Gå til innhold
 • Bli medlem

CBR

Medlemmer
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om CBR

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, det står stemplet 433,9Mzh på medfølgende display. Vel... sikker kan man jo aldri være med Kina-pakker til kr 230,- ?
 2. Jeg har installert mange tempsensorer i huset. Noen er Clas Ohlson Esic (protokoll mandolyn). En er Telldus FT007TH (protokoll fineoffset) En er Proove TSS320 (protokoll fineoffset) Tidligere har det vært ett problem at naboenes sensorer "popper opp" i appen. Jeg har sikker ignorert 20 stk i de siste årene (Jeg bor i en boligblokk) For ett par dager siden fikk jeg to stk nye sensorer fra Kina som ser eksakt lik ut som Proove og Telldus. De er omtalt som WS-07 på Ebay. Disse vil ikke dukke opp på Telldus Live!. Er den noen mulighet til nullstille og re-skanne etter sensorer? Jeg har både TellStick ZNet Lite v2 og TellStick Net. Vedlagt bilde
 3. Jeg er styreleder i borettslaget, så det er jeg som har bestemt det:-) Les: Tilgang ved brannalarm, vannlekkasjer og større vedlikehold.
 4. Min erfaring med Hue etter ca 10 måneders bruk er at det er nærmest uvirkelig stabilt. Det bare virker. Jeg er ikke like fornøyd med Telldus/Nexa Z-wave. 433,92 MHz er en katastrofe i sammenlignet med Zigbee/Z-wave. Bruker kun temperatursensorer med den teknologien.
 5. Jeg har lyst på en "smartlås". Det er en borettslagsleilighet så det er ikke aktuelt med lås av typen Doorman. Danalock V3 ser ut til å være løsningen. Den skal i første omgang betjenes via Bluetooth fra mobil, men ønsker å holde muligheten åpen for mer avansert integrasjon i fremtiden. Jeg har Z-wave varmestyring via Telldus Znet Lite V2 og Zigbee belysning via Philips Hue bridge. Hva ville dere valgt?
 6. Hei Jeg fikk tilbud om "gratis" hjemmesentral (kr 133 pr mnd abo) fra det lokale kraftselskap. Det ser ut til at det er støtten for ZigBee og Wi-Fi som er aktuelt for oss i Norge: "Hitch Hussentral støtter Zigbee, Wi-Fi, ULE og HomeMatic radioprotokoller." (Hva f@n er HomeMatic?) Så vidt jeg kan se er det plattformen fra Qivicon som brukes: https://www.qivicon.com/en/ Åpenbar mangel: Støtter ikke Z-Wave. Ellers ser det ut til at støtte for sensorer er ekstremt dårlig.
 7. CBR

  G4 LED

  Jeg måtte bytte dimmer når jeg hadde problem med flimmer i en spot lampe med 3 stk GU10 240V. (I 240V GU10 LED er driver innebygd i pæren) Det var 3 X 35W = 105W på en 20W dimmer. Når jeg byttet ut halogen pærene med LED var total last ca 10W. Løste problemet med å kjøpe ny dimmer beregnet for LED. Den kan dimme fra 5W.
 8. Jeg har hovedsaklig Philips Hue som belysning. (Gangen, stua og kjøkken) På badet skal jeg bytte ut spotene i taket med nye LED. I den forbindelse må jeg har en ny dimmer og tenkte å bruke Elko sine ZigBee. Noen som vet om Elko kan styres uten Elkos egen Gateway? http://proff.elko.no/aktuelt/elko-smart-home-article2600-448.html Elko gateway ser forøvrig mistenkelig lik ut som HomeControl multigateway: https://homecontrol.no/nb/
×
×
 • Opprett ny...