Gå til innhold
 • Bli medlem

Squirrel

Medlemmer
 • Innholdsteller

  142
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Squirrel's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

40

Nettsamfunnsomdømme

 1. Begge alternativer (deconz/mqtt) krever jo at man må bruke masse mellomledd og 3.parts plugins. En lang kjede av plugins og mellomservere har større feilpotensiale. Jeg skal lese meg litt mer opp på begge alternativene, men jeg går fremdeles å venter på den perfekte integrerte zigbee hs-pluginen som gjør alt like enkelt som z-wave...
 2. Jeg kjører kun z-wave hjemme, men vurderer å legge til en zigbee interface, for å ha enda større valgmuligheter når jeg skal kjøpe komponenter. Jeg har alltid hatt en tilnærming om å gjøre oppsett så enkelt så mulig, for å minske potensielle feilkilder, og zigbee har egentlig avskrekket meg litt mtp deconz/phoscon/jowihue og alt det andre dere snakker om som jeg ikke kan noe av... :) Kunne noen fortelle meg hvordan typisk zigbee oppsett virker? Mao, hvorfor trenger man deconz? Hva gjør den egentlig? (Hvorfor er det ikke så enkelt som en z-wave plugin i homeseer?) Og hvorfor i alle dager trenger man enda en plugin kalt jowihue? Jeg skal da ikke ha hue lyspærer? Jeg sitter på gjerdet og venter på det rette tidspunktet å oppgradere til HS4. Hvis dere kan si til meg at "I HS4 er det bare å plugge inn zigbee stick, installere zigbee plugin, add node (ikea trådfri), ut og kjør!" - da er jeg gira. Er det sånn, eller hvorfor ikke? :) Har forsøkt å google og få en forståelse, men det er visst ikke så enkelt. Takk for alle svar.
 3. Jeg får denne feilen hele tiden når jeg skal legge til nye noder. Det har ført til at det tar ca 5-10 minutter med gjentatte forsøk, restart av interface og noen ganger HS også, før det endelig går. Begynner å bli ganske irriterende. Heldigvis er nettverket mitt relativt ferdig, så det er sjeldent jeg legger til nye noder. Feilen kom aldri i starten, så har inntrykk av at det har forverret seg med flere noder i nettverket. Skal sjekke trafikk! Samme feilmelding som du skriver om, men hos meg kommer den etter at paringen har startet. Hadde aldri denne feilmeldingen på gamle-huset. Da kjørte jeg Z-NET, og nå kjører jeg UZB rett inn i pc. Vet om en bekjent av meg som også har nøyaktiv samme problem. Jeg skal forsøke å gå tilbake til Z-NET og se om det bedrer situasjonen...
 4. Jeg vet... 😋 Tenkte jeg skulle redigere om posten min for at den skulle være mer "teknisk korrekt", men satset på at det ble forstått rett. Jeg var litt spent på om noen kom til å korrigere det! 😄 Men ved nermere ettertanke, burde jeg jo ha forstått at jeg ikke kom unna å ikke være teknisk korrekt på dette forumet. Klossete av meg! 😅
 5. Squirrel

