Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Snorre

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Snorre sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. UnZcure (eller hva det heter) fungere perfekt … men i dag auto-oppdaterte Namron-appen seg, og brått er alt ustabilt med flere lamper som ikke slår seg på. Argh. Flere som opplever dette?
  2. Lenge siden jeg har vært på her nå! Har en z-wave-pille som røyk her om dagen, og da jeg la til den nye var den selvfølgelig secure (og ikke-responsiv 4-5 meter unna med direkte tilkobling ... er det mulig). Hadde tenkt å legge til som før, med unsecure-hacken, men ser i tråden her at det ikke lenger er mulig? Har dere funnet noen nye omveier, @Kal-El og @AndreasLie? Får også opp et varsel hver gang jeg justerer lyset nå, om at enheten snart kanskje ikke lenger støttes av appen. Hva er greia med det?
  3. Har holdt meg unna Dimmer 2, nettopp fordi jeg mener jeg leste et sted at de ennå ikke var ordentlig støttet av Homey. Nå er jo v5 rett rundt hjørnet har jeg skjønt – så da er det bare å håpe på at det bedrer seg. Er det Namron selv som har overtatt utviklingen av appen? Etter at jeg "hacket" om appen til unsecure, så har alt funket helt fint her hjemme, stort sett (noe trøbbel med avstander, men da må jeg bare rute om med en heal).
  4. Så bra det funker for deg også nå – her har det faktisk vært dønn stabilt siden jeg kjørte alt over på unsecure – så jeg tipper at løsningen ligger i den lille "hacken". Vet ikke hvor viktig det egentlig er å skulle ha et secure system, men med mindre det bare har vært en midlertidig bug, burde det vært et mer tilgjengelig valg for alle som går for komboen namron z-ware + Homey (som er det Elektroimportøren pusha som det beste alternativet). Uten å ha plukket opp tipset om unsecure her på forumet, tipper jeg alt hadde vært levert tilbake for lenge siden.
  5. Har faktisk gått til innkjøp av flere z-wave-dimmere fra Namron nå, og møysommelig lagt dem til i større omkrets rundt i huset med Homey på powerbank rett ved siden av - og har ennå ikke tatt sikringen siden innlegget over ble skrevet. Må sette en ny bane på mesh-nettverket før jeg flytter Homey for langt unna - og alle sammen legges til med den modifiserte Namron-appen der jeg definerer at de skal være unsecure. Men: jeg kjøpte nylig en z-wave-switch fra Namron, for første gang, og hadde derfor glemt å modifisere akkurat den i appen - så den ble lagt til som secure. Tok ikke lang tid før den ble «unresponsive». Modifiserte kjapt også den enheten i appen, lastet opp til Homey, la til switchen - og nå funker den også helt fint. Uten at jeg har annet enn anekdotisk bevis, kan det tyde på at Namron sliter litt med sikkerhetsprotokollen til z-wave - i hvert fall på Homey? Dette kjente jeg ikke til - hva slags bryter er det?
  6. Hmm, det står i Homey-appen at det er et anslag («Homey approximates the energy usage of this device»), så det kan godt hende at det er helt off – og at den faktiske bruken ikke var like høy som angitt. 400w på én LED-pære er jo koko – dimmeren blir jo litt oppvarmet, men ikke SÅ mye, så jeg vet ikke hvor den energien skulle blitt av.
  7. Ah, du fikk logget inn? Da må du gå til den mappen under der du lagret den modifiserte versjonen av Namron-appen og skrive "homey select" (og velge i listen som dukker opp), og deretter "homey app install". Funket for meg, i hvert fall – da kom den nye og modifiserte Namron-appen inn, som gjorde det mulig å få nodene lagt til non-secure. Nei, såvidt jeg har skjønt settes det automatisk. Men da jeg la til på nytt, hoppet det ned fra fire-fem koblinger til to-tre.
  8. Jeg resatte for sikkerhets skyld, for å bli kvitt alt grums som åpenbart ødela for flyten. Men du kan jo fjerne og legge til nodene først, og se om det hjelper? Selv er jeg på mac, og måtte installere homebrew i terminal for å komme videre: https://treehouse.github.io/installation-guides/mac/node-mac.html
  9. Ja, vi var på nippet til å høre på elektrikeren som snakket det veldig opp – men heldigvis undersøkte jeg alternativene og så hvor dyrt og lukket det var. Gikk jo inn i dette med viten om at det ikke var like stabilt ... men med desto flere muligheter. Baller nok bare på seg med mer eller mindre nyttige dingser fremover ... først ut kommer nok en "skru på alt lys"-fibaroknapp når ungene står opp tidlig i mørkt hus.
