Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Styring av vannbåren varme


T.Sandnes

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal få installert væske-vann varmepumpe og står ganske fritt til valg av styringssystem. Hvilke system er det anbefalt å benytte til dette?

 

Jeg får en ganske grei pris på Roth Softline, men er dette bra med tanke på integrasjon mot andre systemer?

Det ser ut til at ganske mange også bruker Uponor, men hvilke system blir ansett for å være bra og ha en ganske fornuftig pris?

 

Ville dere hatt termostater fra samme produsent så man kan kontrollere varmen om man ikke har gjort ferdig all automasjon, eller finnes det termostater som er vesentlig bedre enn Roth sine?

 

Det er et nybygd hus, men jeg har ikke helt avgjort enda om det blir Homey eller Homeseer jeg skal bruke. 
 

Edit: Det er Nibe S1255 som skal installeres, men jeg ønsker å benytte egen automasjon med tanke på strømpriser fremfor «smart price adaption» som Nibe har. 

Endret av T.Sandnes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner ikke stort til Nibe men er det ikke litt begrenset med egne automasjonsmuligheter der?

 

Da jeg installerte vannbåren varme med luftvann varmepumpe mener jeg Nibe var omtrent dobbelt så dyrt som Fujitsu General løsningen jeg gikk for. Denne løsningen er tilsynelatende langt mindre elegant men består av standardkomponenter en får tak i hvor som helst. Oso 300L bereder, Roth ventiler og manifolder for gulvvarme, Danfoss sirkulasjonspumpe.

 

Selve varmepumpebiten lever litt sitt eget liv men jeg har full kontroll på 3kW tilleggsvarme i bereder og gulvvarme. Gulvene (betong) har DS18B20 sensor som direkte styrer Rothventilene. "Direkte" her betyr jo at signalene går via automasjonssystemet med en enkel sammenligning mellom ønsket temperatur og reell temp som direkte og uten hysterese eller noe slår ventilene av/på. Både ventiler og termisk masse er så tregt at det funker helt supert på denne måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker Heatit Z-water til å styre Upornor aktuatorer.
Det hele styres fra en Homeseer, men alle som har z-wave til å styre z-water kan brukes.
I rommene har jeg Danfos RS-Z for måling, og setting av temperatur, men avhengig av behov for justering, går det helt fint med hvilken som helst temp-måler også, og sette set-punkt i hjemmeautomasjon.
Jeg bruker på HS ett script for å slå av/på endel av aktuatorene, og en plugin for noen andre, uten at jeg merker noe praktisk forskjell.

Vil tro dette er ganske kost-effektivt, en z-water koster ca 2000, aktuatorene er vel ca 300/stk. Men aktuatorer må du ha på varmestokken uavhengig av system. Så må du ha en hjemmeautomasjon da, men det må/har du sikkert uansett, gitt spørsmålet om integrasjon.

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.