Gå til innhold
 • Bli medlem

bergen77

Medlemmer
 • Innholdsteller

  110
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

bergen77 vant dagen sist 21. mai

bergen77 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

13 Good

Om bergen77

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har en viftekonvektor som ble koblet fra for noen måneder siden og erstattet med gulvsløyfer. Den har to elementer som i utgangspunktet er seriekoblet, en stor nede som er skråstillt og en mindre øverst. Hos meg varmet begge disse og hentet varme fra fordeler fra bergvarmepumpen. -husk at viftekonvektorer krever høyere temperatur enn gulvvarme for å avgi varme. Det betyr at bergvarmepumpen må produsere høyere temperatur. Besparelsen på strømregningen vil dermed avta for heleoppvarmingen av boligen, selv om du skulle ha gulvvarme andre steder. Om du ikke har samme type oppvarming
 2. Kaifa måleren min gir ut spenningen L1-L2 og L2-L3 med 1 desimal. Formelen jeg bruker er sqrt((L1L2 - L2L3 * 0.5)**2 + (L2L3*0.866)**2) --> Endret den nå til sqrt((L1L2 - L2L3 * 0.5)**2 + (L2L3*0.86602540)**2) Utregningen blir deretter rundet av slik at denne spenningen også har 1 desimal Avlesningen av kaifa foregår alltid ved at den sender først ut L1-L2, deretter L2-L3. Utregningen trigges når L2-L3 oppdateres. Den kalkulerte spenningen sendes ut på knx busen før det har gått 150ms fra L1-L2 ble sendt.
 3. Beregner bare en ja men må jo ha de to andre for å se hva kalkulatoren kommer frem til. Jeg fikk ikke til å skrive inn cosinus så da har jeg bare brukt ferdig utregnet.
 4. Hos meg er det nok kuttet noen desimaler her og der, gjerne i presentasjonen også. Må sjekke hjemme hvordan det er gjort. Hvilke 3 spenninger har du kommet frem til da?
 5. bergen77

  Litt knx hjelp:)

  Hei, knx er robust og bra. Du skal ikke være misfornøyd med at du har knx i huset. Men det er alltid noen som skal gjøre programeringsjobben, det er ingen selvfølge at den gjøres godt. ETS finner ikke dagens oppsett selv. Oppsett er lagret i en prosjektfil. Prosjektfilen er huseiers eiendom. Elektrikeren som har installert systemet hos deg skal levere fra seg denne filen uoppfordret til deg som kunde. Det er eneste måten man kan fortsette å programmere boligen uten å starte på ny. Så første bud er å skaffe filen. Hvis du skulle få negativt svar fra elektrikker om at de ik
 6. Jeg er fornøyd jeg, grunnen til at jeg startet med dette var at jeg ønsket spenningsberegning mellom fasene som AMS ikke måler. Dette skal igjen brukes for å beregne effektbruk på hver kurs siden aktuatorene har strømmåling. Nøyaktigheten på disse målingene får bli som de blir, det har ikke så mye å si om verdiene er 100%, men jeg kan gjerne bruke det til å finne strømtyver fremover. Effektfaktor er beregnet (ActivePower / ApparentPower) Tilsynelatene effekt er også beregnet. Telleren nest nederst fungerer også veldig bra, der tar jeg bare aktuell effekt en gang i
 7. Jeg har bare regnet ut den tredje spenningen som ikke måler klarer å gi meg. Den stemmer bra og tar utgangspunkt i 120 grader mellom fasene. Strøm henter jeg direkte fra måler. Jeg summerer også kwt løpende slik at den teller hele veien, den korrigeres en gang i timen med avlest verdi fra ams, men den treffer så bra at man ikke ser utslag på grafene. Slik ser det ut på visualiseringen:
 8. Da regner jeg med du tenker at du trenger det for å få bergene effekten svært nøyaktig? Man får nok ut effekt med god nok nøyaktighet uten å bry seg med faseforskyninger. En skal jo bare trende effekt og kartlegge effekttyvene.
 9. Fant ikke ut hvordan jeg skulle skrive inn cosinus og sinus for at den skal kalkulere rett men når jeg bruker tallene 0,5 og 0,866 får jeg rett spenning ut. Takker så mye for hjelpen. I tillegg til å presentere spenningen er planen å regne ut effekten på hver kurs da jeg har strømmåling på alle aktuatorene. Så må bare velge rett spenning når det skal beregnes.
 10. Må skrive det slik ser det ut som, men fortsatt 450V som er resultatet: sqrt((L1L2-L2L3*cos(60))**2+(L2L3*sin(60))**2)
 11. Forsøkte med sqrt((L1L2-L2L3*cos(60))*(L1L2-L2L3*cos(60))+(L2L3*sin(60))*(L2L3*sin(60))) Kommer ut 445V så det er en feil der. Vet ikke hvordan jeg skriver "opphøyd" i denne kalkulatoren jeg bruker.
×
×
 • Opprett ny...