  HS4 + ikea/ELKO

  Ser at HS4 støtter zigbee, men at HS3 gjør det gjennom "Lightify"? Har ikke brukt zigbee overhodet med hs3. Men kan HS4 brukes direkte med utstyr fra IKEA/trådfri uten noen mellomprogramvare, altså på samme måte som z-wave?
 6. Spar deg for alt bryet med reklame og annonse-inntekter, følge opp betaling av medlemsskap osv osv. Gi oss et telefonnummer eller noe, så tror jeg det er mange av oss som donerer/vippser 50-100kr ganske raskt uten problem! Blir kassa tom om et års tid eller noe, tror jeg flertallet ikke er tung å be om å vippse igjen! Tror(Håper) ikke at jeg bare snakker for meg selv her.
 7. Ja, akkurat sånn jeg tenker på det også. Men dumt å ikke kunne være 100% sikker på at ting fungerer hver gang. Men ingenting gjør vel det. Om vinteren bruker jeg et varmeteppe i senga som skrur seg av 30 minutter etter at jeg har lagt meg. En natt våknet jeg og var halvkokt! Lagde 5 (!) events som trigger med 2 min mellomrom etter 30min som dobbeltsjekker status og wattforbruk, og deretter push-alarm til telefonen min hvis noe ikke stemmer. Nå har det aldri sviktet. Men ser at failsafe-eventene mine måtte hjelpe til noen ganger...
 8. Høres bra ut. Tror jeg kanskje gjør det på alle termostatene da. Jepp, det er sånn jeg har det nå. Men den ene gangen så sviktet tydeligvis kommunikasjonen mellom termostaten og z-water, og homeseer rapporterte også et spørsmålstegn. Så om homeseer kjører en poll, og et failsafe-event korrigerer en eventuell diskrepans, så vil vel ting være greit.
 9. Jeg har egentlig aldri gjort det, og den står på 0:0:0 på de fleste devicer, så vidt jeg vet. Det hender seg i ny og ne, at kommunikasjonen mellom to noder/homeseer svikter. Dette er ikke ofte, men kan skje. F.eks. hvis jeg kjører en event hver kveld som skrur av alt lyset i huset, kan det hende en gang i måneden at et eller annet lys ikke vil slå seg av. Devicen står da med spørsmålstegn i homeseer. Kan alltids skru det av manuelt med bryteren, eller på webui. Det har også hendt 1 gang at termostaten ikke klarte å melde ifra til homeseer at det var varmt nok i rommet. z-water fikk ikke noe beskjed, og jeg merket ingenting før flere dager senere, da jeg stusset på at det ubrukte gjesterommet var så merkelig varmt. Som sagt, det skjer svært sjeldent, og det er bare akkurat et øyeblikk svikt der og da. Derfor lurer jeg på, for å unngå at en statusoppdatering eller kommunikasjon ikke når frem, skal jeg sette på automatisk polling av alle termostater med regelmessig interval, i tilfelle den direkte assosiasjonen til z-water feiler? (Og lage noen failsave-events som agerer dersom det er mismatch mellom termostat og z-water.)
 10. Kanskje dette er et basic spørsmål som står et annet sted på forumet her? Jeg har veldig generiske navn på mine devicer, og de skilles fra hverandre med floor og room. Så en hs.GetDeviceRefByName("Ceiling Lights, Light Switch Multilevel 1") - passer jo til alle rom der jeg har en takhengt lampe... Hvordan finner jeg frem til en bestemt "Ceiling Lights, Light Switch Multilevel 1" på et bestemt rom/etasje?
 11. Jeg vet alle anbefaler tenScripting. Men jeg vil også teste å scripte i VS med C#. Bare lurer på en liten ting, om noen vet dette: Jeg inkluderer de 3 dll filene fra homeseer i VS for å få tilgang til alle klassene osv. Når vi scripter, referer vi alltid til "hs", f.eks. hs.CAPIGetSingleControl. Hva slags objekt er dette? Jeg må definere "hs" først i koden i Visual Studio for å få intellisense til å virke! Så fjerner jeg det selvføligelig før jeg kopierer scriptet inn i HomeSeer!
 12. Ah, takk for god avklaring! Noen påstander/spørsmål: 1) Returnerer CAPIGetSingleControl et ferdig CAPIControl objekt som inneholder de "nye" innstillingene (on/off) og som kan endres på manuelt før det sendes inn med CAPIControlHandler? 2) Eller er objektet som CAPI-GSC returnerer, et bestemt objekt som er spesifikt for kun en bestemt handling? 3) Hvis 2 er rett, returnerer CAPIGetControl et array med objekter for alle mulige handlinger man kan gjøre på den devicen? Også plukker man ut det objektet man vil som svarer til den endringen man vil gjøre, og kjører det med CAPIControlHandler?
 13. Jeg har begynt litt som smått nå, og føler jeg blir smågal! Forstår godt hvorfor folk anbefaler VB istedet for C#. En del av frustrasjonen består av at i C# så tvinges man til å oppgi hele namespace til klasser... CAPIControl capiobj ; = Det liker den IKKE... HomeSeerAPI.CAPI.CAPIControl capiobj ; Dette er akseptert. Problemet er jo at dokumentasjonen er jo helt fatalt elendig. Dette står jo ikke oppført for noen av klassene i dokumentasjonen, så vidt jeg ser... Uansett, så er jeg som smått igang. Første mål er å lære seg å lese av verdier til devicer, og skrive enkelte ON, OFF og dim verdier til devicer. Med det så lurer jeg litt på CAPIGetSingleControl. Hva i alle dager gjør de forskjellige boolean argumentene? alle kjører true i arg2, deretter varierer det litt på de 2 siste...
 14. All right. Jeg kan evt se på om det er noen sperrer jeg kan legge til i windows server 2016 firewall... takker!
×
×
 • Opprett ny...