  10. Tipper det skal funke, ja – jeg tror ikke rekkefølgen har noe å si, jeg satte det bare på første rad. Og ja, som jeg skrev i min første post her inne – om dette er innsatsen som kreves for at noe skal funke som det bør, så er det nok en liten stund til «alle» kan/bør ha et smarthjem (moren min ringte elektriker nylig fordi hun ikke fikk skrudd på lyset hjemme – han påpekte at batteriet var flatt i Xcomfort-bryteren deres. Verken de eller jeg visste at de hadde trådløs styring ...)
  11. Liten oppdatering – lampene er helt stabile etter et døgn, og reagerer fortsatt kjapt på hendelser fra både bryter og app. Beskrev hva jeg gjorde i den tråden her (jeg er åpenbart ikke alene om å slite med komboen Homey og Namron z-wave):
  12. Det er som å høre meg selv for et par dager siden, dette – ganske kjipe og uforklarlige feil, blant annet ved at én av fire lamper ikke ville kobles til bryteren ... Var ganske skuffet over mitt første møte med «smarthjem», men synes det virker mye mer lovende etter gårsdagens runde med oppskriften over. Har i hvert fall funket dønn stabilt siden da, og alt reagerer lynkjapt på både app og bryter.
  13. Er ikke veldig god på det tekniske selv – men det går en faen i meg når ting ikke funker (kall det gjerne tålmodighet). Først av alt: Oversikt og mesh-rutene og slikt finner du på denne nettsiden: https://developer.athom.com/ Det kan hende løsningen er så enkel som å bare resette anlegget ditt og legge til alt på nytt med Homeyen svært nær nodene (mistenker at det var mange feilede tilkoblinger som gjorde mitt ustabilt – eventuelt at jeg hadde aktivert for eksperimentelle funksjoner). Vet ikke hvilken effekt det faktisk hadde for meg å også legge til "non-secure", men om du orker å følge de anvisningene for hvordan laste inn apper via maskinen din, så er en kjapp oppskrift på hva som må endres her (på egen risiko!): last ned Namron-appen (code -> download as zip) her: https://github.com/fiLLLip/namron-homey pakk opp mappen last ned et redigeringsprogram som Atom: https://atom.io/ gå til mappen med appen, og videre inn i drivers-mappen Her finner du en mappe per produkt som støttes i appen. Du må redigere filen som heter driver.compose.json i hver mappe for det produktet du skal legge til Under "zwave" legger du til includeSecure": false, - som dette: "zwave": { "includeSecure": false, Gjenta for hvert produkt du eier og skal legge til, lagre og lukk Følg deretter oppskriften her for å laste opp appen på Homey (som du kan fabrikkresette ved å holde opp-ned i ti sekunder før du besøker http://setup.athom.com/ )
  14. Sånn litt inn fra sidelinjen, så har jeg fått montert opp det nye smartstyringssystemet fra Høiax til et nytt anlegg for vannbåren varme i gulvet -- de har lansert en produktserie basert på Alpha IP - https://www.hoiax.no/produkter/controls-2/controls/hoiax-comfort-ip-access-point -- https://alphaip.de/no/. Har ellers satt opp huset med Homey og z-wave, så skal i gang med å se om disse to kan klare å snakke sammen på noe vis. Varmesystemet drives over 868Mhz – jeg vet ikke om noen har dannet seg noen erfaringer med dette ennå? Edit: Så nå at det drives på Homematic, som kan synes å ha noe app-virksomhet på Homey: https://community.athom.com/t/homematic-app-v1-0-0-beta/1057
  15. Hmm, hva slags dimmere har du? Jeg sleit også skikkelig med dårlig respons første gang jeg satte opp, samt at nodene ble uresponsive. Resatte alt sammen, og la til nodene på nytt (med en liten hack for å gjøre dem "non-secure" - sjekk tråden under). Sørget også for at Homey sto helt inntil nodene da jeg la dem til (Homey kan kjøres på en powerbank, viste det seg). Nå dimmes alt kjapt opp og ned, det er som natt og dag fra første møte med systemet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.