Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

SteinarD

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av SteinarD

  1. Ja, da er vi uenige og det er helt greit.
  2. Interessant dette med Høiax Retrofit. Men etter det jeg forstår er det usikkert om denne vil gi Enova-støtte. Dersom den ikke kvalifiserer til slik støtte, så er det etter mitt syn mest naturlig å sammenligne smarte beredere som begge/alle kvalifiserer til Enova-støtte på 5000 kr. Nå er det ikke noen entydig definisjon av hva en smart bereder er. Men skal det bli noe sving over sakene, så må "smartheten" ha tilgang til vanntemperaturen både nede og oppe i berederen. Det blir krevende med en gammel bereder, men er selvsagt mulig å ettermontere dersom kan gjør inngrep i berederen. Kravene til en bereder som kvalifiserer til støtte fra Enova er ganske strenge, og krever en høyt grad av smarthet. Det er derfor en god indikasjon på hvor smart berederen er.
  3. Her er den på 4,5kW: https://osohotwater.no/product/sx-300 -5/. Denne kan koples til OSO Charge og støttes da av Enova med kr 5000,-. Høiax Connected 300 har kun 1 element. Den er "Connected" som betyr at den er "smart" og gir Enova-støtte. Som jeg skrev, så har også Høiax en Express-serie, med 2 elementer. Denne serien kan man ikke få Enova-støtte til. Beredere som har to elementer, ett oppe og ett nede, gir varmt vann 3 ganger raskere (regnet fra kald bereder) enn en bereder med 1 element (nede). Jeg skal ha bereder på hytta der det kan være så mange som 12-14 mennesker, da trenger vi rask oppvarming av vann. Det er derfor jeg er opptatt av dette.
  4. Ved stort behov for varmt vann har OSO en stor fordel, nemlig at deres Charge også fungerer på deres "Express" serie. Den største OSO Express berederen er på 300 liter og har 2x4,5 kW elementer, mens Høiax' største også er på 300 liter men med kun 1 x 3 kW. Høiax har også en Express serie med to kolber, men den er ikke "smart" og man får derfor ikke Enova-støtte for denne.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.