Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Gullars

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Gullars sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Dedikert Sjeldent

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi gjør i dag vesentlige oppgraderinger på en næringseiendom vi eier: 1) Solceller 2) Luft til vann VP 3) Nye ventilasjonsaggregat 4) Utskiftning av belysning til LED (mest sannsynlig Signify/Philips) 5) Oppgradering av radiatorer med smarte termostater Tiltak 1 og 2 er i gang og tiltak 3 vurderes nå. Når det gjelder tiltak 4 har alle radiatorene sentral styring (KNX). Vi har imidlertid fått signaler om at en del av dem må byttes ut, og jeg vil da sikre at vi får en god og fremtidsrettet løsning. Har fått tips om Uponor Smatrix. Gi gjerne lyd dersom det er andre løsninger jeg bør se på. I dag har vi KNX og Schneider Spacelogic på huset. Jeg ser at vi blir ekstremt avhengige av installatøren på dette, og jeg kunne tenke meg noe som fungerer litt mer «rett ut av boksen», der man enklere kan sette regler og gjøre justeringer selv. Viktige krav til eventuelt nytt styringssystem: 1) Må ha støtte for dagens KNX-komponenter (bl.a. termostater til radiatorer og CO2-sensorer til ventilasjon) 2) Må ha støtte for «morgendagens» trådløse teknologi: f.eks. Signify/Philips og trådløs termostatløsning 3) Må kunne sette opp enkle regler selv, typ minimere strømforbruk om natt når det er sol på dag; reduser effekter når strømpris er høy etc. 4) Ikke nådeløst dyrt å sette opp og drifte. Jeg har fått anbefaling om å se på: *BRAID fra Siemens/FinStack *Airthings *Clevair Erfaringer med noen av disse, eller innspill til andre løsninger jeg bør se på? Tar også gjerne innspill på noen av de andre problemstillingene jeg tar opp ovenfor.
  2. Ja, for min del er dette veldig spennende å få til. Akkurat nå har jeg koblet ut spabadet (stilt på minimumstemp) siden jeg ikke har noe kontroll på når oppvarming skjer.
  3. Takk for tips! Det virker som om dette scriptet bør kunne hente inn strømprisene. Riktignok i EUR, men det har jo ikke noe å si all den tid jeg kun trenger å se prisene opp mot hverandre: https://forum.logicmachine.net/showthread.php?tid=4378&highlight=price
  4. Vi har et næringsbygg der styringen er basert på KNX og et styringssystem som ifølge elektrikeren heter Schneider Spacelynk. Ettersom oppvarmingen i bygget gjøres med vann, skulle vi hatt muligheten til å styre varmepumpen som varmer opp kjelen basert på de billigste strømtimene gjennom døgnet. Utfordringen er at Spacelynk visstnok ikke kan lese inn strømprisene. Hjemme gjør jeg jo dette enkelt basert på Homey og Tibber-appen. Et alternativ blir jo å koble opp en Homey med Tibber-app kun for å lage logikk basert på strømpriser, men det virker noe uhensiktsmessig. Er det noen som vet hvordan man kan få lest inn strømpriser i Spacelynk?
  5. Synes ikke det virker veldig brukervennlig når jeg blar nedover den siden... Det finnes ingenting på et enklere nivå?
  6. For tre år siden kjøpte vi et næringsbygg fra 2008. Bygget viste seg å ha KNX for styring av ventilasjon, lys og oppvarming (radiatorer). Som følge av økte strømpriser har vi hatt en elektriker som akkurat har lagt ned mye arbeid i å konfigurere KNX'en. Vi som huseiere skulle gjerne hatt mulighet for å overvåke anlegget og gjerne også finjustere reglene. Slik jeg skjønner elektrikeren er dette komplisert, og han må eventuelt utvikle dashboards for oss. Finnes det en eller annen litt mer brukervennlig app/grensesnitt som kan legges oppå KNX? Målet må jo være at vi løpende kan gjøre justeringer på anlegget uten å måtte leie inn elektriker for jobben...
  7. Vi eier et næringsbygg som vi for tiden driver og oppgraderer med ulike enøktiltak. Oppvarmingen av bygget skjer med vann i radiatorer. Første grep er at det nå installeres en stor varmepumpe som tar seg av oppvarmingen av vannet. Denne skal visstnok redusere strømregningen vår med 30%. Det vil si at samlet forbruk går fra ca 400.000 kwh til ca 280.000 kwh. Neste steg er at vi kommer til å bygge ut solceller på taket. Dette vil generere ca. 120.000 kwh årlig. Tredje steg tenker jeg vil være et smart energistyringssystem. Siden dette er et bygg som kun har aktivitet på dagtid, ser jeg for meg at vi har en del å hente på bl.a. at nevnte varmepumpe kun går på dagtid når det er sol (og når strømmen er billigst de tidene av året der det ikke er sol). Videre kan vi nok også gjøre grep på ventilasjonen. Fra før av er jeg kun kjent med Homey, men det blir nok litt puslete for dette formålet. Hvilke energistyringssystemer er naturlige å vurdere i et næringsbygg? Er det spesielle løsninger som er vanlige å implementere for å smartifisere store varmepumper og ventilasjonsanlegg?
  8. Jeg har stort hus med basseng, og bruker Homey og Tibber. Forbuket beveger seg kun over 10kwh når jeg lader Teslaen, og siden jeg ellers klarer å ligge under dette ønsker jeg å få opp en flow som hjelper meg med å 1) Slå av VVB og 2) Redusere effekt på billadingen. Jeg bruker i dag smartlading gjennom Tibber + Easee. Er det noen i samme situasjon som har laget en flow som de vil dele?
  9. Skjønner. Og da høres det ut for at det kan være smart av meg å se på om det er noen av dagens brytere jeg kan få kombinert med en felles dimmer. Tror det skal gå fint. Er en del vegglamper her og der med forskjellige brytere som like godt kan være på samme.
  10. Takk for svar! Mente ramme, ja. Da blir det nye dimmere og ny belysning
  11. Takk. Men tenker jeg holder meg til heatit z-dim2. Vil det ikke også fungere fint med en lengre skinne?
  12. Takk for gode svar! Da går jeg til innkjøp av en del av denne. Et par spørsmål i den forbindelse. I stuen har jeg en skinne med tre brytere, hvorav den ene er dobbel. Når jeg skifter til dimmere, kan jeg 1) Slå sammen de to bryterne på dobbeltbryteren til å styres av samme dimmer, eller må jeg 2) Bytte til skinne med plass til 4 dimmere?
  13. Så bra. Da tror jeg at jeg kjøper inn dimmere til mer eller mindre hele huset. Er vel ingen logisk grunn for å ha gammeldagse lysbrytere rundt omkring(?)...
  14. Jeg kom tilfeldigvis over denne: https://www.power.no/smarte-hjem/smart-belysning/smarte-kontakter-og-dimmere/heatit-z-dim2-dimmer-250w/p-1407453/store/?gclid=Cj0KCQjw0oyYBhDGARIsAMZEuMsAc2k6m0m00jHm3HaXou7KRnY8GR2hn1fTbCTxnFmU3xU_sSVjuH4aAlagEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Noen som har erfaringer med dette produktet? Vurderer å skifte ut all belysning i stuen og oppgradere til dimmere (mest brytere fra før av), og da virket denne som et veldig prisgunstig alternativ.
  15. Selger en Aeotec Heavy Duty siden behovet jeg hadde ble dekket av en annen dings. Ettersom elektrikeren noterte kursene på innsiden av esken får jeg ikke returnert den. Selve switchen er helt ny. pris 1200,-
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.