Gå til innhold
 • Bli medlem

toonwolf

Medlemmer
 • Innholdsteller

  602
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

toonwolf vant dagen sist Februar 8

toonwolf hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

240 Excellent

Om toonwolf

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
  SmartThings

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har en del av disse, fungerer "ok" til sitt bruk. Ikke noen måling av effekt. https://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/el-installasjon/plug-in-produkter/fjernstrombrytere/fjernstrombrytere-001443/
 2. Jeg ble Inspirert av Rune Sandnes sin løsning med magnetsensor på ytterdøra som åpner sykkelboden i ett minutt etter at ytterdøra har vært åpen. Jeg likte ideen, men var ikke helt fornøyd med at døra åpnet seg også når jeg gikk inn i huset. Jeg ønsker jo bare at boden skal åpnes automatisk når jeg går ut! Jeg har et kamera som overvåker inngangspartiet og som er koblet til Blue Iris. Med det kan jeg trigge en virtuell device når bevegelse er registrert. Etter 60 sekunder settes devicen tilbake til "standby". På den måten kan jeg ha et event som kun trigges om utgangsdøra åpnes og det ikke har vært aktivitet foran døra de siste 60 sekundene. Postkassen åpner også boddøra som før slik at det er enkelt å åpne døra når man kommer hjem. Lag en hotspot zone i Blue Iris på kameraet Legg inn 60 sec i Break time som vil gjøre at virtuell device i HS settes til "standby" Lag en alert som sender en web request og setter virtuell device til "On" når bevegelse er registrert Virtuell device settes til On Lag en alert som sender en web request og setter virtuell device til "Off" når alert nullstilles (on reset). Virtuell device settes i "standby" modus (Off) Eksempel på event som vil gjøre at det kun trigges når du går ut og ikke inn av døra.
 3. Det ene er ikke bedre enn det andre IMHO. Grunnen til at jeg foretrekker å tildele statisk IP i DHCP scopet er for å ha det samlet ett sted. Spesielt om du har en del enheter med statisk IP adresser er det en fordel. En annen grunn er ved reinstallering av OS. Enheten får automatisk tildelt samme IP adresse som den hadde tidligere. Om ikke DHCP serveren din fungerer har du et alvorlig problem i nettet som må fikses uansett. Hendene opp de som har opplevd det de siste 20 årene!
 4. Anbefaler deg å sette opp fast IP i DHCP scopet ditt (router) i stedet for på PIen, det er kjappere og bedre. Gjelder forsåvidt alt du trenger å sette fast ip på i nettet ditt.
 5. Denne tråden blir aldri "gammel". Lette etter en litt mer "maskulin" stemme og fant parameter &gender=male https://code.responsivevoice.org/getvoice.php?t=Jeg%20snakker%20norsk%20og%20er%20mann!&tl=no-NB&gender=male&pitch=0.5 Kom i versjon 1.3.8 https://responsivevoice.org/change-log/ så har nok vært en stund
 6. Fungerer ikke, har forsøkt. Derfor PowerShell scriptet. Mener dette har med sikkerhet i nettlesere som ikke lar deg sende webhooks med brukernavn og passord i "ren tekst" på denne måten.
 7. Mulig dette har blitt lagt inn tidligere, men fant ikke det ved å søke. Jeg ønsket å sette verdier på virtuelle devicer via script via my.homeseer siden kilden til trigging er på en annen lokasjon og jeg må derfor gjøre dette over offentlig nett. Dessverre fungerer ikke dette pga sikkerhetsbegrensinger i nettlesere. https://connected2.homeseer.com/JSON?request=controldevicebylabel&ref=783&label=On&user=my.homeseer brukernavn&pass=my.homeseer passord Løsningen var å bruke "Invoke-WebRequest" i PowerShell. Eksempel: $username = "my.homeseer brukernavn" $password = "my.homeseer passord" | ConvertTo-SecureString -asPlainText -Force $cred = New-Object System.Management.Automation.PSCredential($username,$password) $res = Invoke-WebRequest 'https://connected2.homeseer.com/JSON?request=controldevicebylabel&ref=783&label=On' -Credential $cred
 8. I etterkant har jeg sett at jeg måtte "fintune" litt for at eventer skal trigges 100% av gangene. Opprett en "standby kode" f. eks 9999. Om HS registrerer at sensoren har åpnet eller lukket seg vent i 15 sek. deretter sett i standby modus. Dette var helt magisk for min del. Nå fungerer det hver eneste gang!
 9. Out of stock hvor jeg kjøpte fra, men søk etter "Electromagnetic Lock 180KG". Så lenge du finner noen som har gode reviews bør det være ok.
 10. Jeg var lei av kjipe kodelåser til uteboden. Var ute etter en smartere "toonwolf" løsning. I utgangspunktet hadde jeg tenkt geofencing for å styre lås, men det ville kreve installering av app på alle som skal ha tilgang i familien. Løsningen var å montere en magnetsensor i postkassen. Hver gang den åpnes vil døra til boden åpnes i 5 minutter før den låses. Postkassen er ikke i bruk til normal post lenger siden borettslaget har måttet sette opp felles postkasser pålagt av Posten. I stedet for å skru ned postkassa tenkte jeg det må være en enkel og forholdsvis sikker måte å låse opp boden. En tyv vil jo aldri tenke på at boden låses opp ved å åpne opp postkassa med mindre han vet hvor jeg bor og leser dette! Jeg har montert LED lys som viser når det er låst. Når det er mørkt lyser LED lys under døra. RØD=Låst, GRØNN=Åpen. I tillegg har jeg satt opp en LED diode som lyser rødt hele tiden så lenge det er låst. Synes veldig godt på avstand slik at når du kommer hjem lett ser om døra er låst eller ikke. Om morgenen er det veldig mye trafikk siden sykler skal brukes til skole og jobb. Har derfor satt opp at boden står ulåst i denne perioden. Bruker GCalSeer til dette selvfølgelig. Dette er en veldig billig løsning og jeg er også veldig fornøyd med hvor enkelt og godt det fungerer. Slutt med hengelås med kode som fryser fast osv. Utstyr brukt: Telldus magnetsensor x 2 1 stk montert i postkasse for å trigge event som låser opp boden. 1 stk montert på dør. Kr 600 Telldus strømbryter. strøm til elektromagnetisk lås, når strømmen brytes er døren åpen. Kr 400 2 x 12V strømadapter. strøm til elektromagnetisk lås og LED lys. Kr 260 https://www.teknikmagasinet.no/produkter/hjemmeelektronikk/batterier-ladere/nettadaptere-invertere/adapter-stabilisert-3-12v-600mah Fibaro RBGW Controller. Styring av LED stripe under dør. Kr 600,- LED stripe. Montert under dør. Kr 130 https://www.power.no/datakomponenter/tilbehoer/cepter-ribbon-rgb-1-lysstripe/p-650765/ LED diode. Montert over dør. Kr 25 https://www.biltema.no/bil---mc/elektrisk-anlegg/strombrytere/lysdiode-2000016443 Elektromagnetisk lås. kr 150 (eBay/Kina) http://www.ebay.com/itm/254441610641 Se også video på hvordan det hele fungerer https://drive.google.com/file/d/15yBq3XXEjO24_2AQp44TU-uEUBCULUT-/view?usp=drivesdk
 11. Kan bekrefte at denne løsningen fungerer 100%. Greit å vite om det er andre som sliter med dårlig dekning/HS kun registrerer at postkasse blir åpnet og ikke lukket.
 12. toonwolf

