Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

bjornia

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av bjornia

  1. deconz_event var ikke noe alternativ i listen til høyre, men prøvde en manuell lytting på 'deconz_event'. Ser ingen events selv om jeg f.eks slår av og på et annet lys som er koblet opp til deconz så jeg gjør sikkert noe feil ved å gjøre det på den måten. Å legge til en automasjon går heller ikke, da det står at det ikke finnes automasjoner tilgjengelig for denne enheten. Jeg må nok prøve meg litt mer fram med bindingene i VNC-oppsettet.
  2. Hei. Ja, du skal se mer informasjon. Blant annet skal du se en verdi for temperaturemeasurement annet enn null. Det er ofte problemer med å oppdatere, for min del Conbee II, direkte i web appen selv om det står at ny versjon er tilgjengelig. Jeg oppdaterte derfor på PCen. Jeg brukte denne veiledningen: https://flemmingss.com/how-to-update-conbee-conbee-ii-firmware-in-windows-10/ Etter det fikk jeg fornuftige verdier på flere attributter og tar dem ut med REST sensor i Home Assistant som vist i en post ovenfor.
  3. Hei. jeg har tidligere prøvd å inkludere ELKO sin endevender i deConz og etter hvert i Home Assistant. Jeg har klart å legge den til i deConz via VNC og se den der. Har prøvd å binde den opp mot en ELKO dimmer uten at jeg egentlig har kommet noe videre så jeg har lagt det litt på is i mellomtiden. Nå er det i en av de siste versjonene kommet mer støtte for endevenderen så jeg ga det et nytt forsøk. Jeg kom på en måte litt videre for nå dukket den opp i Home Assistant, men uten entiteter. Er det noen som har noe mer erfaring og fått til noe fornuftig med denne? Jeg ville tro at den i hvert fall ville dukke opp som en switch i HA. Eller er det slik at den kun kan bindes til en annen enhet i VNC, slik det gjøres i ELKO sitt eget oppsett? Jeg skjønner at endevenderen ikke kan leve sitt eget liv som en egen enhet på samme måte som en dimmer ikke har noen funksjon uten at den er koblet til et lys for eksempel. Men at den i det minste kunne dukke opp som en switch/light hadde gjort den nyttig til noe. Slik ser det ut i HA nå: I Postman dukker den opp som en sensor sammen med ELKO termostater jeg også har. Da ser det slik ut: "6": { "config": { "group": "7", "on": true, "reachable": true }, "ep": 1, "etag": "a01ee14dd3b9ef9cd27b8172ab6fb252", "lastseen": "2020-11-27T06:46Z", "manufacturername": "ELKO", "mode": 1, "modelid": "ElkoDimmerRemoteZHA", "name": "ElkoDimmerRemoteZHA 6", "state": { "buttonevent": null, "lastupdated": "none" }, "swversion": "0.0.14", "type": "ZHASwitch", "uniqueid": "00:0d:xxxx" }
  4. Hei. Med hjelp fra flere på forumet her og diverse andre kilder har jeg etter hvert fått "integrert" mine ELKO termostater i HA også. Før siste oppdatering syntes jeg det var svært lite informasjon å få ut, men med hjelp av REST sensorer i HA så begynner det i hvert fall å se bedre ut. Jeg har satt opp 'simple-thermostat' kortet i fra HACS og det ser slik ut nå: Ikonet med huset er lufttemperaturen i rommet. Speedometeret er gulvføler. Flammen er heating status. Temperatur til høyre mellom - og + er innstilt temperatur. De to øverste termostatene kjører på maksvokter på 28 grader, der Spisestue har folie og TV-stue er støpte varmekabler. Bad reguleres på gulvføler. Heating status er binary_sensor. Jeg er ingen kløpper på templating, men skal se litt på om jeg kan endre on/off til noe annet. Selve formateringen på 'simple-thermostat' kortet er som følger: type: 'custom:simple-thermostat' style: | ha-card { --st-font-size-xl: 24px; --st-font-size-m: 14px; --st-font-size-title: 24px; --st-font-size-sensors: 24px; --st-spacing: 4px; } entity: climate.termostat_tv_stue