Gå til innhold
 • Bli medlem

DIYglenn

Medlemmer
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om DIYglenn

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. MQTT er jo veldig lett, og kanskje det beste i forhold til å senere skulle få laget en modell som ikke trenger separat strømforsyning. Jeg har ikke brukt min enhet ennå, har ikke hatt tid til å holde på med dette siden i sommer, og ble allerede litt lei når jeg så at web-oppsett etc. ikke fungerte som det skulle. Man er vel så vidt jeg også nødt til å gjøre endringer i MQTT-biblioteket for å kunne sende store nok pakker. Dette er vel noe man kan unngå om man får delt opp dataen som sendes? Det vil da igjen øke antall sendinger (som bruker mer strøm) men etter min mening er det bedre å unngå redigering av de offisielle bibliotekene for å gjøre det lettere for brukere som bare ønsker å kjøpe PCB + laste inn koden. Det er også mange som kanskje ikke bryr seg om å abonnere på alt AMStoMQTT sender, de er kanskje bare ute etter strømforbruk, ikke kvalitet på leveransen. Det er etter min mening kanskje ønskelig å derfor gjøre mest mulig av dekodingen på selve enheten.
 2. GitHub Desktop er greit for å se litt hvordan det henger sammen, men jeg har hatt godt nytte av VS Code med GitHub lagt til. Da kan du kode og slenge det rett opp i GitHub. Jeg er heller ingen ekspert, men et eksempel på flyt: En issue #123 er registrert, du ønsker å fikse dette. Du lager en ny branch (speiling av fork), som kalles «fix-issue-wifi», og koder i den. Når du er ferdig og ser det fungerer, legger du inn en pull request (pass på at det er pull request til fork, ikke til original (roarfred)), og i kommentarfeltet «closes #123» + evt kommentarer. Når den pull request’en blir «committed» blir issue stengt, branch kan slettes (får automatisk spørsmål om du ønsker det) og master er up to date med ny kode. Noe sånt
 3. Jeg har ryddet en del i min fork av roarfreds prosjekt. Jeg ønsker å fokusere kun på det kortet som har vært diskutert mest i denne tråden, og derfor lagt de andre under «debugging» inntil videre. Det var flere versjoner som ble laget, men ESP_TSS721 er vel den som har kommet lengst. Jeg skal også oppdatere med guide på montering/lodding og flashing av firmware, dependencies som må installeres i Arduino IDE etc. Jeg skal også fjerne nåværende webgrensesnitt for førstegangsoppsett, da dette ikke alltid fungerer, og er litt «bloated» i forhold til hva man trenger. Dette skal erstattes med WifiManager, og ArduinoOTA skal implementeres. Da er det to sett ferdigbygget kode som tar for seg det, så kan fokuset ligge på å få støtte for alle målere. Jeg hadde håpet at det var mulig å samle alle her i tråden som sitter på kompetansen, få produktet til å fungere godt, så kan vi deretter videreutvikle V2.0 med nytt PCB, andre strømkilder etc. Mine tanker rundt det iallefall. Jeg skal gjøre mitt for å få ESP_TSS721 til å være mest mulig et «ferdig» produkt, og rydding i kode er første steg.
 4. Jeg har nok ikke gjort noe spesielt med koden, det er roarfred sin originale kode. Jeg holder på med en opprydding i min fork, som i hovedsak vil være roarfred sitt prosjekt, men med fokus på det PCB-kortet som er klart. Så vidt jeg vet er det bare Kaifa/Nuri som virker i den koden. Håper på å få mer tid framover, har vært litt i "hiatus" her siden jeg opprinnelig fikk bestilt PCB, og startet testing, men ikke fått gjort noe videre. Jeg har en branch med litt mer orden, og har lagt inn issues jeg kjenner til, og mulige forbedringer. Videre ønsker jeg at min fork skal kunne brukes til alle målere. Jeg gjør ikke endringer for min del, som det virker som de fleste forks er, men prøver å satse på en samlet release for å gjøre det enklere å sette opp. Det kommer veiledning for montering og flashing snart fra min side, og en ny mappestruktur for å få bedre oversikt. (Skille bibliotek fra andre Arduino filer etc.)
