Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  16 241
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  724

Moskus vant dagen sist 1. oktober

Moskus hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

26 456 profilvisninger

Moskus's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

4,3k

Nettsamfunnsomdømme

8

Community Answers

 1. Spennende! Men hva du nå har postet i spoileren virker ikke...
 2. Hvilken fjern fyr er det som har montert den eksisterende termostaten? Dett er jo så feil at man kan grine av det! Nu vel. Du kan gjøre noe med det, men du kan ikke koble til en trådløs sender direkte til termostaten. Jeg er enig at det er praktisk, men det går nok ikke den veien. Du må bruke Home Assistant som termostat istedenfor, så egentlig trenger du ikke en termostat, du trenger kun et relé. Så henter du inn temperaturen i HomeAssistant, og bruker en virtuell termostat-sak eller regler for å bestemme om varmen skal på eller ei. Det er sikkert kloke hoder her som kan fortelle deg hvordan dette enklest mulig gjøres i HomeAssistant.
 3. Hvordan er dagens termostat koblet? Et sted må det jo være en temperatursensor, enten i gulvet eller luft (men da er den synlig).
 4. De har ikke vært billigst heller. Men de er langt fra dyrest, selv med rentepåslaget, så jeg tar det fremdeles med knusende ro. Det er et storm i et vannglass. Vi bruker Tibbers API (selvfølgelg i TibberSeer) til så mye at det er betydelig mer penger å spare på å få strømforbruksdata og strømprisdata servert på sølvfat enn å ikke ha det. Det er et veldig lett valg. Hvis man ikke ser gevinsten av å ha data tilgjengelig, som er Grunnen med stor G til å velge Tibber, så står man selvfølgelig friere. Men man har da ikke gjort automatsjonsleksene sine heller.
 5. Meh. Det er like aktuelt som før. Storm i et vannglass. Du styrer ingenting automatisk ut fra strømpriser...?
 6. Evt. forlenge koblingen til interfacet. USB-over-ethernet dingser fra eBay, Ali eller hva som helst gjør rekkevidden betydelig lenger. Inkludering er litt ekstra kronglete, spesielt hvis du gjør secure. Men du kan prøve non-secure først hvis du ikke gjør det automatisk (slik jeg gjør.
 7. Enkelte har vel rapportert noe tull med målingene fra HeatIt Single Relay tidligere, det kan vel være det samme nå. Jeg har kun brukt den til å teste med noen varmelementer, og den traff ganske bra da.
 8. Ja, de hadde en kampanje på Facebok, iallfall i forrige uke. Regner med det er en ny lås, ja. (Hva annet skal et selskap som heter IDlock kunne selge... )
 9. Polling kan gjerne stå på globalt, så lenge du skrur det av per device. Det gjøres på child-devicen, og Z-wave tab'en. Sett polling to 0:0:0:0 (det er da deaktivert).
 10. "Best" er vanskelig. Hvilket bilmerke er best? Hvilket fotballag er best? Jeg personlig liker HomeSeer. Utrolig fleksibelt, men likevel enkelt å bruke og stabilt i åååårevis. HomeAssistant er et meget godt gratis-alternativ, men krever nok noe mer tid på sikt. Enklere løsninger som også er konfigurerbare er f.eks. Homey (ganske populær i disse tider) og hvis du vil slippe å styre så mye med det finnes FutureHome der du kommer til et dekket bord (men muligens noe mer begrenset utvalg).
 11. Det skal være ekstremt lite forskjell på HS3 og HS4 når det gjelder plugins. Inntil det motsatte er bevist er jeg 99,9% sikker på GCalSeer fungerer fint i HS4. HS4 finner plugins på samme måte som HS3...
 12. Splittet IT/TN-nett diskusjonen ut hit: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/11025-ittn-nett-i-haugesund/
 13. @Guahtdim har løst det for deg: Vi har to devicer. En viser dagens hendelser, og den andre viser kommende hendelser de neste 7 dagene. Mener scriptet ligger i tråden over.
 14. Aaaah! The pain! Men man bruker jo en password manager. Jeg digger BitWarden med passphrase-opsjonen. Se her skal du få ett av meg: Startup-Detonate-Pacific2.
×
×
 • Opprett ny...