Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Buruglen

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Buruglen

  1. Hei Har du sett på denne tråden: https://forums.homeseer.com/forum/lighting-primary-technology-plug-ins/lighting-primary-technology-discussion/big5-risquare/1305489-miele-home-dishwasher-integration-v0-1? Her er det ganske detaljert beskrevet hvordan man gjør dette. Se for meg ut som om Miele har oppdatert ganske mye nå nettopp, med versjon 1.0.3 av sitt API. Se https://www.miele.com/developer/index.html. For min del ble dette aktuelt etter at Miele kom med frysere med at home moduler. Nå kan jeg endelig ha kontroll på den enheten hvor det potensielt er størst økonomisk tap om noe går galt. For meg har det liten betydning om kjøleskapet blir for varmt, men om et eller annet fører til at fryseren (som ikke står på kjøkkenet) ikke klarer å holde lav nok temperatur er det mat for mange tusen som potensielt må kastes.
  2. Buruglen

    Vanningssystemer

    Jeg har de 30 år gamle ventilene til Gardenas først generasjon Sprikler-System). Styringesnheten het 6030 (som dagens!, men varenummeret er 1303; se http://www.garten-kiste.de/images/product_images/popup_images/45458_0.jpg). Magnetventilenhet 1308-20 (http://www.garten-kiste.de/images/product_images/popup_images/45457_0.jpg og http://www.garten-kiste.de/images/product_images/popup_images/45457_1.jpg). Disse er 9V. De nye er enten 9V eller 24V, avhenig av hvilken styringsenhet man velger. Ulempene med Gardenas nye magnetventiler er at de ikke er frostsikre. De må tas ut av boksen og tas med inn om vinteren. Dette blir dessverre litt for mye jobb med mange ventiler. Det er heller ikke tenkt på dette ved konstruksjonen, så det er litt vel mye skruing for å få det til. I tillegg er ventilene beregnet på å monteres i ganske store bokser (20 cm x 30 cm x 20 cm), med lokk som ikke tåler å bli tråkket på. De gamle boksene var små (lokket var 15 cm x 15 cm og solid).
  3. Buruglen

    Vanningssystemer

    Nei, det var poenget med spørsmålet. Jeg må ha ventiler som er så robuste at de kan stå i jorda i mange år (som Gardenas har gjort i 30 år) uten at de blir ødelagt av frost. Sentralsystemet (vannrørene som mater vann til ventilene) tømmes for vann hver høst, men det vil alltid være noen små vannmengder igjen og ventilen må være konstruert for å tåle det. Ventilene må også ha mulighet til å bli betjent (det vil si reparert/skiftet ut) uten å grave opp koblingsboksen. Gardenas system hadde magnetventiler som kunne løsnes med to skruer og så trekkes ut og byttes. Så må ventilene kunne styres fra et eller annet sted. De jeg har i dag er styrt via kabler av topp tysk kvalitet, beregnet for formålet, med stikk beregnet for utebruk. Her kan sikkert trådløs teknologi gjøre nytten, hvis jeg kan se (og fremskrive) batterilevetiden (surt å oppdage at et område ikke ble vannet i ferien pga dødt batteri, eller at vannet har stått på i tre uker fordi batteriet døde mens ventilen var åpen). Hver enkelt magnetventil kunne også tilkobles en justerbar fuktighetssensor som overstyrte styringsenhetens kommando om å åpne magnetventilen og starte vanning. Sentralenheten står utendørs (vanntett) og kan styre opp til sju soner, med opp til tre programmerte tidspunkter for hver enkelt sone. Mitt system har fungert som forventet i årevis, men nå har lageret av magnetventiler tatt slutt og jeg får ikke tak i flere reservedeler (tysk eBay har vært gull verdt). Så tid for å finne en ny og robust løsning. Et nytt system bør ha toveis kommunikasjon mellom magnetventil og styringsenhet, slik at jeg vet om det virkelig ble vannet (kan også løses ved uavhengige fuktighetssensorer som kan avleses og med et system som gir varsler hvis det blir for tørt). I tillegg ønsker jeg fjernstyringsmulighet (app eller lignende) slik at jeg kan se status og eventuelt manuelt vanne en sone. Gardena (eid av Husqvarna) har nå kommet med et system som virker fredtidsrettet i design, men det de har nå er ikke skalerbart til den størrelsen jeg har behov for. Se http://www.gardena.com/no/produkter/smart/. Rainbird er en amerikansk produsent med løsninger tilsvarende Gardenas, men det er jo en dedikert løsning kun for vanning. Se fx http://www.rainbird.com/homeowner/products/timers/ST8-WiFi.htm. Jeg kan tenke meg en løsning sammen med annen hjemmeautomasjon, som styres med den samme appen som alt annet, men med de muligheter som nevnt over. Dette er jo i realiteten ikke noe mer enn et vanlig automasjonssystem for bolig, men med annet utstyr og egne krav til robusthet og vedlikeholdsgrad.
  4. Buruglen

    Vanningssystemer

    Noen med erfaring fra systemer for styring av hagevanning? Jeg må skifte ut mitt 30 år gamle Gardena automatiske vanningssystem pga for mange defekte ventiler (de som styrer om vannet skal renne ut til et vanningsområde eller ikke). Har sett at det etter hvert har kommet en del dedikerte løsninger for dette, men jeg ønsker å få det inn i et eller annet hjemmeautomasjonsystem (ennå ikke avgjort). Dette vil da være et system med fjernstyrte ventiler (for å åpne og stenge for vann) som så igjen vanner på forskjellige måter (dryppvanning, spredere osv). Systemet må kunne styres av et system som avgjør om det skal vannes basert på fuktighetssensorer og forventet nedbør (fex via yr.no). Jeg har veldig stor hage med mange soner, som har forskjellige behov for vann.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.