Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. juli 2018 i alle områder

  1. Sliter med at ventilator på kjøkkenet suger fra vedovn. Har balansert ventilasjon. Monterte da en spjeld i veggen som åpner å lukker seg når ventilator er på. Blir spennende å se når fyringssesongen kommer igjen.
    2 poeng
  2. Skal pusse opp hus og vil installere en framtidsrettet smarthusløsning. Initielt er lys-og varmestyring det viktigste, men vil raskt kunne bygge nye funksjonelle løsninger. Jeg er Android-person og tror på momentet som de store (Google, Amazon, Apple) har og vil derfor ha en løsning som har best mulig integrasjon med Google Home når den kommer i norsk versjon (i løpet av de neste par månedene?). Har sett på Fibaro og Futurehome, men ingen ser "perfekte" ut. Brukervennlighet og enkelthet er viktigere enn ekstrem fleksibilitet og "hackability". Har du synspunkter eller informasjon? Takk.
    1 poeng
  3. Da har jeg logget en sak hos HS Support om manglende støtte for ID Lock 150 så får vi se hva det bringer
    1 poeng
  4. Hei. Har i dag vannborren varmeløsning som varmes opp av varmtvannstanken med 9 sløyfer med fast justert åpning i fordelingsstokk, men 1 scunt som blir styrt av 1 rom sensor på kjøkken/stueområdet som dermed styret tempen til alle rommene i huset, 1 pumpe som går hele tiden non stop, og 1 utetempsensor, 1 tempsensor for ut vann og retur. Har danfoss system i dag der kontrolleren har feilet. (Se vedlagt skisse). Varmtvannstanken er satt opp og forberedt til varmepumpe med sirkulasjonspumpe og alt, men det er på "baksiden" av tanken i en separat krets som det virker som er varmevekslet inne i varmtvannstanken om den blir satt inn en varmepumpe i fremtiden. Avventer litt med den, og har derfor ikke tegnet det inn i skissa. Har veldig lyst å oppgradere til regulering til hvert rom med tempsensor og tilhørende aktuator på fordelingstokken. Som vist på vedlagt bilde. Som tillegsinfo har enkeltrom 2 sløyfer pga sløyfelengde. Vil helst gå for en mer helhetlig hjemmeautomasjonsløsning, gjerne heatit zwater sammen med fibaro hc2 eller lignende. Har programmeringserfaring, men er glad om jeg slipper å dille alt for mye med det. Nettopp blitt 2 barnsfar, og har alt for lite tid. Så mine faktiske spørsmåla: 1. Kan jeg gjennbruke fordelingsstokkene mine og sette aktuatorer på den? I såfall hvilken modell aktuatorer anbefaller dere? Om ikke stokken passer? Hva bør jeg kjøpe og hvordan bør det settes sammen. 2. Finnes det ferdige algoritmer/program som kan benyttes slik jeg slipper å starte all programmering fra skratch? Treghetsberegning, utetemp, betonggulv treghet osv? 3. Bør scunt ventilen kobles vekk? Eller må den være med for å regulere varmen av hovedvannet som går mot fordelingstokken? 4. Jeg antar at sirkulasjonspumpa må styres fra kontrolleren(heatit f.eks). I tilfeller der hele huset er for varmt vil alle aktuatorer blir stengt, og pumpa kjøre på uten å klare å sirkulere noe vann siden alle er stengt. 5. Om det blir vanskelig å forklare med ord kan dere gjerne omd ere gidder lage en grovskisse til meg der der blir forklart;) Alle svar motas med vill jubel og stor taknemmelighet:) den lokale rørleggeren er litt vel traust og har ikke vært borti de mer moderne zwave løsningene. Så dette er en av få sjangsen jeg har for å få oppfyllt zwave drømmen min:) Mvh Jon Arne Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
    1 poeng
  5. Litt sent svar på denne tråden, men har til slutt somlet meg til å gjøre dette her. Forsøkte å lage et lite testnettverk av den UZB-pinnen som fulgte med da jeg kjøpte Z-NET. Det gikk sånn passe dårlig med diverse feilmeldinger. Konkluderer med at det er en defekt UZB som gjorde at jeg fikk så dårlig erfaring med Z-NET da jeg startet opp i sommer. Gjorde følgende: 1) Tok backup av interface OG homeseer mappa. 2) Disablet UZB interfacet i homeseer webgui, og deretter trykket remove interface i webgui. 3) Stoppet VM. Fjernet UZB-pinnen fysisk fra pcen. 4) Migrerte VM fra den dedikerte esxi-serveren til hovedserver-esxi-serveren. 5) Fyrte opp Z-NET og konfigurerte denne med dynamisk DHCP (statisk IP konfigurert i pfSense/router) 6) Startet opp HomeSeer VM og HomeSeer software 7) HomeSeer WebUI: Plug-ins->Z-wave->Controller Management->Add Interface (HomeSeer Z-NET Ethernet - Auto) 8) Restore a Network to this Interface Alt fungerer perfekt! Spørs om jeg måtte kjøre en Optimize/Full Optimize også. Fikk noen feilmeldinger om at den ikke klarte å connecte til Z-NET, men når jeg sjekket log-filene, prøvde den en reconnect etter første mislykkede forsøk, som gikk greit. Konklusjon: Ingen sak å migrere fra UZB til Z-NET altså.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.