Gå til innhold
 • Bli medlem

Squirrel

Medlemmer
 • Innholdsteller

  119
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

27 Excellent

Om Squirrel

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Stemmer. Jeg fikk elektriker til å trekke en 12vdc ledning rett inn til ringeklokka som kommer fra trafo i sikringsskapet som også forskyner 12vdc brannvarslerene rundt i huset.
 2. Driver å kobler opp en fibaro smart implant på en eksisterende ringeklokke i huset der jeg bor. Standard ringeklokke av typen "Big Ben" på strøm og vanlig friedland/honeywell dørknapp. Kjører knappen på IN1, og kobling mot ringeklokken på OUT1. Bruker settings monostable og automatisk avklobling på OUT1 på 0,7 sekunder. Hvor jeg aktiverer kretsen på homeseer hjemmesiden, får jeg et perfekt "Pling-plong". Men det fungerer ikke å trykke på knappen. Etter masse prøving og feiling, konkluderer jeg med at smart implant ikke registrerer en lukking/brying av kretsen når man trykker inn ringeknappen, sannsynligvis fordi det er et ledlys på knappen som sørger for en mikroskopisk strømgjennomgang når knappen ikke blir trykket på. Noen her som har funnet noen måte å omgå dette på? Den eneste løsningen jeg ser, er å kjøpe meg en ny dørknapp som har 100% bryting av kretsen når den ikke trykkes på (les: uten lys).
 3. Merkelig! Ja, får se litt på det etterhvert. Kanskje prøve å assosiere med gruppe 4, og se om det går også.
 4. Skjønner. Før jeg leste posten din, brukte jeg gruppe 2 til å assosiere mot z-water. Virket visst det også, av en eller annen grunn!
 5. Heh, det var jo veldig interessant da. Da skal jeg forsøke å sette opp noen assosiasjoner mot de første endpointene først da, og se hva som skjer! Finner ikke noen dokumentasjon på hvilken gruppe som skal brukes i heatit z-thermostat? Satser på at det er gruppe 2, men det finnes jo flere grupper der. Noen som vet?
 6. Hvis jeg ikke finner en løsning på dette problemet, blir alternativet å lage en(titalls) event som starter/stopper z-water-switchen basert på relestatus i termostaten. Da blir homeseer man-in-the-middle for å få kommunikasjonen mellom termostat og z-water til å fungere, men men....
 7. Da har jeg to z-water som tilsynelatende fungerer, og en haug av heatit z-thermostat med firmware 1.92 som står rundt omkring i huset. https://www.thermo-floor.no/media/multicase/documents/_tfasdokumentasjon/heatit controls/heatit z-water/manual_heatit_z-water_analog inputs_fw 2.1_ver2019-a_eng.pdf Hvis jeg forstår manualen til z-water rett, skal man man assosiere fra termostat mot z-water med samme nummer på endpoint som switch-nummer man ønsker å styre. Problemet er at når jeg er inne på root termostaten, dukker det bare opp 4 endpoints i listen... Hvis jeg går inn på root til z-water, og blar rundt i assosiasjonslistene, dukker det opp 14 endpoints på alle enheter. Det virker som at antall endpoints tilgjengelig avhenger av hvilken enhet man er innpå, og ikke hvilken enhet man velger i rullegardinmenyen?
 8. Enkelte steder i huset mitt der jeg føler at det skulle være en ekstra vannsensor. Når jeg ser på tronika finnes det jo mengder av vannsensorer, både av kjente merker som aeotec og fibaro, men også helt umerkede sensorer. Er det noen dere vil anbefale?
 9. Ah, dette var nydelig å lese! Takk skal du ha, nå har jeg blitt spart for masse tvil og grublerier. Da kjører jeg bare på med unsecure, så blir det sikkert greit.
 10. Ja, jeg er veldig usikker om jeg skal bytte z-water til unsecured, og kan godt hende at jeg praktiskt talt ikke har noe valg. Nå som jeg i skrivende stund sitter å forbereder til å inkludere alle lysene i en fresh homeseer, driver jeg å kverner rundt om jeg skal legge inn alle fibaro dimmer 2 secure eller ikke. Sjansen for at noen kommer og skal lekehacke lysene er vel lite sannsynlig... men når jeg først holder på da... er det egentlig noen store drawbacks med å velge secure?
 11. Da har jeg gjort et lite gjennombrudd her! Det viser seg at når jeg legger til termostaten med encryption/s0, da kommer det bare 5/5 child devices. Og det er alle utenom de 3 temp sensorene. Hvis jeg eksluderer og inkluderer non-encrypted, da dukker 8/8 child devices opp, med 3 temp sensorer. Skulle tro det er en bug, enten på heatit eller homeseer sin side da.... Spørsmålet nå blir jo om jeg må kjøre både termostatene og z-water unencrypted, og om jeg vil det?
 12. Står dessverre 5 av 5. Snakket med heatit folka igjen, og de mente bekreftende at termostaten skal rapportere alle de sensorene til homeseer... Får se i kveld igjen når jeg skal oppover.
 13. Det ble dessverre ikke gulvsensor. Angrer på at jeg ikke var mer observant der, for da ville jeg nok brukt det i tillegg. Når jeg snakket med heatit (2 forskjellige karer), hørtes det ut som at det var vanlig at entreprenører bestilte ferdig firmware-oppgraderte heatit v1 av dem for å kun bruke integrert sensor i vannbåren varme, da det ikke er noen varmeutvikling inne i termostaten uten elektrisk gulvvarme. Fungerte med paring av begge med S0 encryption! Nå har jeg imidlertid et nytt stort problem... Med den nye firmwaren skal det dukke opp 3 temperatursensor-avlesninger (int. sensor, ext.sensor og floor). Imidlertid dukker det ikke opp noen av dem! Alle de andre child devices er på plass, men ingen sensor... Noen andre som har vært borti problemer med manglende child devices etter oppgradering til 1.92 firmware? Har forsøkt inc/exc ut i følge loggen har alle child-devices blitt korrekt lagt til....
 14. Ja, er nok den orginale z-term. Den støtter z-water med den "offisielle" firmware 1.92. Så elektrikeren bestiller z-term direkte fra leverandør ferdig firmwareoppgradert. Elektrikeren som mente dette var best, siden det er integrert sensor i den gamle, og slipper ekstern sensor...
 15. Hei Noen kjappe spørsmål angående z-wave security, da jeg aldri har brukt dette tidligere. Jeg skal kombinere z-water og z-term. Førstnevnte støtter S0 og S2, men sistnevnte støtter kun S0 encryption. 1) Om Z-water er paret med S2 og Z-term er paret med S0, kan de da kommunisere sammen med direkte assosiasjon? 2) Når jeg skal pare Z-water med sikkerhet, får jeg da velge om jeg skal ta ibruk S2 eller S0 ?
×
×
 • Opprett ny...