Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

jlokkevik

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

jlokkevik sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har fulgt denne guiden: https://www.bekkelund.net/2021/10/25/slik-sparer-du-strom-med-smarthus/ Man har da en flow som setter en variabel som sier om strømprisen er høy/lav basert på om prisen er X% over dagens gjennomsnitt. Videre har jeg flower som skrur ned varmekabler i rommene mine og skrur av varmtvannstanken mens prisen er høy. Etterpå blir varmen skrudd opp og varmtvannstanken på igjen.
  2. jlokkevik

    Smarthus system

    Godt poeng. Jeg håper på å kunne "mekke selv". Med dette mener jeg at jeg ønsker å gjøre det jeg kan selv. Om det er ting som må kobles opp av fagmann må dette selvfølgelig gjøres av elektriker. Når du nevner Raspberry Pi, Z-Wave og Zigbee dongles. Mulig et dumt spørsmål fra min side her nå, men er dette for å koble systemer sammen? Eller er det for å sette opp egne automasjoner på egenhånd?
  3. jlokkevik

    Smarthus system

    Hei! Jeg og min samboer venter på nytt hus som akkurat nå bygges. Det vil stå ferdig til sommeren. Siden vi bygger nytt mener jeg vi må sette oss inn i og gå for et eller annet smarthus-system. Elektrikeren vår anbefaler Futurehome. Fra tidligere har jeg brukt en del Philips Hue, Adax panelovner (disse skal ikke med i det nye huset), Tibber, Google Home, også har jeg en Roborock S7 støvsuger. I det nye huset vil oppvarmingen i all hovedsak være varmekabler der elektrikeren anbefaler HeatIt TRM3 termostat. For lysbrytere anbefaler han "smart dimmer z-wave". Vi tenker disse i kombinasjon med Philips Hue der det gir mening. I første omgang er mitt ønske å kunne koble opp varme, lys, røykvarslere, kodelås på dør, vannsensorer, kanskje overvåkningskamera og elbillader på sikt. Jeg har også vært i kontakt med Tibber. De sier de for tiden jobber med en integrasjon mot nye Futurehome X (uvisst når dette er på plass), men at de har 2-veis integrasjon med Homey. De virker mer happy med Homey enn Futurehome... Når det er sagt så vet jeg ikke om jeg vil styre huset mitt gjennom Tibber. Min erfaring med både Adax og Philips Hue er at de styres bedre gjennom sine egne apper enn gjennom Tibber.. Har lurket på forumet her en liten stund for å lese meg litt opp på forskjellige systemer. Det virker på meg som om det "beste" systemet som kan kjøpes i dag er Homey, men samtidig liker jeg tanken på at man i Norge har et firma som Futurehome. Det hadde vært kult å støttet disse, men ikke om det går på bekosting av kvalitet på systemet. Er det noen som har noen tanker om hva man bør velge i denne situasjonen? Hva bør jeg tenke på? Kan jeg bytte system om jeg angrer meg - uten å måtte bytte ut alle komponenter i huset?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.