Gå til innhold
 • Bli medlem

slippern

Medlemmer
 • Innholdsteller

  251
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

slippern vant dagen sist 25. september 2020

slippern hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

58 Excellent

Om slippern

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bør være en smal sak og spille av MP3 filen med feks media_player.play_media (https://www.home-assistant.io/integrations/media_player/)
 2. Lurer også på dette i grunn, jeg fikk direkte assosiert den med ulike dimmere ved hjelp av manualen som medfulgte, men skulle gjerne fått aktivert scener feks.
 3. Er i samme situasjon som deg, har hatt Sparebank 1 og var ikke fornøyd med app eller nettbankløsningen, rentene var jo heller ikke noe og rope hurra for.. Mest sannsynlig migrerer jeg til Bulder bank..
 4. Har solcelle panel på campingvognen, solcelleregulatoren har en wifi-dongle koblet til seg, ved hjelp av litt IPSEC og en 4G router får jeg nå dataene inn i HA: Skal sette opp noen automasjoner der HA sender varsel om spenningen på batteriet blir for lavt.
 5. Bruker stort sett kun UI, men det hender jo av og til at man må benytte YAML for ting som ikke støttes per dags dato i UI. Er kun dashbord og scripts jeg har i HA, automasjonene drives av node-red...
 6. Det kan bli problematisk om det er mange bøyer på K-røret, "Pølsen" med konnektorene er ikke akkurat så veldig tynn.. Finnes jo også utstyr for og terminere fiber selv også.. 🙂
 7. Nei, men om denne standarden skal ta over for zigbee/z-wave osv, og om den faktisk gjør det.. Så vil videre utvikling og support av disse dø ut relativt fort.
 8. Er jo en større risiko, da en IP basert sensor fort kan snakke med omverdenen, det kan jo ikke en z-wave/zigbee/443mhz osv sensor gjøre uten og gå via en hub..
 9. Kjører Zwavejs2mqtt og siste skrik av Home-Assistant. Har satt Qubino RGBW i 4 dimmers mode, dvs jeg har 4 dimmbare brytere for hver farge + en bryter. Problemet er at jeg får ikke styrt den røde kanalen. Når jeg slår på av/på bryteren våkner den røde kanalen til live på HA, men ikke i virkeligheten. Slår jeg av bryteren igjen, er fremdeles den røde kanalen på, men ikke noe rødt lys.. Om jeg går inn i zwavejs kontrollpanelet og manuelt legger inn en verdi på den røde kanalen, så skjer det nada.. Har flere andre slike, og på noen funker det, har også prøvd med en
 10. Veldig spent om eksisterende zwave/zigbee hubber vil få "fremoverkompatibilitet" til Matter, ser iallefall at Hue vil få det.. Er jo kjipt å måtte kvitte seg med dimmere etc..
 11. slippern

  Flow eksempler

  Har smartifisert ringeklokken med en Aeotec Door/Window Sensor 7 da denne har mulighet for og koble på en bryter. Den "analoge" ding-dongen og trafoen er utkoblet, da Aeotecen ville lidd en rask død om man kjørt på med AC-spenning inn på den. Flowen er ganske rett fram, men måtte begrense hvor mange meldinger som skal sendes da Aeotecen også blir trigget når man slipper ringe-knappen. Ellers sender den melding til et nettbrett i stua som roper ut "Ding-Dong, det ringer på døren!"... Om jeg ikke er hjemme får jeg en notifikasjon på mobilen.
 12. Det skal gå helt fint og koble Z-sticken til andre PC-er / gateway software, har selv gjort det flere ganger når noe må firmware oppdateres.. Men da fra Home-Assistant til feks PC.
 13. Da lever jeg fint videre på 3B+ 🙂
 14. Kan man oppleve samme problemene om man bruker en eksterndisk som har USB-inngang? Er jo i grunn bare et SATA-USB adapter i disse....
 15. Fant faktisk denne nå; https://www.ebay.com/itm/254950102317?hash=item3b5c35d52d:g:C~IAAOSwp6Jgf4R0 Waveshare Power over Ethernet HAT C for Raspberry Pi 3B+/4B 802.3af/at-compliant
×
×
 • Opprett ny...