Gå til innhold
 • Bli medlem

Squirrel

Medlemmer
 • Innholdsteller

  136
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

28 Excellent

Om Squirrel

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, akkurat sånn jeg tenker på det også. Men dumt å ikke kunne være 100% sikker på at ting fungerer hver gang. Men ingenting gjør vel det. Om vinteren bruker jeg et varmeteppe i senga som skrur seg av 30 minutter etter at jeg har lagt meg. En natt våknet jeg og var halvkokt! Lagde 5 (!) events som trigger med 2 min mellomrom etter 30min som dobbeltsjekker status og wattforbruk, og deretter push-alarm til telefonen min hvis noe ikke stemmer. Nå har det aldri sviktet. Men ser at failsafe-eventene mine måtte hjelpe til noen ganger...
 2. Høres bra ut. Tror jeg kanskje gjør det på alle termostatene da. Jepp, det er sånn jeg har det nå. Men den ene gangen så sviktet tydeligvis kommunikasjonen mellom termostaten og z-water, og homeseer rapporterte også et spørsmålstegn. Så om homeseer kjører en poll, og et failsafe-event korrigerer en eventuell diskrepans, så vil vel ting være greit.
 3. Jeg har egentlig aldri gjort det, og den står på 0:0:0 på de fleste devicer, så vidt jeg vet. Det hender seg i ny og ne, at kommunikasjonen mellom to noder/homeseer svikter. Dette er ikke ofte, men kan skje. F.eks. hvis jeg kjører en event hver kveld som skrur av alt lyset i huset, kan det hende en gang i måneden at et eller annet lys ikke vil slå seg av. Devicen står da med spørsmålstegn i homeseer. Kan alltids skru det av manuelt med bryteren, eller på webui. Det har også hendt 1 gang at termostaten ikke klarte å melde ifra til homeseer at det var varmt nok i rommet. z-water fikk ikke noe beskjed, og jeg merket ingenting før flere dager senere, da jeg stusset på at det ubrukte gjesterommet var så merkelig varmt. Som sagt, det skjer svært sjeldent, og det er bare akkurat et øyeblikk svikt der og da. Derfor lurer jeg på, for å unngå at en statusoppdatering eller kommunikasjon ikke når frem, skal jeg sette på automatisk polling av alle termostater med regelmessig interval, i tilfelle den direkte assosiasjonen til z-water feiler? (Og lage noen failsave-events som agerer dersom det er mismatch mellom termostat og z-water.)
 4. Kanskje dette er et basic spørsmål som står et annet sted på forumet her? Jeg har veldig generiske navn på mine devicer, og de skilles fra hverandre med floor og room. Så en hs.GetDeviceRefByName("Ceiling Lights, Light Switch Multilevel 1") - passer jo til alle rom der jeg har en takhengt lampe... Hvordan finner jeg frem til en bestemt "Ceiling Lights, Light Switch Multilevel 1" på et bestemt rom/etasje?
 5. Jeg vet alle anbefaler tenScripting. Men jeg vil også teste å scripte i VS med C#. Bare lurer på en liten ting, om noen vet dette: Jeg inkluderer de 3 dll filene fra homeseer i VS for å få tilgang til alle klassene osv. Når vi scripter, referer vi alltid til "hs", f.eks. hs.CAPIGetSingleControl. Hva slags objekt er dette? Jeg må definere "hs" først i koden i Visual Studio for å få intellisense til å virke! Så fjerner jeg det selvføligelig før jeg kopierer scriptet inn i HomeSeer!
 6. Ah, takk for god avklaring! Noen påstander/spørsmål: 1) Returnerer CAPIGetSingleControl et ferdig CAPIControl objekt som inneholder de "nye" innstillingene (on/off) og som kan endres på manuelt før det sendes inn med CAPIControlHandler? 2) Eller er objektet som CAPI-GSC returnerer, et bestemt objekt som er spesifikt for kun en bestemt handling? 3) Hvis 2 er rett, returnerer CAPIGetControl et array med objekter for alle mulige handlinger man kan gjøre på den devicen? Også plukker man ut det objektet man vil som svarer til den endringen man vil gjøre, og kjører det med CAPIControlHandler?
