Gå til innhold
 • Bli medlem

GeirN

Medlemmer
 • Innholdsteller

  84
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om GeirN

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk, kom frem til det samne etter å ha studert HS skolen. Var delayed action som trøblet tror jeg. Får se hvordan den oppfører seg i morgen tidlig etter å ha vært i dvale en tid. Nå må jeg finne en regel for trapp/gang. I utgangspunktet ønsker jeg å ha lys på når vi er våkne og hjemme. Så at lyset skal slå seg på ved bevegelse hvis noen går ned trappa på natten. Er usikker på om det er en knapp som er av eller på ved gitt tid, eller om bevegelse i huset dedekteres som er best for slikt.
 2. Sett litt på lys automatikk på badet etter jobb i dag. Når jeg kom hjem lyste det i sensor da jeg gikk inn på badet, men ingen lys på. Av og på med lysbryter på utsida og ny entre etter en stund. Da ville lys gå på. Og av igjen etter en tid. Virker som en regel er feil, eller at noe går i dvale. Må prøve å finne ut av dette før fruen mister tålmodigheten og vil ha alt ut i garasjen der jeg har de andre lekene mine.. Vippebryteren setter jeg på vent og satser på å få lyset til å virke med regler i alle fall. Å sette parameter 14 til 0, funket ikke på bryteren. Går kun an å blinke med lyset slik den er nå. Det lurer på å ha som premiss for lys på bad og trapp er følgende: -Hvis det er ukedag og kl er mellom 17:30-23:30 skal lys være på. - Hvis sensor merker bevegelse utenom dette skal lys være på i 15 min for så slå seg av.. Jeg har laget en kunstig tidsknapp med 4 døgn soner om den er nødvendig for å få noe slikt til å fungere. Pr. nå har jeg kun satt opp en regel på gjestebadet for å teste, men som sagt er det ikke helt til å stole på:
 3. Hm, kanskje en ide å kjapt teste dette først. Er fort gjort å ta ut fjæra og sette den nede i stedet. Om det er så enkelt er det jo grei skuring.
 4. Ok, får teste når jeg er hjemme igjen.
 5. Om jeg går inn på device via mobilen, ser jeg at bryter har kun status 0 eller 255 for av og på. Ingenting om parameter 14 innstilling. Om jeg må benytte et script eller noe for å få denne switchen til å fungere, tror jeg den går i søppelkassa.
 6. Aha, der ligger nok feilen. Da skal jeg sjekke opp dette når jeg er hjemme igjen. Ligger de ulike parameter synlige på device tabene?
 7. Ja, virker logisk i og med at bryter greit kan slås av på via HS. Bryter registrerer jo vippe bevegelse all den tid jeg kan blinke med lyset.. Den skjønner bare ikke at det skal være på eller av ved et nytt klikk.
 8. Gikk inn på advanced taben på switchen nå og tittet. Ser den mangler posisjoner. Kanskje det bør være 0 og 1 her.. Men jeg har en annen "bryter" i tillegg på device switch som kan sås av og på og den fungerer..
 9. Nei er ikke dimmer men Switch. Får studere settings på device og se om jeg blir noe klokere.
 10. Det er en enkel vippe og fjæra er i topp av vippe som normalt. Når man presser inn bryter og holder, er lyset på. Når fjæra presser vippa tilbake slås lyset seg av igjen.. Ellers kan bryter slås av og på via HS helt greit. Virker som HS ikke vet hva som skal skje om man gir switch et kort trykk for på/av. Switchene i trapp kommuniserer helt fint med HS ved manuell overstyring. Men de var som sagt ev en nyere type så jeg. Blir kun slike fremover..
 11. Har nå rigget Fibaro switch for lys trapp, samt lys bad nede. Sensorer ble fra Cleverio(🤔). De virker noe trege i oppfattelsen foreløpig. Sålangt virker det lovende. Trappa virker med både impuls og regel. Bad virker fint på regel. Impuls blinker kun med lyset, så ikke mulig å fysisk overstyre. Denne switchen var av en eldre versjon enn de i trappa så jeg, så mulig jeg må endre en parameter i Homeseer?
 12. Så nå at det var for godt til å være sant.. Bare en batteribryter uten strøm styring. Tilbake til Fibaro relè.
 13. Så litt på Z-wave utvalget hos Elektroimportøren. De har en bryterserie som kanskje er et bedre alternativ til to Fibaro relè bak eksisterende brytere. Bonus er vel en koblingsboks med enklere kabelføring oh nye hvite fine brytere. I trappa mi har jeg to doble brytere. Kan ikke se annet enn at en slik bryter og ville vært en penere og rimeligere løsning?
 14. Prata just med elektrikker. Han mente vi skulle blende bort ene bryter og sette opp en dobbel vippe med 2-polt brudd ved ene dør i stedet. Det bør da være mulighet for 2 soner og dimming på den ene. Ville vært snasent. Om det bare er plass i koblingsboksen til 2 rele da..
 15. Ja, på hoved bad må jeg nok gjøre noe drastisk om jeg skal få til noe. Et problem er 2 innganger og vendebryter ved hver dør. Sannsynligvis bør brytere blendes og belysning splittes i 2 soner. Om fruen er med på noe slikt er jeg usikker på. Men badet er absolutt et praktisk rom å ha lys styring på.
×
×
 • Opprett ny...