Gå til innhold
 • Bli medlem

ProphetSe7en

Medlemmer
 • Innholdsteller

  218
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ProphetSe7en

 1. Jeg har installert HA som VM på serveren, benyttet Vmware Workstation (.vmdk). Tanken er på sikt å få det over på en nuc eller rpi, men først må jeg finne ut hva jeg er komfortabel med å bruke av de ulike systemene. Bare å kaste seg i det, så kommer jeg tilbake når jeg har noe mer konkrete spørsmål Takk for hjelpen så langt
 2. Da er jeg snart klar for runde nummer to med HA. Men før jeg legger til enheter tenkte jeg å få på plass ZWaveJS2MQTT. Skal denne erstatte ZWaveJS, eller skal de fungere i lag?
 3. Tror det har skjedd noe merkelig når jeg la den til. Er det mulig å slette den fra HA for så å legge den til på nytt? Jeg begynte å legge til termostat i kjeller, men når jeg ble spurt om kode i HA så droppet jeg det å gikk for å handle. Når jeg kom tilbake så tenkte jeg legge til den på kjøkkenet istedet, så fant frem riktig kode og tastet inn. Men tror jeg da har lagt til den i kjelleren men med kode til termostatt på kjøkkenet Så tenker begynne på nytt her, fjerne den som er lagt til å legge til på nytt en etter en.
 4. Tenkte begynne med noe så enkelt som å justere temperatur, eller slå av på termostaten. Gjør jeg endringer i Home Assistant så ser jeg ikke at temperatur blir endret på termostaten, samme om jeg slår den av.
 5. Tidlig ferdig på jobb, så får prøvd meg litt. Litt trøbbel. Heatit termostatten får jeg lagt til, men virker ikke som at endringene jeg gjør i HA reflekteres på termostatt, eller motsatt. Har ikke benyttet mqtt nå i denne omgang, komme litt in i det først. Sliter også litt med belysning på kjøkkenet 3x takpendel + ledstrip fra hue, tilkoblet en friends with hue dimmer. 7 downlights tilkoblet en ecodim. Dette er alt lagt inn som "kjøkken" i hue appen. Men slik det er nå så styrer ecodim spottene, mens friends with hue styrer alt. Det ønsker jeg ikke. Jeg ønsker at friends with hue kun skal styre takpendel + ledstrips, og ecodim kun skal styre downlights. Jeg har ikke sett på dette i HA enda, kun satt det opp i hue. Så mitt spørsmål er da: - Kan dette løses i HA eller må jeg endre på det i Hue appen? - Skal jeg ikke legge det inn som ett rom i HUE appen?
 6. Se på dette etter jobb Så da er zwave2mqtt veien å gå. Men, det sier meg svært lite. Er dette noe jeg må installere i tillegg, eventuelt noe som skal erstatte noe jeg alt har lagt til? Eneste jeg har gjort til nå er å legge til noen av tingene som ble oppdaget automatisk som zigbee og zwave usb, hue hub og lagt til tibber.
 7. Har så vidt kommet i gang. Kun satt opp styring av belysning på vaskerom og i kjelleren basert på bevegelsessensor. Jeg ønsker nå å lege till heatit termostatt til HA. Hva er fremgangsmåten på noe slikt? Er det også en måte å få lagt til mill panelovnene?
 8. Jeg bruker wireguard mot unraid. De få tjenestene jeg trenger tilgang til utenfor husets vegger bruker jeg reverse proxy på. Om HA kan benytte wireguard så tenker jeg at det blir mitt valg for å kunne få tilgang når jeg ikke er hjemme.
 9. Se der ja, og tangen som trengs var jo heller ikke avskrekkende i pris med sine 199 kroner
 10. De pluggene så jo rimelig ok ut, men antar en trenger en egen tang til de som kutter samtidig. Burde jo være mulig å få kjøpt noen slike plugger og tilhørende tang her i Norge