 5. Jeg har selv ikke kommet så langt. Gikk i gang med dokumentasjon og litt opprydding istedet. Har ikke fungert 100% på min Apple-hardware, så ønsket å luke ut bugs først. Skal lage meg en til enhet så jeg kan debugge på en og ha en annen i drift. Btw ikke mitt PCB-design, jeg har satt prosjektnavn og dato for bestilling på, men ikke gjort annet enn å få de bestilt. 😅 Blir kanskje en V2 i en framtid fra min side, men isåfall ønsker jeg at den er kompatibel.
 6. Ja, dette er «Kaifa» måleren👌
 7. Dessverre gjør det ikke det. Jupp, Apple router med 2.4 og 5GHz i samme SSID. Funker med Wemos D1 Mini. Skal sjekke med serial samtidig så det er litt mer debug å hente.
 8. Prøvde igjen, dessverre det samme. Det virker som det går gjennom, den lagrer og Mac/iPhone mister kontakten. Men etter et par minutt kobler den til igjen... da skulle vel egentlig ikke AP eksistere? vanskelig å si hva som gjør det. Får teste med seriell tilkoblet litt senere. Vet jo at jeg kommer rundt det manuelt, men syns det hadde vært greit å få fikset dette «en gang for alle». Sikkert andre som vil møte på samme feil. Skal også teste chrome på Windows, mulig det funker normalt der.
 9. Selv om siden nå fungerer utmerket bra ellers, så skjer det ingenting når jeg trykker "save"-knappen. Den bare henger. Hvis jeg venter en stund og kjører reset, så er vi tilbake til AP modus igjen. Lagringen burde vel gå raskt? Må vel evt. koble til og lese seriell igjen. Jeg har ingenting under Subscribe Topic, vet ikke helt hva jeg skulle ha lagt til. Jeg har ennå ikke gått gjennom MQTT-siden for å dele opp topics etc, jeg har kun testet MQTT via NodeRED før, akkurat nå har jeg ingen enheter på MQTT. Har satt opp uten kryptering inntil videre, for å heller prioritere dette når jeg begynner å få til et system. WiFi og klient-passord er fjernet i bildet under, ellers er alt slik jeg fylte inn før jeg trykket save.
 10. @xibriz Du kjenner kanskje til dette mer enn meg, men jeg la til følgende i accesspoint.cpp før server.client().stop(); server.sendContent(""); Som anbefales når man sender en webside i "chunks" for å si at nå er det slutt. Jeg er veldig usikker på akkurat hva dette betyr. Er det fordi content length er satt til "unknown"? accesspoint.cpp på GitHub Tipset kom herfra: ESP8266 Arduino #3375 Usikker akkurat hvorfor dette er nødvendig, kanskje du eller noen andre har en forklaring. Det fungerer iallefall, og sidene lastes inn mye raskere på Windows PC, og fungerer knall på Apple-devices.
 11. Jeg har en fork nå med de endringene jeg poster her, relativt minimale inntil videre. Kan fortsette der hvis det skulle bli vanskelig med kontakt. Jeg kan dokumentere i forhold til den jeg har, som inneholder endringer som må være der for at det skal kompilere uansett. Ellers tenkte jeg litt på de andre prosjektene som ligger i samme Git, det er en simulator og et par andre prosjekt uten PCB. Skulle disse blitt skilt ut som egne forks, evt egne prosjekt? Dette for å ha AMS to MQTT alene med biblioteket HanReader, i tillegg til dokumentasjonen og PCB-filene.
 12. Takk, skal teste ut. Selvsagt vil jo min boks være montert og glemt når jeg har fått satt opp alt her (mangler stikkontakt i skapet ennå), men har et par venner som ønsker en også, og da er det lettere å vite at «alt» virker. Evt hvis noen her på forumet ikke er gira på SMD-lodding og interessert i en pre-built, så er det fint om programvare er klar til WiFi på alle plattformer, og virker med OTA for evt. endringer senere.
 13. Den starter som AP. Dvs. jeg har lagt inn SSID som test når jeg fikk kontakt via PC med wifi (putty etc. tidligere i dag). Men med Apple-enheter har jeg ingen mulighet til å få opp nettsiden. Når jeg søker rundt finner jeg ut at flere opplever det samme med soft AP og lignende løsninger for ESP8266. Prøver derfor å finne en løsning som fungerer på OS X/iOS så det kan implementeres. Det er jo veldig nyttig når man lager et kort til andre.
