Gå til innhold
 • Bli medlem

GTG

Medlemmer
 • Innlegg

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

GTG sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. I bobilen var det et dusjhode som bare leverte en type stråle. Der er det i tillegg dårlig trykk, så dusjopplevelsen var ikke noe særlig. Fant en på Europris som fungerer bra. Den har 3 innstillinger. 1 for vanlig dusj. 2 for jet stråle. Den fungerte veldig bra i bilen. 3 for duskregn.. Ble overrasket over hvor bra den var, men hvor holdbar gjenstår å se. Billig var den også. https://www.europris.no/p-dusjhode-med-justerbar-strale-162540
 2. Ok.. Takker. Greit å få dette forklart..
 3. Takk for svar.. Jeg bruker EVAsmart han port leser og RPI 4. HA registrerer jo umiddelbart i historie når forbruker slås på så dataene er jo tilgjengelig lokalt. Dette tolker jeg som en bug i HA.
 4. Jeg ser at logg er korrekt i Historie, men hvis jeg går til Energi og velger Dag, så er den 1 time feil. Viser forbruk 1 time seinere enn den faktisk er. F.eks. Om jeg skrur noe på kl. 12.00 så er de korrekt i historie. Om jeg da går til Energi og velger Dag, så kommer den opp som kl. 13.00. Hvor kan man endre dette ?
 5. Oppdatering.. Jeg kjøpte meg en Conbee 2 som er koblet rett i usb port på RPI 4. Etter litt "knoting" så fikk den kontakt med eva HANport leseren. Systemet har nå kjørt i ca en uke. Så da er det bare å utforske videre..
 6. Takk for forslag.. Skal sjekke ut. Jeg vet heller ikke hva som er problemet, men regner med at det er hub som ikke er på bølgelengde med eva..
 7. Takk for svar.. Ja, jeg trodde i min enfoldighet at så lenge de kaltes for zigbee så kunne de prate.. Problemet mitt er jo at begge heter zigbee, men de finner ikke hverandre. Man skulle jo tro at de kunne se hverandre, men nei.. PIR sensoren som er av annet fabrikat er ikke noe problem å koble til gateway. Så da er det vel kanskje EVA som er noe sær... Får bare lete videre.
 8. Hei Er fersk på dette området. Jeg har fra før et alarmsystem fra Denver som er tuya kompatibelt, samt noen Wifi brytere. Alt dette fungerer fint. Forrige uke såg jeg at elektroimportøren hadde tilbud på EVA HAN port leser. Bestilte den sammen med en Connecte Zigbee Smarthus Gateway. Tenkte at dette systemet skulle styres fra Homeassistant på R.Pi 4. 8gb. R.pi er oppe og kjører på nettet via Wifi, og ser ut til å fungere greit. Jeg koblet Zigbee gateway til router med nettv kabel.. Fikk den opp i tuya app på tlf. Testet så med en Qnect PIR sensor. Zigbee gateway fant den uten problemer. Men EVA HAN port leser finner den ikke. Sendte mail til EVA Support og fikk følgende svar.. ------------------------------------------ Har sjekket Connecte sin dokumentasjon som ligger ute på nett og det kan ikke se ut som de har støtte for den type data som måleravlesere sender ut. Selvom begge enhetene er Zigbee så må også gatewayen ha en visning for dataene som vises. Med for eksempel Eva huben så har vi laget støtte for lysstyring, termostater, energi, og sikkerhet. Ut ifra det jeg ser så har Connecte kun støtte for lys og termostater. --------------------------------------- Er denne "standarden" så lite standard at ting ikke snakker sammen ? Den dokumentasjonen fra connecte som han nevner har jeg ikke funnet. Skal sende mail.. Homeassistant på R.Pi finner Connecte Zigbee gateway. Den kommer opp som tuya som er avhengig av sky.. Litt dumt. Tenkte å kjøre alt lokalt. Skulle logge på, men der var det mange "kryptiske" påloggings greier. Hva er disse forskjellige feltene ? Se bilde.
 9. Jeg har et Denver alarmsystem med gsm og wifi med tilhørende dingser.. TUYA kompatibelt. Den har 230V drift til vanlig, og batteridrift . Dersom strømmen forsvinner, så får jeg beskjed via sms. Også om det er andre statusendringer. Wifi, sensorer, osv.. Det må da være andre systemer som har tilsvarende.
 10. GTG

  Denver Alarm system

  Fersking her på forumet.. Jeg vurderte i fjor alarmselskap. Sector eller verisure ( Very SUR). Det ble ingen av de. Tok en telefon til verisure for å forhøre om ca pris, men det var de ikke villig til å gi uten at de hadde sendt en konsulent til meg.. Da sa jeg at jeg ikke var interessert. Sector klarte å gi en sånn ca pris på direkten. Men verisure begynte nesten med tlf terror. Vet ikke hvor mange ganger de ringte før jeg ba de dra til h... Jeg ble Very Sur, ja.. Sikkert derav navnet. Uansett. Det ble ingen av de. Jeg kjøpte et uavhengig system fra Denver. Ingen vekter eller månedskostnader. Billig, men fungerer greit. La til noen flere sensorer og ute/inne kameraer. Har også fjernstyrte brytere i dette systemet som kan skru av/på f.eks. lys. Releene er oppgitt til 16A. Disse bryterne kan programmeres med timere. Ulempen med dette er at timere er avhengig av nettforbindelse. Hvis nettet forsvinner så blir de stående i last state til nettet er oppe igjen. Er det vanlig at slike er avhengig av nett for å kunne benyttet timere ? Nå inneholder systemet SIM kort også, så det kan fjernstyres med SMS meldinger i tillegg til via nett. Den sender SMS melding om statusendring om f.eks. wlan går ned. Eller hvis sensorer blir utløst. Fikk en problem med at routeren i nettet gikk offline, og krevde restart når jeg ikke var hjemme. Det løste jeg ved å kjøpe et GSM rele med kontankort i. Når jeg ringer tlf. nr til gsm rele, så blir linjen brutt umiddelbart. Men spenning til router blir kuttet i noen sekunder (tid programmerbart) før den blir koblet inn igjen. Man kan også lage tabell over tlf. nr som skal kunne aktivere releet. Tenker å lage mer smart home systemer etterhvert, men har ikke bestemt meg for system enda. Alarmsystemet er TUYA kompatibelt.. Prøver å få oversikt over hva som er tilgjengelig, men det er mye å lese..
×
×
 • Opprett ny...