 11. Skal på med plugger på en 30 kabler her hjemme, samt koble opp 12 veggpunkt med cat6. Ser feks Kjell selger sett med verktøy til 299. Er noe slikt ok, eller bør jeg gå opp i pris for å få noe skikkelig? I så fall, hva bør jeg velge? Ser videre at rj45 plugger kommer i flere ulike typer. Noen anbefalinger her?
 12. Philips Hue ledstrip plus Fikk til jul, så tenkte benytte denne på kjøkkenet
 13. Normalt sett ville jeg gjort det, men aluprofilen jeg bruker er i utgangspunktet for smal til å bruke med hue. Dermed må gummien som de bruker til beskyttelse fjernes for å få plass i profilen. Men, enden med kontakt får jeg ikke gjort så mye med, dermed kan jeg ikke trekke den lengre inn for å sentrere den.
 14. Ja det var stor avstand, helt uforståelig. Men får løse det annerledes. Tar ett kutt for langt istedet, så får de 8 cm som er til overs bare ligge å lyse mellom overskap og vegg, skjult bak en dekkside. Blir det for synlig og lekasje med lys i glippen mellom vegg og foring så får jeg se på alternativer da.
 15. Skal montere ledstrips under overskap. Jeg må da tilpasse lengden på ledstrips, men det passer inn svært dårlig med de merkene for klipping. De har vel 33 cm avstand, noe som gjør at jeg ender opp med ca 25 cm uten ledstrips på ene siden. Noen måte å løse dette på? Hva skjer om jeg klipper ett helt annet sted enn der det er merket av for klipping?
 16. Ikke svar på det du lurer på, men skulle jeg kjøpt ringeklokke på nytt hadde jeg ikke valgt nest igjen.
 17. Heatit ZM er alt montert, ellers takk for tilbudet
 18. Takk for tips alle sammen. Ett høyskap + en skuffeseksjon igjen på kjøkkenet før jeg kan gå løs på dette. Etter installasjon var tanken å begynne rolig for å bli kjent med HA. Tenkte da å få inn belysning og tilhørende brytere. Her er det en blanding av Philips Hue + Friends with Hue brytere på noen rom, og vridimmer med ZigBee eller z-wave i andre rom. Antar at vridimner kan legges inn direkte, men må jeg med hue først få alt inn i hue sin hub eller dropper en denne helt i ett slikt oppsett? På barnerommene er det hue med medfølgende trykkbryter, de ønsker ungene å kunne bruke videre Dette var det jeg fryktet mest angående HA 😅 For mange alternativer som gjør det samme, der alle helt sikkert har sine fordeler og ulemper. Ønsker det enkelt, brukervennlig og funksjonabelt helst med GUI på alt.
 19. Trodde VVB måtte ha fast tilkobling og ikke via stikkontakt?
 20. Da er tiden kommet for å endelig komme i gang. Har bestemt meg for å prøve Home Assistant først. Har en RPI 4 som jeg tenker å benytte sammen med ConBee og Z-Stick. Alt dette er helt nytt for meg, så da er det å få installert og klargjort Home Assistant med ConBee og Z-Stick som blir første steg på veien. Så er egentlig ute etter noen gode tips til å komme i gang på best mulig måte uten at jeg må begynne på nytt flere ganger for å komme i mål.
 21. Ja ser ut til at tre raske trykk på bryter tilkoblet S1 vil aktivere inkluderingsmodus. Men jeg ønsker altså bryter som kan kutte strømmen helt før Heatit enheten, på samme måte som om at jeg hadde tatt sikringen.
 22. Bare for å bruke bryter som er der i dag videre og ikke ende opp med et blindlokk
 23. Når jeg tenker meg om så er vel ingen av disse alternativene det jeg er ute etter. Jeg ønsker en 2polt bryter i forkant som kan bryte strømmen helt før releet, som en servicebryter.
 24. Jeg skal ha bryter også, men hadde vært greit å fått gjort mest mulig når elektriker er innom men samtidig ikke risikere å dusje i kaldt vann i julen. Ser i manualen til heatit at S2 skal mot bryter for scenestyring. Hva vil det si?
×
×
 • Opprett ny...