Gå til innhold
 • Bli medlem

OlavT

Medlemmer
 • Innholdsteller

  83
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

OlavT's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. Ok, tenkte at du også unngikk at den er på de dyreste timene (som av og til er om natten).
 2. Ikke så lett å prioritere. En må jo sørge for at lastene med de laveste prioriteringene også får en nødvendig mengde strøm. Kan jo fort ende opp med enten for lite strøm på bilen, kaldt vann i dusjen eller for kaldt i huset.
 3. Hvordan fungerer disse PID-algoritmene om det er flere laster som skal styres for å holde totalforbruket for en time under en gitt verdi? Den nye nettleiemodellen skaper et evig rot for optimaliseringsalgoritmer.
 4. Hvorfor ikke bare strupe laderen ned til et nivå der en er sikker på å ikke gå over og forøvrig styre laderen basert på strømpris?
 5. Ja, kanskje det. Er det klart dokumentert?
 6. Data de får hvert 2,5 sekund inneholder ikke akkumulert forbruk. Bare effekten. Da må en anta noe om effekten mellom målepunktene for å kunne beregne forbruk. Stemmer sikkert ganske bra med virkeligheten.
 7. Dersom strømforbruket i Norge går ned og strømnettet fortsatt koster like mye, så er det eneste rettferdige at prisen per kWt for nettleie går opp. Det blir uansett hypotetisk all den tid strømorbruket er beregnet å øke fremover.
 8. Inntektene vil dekke kostnadene uansett hvordan de fordeles. Jeg kan ikke se noen mer rettferdig måte å fordele kostnadene på enn basert på forbrukte kWt. En som bruker lite strøm bør betale mindre nettleie enn en som bruker mye strøm. Enkelt og logisk. Jeg kan skjønne at de som bruker mye strøm ønsker å dytte mer kostnader over på de som bruker lite strøm, men det blir ikke noe mer rettferdig av den grunn.
 9. Ok, det gir kanskje mening. Ikke at jeg synes at det er fornuftig ut fra forbruker sitt perspektiv. Selv synes jeg det mest rettferdige hadde vært 100% av nettleien baert på forbruk.
 10. Dette kom ut i en rekke medier forrige uke (eksempel Ny nettleieordning kommer i juli – E24😞 "Regjeringen har besluttet å innføre en overgangsperiode på to år for kravet om at energileddet (som betales per kilowattime i forbruk), maksimalt kan utgjøre 50 prosent av inntektene til nettselskapene." Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er direkte feil?
 11. Tjenesten er å frakte varer. Ikke veldig logisk at frakt skal ha tilnærmet fastpris.
 12. Hvordan hadde du tenkt å lage logikken for å ta hensyn til effekt-tariff? Tenker ikke på kode, men hvordan tenker du dette skal fungere. Det blir jo motstridende mål. Enten lade billig eller å lade med lavere effekt. Ofte vanskelig å kombinere.
 13. Hvordan kan Tibber rapportere akkumulert forbruk oftere enn hver time når det som sendes ut på HAN-porten ikke er oftere enn hver time?
 14. Da burde vel det også gjelde strømprisene? Kraftprodusentene har vel også stort sett utgifter som også stort sett er faste?
 15. Her må det være noen feil i det siste som er publisert. Fra: Ny nettleieordning kommer i juli – E24 I overskriften står det: "Den skal sørge for at en større andel av strømregningen blir knyttet til forbruket." For det første har de færreste i dag en større andel av nettleien knyttet til forbruket enn fastleddet. Så at en ny modell for nettleie skulle være nødvendig for å endre på dette virker ikke logisk. Lenger nede i artikkelen står det: "Regjeringen har besluttet å innføre en overgangsperiode på to år for kravet om at energileddet (som betales per kilowattime i forbruk), maksimalt kan utgjøre 50 prosent av inntektene til nettselskapene." Det vil for de fleste føre til at strømregningen (nettleien) knyttet til forbruket vil gå ned. Dette er i direkte motsetning til hva som står i overskriften. Fra: Organisasjonene har samlet seg: Enighet om ny nettleie-modell | Europower (europower-energi.no) "Vi anbefaler at minimum 50 prosent av nettselskapets inntekter fra den aktuelle kundegruppen skal komme fra energileddet." Dette er nok mer i tråd med intesjonen bak det siste forslaget til modell for nettleie. Selv dette forslaget vil sannsynligvis for de fleste føre til at en mindre del av strømregningen er knyttet til forbruket da fastleddet sannsynligvis øke sammenlignet med i dag. Utrolig at det er mulig å komme med så mye desinformasjon om dette. Noen som vet hva som er korrekt?
×
×
 • Opprett ny...