Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  13 484
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  512

Moskus vant dagen sist September 20

Moskus hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

3 503 Excellent

Om Moskus

 • Rang
  Superhelt

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

17 202 profilvisninger
 1. Ja, det hadde jo absolutt ikke skadet. Og det er en ting med sånn fungerer det, men like viktig med "sånn bruker man det".
 2. Wow! Har vi mulighet til å velge? Det hender det slår meg hvor lite peiling jeg har på enkelte ting... Jeg kobler opp som jeg får beskjed om, det står jo på hva som skal være hva.
 3. Det er vel den som har vært nevnt før... Det fungerte ikke da, iallfall?
 4. Ja, hvorfor dette ikke er standard er ganske uforståelig.
 5. ... står ikke dette forholdsvis greit forklart i første post...?
 6. I verste fall kan du vel montere en ekstern romføler koblet til Elko RF?
 7. Dette fant jeg ut i løpet av helgen. Jeg har hatt litt trøbbel med et par NodeMCUer, den ene som styrer vanningen og den andre som tar imot signalet fra regnsensoren. Trøbbelet har vært en stund, sannsynligvis ganske lenge. Jeg har i hodet mitt koblet det til en ny nabo med en ny router, siden det er i den (gamle) enden av huset som har vært problemet. Regnsensoren har på en måte "fikset seg selv", så jeg har ikke reagert så mye på den. Vanningen var jo ikke i bruk i fjor eller i forfjor for da var hagen slutten på en byggeplass, og i år har det ikke vært mye behov for vanning etter at jeg koblet det opp igjen. NodeMCUene har vært plugget i i minst 3-4 år. Det ser altså ut til at NodeMCUene kan bli dårlige over tid! Ha alltid en neve NodeMCUer i bakhånd! Det kan være at de har fått noen karameller i byggeperioden da strømmen på enkelte kurser ble skrudd av og på, eller at det bare er en reduksjon av kvalitet over tid. Ikke sikkert man skal forvente så altfor mye for noe som koster rundt 10-20 kr... Jeg byttet ut de to eldste to NodeMCUer, og plutselig er et par Alexaer i den enden av huset helt problemfrie. Det samme med en Zigbeepære, og jeg innbiller meg til og med at en Z-wave node i stua (rett over den enene trøblete NodeMCUen) plutselig responderer 100% (jeg har tenkt at denne var særdeles gammel, og den har stått øverst på lista over utstyr som på sikt skal byttes ut, men nå får den bli ). Solskjerming på 433 Mhz har forsåvidt alltid fungert, men nå reagerer de også mye raskere. Det virker altså som om disse NodeMCUene har sendt ut mer bredbåndet støy, og ikke bare på 2.4 GHz (som er wifi).
 8. Ja, det hadde jo iallfall vært mislykket hvis man faktisk så dem...
 9. Interessant at du skulle si det, det er bl.a. det HeatIt har fått pepper for og som de har jobbet på spreng for å løse. Men det må jo gå an å kompensere for det?
 10. Jeg kjenner ikke detaljene i Elko, men på HeatIt sine kan man bruke både gulvtermostat og luftføler samtidig. Poenger er at termostaten da kan passe på parketten (for det er et problem) samtidig som det er enklere å oppnå ønsket romtemperatur. Jeg finner det veldig merkelig hvis Elko Super RF (som tross alt har "Super" i navnet) ikke kan det samme.
 11. Elko sine skal jo være gode.... Du kan ikke få lurt ned en gulvføler?
 12. Jo... men det er litt som å kunne sy. Å sy er ikke vanskelig, men å tre den helvetes nåla er! Samme med lodding. Det er så smått og puslete og man får lyst til å hive alt i veggen etter 3 sekunder...
 13. Tja... gjør det nå det? Var ikke rare greiene de kom med her om dagen.
 14. Netatmo oppdaterer vel ganske sjeldent?
×
×
 • Opprett ny...