Gå til innhold
 • Bli medlem

Squirrel

Medlemmer
 • Innholdsteller

  99
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

26 Excellent

Om Squirrel

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
 1. Squirrel

  HeatIT termostat v1 eller v2?

  Ja, det kan jo hende? Skal sende e-post evt ringe dem i morgen! Men! Hvis man er nødt til å oppdatere firmware for å få termostaten til å fungere med z-water, så får el-firmaet sannelig stå for oppdateringen selv! Jeg har betalt for at det skal virke, ikke for at jeg må oppdatere firmware. Det var de som anbefalte v1 fremfor v2...
 2. Har havnet oppi et lite dillemma her nå. Har et nytt hus under oppføring med vannbåren varme i alle rom. Planen er å ha en termostat i alle som styrer hver sin sone. Tidlig i prosessen fortalte elektriker at han anbefalte å montere v1 (Heatit Z-wave Thermostat) istedet for v2 (Heatit Z-TRM2fx), da de hadde erfaringer med at det var mindre problem med v1. Nå leser jeg plutselig på hjemmesiden (https://www.heatit.com/heating-control/floor-heating-thermostats/heatit-z-wave-thermostat/) at denne enheten ikke fungerer sammmen med z-water??? Noen av dere som vet hva dette betyr? Fungerer det ikke med enkel assosiasjon der termostaten styrer z-water? Har det noe å si om jeg oppgraderer v1 med nyeste firmware som jeg har sett rundt på forumet? Kompliserende faktor: Dersom man skulle vurdere å bytte til termostat v2, så er det jo ingen intern sensor på den! Og det er ikke lagt opp noe ekstern romsensor/gulvsensor... Noen som har noen gode innspill til hva jeg burde gjøre? Beholde v1 med eller uten firmware oppgradering? Be elektrikeren bytte ut halve av de monterte termostatene til v2, og få til en eller annen maxmekker-løsning med ekstern sensor? Forslag mottas med takk!
 3. Absolutt, kommer til å få elektriker til å montere noe ordentlig ja. Ah, ja det var jo genialt! Tror jeg må prøve å få til dette!
 4. Spennende tråd. Vurderer å gjøre en vanlig ringeklokke litt smartere selv. Ettersom vi driver å bygger hus, lurer jeg på om jeg skal få elektriker til å sette inn en 12v DC transformator på DIN skinna i sikringsskapet, og trekke ledning gjennom rør til der ringeklokka skal stå. Hva tror dere om det? (f.eks. https://www.banggood.com/no/NVVV-DR-30-12-30W-AC-to-DC-12V-2_5A-DIN-Rail-Power-Supply-Industry-Switching-Power-Supply-p-1258645.html ) Da kan jeg vel bare koble ringeklokkeknappen på IN1/GND og koble OUT1 mot ringeklokka som Moskus beskrev i post #5? Hvis jeg forstår det rett, fungrerer smart implant slik at når krets IN1/GND sluttes, så sluttes automatisk OUT1 kretsen også, og etterpå kobles OUT1 kretsen automatisk ut jf. parameter 152? Og dette vil fungere selv om HomeSeer går offline? Hvis påstanden over er korrekt, og en smartkid kommer å holder ringeknappen inne, så vil jeg likevel bare høre et vanlig "ring", fordi OUT1 autoamtisk brytes etter x ms? Kan tilknytningen mellom IN1 - OUT1 brytes? (les: Deaktivere ringeklokken?) Hadde jo vært kjekt, for å lage en slags anti-spam funksjon.
 5. Squirrel

