Gå til innhold
 • Bli medlem

SveinHa

Medlemmer
 • Innholdsteller

  599
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

SveinHa vant dagen sist 29. september

SveinHa hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
  Annet

Nylige profilbesøk

909 profilvisninger

SveinHa's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

212

Nettsamfunnsomdømme

1

Community Answers

 1. Joda, ikke meningen å sparke bein under andre tips men når zigbee2mqtt var nevnt så er jo HUE et godt valg som funker i den sammenhengen også.
 2. Hue funker som et skudd med zigbee2mqtt også. Jeg har noe HUE utstyr og ser på zigbee2mqtt.io at det er en ganske lang rekke med HUE utstyr som er støttet.
 3. En mulighet er jo zigbee2mqtt, RaspBee II og Mosquitto på en RPi. Den har støtte for alle enheter jeg har, bl.a. Nedis Klimasensor. Mener Nedisen har 3 min rapporteringsintervall men antar det også er litt avhengig av temperaturendringer.
 4. Smart 👍 IR lys innebygget i kamera lager mye støy i bildet, der vil ALLTID være en edderkopp som koser seg der og det er nå veldig begrenset hvor lenge det er interessant å kikke i rompa på en edderkopp med flomlys... Regn lager også mye støy med innebygget lys. Jepp, synes den er vel verdt de kronene.
 5. Jeg gjorde det slik: et event for å detektere stopp: og et for å detektere start igjen: Jeg bruker ikke den virtuelle variabelen til annet enn å indikere feil å alle HSTouch enhetene men det er jo fritt fram å finne på annet.
 6. Jeg har ikke den begrensingen men prioriterer badegulvet litt høyere enn alle andre gulv siden det mister tempen litt raskere og det merkes betydelig bedre enn alle de andre gulvene.
 7. Automatisk strømsparing i praksis i går. Blått er forbruk, rosa er strømpris men siden jeg ikke får til å definere den kurven som step har jeg tegnet step inn på bildet manuelt med rødt så blir det litt riktigere. Den blå kladden like før kl 8 ser litt voldsom ut men det er bare espressomaskinen som kjører på med korte pulser på 1.5kW, slått av kl 07:58... Ut fra strømpris blir bereder toppvarme (hovedvarme til bereder kommer fra varmepumpe), varmepumpe, gulvvarme slått av i dyre perioder med litt varierende prioritet. Har ikke regnet på hva det spares i kroner men det er i alle fall i rette retningen.
 8. Var det Jonas, Gahr eller Støre som skjelte på kona når hun ladet el.bilen hjemme? Det er jo gratis i Stortingsgarasjen...
 9. Jeg har et par Aeotec Multisensor som ikke virker pålitelig så jeg har supplert med et par Nexa SP-816, disse har en oppgitt deteksjonsavstand på 10 meter men virker pålitelig opptil 15 meter hos meg. De ser jo litt harry ut og går på batteri men funker supert. https://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/el-installasjon/plug-in-produkter/fjernstrombrytere/bevegelsessensor-004996/
 10. Rant litt ut i sanden denne tråden så en liten oppdatering er på sin plass. Sjåppa meg en Epson Ecotank ET2751 A4 printer med scanner for normale utskrifter. Fant ut at å betale for en A3 printer neppe var særlig lurt siden det nok blir svært sporadisk det er aktuelt med slikt... Så dumpet jeg borti en storprinter på Finn.no/Gis bort fra et lokalt elektrofirma, en HP Designjet 500 ps med rullpapir på 60 cm. "ps" er nok PostScript og det rimer godt med Linux så jeg tok en sjangs og fikk monsteret i hus. Nåja, noen stor sjangs var det nå ikke siden den var gratis men likevel... Plugga inn i Linux PCen og den dukka opp som rett type med en gang. Etter litt kluring med papirformater og finne et egnet program for storformatutskrifter var det tut og kjør, helt supert. Det ble litt ekstra morsomt da jeg noen uker senere dumpet borti en av de jeg fikk den av i en butikk og han spurte: "Fikk du liv i printeren?" "Joda" sa jeg, "Funket som et skudd med en gang." "Vi kunne ikke bruke den med Windows lengre, hva bruker du?" "Linux" "Å, sånt leketøy altså..." sa han med et flir om munnen... "Nåja" sa jeg, "Det er nå DERE som har verktøy som ikke virker..." 😁
