Gå til innhold
 • Bli medlem

SveinHa

Medlemmer
 • Innholdsteller

  195
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

28 Excellent

Om SveinHa

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

174 profilvisninger
 1. ... og heller ikke LUA der du kan sette inn %%KillOtherInstances... da må en opp i HC2.
 2. Eventen ser fin ut den, akkurat lik mine. Hva er det som ikke funker?
 3. SveinHa

  Hva kostet HomeSeer deg?

  ...og 60 noder a kr 450 (litt på øyemål) = kr 27.000.-... Joda, det baller litt på seg.
 4. SveinHa

  Styring av vannbåren varme

  Jeg tabbet litt da jeg støpte gulv ved at bøyen på røret ble litt for krapp mellom vegg og gulv til å få gjennom en standard DS18B20 sensor så jeg måtte lage min egen med chipen til høyre her. Funker akkurat like godt som den andre men er ikke så lang og stiv...
 5. SveinHa

  Styring av vannbåren varme

  Høres lurt ut. Z-Water har noen utfordringer ja, i alle fall i HomeSeer, min ligger i hylla og samler støv...
 6. SveinHa

  Optimalisering av z-wave

  Jeg vil si at det er et sensorproblem og ikke z-wave så lenge kontrolleren får beskjed umiddelbart når lyset kommer på. Jeg har flere plasser måtte sette opp Nexa bevegelssensor i tillegg til Aeon Multi for å få til pålitelig deteksjon... Nexa er myyyyyyye bedre på deteksjon men de ser jo ikke pene ut og går bare på batteri.
 7. Det enkleste er vel å henge på en ferdig kontroller som f.eks. Dynagen men det er vel ikke så gøy da... Autostart og overvåking fix ferdig i en boks. https://dynagen.com/products
 8. Under Events men den forsvinner når der ikke er flere delayed events.
 9. Hvis du ikke bruker "remove delayed device action" vil bevegelse opprette et "slå av" event timet til nå+10 minutt i mappen "Delayed actions". Ny bevegelse oppretter nytt event på nå+10 minutt og slik fortsetter det med flere og flere "slå av" event for hver bevegelse. Når de første 10 minuttene er utløpt slås lyset av selv om der har vært bevegelse i mellomtiden. Derfor brukes "remove delayed device actions" for å fjerne de nå irrelevante eventene. Se i mappen "Delayed actions" så blir det hele mye klarere. Alle delayed events har krysset av "Options/Remove after triggering"
 10. SveinHa

  Z-Wave gremlins...

  Nei
 11. SveinHa

  Z-Wave gremlins...

  Tror ikke det. En av nodene er bare 2 meter unna HS med en trevegg mellom og den har 26 nabonoder. De andre ligger noe lengre unna og den verste har bare 6 naboer men det merkelige er at de alle feiler på samme måte samtidig.
 12. SveinHa

  Z-Wave gremlins...

  Slik jeg tenkte og... Da vet jeg jaggu ikke hva jeg skal lete etter... flere noder feiler på samme måte samtidig og er i orden igjen litt senere. Skjer ikke ofte men tilsvarende event for å slå på utelys om kvelden har også feilet en gang.
 13. SveinHa

  Z-Wave gremlins...

  La inn den selv om det er 3.0.1... i stedet for 3.0.2... så får vi se om det endrer noe. En annen merksnodig sak er at enkelte event kjøres men utfører ikke det de skal. Skjer ikke ofte og tilfeldig hvilket event. I dag morges var det dette: Enkelt og beint fram. I scriptlisten står det sist kjørt på riktig tidspunkt og i loggen står dette: Alt ser greit ut men klokken 10 stod alt lys fremdeles på. Kjørte eventet manuelt og alt gikk av som det skulle... Edit: Ser der er en liten feil i eventet slik at remove delayed action ikke samsvarer med aktuelle device action men det skulle ikke bety noe i denne sammenheng.
 14. SveinHa

  Z-Wave gremlins...

  Jeg la inn den med S2 støtte.
 15. SveinHa

  Z-Wave gremlins...

  Har kommet et stykke videre. Dimmeren som rapporterer forskjellige nivå virker i praksis som den skal men det ser ut til at underveis i dimmetiden rapporteres aktuelt dimmenivå hvert sekund men siste nivå, der dimmeren virkelig er, rapporteres ikke. Ved å sette opp polling hvert minutt løses problemet (men på feil måte...). Flyttet Z-wave dongle bort fra AMS måler, Trådfri gateway og Altibox samt oppgraderte til Z-Wave plugin 3.0.2.240 så er problemet betydelig forminsket men ikke helt borte.
×