Gå til innhold
 • Bli medlem

toonwolf

Medlemmer
 • Innholdsteller

  382
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

toonwolf vant dagen sist Februar 18

toonwolf hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

132 Excellent

Om toonwolf

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
  SmartThings

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. toonwolf

  ID-Lock V2

  Svar fra utvikler hos ID Lock. Svaret kom relativt kjapt! Håper de klarer å løse dette, men for min del var det bare "digg" å vite hvorfor jeg ikke klarte å reprodusere dette. Har "plaget" meg helt siden Z-wave modulen ble installert i fjor sommer. OCD anyone 😐 ?
 2. toonwolf

  ID Lock 150 og integrasjon med HomeSeer

  Svarer på mitt eget spørsmål. Svar fra utvikler hos ID Lock: Z-wave manualen bruker heksadesimal tall (16 tall systemet) 0x14 som er 20 i desimal tall (10 tall systemet). 14 "RF unlock by user code" som jeg la inn er derfor feil, tallet skal være 20. Oppdatert første innlegg med nytt skjermbilde
 3. toonwolf

  ID Lock 150 og integrasjon med HomeSeer

  Lurer på verdien for "Unlock By RF with Invalid User Code" I følge Z-wave manualen skal det være "14", men det får jeg ikke til å fungere. Om jeg derimot bruker "20" som også er verdien som blir satt ved inkludering av låsen fungerer det som det skal?
 4. toonwolf

  ID-Lock V2

  Da har jeg testet din teori med en lås som har blitt oppdatert til firmware 1.1.0 og det stemmer slik du sier at om du åpner døra FØR du får lydsignalet og det blinker blått vil du IKKE få informasjon om hvilken kode som ble brukt. Om du derimot venter med å åpne døra til ETTER at du får lydsignal og det blinker blått får du informasjon om dette. Dette skal meldes inn til ID Lock ASAP. Tenk at det tok så lang tid før en gluping som @cscheiene fant ut av dette! Dette forklarer også hvorfor det har vært så vanskelig å reproduserer denne feilen. De som er kjent med låsen og er utålmodige vil jo ikke vente på at de får melding om å åpne døra. De vil åpne den så snart de hører døra har blitt låst opp (motor i låsen har jobbet seg ferdig og fallen er i lukket stilling). Resultatet er dermed at du ikke får statusmelding på hvilken kode som ble brukt! Jeg har laget en video som demonstrerer forskjellen på åpne døra før og etter signal.
 5. toonwolf

  ID-Lock V2

  Spennende @cscheiene, ID Lock sier de har endret på "timingen" for Z-wave modulen i versjon 1.1.0 av beta firmware. Dette kan forklare hvorfor jeg oftere får "riktig" status på hvilken kode som ble brukt enn om andre bruker låsen. Jeg venter til låsen varsler med lydsignal at den har låst opp før jeg åpner døren. Tipper andre ikke er like tålmodige. Tester dette og gir tilbakmelding.
 6. toonwolf

  ID Lock 150 og integrasjon med HomeSeer

  ID Lock bekrefter i dag at de har sendt melding til HomeSeer support hvor de ber de om å oppdatere "malen" slik at verdier i Status Graphics blir riktig etter inkludering av låsen i HomeSeer. Dette er gode nyheter sammen med ny versjon av firmware som jeg bekrefter fikser problemet med manglene status når noen låser opp døren med kode (måtte eksludere/inkludere mine to låser for at det skulle bli riktig). Det som mangler nå er gjøre statusene "Door Lock Mode" og "Door Condition" tilgjengelige som "Child Device's" slik at de kan bli brukt i eventer i HomeSeer og du kan få varsler om selve døra er åpen eller lukket (altså ikke låst/ulåst). Referanse ID Lock 150 z-wave manual side 23 slik som jeg har notert under "Forslag til forbedringer". Dette er vel noe som HomeSeer også må gjøre. Dette fungerer jo nemlig i SmartThings?
 7. toonwolf

