Gå til innhold
 • Bli medlem

ProphetSe7en

Medlemmer
 • Innholdsteller

  218
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

ProphetSe7en's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

6

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg har installert HA som VM på serveren, benyttet Vmware Workstation (.vmdk). Tanken er på sikt å få det over på en nuc eller rpi, men først må jeg finne ut hva jeg er komfortabel med å bruke av de ulike systemene. Bare å kaste seg i det, så kommer jeg tilbake når jeg har noe mer konkrete spørsmål Takk for hjelpen så langt
 2. Da er jeg snart klar for runde nummer to med HA. Men før jeg legger til enheter tenkte jeg å få på plass ZWaveJS2MQTT. Skal denne erstatte ZWaveJS, eller skal de fungere i lag?
 3. Tror det har skjedd noe merkelig når jeg la den til. Er det mulig å slette den fra HA for så å legge den til på nytt? Jeg begynte å legge til termostat i kjeller, men når jeg ble spurt om kode i HA så droppet jeg det å gikk for å handle. Når jeg kom tilbake så tenkte jeg legge til den på kjøkkenet istedet, så fant frem riktig kode og tastet inn. Men tror jeg da har lagt til den i kjelleren men med kode til termostatt på kjøkkenet Så tenker begynne på nytt her, fjerne den som er lagt til å legge til på nytt en etter en.
 4. Tenkte begynne med noe så enkelt som å justere temperatur, eller slå av på termostaten. Gjør jeg endringer i Home Assistant så ser jeg ikke at temperatur blir endret på termostaten, samme om jeg slår den av.
 5. Tidlig ferdig på jobb, så får prøvd meg litt. Litt trøbbel. Heatit termostatten får jeg lagt til, men virker ikke som at endringene jeg gjør i HA reflekteres på termostatt, eller motsatt. Har ikke benyttet mqtt nå i denne omgang, komme litt in i det først. Sliter også litt med belysning på kjøkkenet 3x takpendel + ledstrip fra hue, tilkoblet en friends with hue dimmer. 7 downlights tilkoblet en ecodim. Dette er alt lagt inn som "kjøkken" i hue appen. Men slik det er nå så styrer ecodim spottene, mens friends with hue styrer alt. Det ønsker jeg ikke. Jeg ønsker at friends with hue kun skal styre takpendel + ledstrips, og ecodim kun skal styre downlights. Jeg har ikke sett på dette i HA enda, kun satt det opp i hue. Så mitt spørsmål er da: - Kan dette løses i HA eller må jeg endre på det i Hue appen? - Skal jeg ikke legge det inn som ett rom i HUE appen?
 6. Se på dette etter jobb Så da er zwave2mqtt veien å gå. Men, det sier meg svært lite. Er dette noe jeg må installere i tillegg, eventuelt noe som skal erstatte noe jeg alt har lagt til? Eneste jeg har gjort til nå er å legge til noen av tingene som ble oppdaget automatisk som zigbee og zwave usb, hue hub og lagt til tibber.
 7. Har så vidt kommet i gang. Kun satt opp styring av belysning på vaskerom og i kjelleren basert på bevegelsessensor. Jeg ønsker nå å lege till heatit termostatt til HA. Hva er fremgangsmåten på noe slikt? Er det også en måte å få lagt til mill panelovnene?
 8. Jeg bruker wireguard mot unraid. De få tjenestene jeg trenger tilgang til utenfor husets vegger bruker jeg reverse proxy på. Om HA kan benytte wireguard så tenker jeg at det blir mitt valg for å kunne få tilgang når jeg ikke er hjemme.
 9. Se der ja, og tangen som trengs var jo heller ikke avskrekkende i pris med sine 199 kroner
 10. De pluggene så jo rimelig ok ut, men antar en trenger en egen tang til de som kutter samtidig. Burde jo være mulig å få kjøpt noen slike plugger og tilhørende tang her i Norge
 11. Skal på med plugger på en 30 kabler her hjemme, samt koble opp 12 veggpunkt med cat6. Ser feks Kjell selger sett med verktøy til 299. Er noe slikt ok, eller bør jeg gå opp i pris for å få noe skikkelig? I så fall, hva bør jeg velge? Ser videre at rj45 plugger kommer i flere ulike typer. Noen anbefalinger her?
 12. Philips Hue ledstrip plus Fikk til jul, så tenkte benytte denne på kjøkkenet
 13. Normalt sett ville jeg gjort det, men aluprofilen jeg bruker er i utgangspunktet for smal til å bruke med hue. Dermed må gummien som de bruker til beskyttelse fjernes for å få plass i profilen. Men, enden med kontakt får jeg ikke gjort så mye med, dermed kan jeg ikke trekke den lengre inn for å sentrere den.
 14. Ja det var stor avstand, helt uforståelig. Men får løse det annerledes. Tar ett kutt for langt istedet, så får de 8 cm som er til overs bare ligge å lyse mellom overskap og vegg, skjult bak en dekkside. Blir det for synlig og lekasje med lys i glippen mellom vegg og foring så får jeg se på alternativer da.
×
×
 • Opprett ny...