Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

stemic01

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stemic01 sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei. Nei, jeg kom ikke så mye videre med dette. Men med de strømprisene vi ser for tiden så er det høyaktuelt at systemet kan spare litt på de dyreste timene. Med 4kw varmeelement så er der en del å spare når prisene peaker. Kan gjøres ved at systemet senser prisene (eks tibber) og sette badet i "low range" de dyre timene hvis huset er i "økonomi-prioritet" (spare modus) i motsetning til "komfort-prioritet" (sløse modus). Så her hadde det vært kult med litt mer hjelp for å komme igang. Enten via innebygget RS485 om det funker, eller via raspeberryPi som vist til i github. Kanskje smart å tilstrebe å få til ett galvanisk skille mellom wiser og boblebadet?
  2. Hei. Jeg har flexit S4 nordic, eldre modell (før 2018/2019? Hadde ikke modbus mulighet direkte på hovedkortet og jeg måtte bytte hovedkort). Kabelsettet som du beskriver kobles til egen utgang på hovedkortet og tilgjengeliggjør en del nye porter, deriblant modbus. Den standardkabelen på aggregatet merket med modbus kunne ikke brukes fikk jeg beskjed om. Knotet litt for få det i gang etter at alt vr koblet. Men etter at det kom opp å kjøre så funker det fint og stabilt. Jeg bruker logic machine/ wiser i andre enden og som logikk. FlexitGo appen har vært mer ustbil (virker som nettilgangen til aggregatet ramler ut). Men har ikke hatr behov for appen etter modbus kom opp å kjøre.
  3. ALDER: Sendte mail til Flexit om det og de svarer raskt på om det er modbus innebygget eller ikke. TILKOBLING: Tilkoblet via kabelsett (SE PDF UNDER). --> (ni behöver fortfarande ha de tillbehören som krävs för modbuskommunikation). - Sentralenhet CU Res - 116400 - Ledningssett tilbehør Nordic - 116405 https://www.flexit.no/globalassets/catalog/documents/111398_fdv_117989.pdf JSON: Sjekk vedlagte fil. Det er den jeg bruker nå. Mulig den ikke er perfekt programmert, men det ser ut for å fungere fint her ihvertfall. Det kan ihvertfall gi deg noen indikasjoner på hvilke adresser du kan bruke osv. La oss få høre hvordan det gikk. _NordicS4_test 015.json
  4. Jeg har integrert FLEXIT NORDIC S4 til LogicMachine (Schneider Wiser KNX). - Produksjonsdato på aggregatet måtte være nyere enn 21. mai 2019 for Modbus integrasjonen. (MItt var eldre og jeg fikk tilsendt nytt hovedkort). - Modbus tilkoblet direkte på hovedkortet av aggregatet (Ikke eksterne kabelen). - Logic Machine har innebygget Modbus og tilkoblet der. - Oppsett og mapping av alle parameter (Måtte lage en JSON profil - kan sende den jeg har om ønskelig) - Plundret litt med JSON filen og litt med formateringen på verdiene i LogicMachine for å få ut meningsfulle data. Etter integrasjon ligger alle data nå integrert i KNX og logikken og kan styres der via gruppeadresser som øvrige KNX data. Integrert i visuelt grensesnitt og kan styre det hele og lese ut data.
  5. Du kan få det meste av hardware med flexit nordic s4 aggregat, ett par sensorer, alle rør, ventiler, lydfeller, litt kanalisolasjon, gjennomføringer osv for 40-45.000 om du forhandler litt hardt på pris.
  6. Dersom man kan koble direkte så hadde det vært kanonbra. Men har ikke nok kunnskap rundt dette med RS486 og Modbus (som de bruker i raspberryPi oppskriften). De gjorde en del reversed engineering når de kartla hvilken kommunikasjon som gikk. De gar i praksis koblet seg inn på den utgangen som går til kontrollpanel og/eller wifimodul. Det virker på meg som det IKKE er særlig tilrettelagt for tredjepartstilkoblinger men mulig å få til. Hadde vært så sjukt kult å få til dette. Men er redd kunnskapen ikke er sterk nok uten å få hjelp fra noen kloke hoder her
  7. Ok. Verdt å sjekke ut. Mener at i den RaspberryPi / Arduino linken så var det kommunikasjon over RS486 som ble benyttet. Enkleste vei er kanskje å følge oppskriften og det som ligger i GITHUB og bruke den raspberryPi løsningen der og man finner en metode å få den til å snakke med LogicMachine. Tipper det har vært gjort før. Bare usikker siden jeg ikke har erfaring med raspberry og ikke har jobbet med RS486 opplegg.
