Gå til innhold
 • Bli medlem

RonnyAL

Medlemmer
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om RonnyAL

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
  Telldus Live!

Nylige profilbesøk

361 profilvisninger
 1. Hvorfor? Sier ikke at det er en dårlig ide, vil bare høre dine argument.
 2. Jeg er en fornøyd bruker av Home Assistant, som per dags dato kjører på en Raspberry Pi (Model 3 B+). Planen er å oppgradere til en Intel NUC etterhvert - og da med Ubuntu, 8 GB DDR4 RAM og 256 GB SSD! Nylig skaffet jeg meg en CC2531 Zigbee sniffer, og kjører zigbee2mqtt slik at jeg kan integrere Xiaomi's Aqara-enheter uten gateway. Har dessuten noe Trådfri-utstyr som ikke er i bruk, men som også la tas i bruk uten gateway i fremtiden med zigbee2mqtt. Til sist har jeg en nå ganske antikk TellStick Net (v1) som stort sett finnes enda på grunn av temperarur/luftfuktighet og smartplugger. I kombinasjon danner disse er par termostater hjemme hos oss. Nå har jeg vel og merke en Broadlink RM2 Pro som jeg har lært å styre smartpluggene, og kommer derfor unna uten TellStick'en der. Uansett har termostat-løsningen skapt mye bry i det siste fordi signalet rekker ikke alltid fram. Dette medfører at varmeovner blir stående av/på helt til vi manuelt griper inn, og temperaturen havner mange grader over eller under termostatens innstilling. Mest på grunn av dette endte jeg opp med å bestille en Aeotec Z-Stick Gen 5 og (foreløpig bare en) smart-plugg med støtte for Z-Wave Plus. Beveger meg med andre ord stadig vekk fra TellStick og tilhørende sky, og er fornøyd med det. Imidlertid finnes det få andre alternativ når det kommer til smarte sensorer med display som attpåtil tåler vær og vind! Beste alternativ så langt ser ut til å være RFXtrx433XL. Men før jeg kjøpte den en slik har jeg noen spørsmål som jeg hadde håpet å finne svar på her: - Hvor ofte oppdateres typisk sensor-verdier? Har man noen kontroll over dette? - Jeg leser at man må velge blant flere firmwares. Hvor begrensende er dette? Merk at jeg i hovedsak ønsker å bruke enheten til sensorer for temperatur og luftfuktighet. - Finnes det en liste over støttede enheter? Klarte ikke å finne noe slikt på nett, og har ikke lyst til å bruke en formue på å finne ut hva som støttes. - Har noen erfaringer å dele angående bruk av RFXCom, og gjerne spesifikt RFXtrx433XL, i Home Assistant? - Hvor snart etter reboot av systemet (Home Assistant) vil sensor-verdier være tilgjengelige for systemet? Takk for oppmerksomheten
 3. Samsvarserklæringen var ikke spesielt detaljert, men såvidt jeg kunne se så det ut til at det hovedsak dreide seg om godkjenning av det elektriske anlegget - og muligens en oppgradering av sikringer og slikt. Fikk det litt travelt og fikk ikke sett nærmere på det, men kan komme tilbake med mer info så snart jeg ar anledning. For meg virker det som om monteringen av xComfort ble utført av privatperson, og at samsvarserklæringen blant annet omfatter godkjenning av dette arbeidet. Sjekket det nå, og fant ut at det ble slettet fra brreg 30.01.2017. Selger har faktisk erkjent per telefon at kontakten ikke virker. Likevel spørs det jo så klart om mangelen kan ansees som vesentlig. Når det gjelder lysene vil jeg faktisk argumentere for at problemet ikke var synlig på visning. Dette fordi både visning og overtakelse foregikk midt på lyseste sommer (i Nord-Norge - med midnatssol), og man merker knapt forskjell da mellom alle lys på/av. Det var først når det begynte å bli mørkt ute at grønnskjæret i lyset ble synlig. Selvfølgelig kan det jo tenkes at jeg kunne ha oppdaget feilen om jeg rettet blikket direkte inn i lyskilden, men vet ikke om det faller under min undersøkelsesplikt. Uansett skal jeg foreløpig si meg godt fornøyd om jeg igjen får en funksjonell lysbryter uten at det koster all verden!
