Gå til innhold
 • Bli medlem

Floyd

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Floyd

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
 1. Da tror jeg at jeg har lært noe i dag også. Så med Vlan kan jeg sette opp flere nett / SSID på hvert access point og ha isolerte nett pr SSID, så lenge AP og router støtter dette?
 2. Er der noen vesentlig forskjell på dette (Vlan) og å sette opp DHCP til å gi ut f.eks 10.0.0.0/24 adresser på en port/nic og 10.0.1.0/24 adresser på en annen?
 3. Kjører du denne mellom ISP og første switch via 2 integrerte NIC Jeg har en Ubiquiti Edgerouter 5-Port PoE som jeg tenkte å bruke som router/Dhcp i mitt nye nett. Sikkert ikke verdens beste brannmur, men virker som en bra router. Mulig jeg må revurdere.
 4. Vær klar over at om du setter opp en hardware brannmur, som f.eks ubiquiti sine, så er der begrensinger i båndbredden om du setter på maks beskyttelse. Da får du muligens ikke brukt internett linja du betaler for. Usg-pro-4 har vel begrensning på 250Mbit med DPI aktivert
 5. Er nok også i denne kategorien Her sliter jeg. Sonos må ha tilgang til musikkbiloteket, samt TV/gaming box må ha tilgang til Plex Begge disse ligger på filserver. Noen smart løsning på dette?
 6. Jeg bruker stort sett 10er nettverket med 10.0.0.0/24 (lettere å huske og skrive). Jeg bruker alltid 10.0.0.1 som gateway Om jeg trenger et ekstra lan, så legger jeg til 10.0.1.0/24, 10.0.2.0/24 osv. Subnet mask 255.255.255.0 kan brukes på alle nett, men tredje oktett kan jo justeres om du vil begrense nettet. For meg virker det overkill å ha 9 nettverk. 3-4 er nok bra for å kunne skille ut enkelte segmenter.
 7. Er der noen Wall plugger som er ansett som "best buy"? Det virker som RFXtrx433XL (eller eldre modeller) er en gjenganger her for 433Mhz. Er den fortsatt gjeldende, eller er der andre løsninger som er "up an comming"? Tar gjerne imot flere anbefalinger på røykvarslere. Antar at 433MHz er veien å gå, utifra hva jeg har funnet ut til nå. Uten å være skråsikker på dette
 8. Av hvilken grunn? Er det fibaro sine som ikke er bra eller tenker du generelt? Tanken var for blant annet styring av varmeovner Tror jeg heller mot noe 433MHz, da jeg ikke ønsker/har mulighet for kablet eller 220V tilkobling. Homeseer integrering er et must uansett Ja, helt klart. Er Conbee usb sticken å foretrekke eller får du ytterligere fordeler å koble en Zigbee hat på en PI. Så det er egentlig bare til å kjøpe en, de fleste funker som de skal?
 9. Sonos har innfellingshøyttalere. Disse kan integreres mot forskjellige hjemmeautomasjonsystemer. Om du får de til å spille av ringeklokka vet jeg ikke.
 10. Hei Jeg har akkurat kjøpt meg "nytt" hus og har innsett at jeg ikke kan gå i verisure fella igjen. På tide å styre alt selv. Jeg overtar ikke huset før i desember, men vil planlegge litt, slik jeg kommer raskt igang. Utifra hva jeg ser her inne blir det nok Homeseer som er tingen for meg. Jeg liker å ha kontroll, samt valgfrihet. Om der er andre systemer som tilater alle merker og protokoller, så tips meg gjerne. I første omgang tenker jeg å kjøpe meg følgende: ID Lock 150 til hoveddøra og Danalock v3 til kjelleren. Fibaro dimmer 2 til lys, samt noen fibaro (eller lignende) wall plugger Sikkert noe Ikea greier, frister jo med rullegardinene der Har en filserver jeg tenkte å installere Homeseer på, mulig den flyttes over på en egen NUC etterhvert. Ser der er mye å lese om brannslukkere. Hadde håpet og ikke måtte kjøpe til 1000 lappen pr stk. Hva anbefales av typen som seriekobles utenom Homeseer, men fremdeles kan trigge eventer alla alt lys på osv. via Homeseer? Hva er ellers er et must? RFXtrx433XL? Andre tilleggskomponenter? Hvilken Z-wave USB er mest stabil? Kjør på med anbefalinger og er erfaringer (nok en gang) om du har tid til å vise vei. Mvh Floyd The new guy
 11. Trykk en gang for på, en gang til for av. Hold inne for å dimme
×
×
 • Opprett ny...