  8. Ok. Verdt å sjekke ut. Mener at i den RaspberryPi / Arduino linken så var det kommunikasjon over RS486 som ble benyttet. Enkleste vei er kanskje å følge oppskriften og det som ligger i GITHUB og bruke den raspberryPi løsningen der og man finner en metode å få den til å snakke med LogicMachine. Tipper det har vært gjort før. Bare usikker siden jeg ikke har erfaring med raspberry og ikke har jobbet med RS486 opplegg.
  9. Ja, bra tanker; men skal ikke shutte ned badet helt. Det vil fungere som normalt. Bare switcher mellom high range (eks 39 grader) og low range (eks 32 grader). Badets rensing, sirkulasjon, frostsikring og alt fungerer som normalt. I logikken lager man eksempel to modus, der ett er sparemodus og ett er sløsemodus. Kun i sparing man følger strømprisen. I praksis senkes SetTemperaturen i badet når prisen blir høy og varmekolben kobler ikke inn før etter flere timer når temperaturen faller under Low range set temperaturen (eks 32°C)
  10. Automatikk; - takk for innspill. Ja, Tibber er integrert i logicmachine tidligere etter den malen du linket til. Så den har jeg brukbar kontroll på. Mener jeg fikk news fra Tibber i høst en gang om en integrert funksjon (mulig kun Homey integrasjon?) hvor der var ett parameter med strømpris; høy-normal-lav strømpris? Basert på det er det ønskelig å endre temperaturmodus på badet til "spare modus /low range" eks 32 grader eller "standard modus / high temp range" 39 grader. Disse 2 modus kan man sette direkte i badets display og man kan så enkelt skifte mellom i displayet. (Eller 4000 kroners wifi modul som ikke har logikk mot resten av verden). Så en logisk løsning mot LogicMachine i en eller annen variant hadde vært fett. Bruker modbus kanalen til ventilasjon i dag, men mulig der er ledig RS486 port som kan brukes direkte?
  11. Hei. Fikk melding fra Tibber i dag om at det er ekstra høye strømpriser på ett par peaker i morgen med 262 øre kilowatten. I den forbindelse så ser jeg at det går unna med kilowattimer på boblebadet nå om dagen med en del kuldegrader i lufta. Er der noen som har forsøkt å gjøre boblebadet smart på noe måte? Jeg har en Logic Machine (Schneider Wiser) som er koblet opp mot og har logikken på varmepumpe (KNX modul), varmekabler (KNX termostater), Flexit balansert ventilasjon (modbus), henter data fra Tibber (API), Dali lysstyring, Phillips hue utelys med mer. Alt visualisert på nettbrett/mobil og kan styres fra ett sted i ett og samme grensesnitt. STYRINGSENHET: - Balboa BP2100 (Hovedkort) / TP800 (Control display) - Utgang for wifi modul / RF modul som diskutert i linker nederst i innlegget. ØNSKER: Det hadde vært genialt å kunne gjøre justeringer i oppsettet på boblebadet også og gjøre dette litt smartere i tillegg til å kunne hente ut de mest relevante dataene som temperaturer, hvilket "mode" det kjører i, advarsler osv. Tenker at om jeg for eksempel gjorde det enkelt og lagde to moduser; - "ECO/AWAY MODE" og "COMFORT MODE". "ECO MODE:" Når ECO mode er aktivert (virituelt i LogicMachine) så er det typisk i bruk når vi er borte og på reiser, eller vet at vi ikke skal bruke badet umiddelbart de neste timene/dønet. I "Eco mode" så kan systemet enten automatisk eller via presatte "set temp" justere ned temperaturen på tider av døgnet når det er dyr strøm og heller jobbe litt hardere på natten, eller når det er billigere strøm. (Det kommer an på hvor enkelt det er å lage en bra algoritme med Tibber API og hente ut nødvendige data). "COMFORT MODE" når man vet at badet skal brukes i nær fremtid eller man ønsker det "alltid