Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

StianF

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

StianF sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tror muligens problemet er MBUS adapteret ditt. Hadde den samme og fikk den ikke til å fungere. Les første post på nytt, og kjøp den adapteren som står anbefalt der.
  2. Har endelig fått det til Men som dere ser så er det en omregningsfeil for volt. Er usikker på hvor denne omregningen blir gjort. Når jeg debugger output i Node-Red viser den korrekt verdi. Noen tips? Edit: Nevermind. Var en mV og mV konvertering i flowen min som var overflødig.
  3. Prøvde det nå, men får bare lest ut data når jeg bruker parity None. Even og odd fungerer ikke. Mistenker usb converteren min, så har bestilt ny så får vi se om den leser ut noe mer.
  4. Hmm.. Usikker på om jeg gjør dette rett.. Når jeg prøver å skrifte paritet så får jeg ingen respons fra terminal. Se pastebin. None: https://pastebin.com/WZU6DjKV Odd: https://pastebin.com/jpGFSgSE Even: https://pastebin.com/h3gBpZGN
  5. https://pastebin.com/48DZ7AGZ Slutter fremdeles ikke på 7e Noen tips til hva som er galt?
  6. Funket den! Men leser ut litt rare verdier.. 0V på fasene og 0 strømtrekk.. Noen ide til hva som gjør det?
  7. Tusen takk! Skal teste ut den! Står sikkert tidligere i tråden, men hva inneholder timesverdien? Forbrukt effekt siste time?
  8. Må rette meg selv litt. Når jeg kjører ./test_rx -n -d /dev/ttyUSB0 skjer det absolutt ingenting. Har prøvd ./test_rx -x /dev/ttyUSB0 også uten hell. Når jeg leser ut seriell data med Arduino IDE ser jeg vertfall at jeg klarer å lese ut noe: Noen som kan hjelpe meg?
  9. Håper det er mulighet for en nybegynner å stille noen spørsmål. Har prøvd å følge oppskriften til punkt og prikke, men det ser ut til at det stopper opp når jeg skal prøve å lese ut data. Skjer ingenting (utenom replay fra fil) etter at jeg har skriver inn forskjellige kommandoer. Har prøvd alle jeg kan se i listen. Hvilken kommando skal jeg bruke for å se at konverteren og programmet i det hele tatt får inn data? Har målt med multimeter på pluggen, og alt ser fint ut der. Jeg bruker denne m-bus til usb konverteren: https://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-USB-to-MBUS-slave-module-discrete-component-non-TSS721-circuit-M-BUS-bus-data-monitor/32814808312.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7efe4c4dyelKQg Har Kamstrup måler. Noen tips til å hjelpe meg videre?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.