Gå til innhold
 • Bli medlem

petersv

Medlemmer
 • Innholdsteller

  438
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

petersv vant dagen sist Oktober 14 2018

petersv hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

66 Excellent

Om petersv

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

843 profilvisninger
 1. Støtter @Moskus i at du bør gå for tls på fjernstyringskommunikasjonen. I Home Assistant som jeg bruker, så har de en ferdig duckdns-plugin som fikser public url for dynamisk ip (din 4G-router har ikke samme IP bestandig), og automatisk let's encrypt (gratis signert SSL sertifikat.) Det forutsetter at du bruker hass.io - varianten som støtter plugins.
 2. petersv

  ID-Lock V2

  Det er bra nytt 😄
 3. petersv

  ID-Lock V2

  Jeg slet litt med batteri, og tror det er to årsaker til det. Det ene er software, det andre er mekanikk. Hvis låsen går tregt så bruker den veldig mye mer strøm. Vil anbefale å demontere låsen og påse at du har brukt et så kort som mulig "mellomstykke" eller hva det nå heter, siden den da går lettere etter min erfaring. Smør også gjerne låsefallen med egnet fett. Deretter ville jeg sjekket om du har siste sw på z-wave-modulen. Til sist ville jeg tatt vekk midlertidig enheten som du kan mistenke mesher gjennom låsen og rapporterer ofte (dette vet jeg ikke om er et problem eller tilfelle, men jeg har skrudd ned rapportfrekvensen på noen strømplugger jeg hadde og mener det har hatt litt å si.) Disclaimer: Jeg har byttet lås, da den første ikke fungerte skikkelig, og batterikassa var så trang at ikke de aller minste batteriene fikk plass uten at plasten sprakk, så det kan tenkes jeg har bedre opplevelse av den nyeste enn den gamle. Edit, bruker hass og open-z-wave, med min xml (som nå skal være del av open-z-wave)
 4. https://www.eldirekte.no/heatit-z-trm2fx-hvit-z-wave-termostat/cat-p/c/p10642672
 5. Merkelig at dere poster denne både her og på facebook. Det virker som om dere prøver å skifte fokus over på å så tvil om kundens troverdighet med beskyldninger om trakassering av deres ansatte? Hva dette har med denne saken skjønner jeg ikke, spesielt ikke siden dere i neste avsnitt selv sier at saken må rettes til myndighetene, så hvis dette stemmer og det er hold i at dere har blitt trakassert, bør jo dette rettes til rette myndighet, ikke her? Jeg tviler dog på at dere kommer til å besvare denne tråden noe mere, men uansett om det er hold i disse beskyldningene eller ei, må jeg si at jeg er meget lite imponert over Otovos behandling av denne saken.
 6. Hva endte du med? En likeretter for strøm til fibaroen og relee rett på signal fra klokka?
 7. Ikke meningen å kuppe tråden, men nå fikk jeg fryktelig lyst til å lage en ringeklokke med høyttaler som sier "Vi er dessverre ikke hjemme" hvis huset er tomt. Hvis vi er på ferie kan den si, "vi kommer hjem om (random mellom 5 og 20) minutter eller noe, slik at tyver ikke føler seg helt trygge Ser ikke poenget med at jeg skal måtte snakke fra mobilen til kolkka slik som alle andre smartklokker krever.
 8. Jeg ville brukt nodemcu og et relee for å deaktivere ringefunksjonen ved behov. Er sikker på at jeg har sett en guide på det her en plass. EDIT: bigo!
 9. Du må jo uansett på do, så du kan jo dimme lyset selv også (stikk stikk)
 10. Aidon bukte ikke det HAN-spesifiserte formatet på meldingene før nå i år når de har åpnet porten offisielt. Står mer om det her inne hvis du ser i de to trådene om emnet.
 11. Iom. at Hafslund og de andre har byttet format, så må nok mange belage seg på å bytte parseren.
 12. https://coop.no/sortiment/obs-bygg/varme-og-ventilasjon/elektrisk-oppvarming/mill-av1000l-wifi?variantCode=640380 m.fl.
 13. Takk for svar @Rogerbl, jeg vil helst ikke ha video ut på nett, så da er det nok ikke produktet som er ideelt for meg.
 14. Jeg tror risikoen for at det er en bakdør generelt er ekstremt liten, og det kan lett fikses med å blokkere trafikk ut på nett fra nettbrettet. Du kan også overvåke trafikken om du vil. Kjøper du fra Asus eller Xiaomi, er det nok ett fett mtp. "sikkerhet".
 15. Laster du ned rett fra videostrømmen lokalt, eller fra "skyen"?
×
×
 • Opprett ny...