 14. Får ikke kontakt hjemme. Jeg har kun Mac/iPhone/iPad som har trådløst nettverk, og her får jeg bare "forbindelsen ble brutt" eller noe lignende. For meg virker det som det kanskje er noe feil med header i koden? Safari er lite tilgivende på sånt. Et eksempel jeg har sett på for å kontrollere to knapper via web på ESP8266 er følgende, som fungerer helt fint på OS X: Skulle jeg gjette, så er det noe med "accesspoint.cpp", linje 98, som var mildt sagt innholdsrik...: String html = String("<html>\r\n\r\n<head>\r\n\t<style type=\"text/css\">\r\n\t\tbody,\r\n\t\tdiv,\r\n\t\tinput {\r\n\t\t\tfont-family: \"Roboto\", Arial, Lucida Grande;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\t.wrapper {\r\n\t\t\twidth: 50%;\r\n\t\t\tposition: absolute;\r\n\t\t\tpadding: 30px;\r\n\t\t\tbackground-color: #FFF;\r\n\t\t\tborder-radius: 1px;\r\n\t\t\tcolor: #333;\r\n\t\t\tborder-color: rgba(0, 0, 0, 0.03);\r\n\t\t\tbox-shadow: 0 2px 2px rgba(0, 0, 0, .24), 0 0 2px rgba(0, 0, 0, .12);\r\n\t\t\tmargin-left: 20px;\r\n\t\t\tmargin-top: 20px;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\tdiv {\r\n\t\t\tpadding-bottom: 5px;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\tinput {\r\n\t\t\tfont-family: \"Roboto\", \"Helvetica Neue\", sans-serif;\r\n\t\t\tfont-size: 14px;\r\n\t\t\tline-height: 16px;\r\n\t\t\tbottom: 30px;\r\n\t\t\tborder: none;\r\n\t\t\tborder-bottom: 1px solid #d4d4d4;\r\n\t\t\tpadding: 10px;\r\n\t\t\twidth: 80%;\r\n\t\t\tbackground: transparent;\r\n\t\t\ttransition: all .25s ease;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\tinput[type=number] {\r\n\t\t\twidth: 70px;\r\n\t\t\tmargin-left: 5px;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\tinput:focus {\r\n\t\t\toutline: none;\r\n\t\t\tborder-bottom: 1px solid #3f51b5;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\th2 {\r\n\t\t\ttext-align: left;\r\n\t\t\tfont-size: 20px;\r\n\t\t\tfont-weight: bold;\r\n\t\t\tletter-spacing: 3px;\r\n\t\t\tline-height: 28px;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\t.submit-button {\r\n\t\t\tposition: absolute;\r\n\t\t\ttext-align: right;\r\n\t\t\tborder-radius: 20px;\r\n\t\t\tborder-bottom-right-radius: 0;\r\n\t\t\tborder-top-right-radius: 0;\r\n\t\t\tbackground-color: #3f51b5;\r\n\t\t\tcolor: #FFF;\r\n\t\t\tpadding: 12px 25px;\r\n\t\t\tdisplay: inline-block;\r\n\t\t\tfont-size: 12px;\r\n\t\t\tfont-weight: bold;\r\n\t\t\tletter-spacing: 2px;\r\n\t\t\tright: 0px;\r\n\t\t\tbottom: 10px;\r\n\t\t\tcursor: pointer;\r\n\t\t\ttransition: all .25s ease;\r\n\t\t\tbox-shadow: 0 2px 2px rgba(0, 0, 0, .24), 0 0 2px rgba(0, 0, 0, .12);\r\n\t\t\twidth: 100px;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\t.select-style {\r\n\t\t\tborder-top: 10px solid white;\r\n\t\t\tborder-bottom: 1px solid #d4d4d4;\r\n\t\t\tcolor: #ffffff;\r\n\t\t\tcursor: pointer;\r\n\t\t\tdisplay: block;\r\n\t\t\tfont-family: Roboto, \"Helvetica Neue\", sans-serif;\r\n\t\t\tfont-size: 14px;\r\n\t\t\tfont-weight: 400;\r\n\t\t\theight: 16px;\r\n\t\t\tline-height: 14px;\r\n\t\t\tmin-width: 200px;\r\n\t\t\tpadding-bottom: 7px;\r\n\t\t\tpadding-left: 0px;\r\n\t\t\tpadding-right: 0px;\r\n\t\t\tposition: relative;\r\n\t\t\ttext-align: left;\r\n\t\t\twidth: 80%;\r\n\t\t\t-webkit-box-direction: normal;\r\n\t\t\toverflow: hidden;\r\n\t\t\tbackground: #ffffff url(\"data:image/png;base64,R0lGODlhDwAUAIABAAAAAP///yH5BAEAAAEALAAAAAAPABQAAAIXjI+py+0Po5wH2HsXzmw//lHiSJZmUAAAOw==\") no-repeat 