Jump to content

Gullars

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

Hjemmeautomasjon

 • System
  Homey

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gullars's Achievements

Member

Member (2/3)

2

Reputation

 1. Vi eier et næringsbygg som vi for tiden driver og oppgraderer med ulike enøktiltak. Oppvarmingen av bygget skjer med vann i radiatorer. Første grep er at det nå installeres en stor varmepumpe som tar seg av oppvarmingen av vannet. Denne skal visstnok redusere strømregningen vår med 30%. Det vil si at samlet forbruk går fra ca 400.000 kwh til ca 280.000 kwh. Neste steg er at vi kommer til å bygge ut solceller på taket. Dette vil generere ca. 120.000 kwh årlig. Tredje steg tenker jeg vil være et smart energistyringssystem. Siden dette er et bygg som kun har aktivitet på dagtid, ser jeg for meg at vi har en del å hente på bl.a. at nevnte varmepumpe kun går på dagtid når det er sol (og når strømmen er billigst de tidene av året der det ikke er sol). Videre kan vi nok også gjøre grep på ventilasjonen. Fra før av er jeg kun kjent med Homey, men det blir nok litt puslete for dette formålet. Hvilke energistyringssystemer er naturlige å vurdere i et næringsbygg? Er det spesielle løsninger som er vanlige å implementere for å smartifisere store varmepumper og ventilasjonsanlegg?
 2. Jeg har stort hus med basseng, og bruker Homey og Tibber. Forbuket beveger seg kun over 10kwh når jeg lader Teslaen, og siden jeg ellers klarer å ligge under dette ønsker jeg å få opp en flow som hjelper meg med å 1) Slå av VVB og 2) Redusere effekt på billadingen. Jeg bruker i dag smartlading gjennom Tibber + Easee. Er det noen i samme situasjon som har laget en flow som de vil dele?
 3. Skjønner. Og da høres det ut for at det kan være smart av meg å se på om det er noen av dagens brytere jeg kan få kombinert med en felles dimmer. Tror det skal gå fint. Er en del vegglamper her og der med forskjellige brytere som like godt kan være på samme.
 4. Takk for svar! Mente ramme, ja. Da blir det nye dimmere og ny belysning
 5. Takk. Men tenker jeg holder meg til heatit z-dim2. Vil det ikke også fungere fint med en lengre skinne?
 6. Takk for gode svar! Da går jeg til innkjøp av en del av denne. Et par spørsmål i den forbindelse. I stuen har jeg en skinne med tre brytere, hvorav den ene er dobbel. Når jeg skifter til dimmere, kan jeg 1) Slå sammen de to bryterne på dobbeltbryteren til å styres av samme dimmer, eller må jeg 2) Bytte til skinne med plass til 4 dimmere?
 7. Så bra. Da tror jeg at jeg kjøper inn dimmere til mer eller mindre hele huset. Er vel ingen logisk grunn for å ha gammeldagse lysbrytere rundt omkring(?)...
 8. Jeg kom tilfeldigvis over denne: https://www.power.no/smarte-hjem/smart-belysning/smarte-kontakter-og-dimmere/heatit-z-dim2-dimmer-250w/p-1407453/store/?gclid=Cj0KCQjw0oyYBhDGARIsAMZEuMsAc2k6m0m00jHm3HaXou7KRnY8GR2hn1fTbCTxnFmU3xU_sSVjuH4aAlagEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Noen som har erfaringer med dette produktet? Vurderer å skifte ut all belysning i stuen og oppgradere til dimmere (mest brytere fra før av), og da virket denne som et veldig prisgunstig alternativ.
 9. Selger en Aeotec Heavy Duty siden behovet jeg hadde ble dekket av en annen dings. Ettersom elektrikeren noterte kursene på innsiden av esken får jeg ikke returnert den. Selve switchen er helt ny. pris 1200,-
 10. Jeg synes Sense virker spennende. Noen som vet om/når den kommer til Norge?
 11. Det står ingenting slikt i min manual: https://www.bedre-inneklima.no/wp-content/uploads/2021/09/MeacoWall-Brukermanual-engelsk.pdf Får teste å slå den av med knappen i morgen og høre om den fortsetter å gå.
 12. Jeg sendte en henvendelse til Meaco og fikk følgende svar: De gir jo ikke akkurat så veldig god begrunnelse for hvorfor, og dette er vel kanskje bare et standardsvar de sender for å unngå å bli stilt til ansvar for noe som helst… Det store spørsmålet her er vel om av/på-knappen på maskinen har en annen funksjon enn om man bare tar strømmen, altså om det settes i gang et nedkjølingsprogram eller noe slikt når man slår av maskinen på korrekt måte. Noen som vet om dette har en teknisk betegnelse som man kan lese ut av en manual?
 13. Jeg kan ikke skjønne at det er veldig mye å hente på å ikke gjøre det(?), så da tenker jeg at jeg nøyer meg med dette… Takk!
 14. Jeg har fulgt med litt de siste dagene. Akkurat nå har jeg den gående de 10 billigste timene i døgnet, og den kommer enkelt ned i 0W flere ganger i døgnet, hvilket vel må tolkes som at vannet er oppvarmet(?). Jeg lurer da på: er det egentlig vits i å styre med temperaturmåling av tanken? Det er vel ingen mulighet for å utvikle legionella så lenge tanken er fullstendig oppvarmet flere ganger daglig?
×
×
 • Create New...