Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. mars 2024 i alle områder

  1. Fram til nå har jeg hatt en Aeotec door/window sensor 7 i postkassen, men denne har aldri funket optimalt da det blir for langt imellom huset og postkassen, og denne virker til og spise batterier når dekningen til z-wave nettverket er dårlig. Jeg kom over et innlegg i en Facebook gruppe en som hadde kjøpt 5stk av disse: https://www.espthings.io/index.php/2022/11/05/et-sw01-a-very-low-consumption-mailbox-switch/ I skrivende stund har han en igjen: ESPHome Postkasse-sensor - 1 igjen | FINN torget Mottok enheten etter noen få dager og startet testingen og løste noen utfordringer underveis som man alltids gjør med nye dippedutter 🙂 ESP-en eksponerer automatisk de nødvendige entitetene: Reset-bryter (Denne bryteren gjør at ESP-en går i deep sleep igjen) Batterispenning Status på switch 1 og 2. WiFi signalstyrke (RSSI). 3D-print kabinettet på espthings var for lite pga molex-kontakten til bryter inngangene blir for høg, så måtte lære meg litt Fusion360 for å modifisere høyden på det, la nok på ca 2cm. Det ble da også nok plass til og montere WiFi-antennen rett i boksen også. Den fjærbelastede trykkbryteren ble koblet slik at den er NO når lokket til postkassen er igjen. Når postkassen åpnes er den NC og trigger ESP-en. Neste utfordring var en liten nøtt. Jeg fikk som regel varsel annenhver gang om at postkassen var åpnet, årsak måtte finnes.. Jeg sjekket først nettverket: RSSI-en var for lav (89 dBm), så jeg flyttet aksesspunktet opp på kaldloftet, da ble den umiddelbart noe bedre (80dBm), dette er greit nok når det er snakk om såpass lave datamenger som skal over. Men fremdeles var det noe trøbbel. EIRP-en på aksesspunktet på 2,4ghz var satt til minimum 12dBm, så klienter under dette blir automatisk sparket ut for å ikke forringe WiFi-opplevelsen til andre. Satt EIRP-en ned til 0 og da funket den straks bedre, deaktiverte dermed 2.4ghz for klientene, slik at de nå kun kjører på 5ghz, så får IoT-enhetene bruke 2,4ghz/5ghz alt etter hva de velger selv. Neste utfordring var at Home-Asssistant ikke rakk og polle ESP-en før den gikk i deep-sleep etter 30 sekunder. Økte deep-sleep tiden til 60 sekunder og problemet var egentlig løst sånn sett, men med økt strømforbruk. Etter litt googling fant jeg ut at for deep-sleep enheter er ikke API-et og foretrekke, men MQTT. Da er det ESP-en selv som sender ut data til MQTT, i stedet for at HA skal polle data. Koden for dette er ganske rett fram: MQTT Client Component — ESPHome Alle entitetene dukker automatisk opp i HA også på MQTT. #api: # encryption: # key: !secret esphome_api_secret mqtt: broker: 1.1.1.1 username: esp-postkasse password: !secret esphome_mqtt_password Med MQTT fungerer enheten mye bedre, med det samme den har koblet til WiFi sender den ut data. Har testet ved og kjøre ping kontinuerlig mot enheten, og ved første ping-reply så sender den også ut data på MQTT. Jeg kan dermed putte den i deep sleep igjen etter 1 sekund og strømforbruket blir minimalt. Slik ser automasjonen i node-red:
    1 poeng
  2. Utfordringen er ikke kobling i henhold til fargekoder, men hvor mye av kappen som må strippes av for å få ført ledningene inn til koblingsknivene. Men, det er kanskje ikke så viktig med lengden på ytterkappen på en UTP (uskjermet kabel), så lenge trådparene er tvunnet så langt inn mot koblingsknivene som mulig?
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.