Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  9 688
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  329

Moskus vant dagen sist Mars 16

Moskus hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

2 458 Excellent

7 følgere

Om Moskus

 • Rang
  Superhelt

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

9 030 profilvisninger
 1. Moskus

  Z-Wave hjuldimmarar frå Q-Light?

  Det var jo faktisk ganske rimelig. Tror Smartly selv skulle ha betydelig mer for den.
 2. Vi får i løpet av ei uke eller to vårt nye kjøkken på plass, og vår klassiske info-skjerm kan ikke henge der den har hengt til nå. Den må nok på sikt opp på en vegg hvor der er kjøkkenbenk under. Spørsmålet er så: Er det en hendig og fleksibel arm som er enkel å bruke, dvs. trekke mot seg og gjerne justere litt på når man skal trykke mye, og som samtidig er enkel å "slå sammen" igjen?
 3. Moskus

  RPI - Infoskjerm

  Nei, Windows IoT er i utgangspunktet forbehold utviklere. Det er ikke laget for å konkurrere med Linux på en Raspberry Pi. Man kan gjøre veldig mye festlig med C# og .NET på WinIOT men som infoskjerm? Nix. Prøv med Linux, default distro er helt OK. Eller Win10Arm hvis du vil prøve:
 4. Jeg har sagt at "Vaskemaskin aktiv" skal være på når den går over 10W, men av når den går under 2 watt...
 5. Moskus

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  Ah, det er i det minste godt nytt!
 6. 6 timer er jo ganske lenge. Selv om man faktisk tømmer en 300 liters tank hver morgen, burde det være mulig å varme alt opp på den tiden med en vanlig tank...?
 7. Tja... man kan guffe på mer, men har man bruk for det? Vi har en bereder som har to elementer, et på 2.5kW og et på 1kW. Men jeg kan ikke styre elementene uavhengig av hverandre (hadde en lenger diskusjon med elektrikeren om det for å se om det var mulig på en god og lovlig måte), så vi fikk satt inn en vanlig vippebryter (med 0, 1, 2 og 3) igjen. Den har alltid stått på 1 hos oss, men nå står den på 2 for å se om det utgjør noe i praksis. OBS: Med 6 kW må man ha enten ha to kurser (hvis tanken har tilkobling for det) eller en 32A kurs for VVB.
 8. Moskus

  Byttet hus...Eaton, xComfort, Sensio

  Så lenge du kjører Sensio så er det forholdsvis enkelt, ikke så mye som snakker med Sensio direkte. De har vel kommet med en API nå (?), men jeg vet ikke om noen som faktisk bruker den APIen til noe.
 9. Moskus

  Noder kommuniserer nesten bare direkte

  Stort sett det jeg så da jeg gikk over til Z-NET med gunstigere plassering for noen år siden. De aller fleste tilfeller er det direkte kontakt. Men ikke alltid, og da er det greit at mesh'et raskt og effektivt kan sende beskjeder videre. Den korteste strekningen mellom to punkter er rett linje. Dette er altså bare en fordel.
 10. Jeg ville hoppet over å prøve å fortelle hva HomeSeer er. Det er ikke det dette skal handle om, og jeg synes i tillegg du bommer godt på beskrivelsen. Det er tydelig at du ikke ble venn med HomeSeer, og det er selvfølgelig OK det. Alle skal ikke like alt. Men skal du sammenligne HS3 mot Home Assistant, så må du også ta med deg alle de andre alternativene også. Det er unødvendig mye jobb. Hold deg kun til Home Assistant, og prøv å være så objektiv du kan. Hopp over alt annet, så blir det også lettere å lese.
 11. Hmmm! Jeg leste nettopp om dette. Du må fjerne dem fra "default zone" for de HC har en heating zone som overstyrer dine egne valg, tydeligvis.
 12. Moskus

  Script for dimming - Vikarierende feilmelding?

  Denne linja: Dim cc As HomeSeerAPI.CAPIControl = hs.CAPIGetSingleControl(DeviceRef, True, "Dim (value)%", False, False) ... forutsetter at lysene som skal dimmes har "labels" som begynner med "Dim ". Og i de siste årene har HomeSeer strøket "Dim " foran. Du kan istedenfor prøve med: Dim cc As HomeSeerAPI.CAPIControl = hs.CAPIGetSingleControl(DeviceRef, True, "(value)%", False, False) ...hvis ikke det fungerer, så er det bedre å loope gjennom verdiene som skal settes og hente riktig CAPI derfra: 'Find the correct CAPI based on device value... Dim CAPIcontrol As HomeSeerAPI.CAPIControl = Nothing For Each cc As HomeSeerAPI.CAPIControl In hs.CAPIGetControl(d.deviceRef) If cc.ControlValue = DIN_VERDI_ELLER_VARIABEL_HER Then CAPIcontrol = cc Exit For End If Next '... And execute it hs.CAPIControlHandler(CAPIcontrol) Du burde kunne bruke det over hvis du erstatter "DIN_VERDI_ELLER_VARIABEL_HER" med "DeviceValue"
 13. Nei, og man burde kunne hente lufttrykk fra andre kilder, f.eks. egen målestasjon. Har lenge vurdert å ta jobben med å oversette dette mega-scriptet til vb.net. Kanskje det er på tide nå...
 14. Moskus

  Hva har du kjøpt idag

  Fikk(!) en fot til en hev/senk-pult, ødelagt kabel men skal ellers være OK. Tenker hev/senk- TV!
 15. Moskus

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Supert! Da slår jeg enda en gang et slag for: averagePower5min averagePower1hour
×