 11. Kjenner ikke Homey så den kan jeg ikke si noe om men jeg vil nå tro at ALLE slike hjemmeautomasjonsprodukter har mulighet for en eller annen form for astrour slik at du har sunset, sunrise og slikt tilgjengelig for din lokasjon. Med det utgangspunktet du har ville jeg absolutt ikke satt noe koblingsur på utelysene. Jeg har dimmer på alle utelysene mine (3 bygninger) og litt forenklet slår de seg på 3% ved sunset, av kl 23 i ukedager og 24 i helg. Om morgenen på kl 07 og av ved sunrise. Ved bevegelse utendørs går de opp i 100% og blir stående der til 10 minutt etter siste bebegelse. Samme om natten, bevegelse slår på og utenfor normal "utelystid" slår de seg av etter bevegelse.
 12. Legionella er et greit stikkord De store legionellabombene er jo utvendige kjøletårn der vann drypper/spruter og sirkulerer hele tiden uten å bli skiftet ut annet enn det som fordamper eller blir tatt av vinden, ikkeno problem for oss husautomasjonsfolk. Hørte om en som hadde vært bortreist fra huset sitt i noen mnd og tok kontakt med Mattilsynet for å sjekke om der var legionella i vannet siden det hadde stått så lenge. Fikk greit svar på tlf: Du kan regne med der er legionella, bare la vannet renne slik at vannet i rørene skiftes ut så er det greit.
 13. En enhet til på plass og det begynner å ta form: "Heal node" ikke nødvendig denne gang.
 14. Da begynner det å våkne til liv... Måtte kjøre en "Heal node" på hver av enhetene så fikk de forbindelse med kontrolleren. Telldusen har ikke dukket opp i kartet enda men er begynt å virke. Det stod at "Heal node" kunne ta opptil timer å gjøre seg ferdig og så langt har der vel bare gått 8-10 minutt. Topic for å styre de er: zwave/nodeID_31/switch_binary/endpoint_0/targetValue/set Klapper meg på skulderen 👍
 15. Jeg tror mest det var zwave som var problemet, den er ikke god i HC2 i alle fall, måtte inkludere mange ganger for hver enhet og inkludering virket bare nær kontrolleren. HC2 gir mye "rett ut av esken" men samtidig er du ganske låst til slik Fibaro tenker. Nei, jeg tror ikke zwave er på vei ut men jeg erfarer at det ikke er så bra i praksis som det BURDE være. Mange her inne som har super erfaring med zwave. Min siste zigbee løsning har fungert helt supert men den er ikke så mange mnd gammel. En annen ting jeg har sett er at de zwave dimmerene jeg har (Qubino go Fibaro) dimmer veldig trinnvis, spesielt Qubino, mens zigbee, både Ikea Trådfri og Philips HUE, dimmer analogt. Ikke så veldig viktig da med det SER mye bedre ut med trinnløs dimming. Fryktelig vanskelig å anbefale noe spesielt. Jeg begynte med Telldus og fortsatte med Zipatile, Fibaro HC2 og har nå HomeSeer4 og Node-Red, var innom gratisalternativene Home Assistant og OpenHAB men fant ut at det ikke var noe for meg selv om de er ganske store. HomeSeer og Node-Red har svært forskjellig tilnærming til hjemmeautomasjon men nå når jeg har begynt å "se lyset" med Node_Red så kommer jeg nok til å fase mer og mer over dit selv om jeg ikke ser for meg å skrote HomeSeer heller. Node-Red er jo også gratis men en ting jeg ble litt overrasket over i starten var at det SER så enkelt ut med grafisk programmering men der ligger litt mer bak slik at jeg bare måtte omstille hodet litt for å skjønne prinsippene. Går mye bedre nå etter noen uker med knoting...
×
×
 • Opprett ny...