Gå til innhold
 • Bli medlem

SveinHa

Medlemmer
 • Innholdsteller

  334
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

SveinHa vant dagen sist Januar 18

SveinHa hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

87 Excellent

1 følger

Om SveinHa

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

482 profilvisninger
 1. Har satt opp motion sensor i BlueIris som starter opptak fra trigging - 2 sec og tar opp i et minutt eller så. Brukte en god del tid i starten på å få triggingen følsom nok uten å ta opp alt mulig. Er ikke helt fornøyd men funker greit nok slik: Det der blå feltet i bildet her er nok et eller annet default saker som jeg ikke bruker men har satt opp "Use zones and hot spot" for å fjerne f.eks. billys fra veien i bakgrunnen.
 2. Håndterer det ikke 😊 Utelyset, som for tiden trigges ganske ofte av katten på nattestid, starter også opptak både når det går på og av. Kameraene med BlueIris lever sitt eget liv og blir kun sjekket om jeg oppdager et eller annet som krever litt etterforskning. Hadde en litt morsom sak for en uke siden: Katten forsvant og da den hadde vært borte i et døgn fant vi han i drivhuset. Fattet ikke hvordan den hadde kommet seg inn og lukker døren etter seg men en kikk på kamera viste at døren hadde stått og slått opp og igjen gjennom en storm men plutselig hadde den smekket i lås igjen...
 3. Har ikke løsning men mine Zavio og Vivotek kamera gjør det samme...
 4. Jeg har kjørt Designer på Win10 lenge og den funker. Fikk dog et problem på min siste laptop da der dukker jevnlig opp en delingsfeil på en fil og den popup meldingen havner lett bakom så du ikke ser den og da ser det ut til at Designer henger. Du finner igjen popupen med Alt-Tab og kan kvittere den ut og da holder den seg borte i et par minutt.
 5. I noen tilfeller, ja. Jeg har ett, 1, VBScript og eneste grunnen er at jeg ikke fant ut av de der fordømte kolonene 😊
 6. Det er mye mulig. Da jeg nevnte et kvarter kjørte jeg på en 10 år gammel laptop og de ca 10 minuttene kommer fra en nesten ny AMD Ryzen7 laptop (som vel kan kalles en "øvre middelklasse" maskin).
 7. Godt poeng og en viktig grunn til at jeg ikke stoler på mine Linux-kunnskaper. Har vært nødt til å bruke Windows på jobb enten jeg ville eller ikke da de verktøyene jeg trenger KUN finnes på Windows. Gjør et forsøk på Linux i ny og ne men det stopper alltid opp nokså raskt.
 8. Prøvde Promox bittelitt før jeg hadde hw som funket på ESXi men skjønte ikke mye av det (uten å legge stort arbeid i det heller). Nå kjører jeg ESXi og en virtuell Win10 maskin med HS3 kontinuerlig og leker litt med Ubuntu og annet under ESXi litt nå og da. Selve ESXi oppsettet bør du få gjort unna på et blunk for den er nesten oppegående "rett ut av esken" men der ligger en del fine videoer på YouTube som kan være lurt å ta en kikk på først.
 9. Spennende løsning. Gi gjerne tilbakemelding på hvordan det fungerer i levende live etter litt tid.
 10. Fibaro finner automatisk min og max dimmenivå men de automatiske nivåene kan overstyres, lurer på om ikke Qubino også har samme funksjon.
 11. Det mener jeg å huske fra sist gang også men det er en god stund siden så jeg er ikke sikker...
 12. Måtte ta en test bare for å se om jeg driver med løgn eller skryt 🤣 Med Aeotec sitt program leste jeg eeprom på UZB på 9:20 og la filen inn på en Z-Stick på 10:20 så litt kjappere enn jeg sa. Z-Sticken ga ny HomeID i HS så den var ikke umiddelbart operativ. Antar jeg må ta "Import Node info from controller..." men jeg testet ikke det nå, bare satte tilbake UZB og er oppe og kjører igjen.
 13. Fant på noe litt smart i dag. Vi har et gammelt eldhus som brukes til både redskapsbod og arbeidsrom. Har så langt hatt en bevegelssensor som ved hver nye bevegelse slår på taklyset og av igjen etter 15 minutt. Dette funker jo stort sett men av og til holdes bevegelssensoren aktivert kontinuerlig i 15 minutt, selv om den har en reset tid på bare 10 sek, og dermed slås lyset av for tidlig og det blir litt ballete å få det på igjen. Litt redesign av event og lyset står på i 2 timer ved hver aktivering mens det slukker etter 15 minutt når sensoren resettes. Tilsynelatende funksjon blir lik men lyset vil også slukke etterhvert hvis sensoren blir hengende på (og det skjer nå en og annen gang):
 14. Ja, går såpass tid ja. Tenker nok den kopierer HELE epromen uavhengig av hvor mye data som ligger på den. Hele z-wave nettverket er jo bare en kort tekstlinje pr enhet så det er jo nesten ingenting.
 15. Vet ikke i farten versjonsnummer men jeg har kopiert fra UZB til Aeotec og andre veien og det funker fint men tar jo et kvarter eller så hver gang.
×
×
 • Opprett ny...