt hos Tronika for noen år diden. Fjngerer bra med HS3, andre vet jeg ikke noe om, men skal være kurant. Forbruksrapportering ble ikke brukt, dimming er smooth. 1000,- for 4 er vel en fair pris?
 12. Jeg satt ved kontrolleren midt i boligen, ref. kort avstand ved inkludering. Soverommet hadde en Fibaro 2xx-on/off bryter lagt til som node 74 uken før. Vet dessverre ikke mer nummeret på den fra mobilen nå. Sorry. + Når jeg eller onkelungen klikker lynkjapt på bryteren 3 ganger skjer det ingfnting. Hverken ved exclude eller include. B er gjemt, må jeg ta den ut og teste skal jeg notere ned nummeret. EDIT: Er en av disse FGS-212 eller FGS-213
 13. Off Topic-tråden

  Viktig med kildesortering, røykvarslere og sensative i hver sin eske. God helg...
 14. De siste ukene har jeg jobbet (altfor) mye med Z-Wave, la inn en del nye Fibaro brytere , Popp, Strips osv. I forbindelse med inkludering av Popp røykvarslere ble det også ekskludering, mer om det senere. 😄 Når jeg kjørte en ekskludering i Homeseer, aktiverte på kontroller, trykket på røykvarsleren: Da forsvant node 74, som var lyset på soverommet. Altså, ikke i nærheten av den jeg aktiviserte. Shit tenkte jeg, får fikse den senere... Nå som alt det andre begynner å falle på plass, vil jeg gjerne ordne opp på soverommet. Node 74 er borte fra Homeseer, ikke får jeg ekskludert eller inkludert den. Eneste sporet jeg har av node 74 er i et event, men da som missing. Frustrert. X-Files eller andre tips?
 15. Nordic Edge: Sett fra en enkel entusiasts øyne

  Takk for en trivelig rapport.