  Bygging av nytt hus

  Flere "bygger-nytt-hus"-tråder som er lagd tidligere ser jeg, men drister meg til å starte en ny en. Dette blir en omfattende post... 1) Det blir HomeSeer. 2) Fibaro dimmer 2 i alle veggbokser, med dobbel vippebryter til S1 og S2. Hovedregel for rommene blir venstre vippe på S1, og høyre vippe for å styre et annet valgfritt lys gjennom S2, ELLER trigge en rom-lys-scene(event). 3) Heatit termostater i hvert rom som styrer heatit-relé på tekniskrom som styrer vannbåren varme. Dette er vel det som er helt bestemt til nå. Med mindre dere kommer på noe bedre forslag på punkt 2? Ønsker helst at ting skal være hard-wired til dimmerene, slik at jeg slipper batteri osv. Kunne gjerne tenke meg en mer sweet termostat, men så var det dette med RS16 rammer da.... To ting jeg funderer på nå: 1) De har lagt opp trekkrør til brannvarslerene. Vurderer å gå for noe mer smarte varslere ala Nest protect som kan hente strøm fra disse rørene. Anbefales? God integrasjon? 2) De har lagt opp trekkrør osv til ringeklokke. Vurderte i utgangspunktet å la dem montere den klassiske ringeklokken, og at jeg modder til med fibaro binary sensor, men det ble så mye "max mekker" med å fikse 12 volt transformator osv osv til den... Keep it simple! Ikke interessert i å legge flere tusenlapper i en ringeklokke. Den skal fungere selv om homeseer er offline. Finnes det noen andre alternativer som er lett å integrere, eller modde til med fibaro binary sensor?
 6. Squirrel

  ID Lock 150 og integrasjon med HomeSeer

  Dette blir iallefall kjempespennende for min del. 100% integrasjon mot Homeseer avgjør om jeg skal fortsette med yale doorman på nyhuset som står klart til høsten, eller om jeg migrerer over til idlock. Håper at de gamle brikkene til yale fungerer på idlock, slik at jeg kan bruke samme brikke til min egen lås, og til familien som har yale. Fordelen med verisure+yale var enkleheten med å legge til og fjerne brukere med koder osv på web. Håper homeseer får/har lignende enkelhet til å legge til og fjerne personer, koder osv osv.
 7. Squirrel

  Google Home eller Amazon Echo til HS3?

  OOh, jeg vil ha sånn kaffeoppsett. Ja, tror at det er alexa jeg kommer til å gå for også da. Men hvis det holder å kun ha amerikans amazon konto når man registrerer echoen, så er jo det relativt simpelt. Håper det er tilsvarende dersom jeg forsøker en sonos one... Orker ikke gjøre om eller bytte sonos konto, og håper at det er samme enkelt oppsett med sonos-one/alexa som med echo/alexa. Vurderer å ta en tur på elkjøp og kjøpe en sonos one, da alternativet er å bestille amazon echo og vente vente vente...
 8. Sitter å vurderer om jeg skal gjøre et forsøk med talestyring på smartsystemet mitt. Forholdsvise enkle greier, kun styring av lys og aktivering av scener. Lurer på om dere har noe oppdatert info om hva som er best støttet og som fungerer best til homeseer? Hva anbefaler dere? På homeseer.com får jeg nesten inntrykk av at alexa fungerer best mtp styring og måten man sier kommandoene på? Også liker jeg også at man må huke av for "voice command" i homeseer interfacet.. Fungerer både google home og echo med engelsk tale mot homeseer nå, uten å måtte trikse med addresser, lokalisasjoner og land osv? Regner med at engelsk forstås bedre enn norsk sant (ønsker at feilgjenkjenning skal være så lav som mulig). Vurderte også muligheten for sonos one, da jeg ser det er innebygd alexa i den. Men er det er hazzle-free å sette opp alexa med homeseer på samme måte som med vanlig amazon echo, og uten å måtte jukse med konto og land osv osv.? Takk for svar.
 9. Selger 3stk Touch Wall Controller samlet for 1200kr. Fungerer uten problemer. Selges da jeg flytter til nytt hus. Link til produkt: https://www.tronika.no/en/zwave-controllers/wall-controller-zv9001t4-dim.html
 10. Squirrel

  Fibaro eller Futurehome?