98% 50%;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\t.disabled-option {\r\n\t\t\tcolor: #d4d4d4;\r\n\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\t.select-style select {\r\n\t\t\tpadding: 5px 8px;\r\n\t\t\twidth: 100%;\r\n\t\t\tborder: none;\r\n\r\n\t\t\tbox-shadow: none;\r\n\t\t\tbackground: transparent;\r\n\t\t\tbackground-image: none;\r\n\t\t\t-webkit-appearance: none;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\t.select-style select:focus {\r\n\t\t\toutline: none;\r\n\t\t\tborder: none;\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\t@media only screen and (max-width: 1000px) {\r\n\t\t\t.wrapper {\r\n\t\t\t\twidth: 80%;\r\n\r\n\r\n\t\t\t}\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\t@media only screen and (max-width: 300px) {\r\n\t\t\t.wrapper {\r\n\t\t\t\twidth: 75%;\r\n\t\t\t}\r\n\t\t}\r\n\r\n\t\t@media only screen and (max-width: 600px) {\r\n\t\t\t.wrapper {\r\n\t\t\t\twidth: 80%;\r\n\t\t\t\tmargin-left: 0px;\r\n\t\t\t\tmargin-top: 0px;\r\n\t\t\t}\r\n\t\t\t.submit-button {\r\n\t\t\t\tbottom: 0px;\r\n\t\t\t\twidth: 70px;\r\n\t\t\t}\r\n\t\t\tinput {\r\n\t\t\t\twidth: 100%;\r\n\t\t\t}\r\n\t\t}\r\n\t</style>\r\n</head>\r\n\r\n<body>\r\n\t<form method='post' action='/save'>\r\n\r\n\t\t<div class=\"wrapper\">\r\n\r\n\t\t\t<div class=\"inner-wrapper\">\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<h2>WiFi</h2>\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<input type='text' name='ssid' placeholder=\"SSID\">\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<input type='password' name='ssidPassword' placeholder=\"Password\">\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t</div>\r\n\t\t\t<div class=\"inner-wrapper\">\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<h2>Meter Type</h2>\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div class=\"select-style\">\r\n\t\t\t\t\t<select name=\"meterType\">\r\n\t\t\t\t\t\t<option value=\"0\" disabled=\"true\" selected class=\"disabled-option\"> SELECT TYPE </option>\r\n\t\t\t\t\t\t<option value=\"1\">Kaifa</option>\r\n\t\t\t\t\t\t<option value=\"2\">Aidon</option>\r\n\t\t\t\t\t\t<option value=\"3\">Kamstrup</option>\r\n\t\t\t\t\t</select>\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t</div>\r\n\t\t\t<div class=\"inner-wrapper\">\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<h2>MQTT</h2>\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<input type='text' name='mqtt' placeholder=\"Server\">\r\n\t\t\t\t\t<input type='number' name='mqttPort' value=\"1883\" placeholder=\"port\">\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<input type='text' name='mqttClientID' placeholder=\"Client ID\">\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<input type='text' name='mqttPublishTopic' placeholder=\"Publish Topic\">\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<input type='text' name='mqttSubscribeTopic' placeholder=\"Subscribe Topic\">\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<input type='text' name='mqttUser' placeholder=\"Username (leave blank for unsecure)\">\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<input type='password' name='mqttPass' placeholder=\"Password\">\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t\t<div>\r\n\t\t\t\t\t<input class=\"submit-button\" type='submit' value='save'>\r\n\t\t\t\t</div>\r\n\t\t\t</div>\r\n\t\t</div>\r\n\t</form>\r\n\r\n\t<body>\r\n\r\n</html>");
×