 7. Jeg har begynt litt som smått nå, og føler jeg blir smågal! Forstår godt hvorfor folk anbefaler VB istedet for C#. En del av frustrasjonen består av at i C# så tvinges man til å oppgi hele namespace til klasser... CAPIControl capiobj ; = Det liker den IKKE... HomeSeerAPI.CAPI.CAPIControl capiobj ; Dette er akseptert. Problemet er jo at dokumentasjonen er jo helt fatalt elendig. Dette står jo ikke oppført for noen av klassene i dokumentasjonen, så vidt jeg ser... Uansett, så er jeg som smått igang. Første mål er å lære seg å lese av verdier til devicer, og skrive enkelte ON, OFF og dim verdier til devicer. Med det så lurer jeg litt på CAPIGetSingleControl. Hva i alle dager gjør de forskjellige boolean argumentene? alle kjører true i arg2, deretter varierer det litt på de 2 siste...
 8. All right. Jeg kan evt se på om det er noen sperrer jeg kan legge til i windows server 2016 firewall... takker!
 9. Det er krysset bort. Så når jeg skal logge inn på homeseer web, så må jeg skrive inn passord. Så overraskende at tenscriptingaid ikke trenger det for å kontrollere devicer...
 10. Jeg legger merke til at når jeg bruker Z-seer eller f.eks. tenscriptaid, så trenger jeg kun å skrive inn IP, og så connecter den og jeg kan sende CAPI med tenscriptaid uten at jeg trenger å skrive inn passord eller noe. Hvorfor er det slik? Bør hele homeseer-serveren isoleres fra nettverket, dersom jeg ikke stoler på alle clientene på nettverket? (Sonos har jo også latterlig security-policy, der man kan configurere hva man vil gjennom HTTP-POST uten passord eller noe som helst...)
 11. Hmm, kanskje jeg bør vente med hele greia frem til HS4 da? Muligens dem har lagt inn en bedre compiler eller noe?
 12. Tiden har kommet for at jeg skal starte å lære meg litt enkel scripting i HS3. Jeg har holdt på med C++ og noe C# på hobbybasis tidligere, men dette er for mange år siden, så er litt rusten. Dette viser seg å være en stor utfordring, da jeg føler det er vanskelig å lære seg å lage C# scripts ved å dekode VB scripts... Jeg blir fryktelig frustrert av at jeg ikke en gang klarer å finne et enkelt C#-eksempel-script for å skru av et lys!!! Kunne noen gitt meg et et slikt eksempel? La oss si at man vet device address, eller at man sender det som argument til main funksjonen. Hvordan ser et enkelt script ut der man skrur device til on? On a side note: Jeg vil holde meg til C#. Jeg har ikke tid til å kunne både VB.NET og C#, da jeg kjenner til noe CS/CPP fra før. MEN... er ikke VB.NET et døende språk uansett? Altså, ikke heng dere opp i ordet "døende", men det er ikke akkurat det språket man lærer om man skal lage spill eller enterprise/høykvalitet programmer? (tenk adobe, windows, esxi, avid media composer, etc etc) Takk
 13. Tja, er jo et poeng det dere sier der. Men holder tabletten hele natta eller når dere ikke er hjemme med skjermen konstant på, eller lar du tableten skru av skjermen?
 14. Jeg har kjøpt meg en Huawei Mediapad T3 10 som jeg bruker som tablet i gangen. Ordnet meg et fint interface med HSTouch, og et program som holder skjermen alltid på. Jeg støter imidlertid på et problem. Tableten går tom for strøm, selv om den alltid står på lading! Muligens det har noe med at skjermen alltid er på, men merkelig at ikke en tablet lader raskere enn den trenger strøm, når den er i bruk? Jeg har imidlertid kommet meg rundt problemet ved å justere ned lysstyrken såpass at den holder seg på 100%, men noen ganger så våkner jeg til tom tablet igjen... Sikkert fordi den gjør noe annet tull som krever ekstra strøm... Noen av dere andre som har vært borti samme problem? Hva har dere gjort for å løse det? Bytte til bedre tablet eller lader?
×
×
 • Opprett ny...