Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

OlavT

Medlemmer
  • Innlegg

    473
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    10

OlavT vant dagen sist 17. mars

OlavT hadde mest likt innhold!

3 følgere

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

OlavT sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Dedikert Sjeldent

Nylige merker

57

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg hadde heller kjøpt denne: https://www.silabs.com/development-tools/wireless/z-wave/z-wave-800-dev-kit?tab=overview
  2. Jeg bytter en del Cat 5 kabler og kontakter til Cat 6a kabel og Cat 6 kontakter. Tror jeg satser på de vanlige Elko RS som passer med det jeg har fra før.
  3. Takk, Ser at Kjell & Company har denne også: Schneider Electric Exxact Innfelt UTP-nettverksuttak Cat.6 2-porters - Nettverkskontakter | Kjell.com Ulempen er at den passer ikke så sammen med Elko RS-serien når det gjelder design.
  4. Hvilken type Z-Wave termostater er det snakk om? TRM3 er ok med standard firmware.
  5. Det er vel litt vanskelig å svare på, men det første du bør sjekke er om Fibaro 2 støtter de rette associations. Jeg har ingen Fibaro 2 Dimmer lenger (byttet ut med Heatit ZM Dimmer), men her er associations for Heatit ZM Dimmer (som forøvrig har Z-Wave 800 chip): Tror ikke nødvendigvis at det er så veldig stor forskjell på responsen, men generelt er de nyeste produktene bedre.
  6. Lagt inn funksjonalitet i Matter kontroller jeg lager for å se på litt diagnostics info fra Matter devicene:
  7. Fikk denne kabelen fra Kjell & Co for et par dager siden: UTP-nettverkskabel Cat. 6a, 100 m - Installasjonskabler | Kjell.com Har nå byttet ut 4 strekk med gammel Cat 5 kabel med denne. Fikk en nedtur da jeg skulle teste første strekket. Fikk ikke 1 Gbps og linken feilet. Viste seg at et par tråder på patche-panelet ikke var gått skikkelig ned i knivene. Fikset dette og fikk 1 Gbps. Har ikke testet med noe raskere (mangler raskere switch etc.). Denne Cat6a kabelen var helt grei å jobbe med. Fint at det er 23 AWG og solide ledere. Gjør termineringsjobben enklere.
  8. Se hva jeg fant montert i mitt eget hus da jeg skulle bytte ut et par gamle Cat 5 kabler til Cat6e! Dette er montert for noen år siden. Merkelig at de har gått fra dette enkle og ryddige oppsettet og over til noe som jeg synes ikke er så bra. Hva kan grunnen til det være? Jeg har ikke hatt noen problemer med mine Elko Cat 6 (eller Cat 5) uttak. Hvordan ser dine Keystone uttak ut?
  9. Utfordringen er ikke kobling i henhold til fargekoder, men hvor mye av kappen som må strippes av for å få ført ledningene inn til koblingsknivene. Men, det er kanskje ikke så viktig med lengden på ytterkappen på en UTP (uskjermet kabel), så lenge trådparene er tvunnet så langt inn mot koblingsknivene som mulig?
  10. Finnes det flere versjoner av denne? RS16/MOD I 2X8 kat.6 UTP PH - elko.no Elnummeret stemmer overens med den jeg har fått, men det er ikke samsvar med bruksanvisningen på nett og hvordan min ser ut inni. Min ser slik ut: Brukanvisningen ser slik ut: Noen som har samme type kontakt? Hva er riktig?
  11. Den blå kabelen fra Goobay er nok et bedre valg av de to i forhold til trekking i rør. Goobay kabelen er ca 6,3mm i diameter. Deltaco kablen jeg kjøpte var 8,5mm. I tillegg var ytterkappen på kabelen fra Deltaco veldig stiv. Det er en vesentlig forskjell. Skulle gjerne likt å sjekket kablen fysisk før jeg bestilte den for å se hvor egnet den er for å trekke gjennom veggene eller hørt med andre som har brukt tilsvarende. Deltaco kablen var i følge mine erfaringer totalt uegnet. Mulig jeg tar meg en tur innom Kjell & Company og tar en titt på denne: UTP-nettverkskabel Cat. 6a, 100 m - Installasjonskabler | Kjell.com Ser ut som om den ligner på Goobay kabelen. Jeg fant forøvrig en lovende kommentar relatert til Cat6a kabelen fra Kjell: "Vare 61392, blå UTP-nettverkskabel Cat. 6a, 100 m, er et mye bedre produkt, da denne har en glattere overflate. Denne kabelen kunne jeg trekke sammen med en cat 5e kabel i et 16 mm k-rør, uten glidemiddel." Ulempen med Slim kabelen fra Deltaco er nok at den har tynne 28 AWG ledere. Vil heller kutte ned på tykkelsen på ytterkappen enn på selve lederene om jeg kunne velge. Mistenker at 28 AWG er vanskeligere å jobbe med når en skal montere kablen i veggkontakter / patchepanel.
  12. Jeg ønsker å erstatte noen eldre Cat 5 nettverkskabler i huset. De er trukket i vanlige 16mm korrugerte rør. Jeg bestilte en slik rull: Nettverkskabel U-UTP Cat6a Hvit (Solid) 100m - Deltaco (avxperten.no) Men, den kablen virker totalt uegnet til å trekke i vanlige rør da den var ganske tykk og stiv. Tviler på at jeg hadde klart å få det til, så den er returnert. Er det noen som har noen bra Cat6 / Cat6a kabler å anbefale som er greie å trekke?
  13. Ja, har sett det. Frister ikke akkurat å kjøre med vifte. Klarer meg nok godt med 4 så lenge.
  14. Hvordan er det med 5’ern og varme? Kan forøvrig være et poeng å kjøpe 8GB versjonen om dere ønsker å kunne bygge Matter chip-tool på den.
  15. Jeg vil nå heller si at avgiften kreves inn av nettselskapet på vegne av staten. Egentlig en merkelig avgift.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.