Gå til innhold
 • Bli medlem

Squirrel

Medlemmer
 • Innholdsteller

  93
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

26 Excellent

Om Squirrel

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
 1. Squirrel

  Google Home eller Amazon Echo til HS3?

  OOh, jeg vil ha sånn kaffeoppsett. Ja, tror at det er alexa jeg kommer til å gå for også da. Men hvis det holder å kun ha amerikans amazon konto når man registrerer echoen, så er jo det relativt simpelt. Håper det er tilsvarende dersom jeg forsøker en sonos one... Orker ikke gjøre om eller bytte sonos konto, og håper at det er samme enkelt oppsett med sonos-one/alexa som med echo/alexa. Vurderer å ta en tur på elkjøp og kjøpe en sonos one, da alternativet er å bestille amazon echo og vente vente vente...
 2. Sitter å vurderer om jeg skal gjøre et forsøk med talestyring på smartsystemet mitt. Forholdsvise enkle greier, kun styring av lys og aktivering av scener. Lurer på om dere har noe oppdatert info om hva som er best støttet og som fungerer best til homeseer? Hva anbefaler dere? På homeseer.com får jeg nesten inntrykk av at alexa fungerer best mtp styring og måten man sier kommandoene på? Også liker jeg også at man må huke av for "voice command" i homeseer interfacet.. Fungerer både google home og echo med engelsk tale mot homeseer nå, uten å måtte trikse med addresser, lokalisasjoner og land osv? Regner med at engelsk forstås bedre enn norsk sant (ønsker at feilgjenkjenning skal være så lav som mulig). Vurderte også muligheten for sonos one, da jeg ser det er innebygd alexa i den. Men er det er hazzle-free å sette opp alexa med homeseer på samme måte som med vanlig amazon echo, og uten å måtte jukse med konto og land osv osv.? Takk for svar.
 3. Selger 3stk Touch Wall Controller samlet for 1200kr. Fungerer uten problemer. Selges da jeg flytter til nytt hus. Link til produkt: https://www.tronika.no/en/zwave-controllers/wall-controller-zv9001t4-dim.html
 4. Squirrel

  Fibaro eller Futurehome?

  Ja, akkurat det der jeg tenker litt på også. Det er derfor smarthus-systemet KUN består av lysstyring med fibaro-dimmere, og varmekabel-styring med heatit sensorer. Alt annet fjerner jeg, slik at det ikke skal bli noe geek-custom-opplegg som ingen skjønner noe av, og som kun jeg kan gi support på.
 5. Dette er nok garantert en topic som fins her fra før, men jeg ga opp etter noen søk. Jeg skal selge huset, og derfor tenker jeg å gjøre en rask omkonfigurering av smarthuset fra HomeSeer til noe som folk som ikke er interessert i smarthus kan håndtere. Ettersom komponentene består av fibaro dimmere og heatit sensorer, tenker jeg primært en Fibaro HC Lite, eller den FutureHome SmartHub. Ser at SmartHome har kompatibilitet med HeatIT sensorer, men har fibaro hc lite det? Har dere noen formening om hva som er enklest for folk som skal komme å overta et smarthus som ikke kan noe om smarthus fra før? Regner med både futurehome og fibaro har ferdige mobil-løsninger og er intuitivt å bruke? Men hva anbefaler dere? Noen åpenbare shortcomings ved å velge en løsning over den andre? Det eneste jeg egentlig trenger av funksjonalitet er lysstyring, med mobil, knapper på vegg og scenarioer (all on/off etc), men bør også være kompativbel med heatit sensorene da.
 6. Squirrel

  2-pols bryter til z-wave?

  Ta en titt på Aeotec Heavy Duty Smart Switch kanskje?
 7. Tenkte omsider å ta steget ut i LED-verden jeg også. Som et prøveprosjekt, tenkte jeg å legge en enkel LED-stripe bortover en vegg, ca 5-10 cm nedenfor taket. Skal da gå til anskaffelse av en eller annen aluminiums-list som retter lyset opp mot taket. Syns det er vanskelig å velge komponenter som jeg skal ta ibruk. Ønsker i utgangspunktet å benytte meg av en norsk nettbutikk, i stedet for å kjøpe en random led-list fra en tilfeldig nettbutikk ett sted i verden. Masse spørsmål: - Hva kan jeg velge som en enkel RGB-ledstripe? Anbefalinger? Hovedformålet er lavt ambient lys på soverommet. Da dette er et prøveprosjekt, tenkte jeg å velge en billig clasohlson stripe som fra clasohlson eller kjell, må ta duge det? - Det står at det følger med fjernkontroll og strømforsyning? Men jeg skal jo bruke fibaro rgwb? Kan jeg ikke bruke den led-stripa da? Hva med strømforsyningen da? Må jeg kjøpe loddeutstyr og lodde ledningene fast til stripa? - Så på strømforsyningene til kjells. Meanwell virker jo greit nok, men den ser jo ikke ut som en anonym transformator akkurat. Hvordan skal jeg få dette stuerent og barnesikkert da? Putte den inn i en utenpåligg koblingsboks på veggen, eller er den for stor for det kanskje? Sette opp et lite skap på veggen for å huse alt? Får virkelig "Max-Mekker"-følelse over hele greia. -Noen som har noen gode forslag til sånn list jeg kan bruke oppunder taket for å rette lyset oppover?
 8. Squirrel

  Mulig å lage en bypassswitch?

