Gå til innhold

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  6 015
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  221

Moskus vant dagen sist Januar 15

Moskus hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 457 Excellent

3 følgere

Om Moskus

 • Rang
  Superhelt

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

3 641 profilvisninger
 1. Squeezebox var streamingboksen for audiofile i "gamle dager".
 2. Ja, det skulle jeg mene, men jeg ikke har verifisert at det virker sånn. Jeg skulle prøve meg på et slikt prosjekt, men fant ut at jeg heller utvidet å kjøre Squeezebox over alt istedenfor...
 3. Vi squeezebox-brukere kan bruke WaveInput plugin'en. Da burde det finnes løsninger f.eks. for Chromecast Audio eller tilsvarende også....
 4. Wops, Google! https://www.tek.no/artikler/googles-strommepinne-og-smarthoyttaler-setter-rutere-ut-av-spill/425894
 5. Styring av slider

  Det finnes en måte til: Å lage "screens" uten rammer som dukker opp på et bestemt sted. Disse "screens'ene" vil i dette tilfellet inneholde kune en ting: En slider for et lys. Når du trykker på "Stue" så velger du "Show screen" (husker ikke hvilken) bestemmer sted den skal dukke opp, etc.
 6. Energimåling Energi

  https://developer.tibber.com/ - Tilgjengelig i dag.
 7. Ikke kun "app" for Tibber har en glimrende API. Og enda blir det når de får direkte .NET støtte.
 8. Energimåling Energi

  ... men vi er jo selvfølgelig MOT app-hysteriet, og vil ha det integrert i huset!
 9. Du har ikke tilfeldigvis hatt en ufrivillig omstart av maskinen? Strømbrudd, Windows Update, etc? Har du backup'er? F.eks. ferdig oppsatt BLBackup? Uansett, dette hadde jeg prøvd: Først ta en backup av Z-wave interfacet (Plugins -> Z-wave -> Controller Management -> Controller -> "Backup This Interface". Avslutt HS3. Gå til c:\program files (x86), høyreklikk på HS3-katalogen (heter typisk "HomeSeer HS3") og send den til en ZIP-fil. Da har vi backup av den. Gå til c:\program files (x86)\HomeSeer HS3\Data\Z-wave og gi "Z-wave2.db" et nytt navn, som f.eks. "Z-wave2_old.db_old" Denne filen blir gjenopprettet av HomeSeer når den starter opp. Start opp HS3 og meld tilbake hvordan det gikk.
 10. Energimåling Energi

  Ja, men det er veldig grovt. Det er noen år siden jeg har sjekket, men ser ikke poenget med å ha det dødelig nøyaktig så lenge man ikke prøver seg på en automatisk rapportering til energiselskapet (og det skal de jo snart uansett gjøre automatisk for alle). For meg er det viktige å vite sånn cirka hva vi bruker totalt i dag sammenlignet mot f.eks. i går, og å finne hvorfor gikk forbruket opp nå med 5 kW sammenlignet med for 10 minutter siden?
 11. Energimåling Energi

  Nei, det stemmer. Noe avvik får du. Men det spørs hva formålet er: Er det å finne ut når på døgnet det brukes mye strøm, eller er det å rapportere til energiselskapet? Tror mitt avvik på min gamle The OWL CM119 er ca. 2-4%.
 12. Energimåling Energi

  https://www.tronika.no/en/consumption-meters/1023-power-meter-zw095-3c.html
 13. Valg av løsning - komme igang

  Hei og velkommen til forumet! Du har jo gjort hjemmeleksa di... Skal du ha noe som er billigst mulig men ikke vanskelig å vedlikeholde, så hadde jeg personlig satset på OpenHAB eller Domoticz (hvis jeg av merkelige grunner ikke skulle velge HomeSeer). EasyAccess-låsen er nok et problem uansett. Jeg ville satset på å få tak i et Zigbee-kort, og håpe at deCONZ kunne finne ut av det. Dette er nok et problem du har uansett. Det er en viss lærekurve med HA, men "jo mer opensource" jo mer tid må du nok planlegge å måtte bruke. Det gir deg uansett en del fleksibilitet. Men erfaringsmessig så betaler man med tid istedenfor penger for HA-systemer.
 14. IR styring - ZXT-120 på flere enheter?

  Dette er teknisk mulig, men ikke noe jeg vil anbefale, for du må selv huske at "MODE ON TEMP 17" egentlig betyr "kjøkkenvifte på". Istedenfor hadde jeg gått for en Global Cache IP2IR eller WF2IR. Lar deg lære absolutt alle kommandoer du har bruk for samt at du navngir dem selv, og vil også sannsynligvis kunne nå like langt som ZXT-120. Ulempen med varmepumper er at de sender hele kommandorekken for hver gang du oppdaterer noe på fjernkontrollen ("MODE ON FAN HIGH TEMP 24 SILENT ON"), ikke bare deler (f.eks. "TEMP 22"), så du må evt. lære en god del kommandoer. Evt. bare plukke ut de mest brukte og lære dem (som jeg og en del andre gjør).
 15. Båt automasjon

  Tror dessverre det ikke er noen ferdige som kan alt dette. Men jeg er veldig interessert i problemstillingen!
×