 4. Oppdatering: Var i kontakt med firmaet som i følge boligens dokumenter har jobbet med det elektriske. De fant ikke noen relevant ordre og ønsket at jeg fant samsvarserklæringen (og dermed ordrenummeret). Jeg snakket så med forrige eier som forteller at samsvarserklæringen finnes i sikringsskapet. Jeg fant denne, og her er et annet firma nevnt. Eier bekrefter at vedkommende som er navngitt i dokumentet er den jeg må kontakte angående problemet. Jeg kontakter den det gjelder. Han forteller at "firmaet ble avviklet for mange år siden". Noe merkelig, siden firmaet i følge samsvarserklæringen utførte kontroll av det elektriske anlegget i 2016. Uansett: Han sier at han er nokså sikker på at hans firma ikke monterte xComfort-systemet. Forrige eier "hadde en kar", sier han. Det høres litt tvilsomt ut syns jeg, men det ser jo ut som elektriker har kontrollert og godkjent arbeidet. Til slutt sendte jeg forrige eier en SMS (da han egentlig var opptatt) og ba om navn på denne "karen". Har foreløpig ikke hørt mer. Ikke veldig relevant for tråden, men jeg vurderte egentlig å reklamere på noe av det elektriske arbeidet. Det er en kontakt her som ikke har strøm (ble aldri opplyst om dette før kjøp), og lys i stue og kjøkken (27 stk innfelte LED-spotter) har et markant grønnskjær. Nå ble det hele plutselig litt uklart når det kommer til reklamasjon. Hvis arbeidet er utført av privatperson, og så godkjent av et elektrikerfirma som ikke lengre eksisterer, hvor står jeg da i forhold til reklamasjonsrett? Tilbake til saken: Jeg vil helst slippe å måtte slå av sikringen (som tilhører både soverom, eneste bad og gjesterom/kontor) hver natt for å kunne sove. Dersom jeg nå blir avhengig av at en egentlig uansvarlig privatperson stiller opp er jeg redd for at ting kan ta tid. Er det på noen måte forsvarlig å forsøke å finne ut av dette selv? I så fall, hvordan skal jeg gå frem? Er ganske sikker på at den skjulte enheten som må pares med bryter finnes i taket, bak taklampa et sted.
 5. Ja. Har en annen bryter, og prøvde å bytte batteriene mellom disse (batteri A i bryter B og motsatt). Den andre bryteren virker med begge batterier, men den som ikke virker vil ikke uansett batteri.
 6. Fikk utført tilsyn av elektrisk anlegg i dag, og i den forbindelse måtte alle sikringer slås av. I etterkant av dette har bryteren til taklys på soverommet sluttet å fungere. Selvfølgelig er det jo også sånn at lyset det inne nå er på! Systemet var montert når vi kjøpte leiligheten, så jeg har dessverre liten teknisk innsikt her. Vi har også en fjernkontroll men denne er ikke tilknyttet lyset på soverommet. Jeg vet hvem som monterte systemet, men får ikke kontaktet dem før i morgen da de nå har stengt. En svært midlertidig løsning er å slå av sikringen slik at vi får det mørkt i natt, men dette er selvfølgelig ingen god løsning på sikt. Finnes det noe jeg kan forsøke for å selv rette opp i saken?
 7. Kult, nå ble alt mye mer forståelig! Igjen tusen takk for tilbakemelding! Har du noen anbefalinger når det kommer til hub? Har allerede en Raspberry Pi (Model B+) som kjører Hass.IO. Har derfor vurdert AeoTec Z-Stick og RaZberry. Samtidig har jeg en (original) TellStick Net som i hovedsak er tilstede enda på grunn av temperatur-/fuktsensorer. Kunne jo ha byttet denne ut i Z-Wave utgaven av TellStick Net. Dog foretrekker jeg at ting fungerer lokalt og hadde foretrukket å bli helt foruten TellStick. Er forresten klar over at det finnes Z-Wave kompatible sensorer, men så langt har jeg ikke kommet over noen som har display (WAF 🙄).
