Gå til innhold
 • Bli medlem

Moskus

Administrator
 • Innholdsteller

  11 340
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  413

Moskus vant dagen sist November 16

Moskus hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

2 931 Excellent

Om Moskus

 • Rang
  Superhelt

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

12 594 profilvisninger
 1. Ja, akkurat. Med mindre du er 100% garantert at den lampen aldri skal kunne dimmes de neste 25 årene, så velger man dimmer. Det er ganske OK å kunne dempe lyset, selv steder man ikke tenkte at det var praktisk, som kjellergang og vaskerom. Bare spør, så svarer vi på det meste.
 2. Hvis den ikke er montert, så kan du bytte til Heat It Z-TRM2fx. Det er en Z-wave termostat og har nok høyere støtte enn Elko sin.
 3. Ja, OK. Men hvis det er lys, så gjør heller motsatt: 10% switcher og 90% dimmere. HomeSeer er hjernen, men f.eks. UZB1 er interfacet. HomeSeer (og de fleste andre programvare-løsninger) kan du kjøre på en Raspbrry Pi i begynnelsen og oppgradere når du har behov/råd. Ja. Nei. Du trenger fortsatt HomeBridge til det.
 4. .. og det burde jo alle her ha
 5. Det skjedde hos meg...
 6. Z-wave (og Zigbee) er toveis-kommunikasjon og mesh-nettverk. Det gir bedre rekkevidde samt vissheten om at meldinger blir bekreftet at de har kommet frem. Med 433 Mhz sender man signaler i blinde og bare håper at mottakeren har forstått det. I tillegg kan man sende inn og hente ut innstillinger til dimmerne, brytere, termostater og dørlåser. Jeg bruker 433 Mhz nå mest til julelys og temperaturgivere. Definer "bryter" i denne sammenheng. Noen tenker på dimmere eller switch når de sier det, andre tenker på kun selve knappen. "Fibaro Dimmer 2" er særdeles vanlig å bruke. Det er en utmerket dimmer som styres med pulsbrytere, og dimmer stort sett det som er koblet til uten problemer. Den kan styres fra andre trådløse brytere hvis du har behov for det. Det du spør om nå er om Volkswagen lager brukenes biler. Svaret er selvfølgelig "ja" men som med så mye annet kommer det an på hva man skal gjøre. Jeg tror du kan bruke Telldus lenge hvis du liker den plattformen. Men det finnes selvfølgelig mange alternativer. Jeg liker HomeSeer (full frihet uten at det er komplisert), andre liker Homey, og andre igjen bruker Home Assistant eller OpenHAB. SmartThings, Vera, og Fibaro Home Center er også alternativer som brukes ofte. Det er nok mange her inne som bruker HomeBride for å få smarthuset sitt kompatiblet med iPhonene sine, men det meste av "smarthet" ligger ikke i Homebridge/iOS. Grunnen til det er enkel: Det er ikke smart nok enda. Det finnes vel en Zigbee-modul...? Ellers trenger du en egen Versiure-boks... Jeg kan ikke så mye om Doorman, utenom at den ikke er skikkelig egnet til full integrering i smarte hus. Ellers kan du selge den og bytte den ut med en IDlock. Den snakker Z-wave.
 7. Ser ut som om vanligvis går under navnet "Qubino".
 8. Ut fra det jeg har lest hadde jeg muligens gått for HeatIt. Men jeg hadde også bestilt en av hver for å teste...
 9. Festlig. Jeg gjorde det stikk motsatte: Unngikk Zigbee for kritiske enheter, og har ingen problemer med en ekstra "dings" ved siden av VVB.
 10. Stikkordet er "assosiasjon", eller "association".
 11. Det har ikke nødvendigvis med kjappheten på responsen, men mer at det ikke er så mange geniale DIN-monterbare 16A reléer med Z-wave å få fatt i. Bruker selv AeoTec Heavy Duty.
 12. EasyTrigger har gruppering av devicer, og da kan du bruke hele gruppen som trigger både for av og på.
 13. Ja, sannsynligvis. Hvis du har Wifi-dekning. Bruk Arduino-plugin'en så blir det mye enklere.
 14. Jøss! OK, jeg får skrive om de gjeldende funksjonene enda mer. Dette trodde jeg ikke skulle skje.
×
×
 • Opprett ny...