Gå til innhold
 • Bli medlem

petersv

Medlemmer
 • Innholdsteller

  547
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

petersv vant dagen sist 13. mars

petersv hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

82 Excellent

Om petersv

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

1 224 profilvisninger
 1. Det er ikke uvanlig, men det er da selvfølgelig bedre å trekke fra begge ender 75m.
 2. Du kan helt fint få rørleggeren til å legge varmekabler inne i de eksisterende rørene. Det tror jeg blir det beste og rimeligste alternativet. https://www.thermotex.no/portfolio-item/thermotex-selvregulerende-varmekabel/ eller https://www.ebecoheating.no/frostbeskyttelse/f-10 Så kan man skru de helt av når frosten ikke er et problem, men de trekker veldig lite når det ikke er kaldt siden de er selvregulerende (motstanden øker i takt med temperaturen.)
 3. Jeg vil påstå den eneste sikre løsningen her (som selvfølgelig burde vært valgt fra starten) er Elvestad-kabel. http://www.isoterm.no/ Det er garantert en aktuator som kommer til å ryke, og det blir mye vedlikehold på slik automatikk også, noe som er enda verre å vedlikeholde for "svigermor".
 4. Samsung Smartthings støtter vel det meste, er enkelt å bruke og koster veldig lite?
 5. Oi, dette er faktisk ganske ille, kun sky-API. For meg er ethvert produkt ikke noe bedre enn hvordan det opererer i "worst case"-scenario. I dette tilfellet er "worst case" faksitk "most likely case" hvis du tenker 10 år fram i tid. Nå kan man diskutere om det rimelig å forvente at et produkt som dette skal ha en lengre levetid enn 10 år, men jeg personlig ville aldri kompromisset med muligheten til å ha 100% lokal styring av automasjoner. Dette gjelder også lading av elbilen. F.eks. er det kjedelig om du ikke stopper ladingen av bilen hvis du overbelaster hovedsikringen pga. at internett er nede for deg eller tjenesteleverandøren, eller en hvilken som helst part mellom dere for den saks skyld.
 6. Er det noen som vet hva som skjer med Eesee og funksjonaliteten hvis de skulle gå konk? Er det mye som avhenger av at de har kontakt med produsentens sky-tjeneste? Det er det eneste aberet jeg har hatt mot Zaptech, at de tom. ikke støtter lokalt styrt lastbalansering. Man er mao. 100% avhengig av internett og at tjenesten fra de fungerer for å kunne utnytte effekten i ladeopplegget man har kjøpt. Hvis ikke går de i nødmodus, og man får kun ladet med 5A én-fase. 😬
 7. TWC kan kontrolleres over RS485 hvis du setter den i slavemodus. Jeg har ikke prøvd selv, men det er mulig du da klarer å få boksen til å levere 11kW til Model 3-en din. Sjekk https://github.com/ngardiner/TWCManager for styring fra en Rasperry Pi. Det at man kan kontrollere noe lokalt uten å være prisgitt leverandørens tjenester i "skyen", er for meg personlig mye viktigere enn 7.5 vs. 11kW.
 8. Alle huggere som hugger Leaf selger de. F.eks. Grønvold. Elbilmek i Asker har sikkert også. Ligger endel på finn.no også ofte. Dette må jo være et kupp, hvis du skal ha gigantisk batteribank https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=175931029 Jens Kr. Kirkebø har laget en slik bank selv, du kan jo kanskje høre med han for tips: post@ladespesialisten.no
 9. Du må nok ha en DC-DC uansett, men de er veldig effektive når de opererer i det spenningsområdet. Mean Well sin RSD-serie f.eks. Leaf-celler tror jeg er noe av det rimeligste du kan få tak i, og er enkle å ha med å gjøre. Et kjapt google-søk viske meg denne tråden https://secondlifestorage.com/showthread.php?tid=7159 som omhandler BMS-valg for leaf-celler. Her er en inspirasjonsvideo:
 10. Jeg ville gått for lithium-batterier, siden de gir deg mye mer utnyttbar energi. Mao. trenger du en mye mindre og lettere batteribank. Prismessing er det ikke lengre så mye dyrere, og holdbarheten er såpass mye bedre, at jeg tviler på at bly er billigere i lengden. Prøv også å ha så høy batterispenning som mulig, 48V er sikkert smart, iom at du da kan bruke masse PoE-utstyr om du vil. Sparer på kabler siden du kan ha en brøkdel av kvadratet kontra 12V.
 11. Aqara temp-/luftfuktighetssensorer er fantastiske til prisen. Små og lette å plassere, og batteriene varer veldig lenge (flere år.) zigbee.
 12. Jeg tolker det som at ali ikke har ansvaret, ergo blir det tollbehandlet ved ankomst og mottaker må betale ev. gebyr og moms. Om jeg feiltolker det, vet jeg ikke?
×
×
 • Opprett ny...