Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

NorwegianClassic

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

NorwegianClassic sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Godt poeng, det tenkte jeg ikke på. Da kan det være regnestykket fra python koden min over uansett ikke går opp - sånn helt nøyaktig. Prøvde nå igjen med data fra en Aidon-måler (også på IT-nett) . Den måler alle tre fasespenningen/linjespenninger. Men igjen bommer utregningen min med noen volt. Litt irriterende. Hadde trodd jeg skulle klare å komme nærmere. Noen som har innspill? Hva mener du med dette? Siden Kaifa allerede gir ut spenningen på de to andre fasene er det vel bare en spenning, altså L1L3 (u2 kaller jeg den i python) man skal komme frem til?
  2. Skjønte ikke helt den. Endte med å gjøre det slik, tror det ble riktig. Tok for meg linjespenningene i bildet ditt over her @bergen77. Ble ikke helt likt, men har kanskje noe med avrundingen på cos(60) ≈ 0.866. Usikker.
  3. Ja ok, tror jeg henger med. Går i surr i alle faser. Men hva med utregningen av L1L2? Hvor kommer 60 grader fra, var ikke forskyvingen på 120? Beklager maset, her må det inn med teskje 😅
  4. Spennende! Mange flinke folk på dette forumet 😄 Jeg har lyst til å prøve å få en nøyaktig beregning av spenningen på L2 fra Kaifa måleren på IT-nett. Dessverre lurer jeg på om det ikke er mulig siden boliger ofte har en asymmetrisk reaktiv last som gjør at fasene ikke alltid er 120 forskjøvet. Eller tenker jeg feil? Noen som vet? En annen tråd har prøvd å beregne strømmen gjennom L2 på Aidon målere (den gir alltid 0 A akkurat som Kaifa gir 0 V), men de konkluderer med at det ikke er mulig å beregne strøm nøyaktig uten faseforskyvningene pr. fase. Den spenningen dere regner ut her er vel da en estimering som ikke tar for seg asymmetri fra reaktiv last? Formelen dere brukte har 60 grader i seg. Hvor kommer dette tallet fra? Noen innspill @stigvi?
  5. Veldig imponerende! Ser du har også har fått tak i effektfaktor, dette er vel ikke noe man får fra ams men noe du regner ut vha P og Q? ... og hvordan blir dette egentlig... siden effektfaktoren er cos(φ), og φ er vinkelen (faseforskyvningen) mellom strøm og spenning ... har man ikke da en effektfaktor pr. fase? Er din et slags "snitt" av alle fasene?
  6. Hvordan gikk det @bergen77 ? Fikk du til utregningen av strøm? Hva med effekt? Ble det nøyaktig nok eller fant du faseforskyvningen i HAN-porten? 🤔
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.