Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

toonwolf

Members
 • Posts

  738
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

toonwolf last won the day on July 22 2021

toonwolf had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
  SmartThings

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

toonwolf's Achievements

Kodemaker

Kodemaker (11/16)

 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • First post
 • Reacting Well
 • Very Popular Rare

Recent Badges

291

Reputation

 1. toonwolf

  ID-Lock V2

  Dette har nok sammenheng med at jeg har montert tilsammen 6 forskjellige IDL150 siden 2018. Av disse er det kun 1 som jeg har opplevd at det ikke var mulig å låse opp "fysisk" med kodepanel. Alle de andre har fungert uten problemer. Nå det er sagt vil det alltid være en liten andel i en produksjonslinje som vil ha feil eller mangler. Dette kan du jo også tydelig se basert på tilbakemeldinger fra mange som har skrevet i denne tråden. Jeg har ikke opplevd noen som helst problemer siden 2019 på mine 6 låser. Dette kan tyde på at ID Lock har fått luket ut de verste barnesykdommene. Har også passet på å oppdatere til ny firmware når de har kommet (ikke så ivrig på de siste siden alt fungerer som forventet). Gledelig også at ID Lock fortsetter å oppdatere firmware selv etter at låsen har vært i produksjon siden 2017/2018. Det å bli låst ute fra egen bolig er aldri noen hyggelig opplevelse. Anbefaler å ha en backup-plan. F.eks sørge for at du har mulighet til å låse deg inn via annen dør ved hjelp av nøkkel om det er mulig.
 2. toonwolf

  ID-Lock V2

  Min erfaring er med IDL150 er stort sett bra, men det er etter 2019. Før da var det en del problemer med høyt batteriforbruk. Senere firmware oppdateringer fra ID Lock har løst disse problemene. Derfor er det viktig å sjekke at låsen kjører siste firmware på både lås og z-wave/zigbee modul om du opplever høyt batteriforbruk eller andre problemer. Jeg har testet forskjellige varianter av batterier og må si meg enig med @Dennis87 angående å bruke Energizer Ultimate Lithium L91 batterier. Det er en grunn til at Nest kun anbefaler at de brukes i sine røykvarslere. De er dyrere i innkjøp, men det å kunne ha batterier som varer i lang tid er verdt det. Jeg har også hatt noen låser som har "dødd" ved at det ikke har vært mulig å åpne de via kodepanel. Heldigvis har det vært mulig å åpne via HomeSeer eller annen sentral. Løsningen på problemet var å resette låsen helt til factory default, etter dette har det ikke vært noen problemer.
 3. toonwolf

  ID-Lock V2

  Firmware versjon 1.5.9 har kommet med bugfix for autolock og "sensor latch logic". Liker at ID Lock fortsatt oppdaterer firmware. Det er ikke alle produsenter som gjør dette mange år etter at produktene deres har kommet på markedet.
 4. Da har jeg fått testet både 433 og 868Mhz av GW1000 mot EcowittSeer. Det fungerer helt utmerket! Tusen takk @Guahtdim! Jeg har forskjellige versjoner av fuktsensorer koblet opp og de gir ganske forskjellige resultater selv om begge er plassert på samme sted. Den som har keramisk kappe og kjøpt via Komplett rapporterer nå 12% fuktighet, mens den som jeg kjøpte først via Ecowitt, den "orginale" WH51 viser 33%. Noen flere som har begge versjoner og har samme erfaring?
 5. Har også begge versjoner, men har ikke kommet så langt at jeg har fått testet det ennå. Gir tilbakemelding om jeg også erfarer det samme etter testing.
 6. Har 2 gateways med 433 og 868Mhz med 4 fuktsensorer hver. Er det lov å spørre om ny versjon som støtter dette kan komme etterhvert? 😇
 7. "Smartifisert" en frittstående spot med Zigbee fotdimmer. Ikke så lett å få tak i, så måtte be en venn i Nederland om å kjøpe den for meg https://www.robbshop.nl/idinio-zigbee-voetdimmer-50-watt Kravet var at den måtte ligne den gamle og fungere både manuelt og via smarthuskontroller uavhengig av hverandre. Det er en Zigbee 3.0 dimmer. Se video https://drive.google.com/file/d/1WoMmCyo0Z2JqeXKwHuloKAdZ4L7yLmLQ/view
 8. Det som bestemmer det er vel om du har samme versjon/MHz. Har både Ecowitt og Protech kjøpt hos Komplett. Sistnevnte bruker Ecowitt sin app og tjenester
 9. De første jeg kjøpte fra Ecowitt direkte var 433MHz, mens Protech er 868MHz. Nå er det så billig å kjøpe fra Komplett at det er like greit å gå for 868MHz fra Komplett. En annen grunn til at jeg har valgt Protech fra Komplett er at de har fuktsensor med keramisk hylse (fungerer bedre om du har "skrinn" jord https://www.komplett.no/product/1156703/hjem-fritid/smarte-hjem/vaerstasjoner/protech-plant-soil-moisture-sensor Det får du ikke kjøpt hos Ecowitt selv om de "produserer" dette selv https://www.ecowitt.com/shop/goodsPage/1/36
 10. Komplett kjører 50% på en del Protech stæsj som er en rebrand av Ecowitt. https://www.komplett.no/category/21692/hjem-fritid/smarte-hjem/vaerstasjoner?nlevel=10560§12341§21692&pricegross.min=95&pricegross.max=2606&pricegross.omin=95&pricegross.omax=2999&manufacturer=3241&sort=Discount%3ADESCENDING "Tilbudet gjelder ut 31 desember eller så langt lageret rekker!" Håper det ikke betyr at de har planer om å slutte med å selge de?
 11. toonwolf

  ID-Lock V2

  Tipper du bare er uheldig https://status.smartthings.com/incidents/711kvy2bgzf3
 12. Jeg har erfaring med både Danapad koblet mot UMV og elektromagnetisk lås og ID Lock. Det er riktig at det var en del trøbbel med ID Lock i starten, men etter de siste firmware oppdateringene som kom for ca 1 1/2 år siden har det ikke vært noen som helst problemer. Normal batterilevetid ca 1 år. Bruker Z-wave modul, har ikke noen erfaring med ZigBee til låsen.
 13. Det jeg ønsker er en løsning for å kunne bruke eksisterende veggbrytere enten ombygd til impuls med impulfjær eller vippebryter. Jeg har Wiz smartpærer og derfor er det ikke noe bra om strømmen brytes. Er derfor på utkikk etter en måte å kunne "bypasse" dette. Helst ønsker jeg også at løsningen også skal fungere om nettet er nede. En "dimme-puck" fungerer på denne måten, men siden jeg har smartpærer kan jeg ikke bruke dette. Ser også at det har kommet et nytt produkt fra Aqara som ligner på Fibaro smart implant eller har jeg misforstått https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernstrombryter/fjernstrombryter-zigbee/aqara-t1-innfelt-zigbee-fjernstrombryter-uten-noytralleder-p51625
 14. Kan du sette de i "detached mode" for på den måten forhindre at strømmen brytes. Ved trykk på knappen simuleres av og på og alt kjører lokalt på Shelly 1 pucken?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.