Gå til innhold
 • Bli medlem

SveinHa

Medlemmer
 • Innholdsteller

  152
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

19 Good

Om SveinHa

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

110 profilvisninger
 1. SveinHa

  ELI5 styring av vannbåren varme

  Tempsensor turvann: Og hele roterommet: Har ganske lite hus så jeg bygget meg et teknisk rom på ca 100x160 cm i et hjørne utendørs.
 2. SveinHa

  ELI5 styring av vannbåren varme

  Jeg bruker 2 stk doble Qubino rele for å styre gulvvarme og disse har mulighet for en temperatursensor DS18B20. La bare sensoren utenpå røret og pakket den inn i rørisolasjon fra Biltema. La vanlige korrugerte elektrikerrør i støpen midt mellon vannrørene og stappet inn sensorene etterpå. Laget en litt for krapp bøy der rørene går fra vegg til gulv så de vanlige 3-4 cm lange sensorene ville ikke gjennom svingen så jeg måtte lage mine egne av DS18B20 chip påloddet kabel og krympestrømpe rundt.
 3. SveinHa

  ELI5 styring av vannbåren varme

  Om det er interressant så fungerer mine betonggulv slik siste 6 timer: UBS er gulvsensorer i resp gulv (DS18B20 koblet til Fibaro Universal sensor) og kurvene viser også lufttemperatur på bad og temperatur tilført samlestokk for gulvvarme. Setpunkt stue: 28, Kjøkken og gang (samme gulvkurs) : 27 og bad: 36. Luft/vann varmepumpen leverer først max energimengde til vv berederen og restvarmen går til gulvvarme. Berederen klarer opp mot 60 grader uten tilleggsvarme. Termostatene er rene events som sammenligner setpunkt med målt temperatur uten hysterese eller annet fanzy. Romtemperatur blir nå det det blir og setpunkt justeres litt etter utetemperatur. Så lenge gulvet er varmt kan gjerne romtemperaturen senkes uten at det føles kaldt.
 4. SveinHa

  Z-wave utendørs bryter

  Det burde ikke være noe problem med z-wave rele i stedet for termostaten men slike utendørs varmekabler er ofte veeeeldig trege=stor masse å varme opp. Har vært borti varmekabler i fortau som brukte 3 dager før snøen begynte å smelte... men det er kanskje et ekstremtilfelle. Pass bare på å finne et rele som takler lasten, den termostaten er vel 16A men kablene kan jo trekke en del mindre enn det. De små releene som plasseres bak brytere er gjerne 8-10A men der finnes jo også betydelig større uten at de koster blod, svette og tårer...
 5. SveinHa

  Problemer med Qubino Flush Dimmer på HS3

  Reset til fabrikkinnstillinger kan jo prøves, se i manualen hvordan. Overlastteorien min faller jo på at dimmeren virker med bryteren men dimmere generelt tåler ikke like stor last med LED som med f.eks halogen.
 6. SveinHa

  Problemer med Qubino Flush Dimmer på HS3

  Har mange av de der men ingen problemer. Kun gruppe 1 assosiasjon til HS. Kan du være i nærheten av full last og at dimmeren slår av pga. overlast? Burde jo i så fall rapportere dette, bare en tanke...
 7. SveinHa

  Problemer med Qubino Flush Dimmer på HS3

  Trykk på "Update" i det bildet, kanskje flere assosiasjoner dukker opp.
 8. SveinHa

  Installering og nybegynnertips

  Normalt er der plass nok bak bryteren men om der er koblinger/klemmer i boksen fra før kan det bli trangt. Jeg har flere dimmere plassert i takboks og du kan likevel styre fra bryteren med litt omkobling. Takboksene er jo litt større men de er jo også ofte et knutepunkt med flere ledninger og koblinger enn i veggboksen/bryteren.
 9. Det var det de sa til meg for en tid siden. Ufattelig at det der kan være noe problem, der ligger jo nesten ikke mer enn nodenumrene i backup filen...
 10. SveinHa

  Trigge badevifte

  Det gir jo en enkel og helautomatisk løsning. Jeg har Aeotec multisensor både på badet og i gangen utenfor badet og ser jo at badet alltid ligger under gangen i fuktighet siden badet alltid er varmere. Ved dusjing o.l. stiger fuktigheten på badet raskt til over gangens nivå. Jeg har også et 10 minutt forsinket event for å stoppe viften. Liker å gjøre ting enkelt for det har lett for å fungere mer pålitelig... Siste 3 dager her:
 11. SveinHa

  Kan denne endre status av device I HS3?

  Ja, det går fint via events. Jeg har en annen scene-kontroller og har et event for hver knappefunksjon. Et par av de ser slik ut:
 12. SveinHa

  Talestyring i HS3

  Jeg ga opp talestyring for et par tiår siden fordi det funket så utrolig dårlig og har ikke tatt opp tråden igjen selv om jeg vet det har skjedd MYE på det området etterpå. Med den bakgrunnen blir jo Rema1000 reklamen med han karen som får bedøvelse hos tannlegen hysterisk morsom 😂
 13. SveinHa

  PID controller for varmestyring?

  Ser vel ikke det store poenget med PID på vannbåren varme i betong da ventilene som normalt benyttes er alt for trege til å dra nytte av en regulator. Betongens buffer gjør jo også sitt til at det er et veldig tregt system. En annen sak, som nettopp var oppe i en annen tråd, er varmefolie under laminat/parkett. Der kunne en PID være supert. Lese temp fra f.eks. DS18B20 - > Soft PID plug-in - > varme via dimmer eller modulerende SSR.
 14. Uten at det kan sammenlignes direkte så har jeg flere betonggulv med vannbåren varme og termostat med null hysterese. I praksis holder gulvtemperaturen seg innenfor 1 (grad/pluss minus <0.5) . Betongen har jo stor masse og vannventilene bruker jo også et minutt eller to på å åpne eller stenge og begge deler gjør jo at hysterese er helt unødvendig. Elektronisk termostat/regulator med modulerende utgang er kanskje heller veien å gå.
 15. Er det romtemperatur du bruker i dag, @Fiskestang Jeg har et lignende prosjekt på gang i løpet av neste år og har sett for meg f.eks. en DS18B20 sensor inne i laminatet.
×