Gå til innhold
 • Bli medlem

petersv

Medlemmer
 • Innholdsteller

  383
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

petersv vant dagen sist Oktober 14

petersv hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

53 Excellent

Om petersv

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

490 profilvisninger
 1. Hva får du hvis du pøver: 'sudo minicom /dev/ttyUSB0 -w' (finner du ikke minicom må du isntallere det med 'apt get install minicom'. Du må trykke ctrl-o og sette opp baud rate, skru av hardware flow control og angi tty path i configen i minicom) På den måten kan du se om du mottar noe i det hele tatt på porten.
 2. petersv

  Hassio - Flytte DB/log til USB/SSD?

  Rpi 3 (uten + ) kan også boote rett fra USB-devices,
 3. petersv

  Holder rfxTRX på å gå ut?

  Men tenk så mange timer konfigurering du hadde spart, eller var det ikke SÅÅÅ viktig likevel? ;D
 4. petersv

  Holder rfxTRX på å gå ut?

  PS: Prisen på det ene eller det andre er vel underordnet alt annet for oss som orker å holde på med dette her. Og å sette det opp er jo mer enn halve moroa, hvis ikke hadde vi kjørt futurehome, KNX, osv. hele gjengen.. Bestill en nå, så har du den om to uker!
 5. petersv

  Holder rfxTRX på å gå ut?

  Vet ikke helt hvor du har prisene dine fra, men jeg ga 100kr for alt sammen, og det tok ikke mange minuttene å koble sammen. Er endel flere enheter som er støttet i Rflink, f.eks. Ikea Ansluta på 2.4GHz. Sjekk linken jeg posta for priser og hvor du kjøper delene (aliexpress er et hint ) Jeg brukte denne guiden. Med NodeMCU-en gjør du den trådløs over Wifi. https://github.com/genestealer/Home-Assistant-RFLink-Gateway-ESP8266 Jeg har også over dobbelt så lang rekkevidde med RFlink på 433MHz enn jeg hadde når jeg testa Rfxtrx før den døde.
 6. petersv

  Holder rfxTRX på å gå ut?

  Arduinoen (som da blir RF-linken) putter du i en boks. Så kobler du USB-kabelen rett i Raspberry Pi-en og den kommer opp som serie-enhet. Den vil da automatisk fungere med hass, domoticz osv. ved at du spesifiserer hvilken port som er koblet til, typisk ttyUSB0, 1 eller noe.
 7. petersv

  Holder rfxTRX på å gå ut?

  Den står på listen: Bofu motor controller (Rollertrol) BF-301, EY1612, EY1624 and others http://www.rflink.nl/blog2/devlist Veldig enkelt å lage, for ca 10€. Du trenger en ATMega og en sender og en mottaker. https://diyprojects.io/how-build-rflink-433mhz-radio-home-gateway-domoticz/
 8. petersv

  Hassio - Flytte DB/log til USB/SSD?

  Ikke svar på spørsmålet, men jeg har deaktivert eventloggen. Jeg ser ikke helt behovet da "last state" er det eneste jeg trenger, og det ligger i minnet. Et tankeeksperiment, lage en RAM-disk som du setter opp etter boot, og skriver dit. Ev. skrive den til disk før reboot hvis man ikke vil miste dataene. Hvis man logger minimalt, bør det ikke være behov for mange megabyte.
 9. petersv

  Holder rfxTRX på å gå ut?

  Av nysgjerrighet, støtter Rfxtrx noe som Rflink ikke støtter?
 10. petersv

  Fibaro Single Switch 2 - problemer z-wave

  Tipper problemet er en parameter på Fibaroen som er satt til at den forventer at du holder inne knappen (ikke momentary-switch.) PS. Bytter du, vil jeg også som over her anbefale deg å gå for fibaro dimmer 2, som er ment til formålet. Det vil aldri fungere å montere en dimmer inn på S-inngangene på noen fibaro, men selvfølgelig kan du ha hva du vil i serie med lasten, men det spørs om fibaroen er happy for det som ekstra last (jeg tipper den ikke er det.)
 11. petersv

  App for Iphone

  hass.io på raspberry pi og deres iphone-app vil gi deg dette. alt lokalt.
 12. petersv

  Verisure

  du kan lage de via gui-et under config og automations, eller via tekst i configuration.yaml
 13. petersv

  Hvordan HASSer du?

  Jeg har skrudd av all logging og eventslagring (ingen database overhodet), og har etter det ikke hatt noen problemer med sd-kort som feiler. Fant ut at jeg ikke trengte å se tilbake i tid, da den featuren var ganske dårlig uansett.
 14. petersv

  HA tilgang hjemmefra og utenfra

  Hvis dere kjører hassio, kan dere få alt "gratis" ved å bruke duckdnns-pluginen. Den setter tom. opp sertifikater for den med let's encrypt med automatisk fornying. Enklere og sikrere blir det ikke. Jeg har (for å øke sikkerheten littegrann) valgt en random ganske høy proprietær port som jeg bruker (må manulet skrive denne inn etter : i duckdns-url-en min) og har satt port forwarding på denne i min get Huawei-ruter. Edit: og det fungerer fint hjemme og borte. Bruker web-appen på android festet til hjemmeskjermen.
 15. petersv

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  Takk, skal teste det ut.
×