Gå til innhold
 • Bli medlem

bergen77

Medlemmer
 • Innholdsteller

  151
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

bergen77 vant dagen sist 21. mai 2021

bergen77 hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

bergen77's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

16

Nettsamfunnsomdømme

 1. Moskus, jeg er ferdig med diskusjonen, du vil åpenbart ikke høre på erfaringer som ikke passer din forventning. Til dere andre så hadde det vert greit å høre med Enova om de har eksempler på hva som støttes, særlig i denne nye "flytte last" støtten. Det er vel kanskje ett ønske om at leverandørene produserer noen enkle løsninger som vi alle kan ta i bruk og flytte på strømforbruket.
 2. Det er ikke så relevant hva du eller jeg mener er naturlig. Det som er fasiten til spørsmålet er hvilke faktura eller dokumentasjon Enova trenger kopi av for at utbetaling skal skje. Min påstand er at kvittering på deler er tilstrekkelig, slik var det iallefall på mine 4 tiltak. Kjenner ikke de produktene du nevner så det kan jeg ikke uttale meg om. Jeg regner med du må ha kvittering på en eller annen form for styring av disse lastene hvis det er det du ønsker støtte til. Det er vel litt i det blå enda hvilke produkter dette kan være.
 3. Ja man kan få støtte fra Enova for å installere balansert ventilasjon. Du kan gjerne skrive en epost til Enova om du mener du kan prosjektere det selv så får nok du også godkjent dette. Enova krever kvitteringer på ventilasjonsaggregatet, for å få full støtte må du får med så mange kvitteringer som trengs for å utløse full støtte. Det er ikke krav om at fakturaene skal inneholde arbeidstimer slik enkelte påstår. Er du usikker sjekker du med Enova selv, men det forventes naturligvis at du har peiling om du skal prosjektere selv.
 4. Jeg ser du ikke svarer på om du har erfaring med dette så da avslutter jeg den diskusjonen. Slik jeg forstår spørsmålet er det hva Enova krever av dokumentasjon for å få støtte. Jeg har fått støtte til 4 tiltak uten å dokumentere arbeidstimer, så får du tolke det som du ønsker. Ta eksempelvis ventilasjon der det i teorien kreves at det er prosjektert av firma. Jeg har prosjektert selv og det har blitt godkjent. Kravene er ikke risset i stein, men de ønsker selvsagt at prosjektet er godt gjennomført.
 5. Har du erfaring med dette eller har du bare lest det? Jeg har kun levert kvittering på deler som er brukt i forbindelse med tiltakene.
 6. Aggregatet er trykkstyrt (systemair vsr-500 + trykk-kit). Jeg bruker spjeldposisjon for å justere ønsket trykk via ekstern logikk.
 7. Sånn har jeg det på alle rom, bruker i tillegg fuktighet og temperatur for å styre de.
 8. De krever at man har kompetanse for å utføre arbeidet, altså kan en privatperson utføre arbeidet hvis man har tilstrekkelig kompetanse. Dette har jeg vert gjennom flere ganger og fått støtte hver gang. (4 ganger).
 9. Enova støtter da langt mer enn elektrikerregninger!
 10. Da kan de vurdere om kravet heller skal være å dokumentere tiltaket da, hvem som har utført det er jo underordnet. Det er ganske mye man kan gjøre som egeninnsats i flere av tiltakene, for mange er det en forutsetning for at det skal realiseres. Om støtten er ment å omfatte flest mulig bør støtten drysse på tiltaket, ikke hvem som utførte tiltaket.
 11. https://www.micromatic.no/kategori/produkter/hvac/luftfordelingsutstyr
 12. Hvorfor skulle det bare mangle? Smart varmtvannsbereder er ett annet tiltak som søkes separat for.
 13. Noen som kan fortelle meg hvilket produkt man kan få støtte for at man skal styre laster smart?
 14. Har du vurdert å bytte ventiler slik at du får retningstyrt tilluften? Jeg bruker Airy ventilene til Lindab, der er det en plate under (som males i fargen til taket) og ett innlegg i gummi som bestemmer retningen luften skal sendes. Da sender luften inn langs taket i valgfri retning i stedet for å styres rett ned. Da "dusjes" hele rommet med frisk luft istedet for en enkel plass.
 15. Poenget var at jeg klarer meg uten varmeelementet, prøv å slå det av og se om det blir noe nedsatt komfort.
×
×
 • Opprett ny...