Gå til innhold
 • Bli medlem

petersv

Medlemmer
 • Innholdsteller

  735
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

petersv vant dagen sist 10. august

petersv hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

2 605 profilvisninger

petersv's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

123

Nettsamfunnsomdømme

1

Community Answers

 1. Hvis det er vanlig single to-polet bryter kobles den foran Fibaroen på N og L (ev. L1 Lx hvis du har IT-nett), men hvis du snakker om to-polt bryter + 1 som denne tråden diskuterer er det som skjema litt lengre bak i tråden. Siste er ikke sikkert elektrikeren er klar over, så da kan det være lurt å vise han skjemaet. Ellers bør kanskje en Admin rydde denne tråden kraftig, og slette 90% av trådene som enten er off-topic eller har feilinformasjon fra før løsningen ble nådd.
 2. "som inngår i en fast installasjon". Vil tippe den sunricher by-passen vil fungere fint.
 3. Aqara bevegelses- og temp-sensorer har jeg best erfaring med. Kjøper du den med LUX-sensor kan du få den til kun å skru på lyset om det er mørkt i rommet f.eks.
 4. Den kan kobles parallelt med lampa på selve lampepunktet, som er lov å gjøre selv.
 5. Du trenger nok en slik: https://www.dustinhome.no/product/5010876925/bypass
 6. Det var tilfellet her også @matsmekker82. Jeg har den montert via ledning med støpsel som står tilkoblet i utekontakt, tilkoblet året rundt. Strømtrekket i selve modulen holder den varm og unngår dermed kondens vil jeg tro.
 7. @matsmekker82, bryteren er inne, koblet til en Fibaro Dimmer 2, Roller Shutter 2-en er ute i en IP67-boks. Fungerer bra med direkte-assosiasjon. Husk By-pass på dimmeren, hvis du ikke har last fungerer den ikke.
 8. Du får doble, men ikke sett noe mer enn det. F.eks. https://www.eldirekte.no/ecodim-dobbel-vridimmer-zigbee/cat-p/c/p1500018267 eller https://ledlyskilder.no/230v-led-dimmere/4472-zigbee-innbyggingsdimmer-2x-100w-led-dimmer-kip-tryk-push-dim-tuya-zigbee-til-innbygging.html Har testet et par av sistnevnte, fungerer greit.
 9. Ja, det fungerer greit. Holder du inne så stopper den når du slipper knappen, trykker du bare en gang går den til endeposisjon. OBS. du må ha bypass på fibaro-dimmeren, den fungerer ikke uten lyskilde tilkoblet.
 10. Ja, den er koblet til utekontakt. Har en direkteassosiasjon til en Fibaro-dimmer inne med impuls-markise-knapper. Måtte gjøre det sånn siden det ikke var noen rør fra bryter til stikk ute. Min boks ligger oppunder taket til markisa den styrer, blir ikke spesielt varmt i skyggen der.
 11. Jeg har min i en IP65-koblingsboks utendørs, tilkoblet stikkontakt med apparatledning, overlevd fint i 4 år.
 12. Jeg har en til overs du kan få for en tusenlapp, hvis du vil.
×
×
 • Opprett ny...