  ID-Lock V2

  Har ikke mast noe mer på HomeSeer ang kompabilitet med ID Lock 150. Det ville kanskje gjort det mulig å oppdatere firmware via HomeSeer? De kommer garantert til å svare slik de gjorde i høst at oppgradering til HS4 har fokus.
 13. toonwolf

  ID-Lock V2

  @JohnMartin I følge ID Lock inneholder firmware versjon 1.6 for Z-wave modulen endringer som gjør at den blir mer lik det som er standard for alle andre Z-wave låser. Et eksempel på dette er at User code index har blitt endret til 1-25 i stedet for den mer "obskure" 60-85 som var i versjon 1.5. Anbefaler deg uansett å holde låsen oppdatert med siste versjon firmware for både Z-wave modul og lås. En eksludering må du uansett gjøre når du skal oppgradere firmware på Z-wave modulen. Anbefaler deg også å kjøre factory reset av låsen før du inkluderer på nytt.
 14. "ultra strong" Tesa monteringstape var ikke nok til å holde magnetsensoren festet på utsiden av postkassa. Jeg har nå flyttet sensoren inn i postkassa igjen og montert senderen i lokket slik som @Dabis1705 foreslo. Tror jeg også har løst problemet med at den ikke alltid melder 100% når lokket til postkassa åpnes. Som @Dabis1705 også nevner registreres det ikke når lokket lukkes, men dette er jo faktisk ikke viktig. Lokket på min type postkasse vil alltid lukkes etter at den har blitt åpnet, derfor er det kun interessant å få varsel når den åpnes. Jeg la merke til at Sensor Binary Door_Window ble stående med Value 255 (On) etter at lokket ble lukket fordi den ikke registrerte signalet fra magnetsensoren. Løsningen var å endre verdien til denne noden til Value 0 (Off) 5 sekunder etter at noden har fått verdien 255 (On) ved å oppdatere verdien på noden med: &hs.SetDeviceValueByRef(351, 0, true) Kan legges inn som action i en event "351" er referanseID på noden og "0" er verdien for de som ikke er kjent med dette. Ved å gjøre dette vil noden alltid ha "riktig" verdi når lokket til postkassen åpnes. Jeg har ikke rukket å teste det så mye, men det jeg har gjort foreløpig virker veldig lovende!
×
×
 • Opprett ny...