Gå til innhold
 • Bli medlem

GauteG

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av GauteG

 1. Se det. Da har man fått UZB1, ConBee II og RFXtrx433XL i hus. Foreløpig størst glede av RFX'en, da den jo tar inn både NEXA-stikkene og værstasjonene (Og en annen sensor fra naboen). Jeg ser jo at det er litt kjedelig med manglende feedback fra stikkene, så jeg må nok få i hus noe Z-wave og ZigBee etter hvert, bare for å få litt hands-on før jeg staker ut kursen. Trives for øyeblikket best med OpenHAB, men har et par installasjoner av ymse slag både i VM'er og i Docker på NAS'en. "Time will show" hva man faller ned på. Nå er lekeperioden i full gang, og må se om jeg kan få automatisert noe uten at fruen mister "gamle måten"riktig enda... Foreløpig takk for gode tips og råd.
 2. At ting koster penger ser jeg ikke på som noe stort hinder - Jeg er mest interessert i å havne på et system som ikke lager for store begrensninger i framtiden, og det skal selvsagt være lokalt og ikke skyavhengig. Men uavhengig av hvilken software man ender opp med - er det OK å kjøpe inn alle 3 adapterene for å ta høyde for det som måtte komme? Her skal det jo tilrettelegges for implementasjon av alle tenkelige impulskjøp, om ikke annet for å skrape nok på overflaten av en teknologi til at man vet om man vil gå videre med den eller forkaste den til fordel for noe annet. Vil nok tro at jeg ender opp med z-wave eller zigbee eller en kombinasjon i framtiden, men moro å få inn noen billige enheter i starten. Jobber for øvrig med industriell IT/Automasjon, så har en viss forståelse for konseptene ?
 3. Da legger vi den til lista... :)
 4. Hei. Her er det så godt som ingenting i hus annet enn noen få Nexa stikkontakter, men jeg må få satt opp en openHAB eller HomeSeer etterhvert. For å sikre et godt "backbone" på kommunikasjonssiden - Vil ikke innkjøp av: Aeotec Z-stick gen5 USB-adapter Conbee II Zigbee-kontroller for USB RFXtrx433XL USB-kontroller gi meg et godt utgangspunkt til å kunne styre det meste etterhvert som det blir kjøpt inn?
×
×
 • Opprett ny...