  Ja, akkurat det der jeg tenker litt på også. Det er derfor smarthus-systemet KUN består av lysstyring med fibaro-dimmere, og varmekabel-styring med heatit sensorer. Alt annet fjerner jeg, slik at det ikke skal bli noe geek-custom-opplegg som ingen skjønner noe av, og som kun jeg kan gi support på.
 11. Dette er nok garantert en topic som fins her fra før, men jeg ga opp etter noen søk. Jeg skal selge huset, og derfor tenker jeg å gjøre en rask omkonfigurering av smarthuset fra HomeSeer til noe som folk som ikke er interessert i smarthus kan håndtere. Ettersom komponentene består av fibaro dimmere og heatit sensorer, tenker jeg primært en Fibaro HC Lite, eller den FutureHome SmartHub. Ser at SmartHome har kompatibilitet med HeatIT sensorer, men har fibaro hc lite det? Har dere noen formening om hva som er enklest for folk som skal komme å overta et smarthus som ikke kan noe om smarthus fra før? Regner med både futurehome og fibaro har ferdige mobil-løsninger og er intuitivt å bruke? Men hva anbefaler dere? Noen åpenbare shortcomings ved å velge en løsning over den andre? Det eneste jeg egentlig trenger av funksjonalitet er lysstyring, med mobil, knapper på vegg og scenarioer (all on/off etc), men bør også være kompativbel med heatit sensorene da.
 12. Squirrel

  2-pols bryter til z-wave?

  Ta en titt på Aeotec Heavy Duty Smart Switch kanskje?
 13. Tenkte omsider å ta steget ut i LED-verden jeg også. Som et prøveprosjekt, tenkte jeg å legge en enkel LED-stripe bortover en vegg, ca 5-10 cm nedenfor taket. Skal da gå til anskaffelse av en eller annen aluminiums-list som retter lyset opp mot taket. Syns det er vanskelig å velge komponenter som jeg skal ta ibruk. Ønsker i utgangspunktet å benytte meg av en norsk nettbutikk, i stedet for å kjøpe en random led-list fra en tilfeldig nettbutikk ett sted i verden. Masse spørsmål: - Hva kan jeg velge som en enkel RGB-ledstripe? Anbefalinger? Hovedformålet er lavt ambient lys på soverommet. Da dette er et prøveprosjekt, tenkte jeg å velge en billig clasohlson stripe som fra clasohlson eller kjell, må ta duge det? - Det står at det følger med fjernkontroll og strømforsyning? Men jeg skal jo bruke fibaro rgwb? Kan jeg ikke bruke den led-stripa da? Hva med strømforsyningen da? Må jeg kjøpe loddeutstyr og lodde ledningene fast til stripa? - Så på strømforsyningene til kjells. Meanwell virker jo greit nok, men den ser jo ikke ut som en anonym transformator akkurat. Hvordan skal jeg få dette stuerent og barnesikkert da? Putte den inn i en utenpåligg koblingsboks på veggen, eller er den for stor for det kanskje? Sette opp et lite skap på veggen for å huse alt? Får virkelig "Max-Mekker"-følelse over hele greia. -Noen som har noen gode forslag til sånn list jeg kan bruke oppunder taket for å rette lyset oppover?
 14. Squirrel

  Mulig å lage en bypassswitch?

  Merkel switchen får strøm direkte fra strømnettet. Bryteren styrer om lyset får strøm via merkel switchen, eller direkte fra strømnettet.
 15. Squirrel

  Backup Hvordan og med hva

  Tar nattlig backup av hele HS3 mappa med Bareos direkte til backupserveren i huset. På backupserveren kjøres det en-veis synkronisering til cloud(onedrive) hver tidligmorgen, der jeg har 1TB lagring gjennom Office 365. Auto truncing/recycling der systemet tar vare på siste 7 dager med nattlige backups, og ett par måneder med ukentlige.
×