Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

SveinHa

Medlemmer
  • Innlegg

    1 565
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    79

Other groups

Sølv

SveinHa vant dagen sist 10. juli

SveinHa hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

5 006 profilvisninger

SveinHa sine prestasjoner

Regelrytter

Regelrytter (12/16)

  • Første innlegg
  • Samarbeidspartner
  • Postmaskin Sjeldent
  • Reagerer godt
  • Veldig populær Sjeldent

Nylige merker

528

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

  1. Ja, det er akkurat slik det virker. Du åpner en ventil til du får den varmen du vil ha på gulvsensoren og så stenger den men du får jo aldri høyere temperatur enn tempen på vannet du tilfører. Jeg har flere betonggulv som for tiden er stilt inn på 21 og badegulv på 27 grader. Tilførseltempen hos meg kan variere myyye men ligger normalt rundt 30 grader men kan også nærme seg 70. I tregulv er der vel en grense på rundt 40 grader som ikke bør overskrides for da kan lett parkett og annet treverk tørke ut for mye og sprekke. Mine kurser åpner ikke før tilførselstempen er høyere enn reell temp + 2 grd.
  2. Sørg for temperatursensor i gulvene med vannbåren varme. Ikke sikkert den funker så veldig godt siden der er bare treverk i gulvene men koster lite ekstra. I betonggulv er det i alle fall viktig.
  3. Det vil jeg tro 😊 men jeg tenker du har hatt det gøy når du har holdt på... Litt forenklet så er min bereder på så lenge der er billig strøm tilgjengelig og der er avstand til taket på effekttariffen (og jeg bryr meg veldig lite om legionellaproblematikken for den ordner seg i praksis selv...).
  4. Har ikke satt meg inn i OSO Charge Retrofit men berederen er en veldig enkel "dings" som ikke krever mye av automasjonslogikk... Min bereder styres etter strømpris og solproduksjon. I praksis blir det noen timer på kjøpestrøm i vintermånedene og på solstrøm i ny og ne ellers. Solstrøm til bereder velges når solproduksjonen kommer over en justerbar grense, for tiden rundt 6.5kW. Har temp.sensorer både oppe og nede i berederen så jeg har god kontroll på hva som skjer der. Kan ikke huske at den har vært særlig under 50 grader men ned mot 50 er den ofte. Går en del uker før det er et potensielt problem og den er ofte over 75 fra topp til bunn.
  5. Har en del forskjellige Tapo kamera og selv om de på ingen måte er noe high-end kamera så synes jeg de gir mye for pengene. Og de fungerer off-line mot BlueIris (og dermed også Frigate regner jeg med).
  6. Det var et valg elektrikeren gjorde da huset ble bygget og ikke nødvendigvis så veldig gjennomtenkt. Høyst sannsynlig begynner du til venstre med L1 på første enhet, L2 på neste osv. Har du bare 2-polte automater vil da sikring 1 være tilkoblet L1-L2, sikring 2 L3-L1, sikr 3 L2-L3 osv. men det er ikke sikkert at L1 starter på første sikring heller. På 1-fase kurser betyr det ingenting med faserekkefølge, det viktigste er at alle fasene er noenlunde likt belastet. Jeg har ikke følt noe behov for å bruke plass på mine skjermer for å vise fasespenning men andre kan jo ha andre behov enn meg...
  7. Det er jo, i mitt hode, en ganske beskjeden belastning på skjermkortet i forhold til video og dermed burde det meste av hardware funke. Dette her er jo veldig statiske bilder med beskjedne endringer her og der i ny og ne selv om der også vises video fra webkamera nå og da.
  8. Denne maskinen startet som en Pi4 men å kjøre 2 nettlesere var ikke særlig pålitelig og den ble derfor skiftet ut med en NUC. Selv en NUC sliter litt med å holde liv i 2 nettlesere over lengre tid... Kanskje det lureste er å skille Proxmox fra HMI...og kanskje en Pi5 kan være verdt å prøve... Akkurat nå kjører jeg 1 stk Firefox og 1 stk Chromium men har sett at 2xChromium egentlig funker veldig godt.
  9. For å få mer plass og jeg hadde 2 velbrukte skjermer stående... Klart jeg kunne handlet meg noe slikt: ...men slikt koster en smule mer enn det som passer meg... og det er heller ikke sikkert jeg ville få utnyttet oppløsningen på en fornuftig måte...
  10. Ja. Maskinen som tidligere kun kjørte Linux Mint med 2 skjermer for visualisering av hjemmeautomasjonen har nå fått Proxmox i tillegg og da mistet jeg skjermoppløsningen på ene skjermen. Denne konfigurasjonen er egentlig provisorisk da jeg akkurat nå har manko på en PC men hadde håpet å kunne beholde full funksjonalitet fra tidligere i tillegg til Proxmox. Venstre skjerm kjører Node-RED Dashboard i 1920x1080 mens høyre kjører Node-RED Dashboard 2.0/Flowfuse i 1024x768 med en god del zoom for å bli noenlunde riktig proporsjonert: Bruker VNC på alle maskinene i nettet mitt men akkurat denne har og må ha 2 fysiske skjermer tilkoblet.
  11. Problemet er jo hvordan Proxmox gir tilgang til skjermkortet hos verten men det ser ut til at Proxmox har en veldig grei deling av USB-porter så jeg håper det kan være en grei "omvei". Der er en ny Brix på vei i posten så jeg kan jo gå tilbake til standard Linux Mint på denne men samtidig er det jo greit med flere bein å stå på (=flere Proxmox maskiner oppe og gå).
  12. Nå har jeg jo kjørt 1920x1080p på begge skjermene under Linux Mint i lang tid men når Proxmox blander seg imellom så får jeg max 1024x768 på den ene skjermen og 1920x1080 på den andre. Noen som har noen gode ideer til hvordan jeg kan få 1920x1080 på begge? Evt med USB adapter til ene skjermen. Det gjelder GIGABYTE BRIX GB-BRi7H-10710 med Intel UHD Graphics 620 med støtte for opptil 4k (HDMI 2.0 : 4K (3840×2160) @ 60 Hz).
  13. Da var adapteret mottatt men det virker ikke uten støtte for DisplayPort over USB-C eller DP Alt-modus og det har jeg ikke på de 2 aktuelle maskinene. Dette stod der ingenting om da jeg kjøpte men med en gang jeg reklamerte rettet de nettsiden. Det selges av Nørdic_NO gjennom Elkjøp og om jeg vil returnere må jeg betale returfrakten OG bli trukket kr 60.- fra refusjonen. Trodde ikke slikt var lovlig her til lands... Ellers har Proxmox funket fint siden den happeningen natt til lørdag...
  14. Første Proxmox problem... kl 02:00 i natt fikk den ene Proxmox maskinen i frys, power led på men responderte ikke i webui eller ping. Slo manuelt av og på igjen og da var der liv i den til kl 05:37 og det samme skjedde igjen... Tok en fersk backup av Linux Mint maskinen med Node-RED og restore på den andre Proxmox maskinen og så langt har det gått fint... Den som hang seg har kjørt ESXI med en Windows10/BlueIris maskin i et års tid uten et hikk og nå kjørte den samme Win10 maskin pluss LinuxMint/Node-RED...
  15. Det høres betryggende ut! Vedr skjermoppløsning så har jeg bestilt meg et USB-C til 2xHDMI adapter som skal ha Linux-støtte. Jeg regner med det vil kunne fungere fint da det ser ut til at Proxmox bl.a. kan gi virtuelle maskiner direkte tilgang til USB porter i verten. Om den ikke skulle funke her så har jeg andre steder den kan brukes...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.