  ID Lock 150 og integrasjon med HomeSeer

  Er litt usikker på hva som er riktig benevnelse, men i BLLock brukes "Number". Synes at "kodeplassering" var et ganske godt norsk ord for å beskrive hvilken plass koden har fått, men her er det rom for forvirring og også grunnen til at jeg konsekvent bruker engelsk i HomeSeer. I Lock Management i Z-wave Plug-in har du ikke engang mulighet til å velge "Number" eller "slot number" og er det er også grunnen til at jeg anbefaler BLLock for å administrere koder. eller Z-Wave actions i en event og "Set a Security Code". Her bruker de forresten betegnelsen "User Number" for "slot number"
 8. toonwolf

  ID-Lock V2

  Nei, det eneste jeg har fått av info "Straight from the horse's mouth" er "timerene mellom lås og z-wave modul er justert" og "Batterigrafen er også endret for å gi et mer realistisk bilde av tid igjen på batteriene".
 9. toonwolf

  ID-Lock V2

  Full reset=factory reset ja alt blir nullstilt og master pin settes til standard
 10. toonwolf

  ID-Lock V2

  Har du forsøkt full reset? Hold inn knappen mens du setter i batteriene.
 11. toonwolf

  ID-Lock V2

  Jeg har sett dette også, men får faktisk status om det låses opp med koder som ligger lagret på Slot #1, 2 og 3 i LUM. Ikke testet dette så nøye, men sjekk gjerne med flere forskjellige koder. Har også oppdatert til versjon 07.08.03 av LUM og v04.03.02 av Universal Z-Wave Lock DH
 12. toonwolf

  ID-Lock V2

  Jeg oppgraderte to låser som er koblet mot HomeSeer og ingen av disse rapporterte riktig status etterpå. Forsøkte meg med "Rescan" og "Full optimize" uten at det gjorde noen forskjell. Gikk dermed også ut i fra at dette også var måten å gjøre det på for å få det til å fungere mot HomeSeer. Om din lås rapporterte riktig status etter oppgradering så er det jo det beste og er vel slik det også burde være. HS har sine "quirks" og det som fungerer for noen er ikke sikkert fungerer for andre har jeg etterhvert lært meg... Oppdatert første innlegg med info
 13. toonwolf

  ID-Lock V2

  Sikkert en del som allerede har denne, men legger ut link her til ID Lock 150 Updater - Public Beta v1.1 Har ikke alle detaljer på hva som har blitt forbedret, men mange av timerene mellom lås og z-wave modul er justert. Dette kan jeg bekrefte løser problemet med manglende statusmeldinger når noen låser opp med kode for HomeSeer sin del. Om du fortsatt ikke får riktige statusmeldinger fra låsen etter oppgradering av firmware kan det være verdt å forsøke å eksluderer/inkluderer låsen. Batterigrafen er også endret for å gi et mer realistisk bilde av tid igjen på batteriene. Jeg hoppet fra 60ish prosent til 90 og 95% på mine låser!
 14. toonwolf

  ID Lock 150 og integrasjon med HomeSeer

  Ja testet dette nå med en lås som har blitt oppgradert til beta versjon 1.1.0 av firmware og dette ser ut til å fungere som det skal. Jeg vil anbefale å bruke BLLock for administrere låser siden der har du mulighet til å sette hvilken kodeplassering du ønsker å legge inn. Hvis du bruker Z-wave plug-in'en så har du ikke mulighet til å velge kodeplassering.
 15. toonwolf

  ID Lock 150 og integrasjon med HomeSeer

  Enig, dette er en liten detalj, men bør også være med. Jeg har nå oppdatert første siden. Det var litt rotete så nå har jeg blitt "norsk" igjen og lagt inn mer informasjon og forsøkt å strukturere det bedre. Om det er noe som er feil eller burde være med er det bare å kommentere.
×