klart" så kan man bruke vanlig "sløsemodus" som ikke tar hensyn til strømpriser eller andre ting. Jeg ser at det er to moduser på badet "high range" (26.5°C to 40°C) og "low range" (10°C to 36°C) som i praksis kan forhåndsinnstilles med ulik temperaturer og man kan switche mellom de to modusene. Bare med å kunne fjernstyre mellom de to modusene så kunne mye vært gjort. VELDIG gjerne også med å kunne lese ut litt nøkkelinformasjon som temperaturer, warnings osv. Denne tråden og denne siden ser ut for å ha en løsning på det, men jeg har lite erfaring med RPI og Python programmering og hvordan få det integrert mot LogicMachine. https://github.com/ccutrer/balboa_worldwide_app/issues/2 https://github.com/ccutrer/balboa_worldwide_app/wiki   Noen som har noe erfaring med dette eller har god peiling på å lede meg i riktig retning? Enten via en RPI eller om mulig direkte i LogicMachine verden RS432 el?
  12. Ett sentralstyrt moderne balansert ventilasjon med fjernstyring og sensorer tenker jeg må være bedre både på støy og funksjon. Det koster nok mer, men du slipper å ha noe i hvert rom. Du kan montere det selv og få Enovastøtte så lenge det er prosjektert (Leverandørene gjør ofte det for deg) og du følger instruksjonene. Ikke rocket science, men du må gjøre det skikkelig.
  13. Hovedkort: ja hovedkortene kommer som en fixed unit og tar 15 minutter å bytte. Plug and play med faste connectorer så du klarer nesten ikke å gjøre feil om du følger med når du demonterer det. Flexit var veldig behjelpelige og om du kan bytte det selv / eller installatør bytter det for deg så tror jeg ikke det skal koste deg mange hundrelappene. Flexit teknisk support var litt trege å svare men det løste seg veldig fint og billig i mitt tilfelle. Husk du må kjøpe med en kabelsats tilpasset aggregatet. Flexit hjelper deg med det også.
  14. Jeg hadde ett tidlig modell av flexit nordic S4 og måtte bytte hovedkortet for å få modbus støtte. Der var en kabel ut av aggregatetet men denne kunne ikke brukes. Måtte kobles på inne i aggregatet med en egen kabelsats som monteres som ekstrautstyr. Denne kobles inne i hovedkortet og var grei skuring. Kabel TP (twisted pair) til modbus mottakeren. Hos meg er der innebygget modbus i wiser/logic machine og tilkoblingen der var grei. (Den ci66 modbus boksen omtalt i enkelte tråder hører til eldre serier av aggregatet om jeg skjønner det rett) Så måtte jeg sette opp modbus parameter for kommunikasjonen, lage JSON filen og mappe alle adressene (mapping i logic machine under modbus). Kjenner ikke andre systemer og hvordan dette gjøres der. JSON filen min er helt annerledes enn de jeg fant online for ci66 aggregatet med andre adresser osv. Så jeg laget eget JSON fil (kan dele om noen trenger. Work in progress og ikke komplett)
  15. Har de siste dagene ballet litt med å få integrert FLEXIT NORDIC S4 Aggregatet og få dette til å kommunisere med Schneider Wiser (HomeLynk/Logic Machine). Fikk det til etter noen runder med testing og feiling. Jeg kan nå styre lese ut parametere, visualisere disse og styre diverse parameter på aggregatet. Dette kan nå kombineres med logikk hentet fra samme KNX systemet som det meste av huset går på. Det kan være modus på aggregat, setpoint temperatur, økt ventilering ved forurenset luft, økt ventilering over gitt temperatur osv. Skal teste ut litt dette fremover. Har laget en JSON fil (Work in progress - PS Ikke samme som CI66 modbus adapteret) som dekker de fleste parameter dersom noen skulle ha behov for det.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.