step_layout: row name: TV-stue icon: false control: false hide: temperature: true label: temperature: Luft sensors: - entity: climate.termostat_tv_stue attribute: current_temperature icon: 'mdi:home-thermometer-outline' unit: ' °C' - entity: sensor.gulvfoler_tv_stue name: Gulvføler icon: 'mdi:speedometer-slow' - entity: binary_sensor.status_tv_stue name: Modus icon: 'mdi:fire' "label: temperature: Luft" er ikke nødvendig når jeg bruker ikoner, men det ligger der som eksempel. Man må også "hide" temperature for å bruke ikon. Jeg er veldig åpen for nye innspill. @VikingOy du kan formatere verdiene i value_template slik som dette: value_template: '{{ value_json.state.floortemperature/100 | float|round(1)}}'
  5. Hei. Takk for svar. Det stemmer overens med det jeg ser i config-filen. Er det en feil i hardware tror du? Eller kan dette endres ved å endre på Z-wave config fila? Må da finne riktige parametere for en 2-kanals driver evt.
  6. Hei. Jeg planlegger å styre en LED-stripe fra diverse events i Home Assistant. Jeg gikk til anskaffelse av denne fra Tronika: https://www.tronika.no/no/smarthus/zwave-produkter/zwave-lysstyring/led-driver-50w-zv9105-xx-50cvt.html Inkludering i Z-wave nettverk vi Aeotec sin USB stick går helt fint, men problemet er at den dukker opp som en Multi Color enhet i stedet for en Tunable White. Dette er altså en 2-kanals driver for å styre temperaturen på lyset. Jeg får opp fullt fargespekter, og ikke den vanlige fargetemperatur-slideren som endrer fra hvitt til gult lys. Inne i zwcfg...-filen ser jeg at den er lagt til med Command Class Id=51 COMMAND_CLASS_COLOR og en rekke parametere for å sette opp en RGBW driver med tilhørende fargepalett. Har fått noen hint om at dette er feil (åpenbart), og at en Tunable White skal dukke op med en annen Command Class Id og en annen COMMAND_CLASS Er det noen som har erfaring med å endre oppsettet av denne type enheter i HA? Min backup er å koble til med samme type driver på Zigbee via deConz. Det er kanskje det beste uansett, men fortsatt irriterende at Z-wave enheten ikke integreres som den skal.
  7. Hei. Takk for et lite spark bak. Jeg trodde jeg hadde gjort det riktig, men tydeligvis ikke. Så etter å ha gjort det en gang til så oppdaterer den fint. Vet du, eller noen andre, om det er mulig å få status på når varmen er på eller ikke?
  8. Hmm, dette fungerer fortsatt ikke hos meg. Jeg lagde en binding og den så ut til å fungere i VNC, det står "success" nederst i Bind Dropbox. Men det ser ut til at jeg fortsatt må kjøre manuell oppdatering ved hjelp av en read i Thermostat Cluster. Prøver å kjøre en GET i Postman og den heller får ikke automatisk oppdaterte verdier før jeg trykker read igjen. Merkelige greier. Er det noe innstilling av oppdatering jeg ikke har funnet ut av i selve gatewayen? Har kun ELKO dimmere ellers i dette nettverket og disse oppdaterer status i HA hver gang jeg gjør noe fysisk på dimmeren.
  9. Hei. Takket være hjelp her på forumet har jeg nå klart å legge til ELKO sin termostat i HA. Med litt prøving og feiling via VNC så funker oppkoblingen i alle fall. Det jeg sliter med, som et par andre her, er oppdateringen. Jeg må også kjøre manuell "read" i VNC for å få til en oppdatering. Det har nok ikke noe med HA sin RESTful sensor å gjøre da jeg får det samme resultatet når jeg kjører en GET i Postman. "lastupdated" forblir det samme inntil jeg manuelt kjører en "read" i VNC. Er det en innstilling i deConz VNC config man kan endre på? Prøvde å sette force_update i HA uten at det hjalp, men som sagt når jeg kjører en manuell GET i Postman så får jeg kun den verdien som ble lest ved siste "read".
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.