 8. Litt usikker på hvordan man regner på slikt, men skulle man da i teorien kunne drive alle 27 pærer med én Fibaro Dimmer? Eventuelt kunne jeg tenkt meg i alle fall to soner (stue/kjøkken), og måtte vel da hatt to dimmere (med 15/12 lys). Forsåvidt hadde det kanskje vært enklest for elektriker om man byttet enhver eksisterende dimmer med en ny? Hm. Samtidig syns jeg det blir litt dumt med egen fysisk bryter for 4 LED-lys i takbjelken. Da hadde det vært greiere om disse går under kjøkken-sonen. Er det mulig å lagre en "direkte" forbindelse mellom bryter og dimmer på en sånn måte at man ikke behøver hub - eller må all kommunikasjon gå via en hub? Tenker igjen på fremtidig videresalg.
 9. Takk for tips! Såvidt jeg kan se så finnes det ingen veggbokser! Kan hende at jeg tar feil, så jeg må definitivt undersøke dette nærmere. Har forresten sett litt på Fibaro Dimmer 2, som forsåvidt ser veldig interessant ut. Men lurer litt på - hvor mange sånne måtte jeg ha brukt til 27 LED-pærer (spot/downlights)? Slik det er nå er også lysene delt inn i 3 soner - eller strengt tatt 4: Spisestue, stue, og kjøkken samt 4 lys i en bjelke som skiller kjøkkenet fra resten. Vi har en fjernkontroll (xComfort CHSZ-12/04) som kan styre disse (med unntak av bjelkelys) uavhengig av hverandre. I tillegg er det slik at om man holder inne av-siden av den trådløse bryteren så dimmes alt ned til et visst punkt, og lys i bjelken slår seg av, før resten så dimmes videre ned. Er det mulig å få til soner og lignende fancy funksjonalitet med Fibaro Dimmer 2 og Z-Wave?
 10. Hei, Jeg og min samboer kjøpte leilighet for et halvt års tid siden, og jeg har endelig kommet litt i gang med Home Assistant igjen. Det finnes allerede en slags "smart" løsning her når det kommer til belysning, men den er dessverre av en type som ikke lar seg integrere i Home Assistant. I stue og kjøkken finnes det 27 downlights som jeg tror er av denne typen. De kan dimmes med løse brytere som vi har liggende (ser ut som en helt vanlig veggbryter bare at den ikke er fastmontert og har batteri på baksiden). Dette foregår via xComfort og dimmere i taket (jeg teller 4 punkter i taket hvor de ser ut til å ligge). Mitt største problem med dagens løsning er at det er et stygt grønnskjær i lyset som er særlig synlig nå som det begynner å bli mer mørkt ute. Jeg ønsker derfor å bytte ut alle pærer, og gjerne til en type med regulerbar fargetemperatur. Har sett litt på dim-to-warm typen og det virker aktuelt. Da tenker jeg at hvis alle pærer uansett skal byttes kan vi bruke en liten ekstra sum på å få byttet til et system som kan integreres med Home Assistant. En viktig detalj er at systemet bør helst fungere også uten Raspberry Pi, Home Assistant osv. Dette fordi vi planlegger å selge leiligheten igjen i løpet av noen år. I verste fall kan det følge med en slags hub, men vil helst unngå det også. Per i dag finnes det ingen fastmonterte brytere til lys i taket, så kanskje det enkleste blir nye batteridrevne brytere? Jeg lurer bare på hvilke alternativer jeg har her - og hva som kan lønne seg økonomisk sett. Z-Wave og Zigbee ser attraktivt ut, men jeg er veldig dårlig på det tekniske her og behøver som sagt råd. Takk for oppmerksomheten!
 11. Takk for dette, implementerte det selv! Synd at ikke dette kortet virker for Yr! Mistenker at Yr-komponentet må skrives om for å få det til. Slik ser det i alle fall ut:
 12. Avhengig av dimensjoner kan det hende at denne og denne gjør jobben for under $10! Vet ikke hvor kjent AliExpress er på dette forumet, men har selv handlet der i årevis og har bare gode erfaringer. Eneste negative er at du må regne med at frakt tar en måneds tid!
 13. Hvordan fikk du til det meteorogrammet fra Yr? Har prøvd på noe lignende selv men fikk det aldri til! Flott oppsett
×
×
 • Opprett ny...