Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Eia

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Eia sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Supert! Nei, det er bare at mitt hjem er i produksjon så jeg vil helst unngå å bytte over til nye zwave i HA før jeg er ganske sikker på at den ikke ødelegger noe WAF og dette, du vet ... Har ingen betydning utover det og fantastisk at du laget din første PR
  2. Det var jeg som oppdaterte konfigurasjonen for idlock 150 med fw 1.6 i openzwave, men på den tiden benyttet jo HA ikke siste versjon av openzwave så jeg fikk aldri testet om det faktisk virket og hva som ev. gjestod. Når HA 0.115 kommer ut (hvor jeg håper den nye zwave-integrasjonen mer eller mindre er ute av beta) så skal jeg få testet om det er mer vi kan få hentet ut fra låsen og/eller finne utav mismatch mellom manual og virkelighet som dere nevner - jeg gikk kun etter manualen den gang.
  3. Joda, det stemmer, men nå har de landet en løsning og jobber aktivt med saken. Fra presentasjonen state of the union 2019:
  4. Til info så er openzwave 1.6 på vei til Home Assistant, jeg følger med på dette og vil prøve å gjøre integrasjonen mellom idlock og HA så bra som mulig når 1.6 er på plass
  5. Oppdatering fra Home-Assistant-fronten: OpenZWave 1.6 må lande i HA før vi kan få tak i "event parameters" (som bl.a. gir oss brukerkode). Det er bare å smøre seg med tålmodighet.
  6. @EspenT Og du la den til som secure node? Ikke så mye som vitner om kryptering i loggen? Videre tenker jeg kanskje du har litt ustabilt zwave-nett mtp en del timeouts i loggen samt at det tok 1 time + 2 forsøk å oppdatere låsen. Hos meg tipper jeg det tok rundt 5 minutt.
  7. Hvis man prøver guiden man får fra idlock etter man har registrert seg, merk at man må laste ned Embedded Z-Wave SDK først (trenger den ikke, men man godkjenner en avtale ved å gjøre det). Deretter får man tilgang til å laste ned PC Controller. Edit: En annen "gotcha" hvis man har en z-wave stick som man flytter fra feks en server til laptopen for å kjøre PC Controller: Jeg måtte iallefall ekskludere låsen fra nettverket først (i Home Assistant for min del + utføre exclusion på låsen med masterkode *, 2*, 5). Da kunne jeg legge til låsen i PC Controller som secure node og få til fw-oppdatering. Antar kanskje dette er fordi jeg ikke har samme network key på serveren som jeg hadde på laptopen med PC Controller.
  8. Er i dialog med idlock, de har laget en ny side om oppdatering av fw for zwave-modulen: https://idlock.no/z-wave_updater/
  9. Nå er z-wave nytt for meg, men såvidt jeg klarer å se er det få tegn på at jeg har blitt oppdatert til 1.6 firmware på z-wave-modulen via Idlock updater selv om jeg nå er på 1.4.9 firmware til låsen. Det blir ikke rapportert om de nye config parameterne (index 8 og 9), og jeg ser ingen av de nye eventtypene i loggen fra openzwave (OZW_Log.txt i HA). Hvis noen andre her med litt mer erfaring kan teste dette ville det vært flott Jeg kommer nok uansett til å bruke angreretten for kjøpet av modulen (kjøpte den på nett forrige uke), og vente til idlock selger moduler som kommer ferdig med 1.6.
  10. Ja, det stemmer, jeg hadde jo håpet på å fikse dette på skikkelig vis, men ser ut som dette er løsningen for øyeblikket. Neste gang jeg får tid til å se mer på dette (må gi meg i dag) skal jeg teste om jeg faktisk har fått idlock zwave firmware 1.6 via IDlock Updater siden dere hadde et inntrykk av at også zwave ble oppdatert via appen.
  11. Angående oppdatering av config så er (dessverre) status slik: Jeg har begynt oppdateringen av openzwave config for idlock ihht. ny manual for 1.6 firmware, dette ser ut til å gå ganske greit, men er utestet foreløpig. HA bruker 1.4-versjonen av openzwave (nyeste er 1.6), det kommer ikke nye 1.4-releaser fra openzwave og hverken "forken" (kopien) som HA har av openzwave 1.4 eller openzwave 1.4 selv tar i mot endringer på denne versjonen. Det er noe fremdrift i HA-miljøet for å løfte til 1.6. Først må PyOZW oppdateres til å støtte 1.6 (PR) og når det er gjort fikk jeg høre på HA sin discord at det er en HA-utvikler som jobber en del med zwave som kommer til å ta tak i det. Men det er nok en god stund frem i tid før alt dette kommer ut. Jeg kommer til å oppdatere idlock config for openzwave 1.6 basert på idlock firmware 1.6 spec (forvirrende at begge har samme versjonsnummer for øyeblikket) og prøve å få den inn i openzwave. I tillegg vil jeg lage en openzwave 1.4-versjon av denne filen som man da er nødt til å legge inn i sin lokale HA-installasjon for å kunne få oppdatert config. Dette er en midlertidig sak inntil HA omsider tar i bruk openzwave 1.6.
  12. Men er det ikke slik å forstå at det er kun firmware til låsen man kan oppdatere via appen og ikke firmware til z-wave-modulen? Ref https://idlock.no/kundesenter/z-wave-sporsmal-og-svar/
  13. Veldig plagsomt at denne firmware-oppdateringen for zwave-modulen kom 1 dag etter jeg kjøpte idlock, skulle gjerne hatt disse nye eventene... https://idlock.no/wp-content/uploads/2019/08/IDLock150_ZWave_UserManual_v3.02.pdf kap 7 (side 12) Bl.a.: Keypad Lock Operation (0x05) | User ID = PIN index Keypad Unlock Operation (0x06) | User ID of User Code Report User ID = PIN index
  14. Treffende nok kom det ut en ny firmware-oppdatering til idlock idag (1.4.9 - endringslogg) med en god del zwave-relaterte endringer.
  15. Godt å vite. Zwave er ikke noe jeg har inngående kunnskaper om, men er softwareutvikler så det handler forhåpentligvis bare om å kunne avsette tid til å finne ut hvordan det funker. Nå er automatiseringen jeg ønsket forsåvidt løst (at min eldste sønn kan gå hjem selv fra skolen, låse opp døren og bli ønsket velkommen av text-to-speech som bl.a. sier hvor langt hjemmefra vi er (google_travel_time)) også får jeg ta krydderet etterhvert.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.