  Merkel switchen får strøm direkte fra strømnettet. Bryteren styrer om lyset får strøm via merkel switchen, eller direkte fra strømnettet.
 9. Squirrel

  Backup Hvordan og med hva

  Tar nattlig backup av hele HS3 mappa med Bareos direkte til backupserveren i huset. På backupserveren kjøres det en-veis synkronisering til cloud(onedrive) hver tidligmorgen, der jeg har 1TB lagring gjennom Office 365. Auto truncing/recycling der systemet tar vare på siste 7 dager med nattlige backups, og ett par måneder med ukentlige.
 10. Lyset ute i boden er ikke hektet på smarthussystemet enda, og styres av en vanlig utenpåliggende 2-pols-switch. Jeg har en Merkel 2-pols switch liggende, som jeg tenkte å benytte ute i boden, og lage automatisk av/på med en aeotec multisensor. Det er jo slik at Merkel switchen ikke har inngang for å koble en bryter direkte på, og derfor må jeg eventuelt gå til innkjøp av en trådløs bryter i tillegg. (Liker ikke tanken på at bevegelsessensoren er den eneste måten å skru på lyset av, foruten å rote i homeseer interfacet. Jeg fikk derfor en ide om at det kanskje gikk an å koble en "bypass"-knapp, som gir strøm direkte til lyset? Når bryteren står i av-posisjon, er kontrollen overlatt til homeseer-systemet, mens når den står i på-posisjon, gis det strøm til lyset uavhengig hva merkel-switchen sier. Ta en titt på mitt lille koblingsskjema, er det noen elektrikere eller kyndige som har noen kommentarer til om dette burde gå eller ikke? Må evt. ellers ringe på elektriker og høre hva dem tenker.
 11. Squirrel

  Z-wave støpsler som slutter å svare

  Hmm, ja var egentlig det jeg var redd for. Men det er kanskje prisen man må betale for å få dimmerfunksjon innebygget.
 12. Squirrel

  Kjøpehjelp: Røykvarslere

  Hørtes ut som et bra tilbud ja! Jeg bruker de eventene som jeg laget screenshot av lengre opp i tråden. Det synkroniserer røykvarslerene slik at dersom én detekterer røyk, går alarmen på alle.
 13. Squirrel

  Z-wave støpsler som slutter å svare

  Noen som har erfaring med aeotec sin wall plug da? Den er det jo dimmer på også. Virker jo veldig aktuelt.
 14. Squirrel

  Kjøpehjelp: Røykvarslere

  Røykvarslerene er Tek10 sertifisert. det innebærer følgende: -De kan (men må ikke) være tilkoblet nettstrøm og batterier. -Du kan ikke deaktivere røykdeteksjon. Disse enhetene er røykvarslere med en z-wave-modul på. -Den eneste måten å stoppe sirenen på en røykvarsler som detekterer røyk, er å fjerne røyken (eller ta ut batteriene). Imidlertid så KAN du bruke dem som husalarm. Dette (og Tek10 sert.) var grunnen til at jeg kjøpte disse. Du kan slå på og av sirene på hver enkelt røykvarsler som du vil (om den ikke er aktivert fordi den har detektert røyk). I HomeSeer er det en egen switch binary device der du kan skru sirenen on og off. Du har også batteri device, og en status-only sensor binary device som viser om røyk er detektert eller ikke.
 15. Squirrel

  Z-wave støpsler som slutter å svare

  Da kan jeg fortelle at min ustabile wall-plug som jeg fortalte om tidligere her i tråden, nå for noen dager siden sluttet å fungere helt! Kan skru av og på manuelt på pluggen, men svarer ikke på noen z-wave kommandoer. Hadde heldigvis en i reserve, og den "Replace Node" knappen i homeseer er GULL VERDT! 1 min senere var den nye wall-pluggen oppe å gå, og alle events osv var intakt! Uansett, jeg er 100% enig med deg @pivot Enhver ustabilitet er egentlig uakseptabelt, da systemet er nødt til å være pålitelig mtp forskjellige utstyr, apparater og funksjoner som styres. Sånn Schrødingers-katt-opplegg er jeg ingen fan av, og fører bare til usikkerhet med tanker som hva hvis kanskje men osv. Å kjøre noen "safety-events" for kritiske deler av automatiseringen burde være unødvendig, men jeg ser absolutt at dette er lurt for å få nok sjelefred med at ting fungerer som det skal. Til tross for slike småskraper, er jeg overhodet ikke misfornøyd med systemet, så lenge slike enkle "safety-events" er tilstrekkelig. Også enig i at jeg vil unngå å floode z-wave nettverket med unødvendige kommandoer, og at man heller bør utføre så mye som mulig internt i software. Derfor liker jeg egentlig ikke den enkle quick-fixen med å kjøre "All lights off"-eventen min to ganger for å sikre at alle lysene faktisk skrur seg av. Kunne heller tenke meg å lage event(s) som sjekker etter "invalid status" på binary/multilevel devicer, og deretter sende målrettede off-kommandoer til de respektive devicene..
×