Gå til innhold
 • Bli medlem

OlavT

Medlemmer
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om OlavT

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet
 1. Har du en link til et slikt potensialfritt Z-Wave rele?
 2. OlavT

  Lesing av HAN - The Easy Way (TM) - WIP

  Regner med at en 2-3m lang nettverkskabel fra RJ45 kontakt koblet til HAN porten i sikringsskapet og ut til en Raspberry PI 3 og USB MBUS dingsen utenfor sikringsskapet er Ok? Skjønner ikke helt hvorfor denne betegnes som " med stikkontakt og Raspberry PI i sikringsskapet". Det er vel ikke smart å ha Raspberry PI inne i sikringsskapet om en ønsker god WiFi kontakt med ting utenfor?
 3. Dette er forøvrig slik min varmtvannsbereder er koblet med tilførsel av strøm: Fra sikringsskapet kommer det jord + 3 faser. Disse er koblet inn på en stor magnetbryter. Ut fra denne går det 3 faser + jord til berederen. På toppen kommer det et par mindre ledninger som jeg tror styrer den store magnetbryteren. Denne kommer så vidt jeg vet fra varmepumpen. Antar at varmepumpen har noe logikk som gjør at den kan koble inn / ut varmtvannsberederen avghengig av om den har beregnet at det er nødvendig med tilleggsvarme (strøm) eller ikke. Kunne kanskje vært mulig å styrt de små ledningene på toppen med en Z-Wave bryter, men det kan kanskje også skape noe kluss i forhold til logikken som sitter i varmepumpen?
 4. OlavT

  Lesing av HAN - The Easy Way (TM) - WIP

  Det innlegget er det første i denne tråden.
 5. OlavT

  Lesing av HAN - The Easy Way (TM) - WIP

  Ok, men er fargekodene standardiserte slik at 1 og 2 er en gitt farge på nettverkskabelen (som jeg klipper av i den ene enden)?
 6. OlavT

  Lesing av HAN - The Easy Way (TM) - WIP

  Det var det jeg synes var så forvirrende. Med andre ord så er det bare den ene som er anbefalt og da var det en litt forvirrende måte å liste det opp på.
 7. OlavT

  Lesing av HAN - The Easy Way (TM) - WIP

  Ja, men det står jo: Etter rapporter om at denne ikke takler lengre meldinger (kan tyde på for dårlig oscillator på mottaker-kretsen) frarådes kjøp av denne: https://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-USB-to-MBUS-slave-module-discrete-component-non-TSS721-circuit-M-BUS-bus-data-monitor/32814808312.htm Da bør vel en ikke benytte denne?
 8. OlavT

  Lesing av HAN - The Easy Way (TM) - WIP

  Jeg kan vel ikke bruke tråd 3 og 4, eller 5 og 6 eller 7 og 8 om det er 1 og 2 en skal bruke?
 9. Varmepumpen har en innebygget kontroller som regner ut varmebehovet over tid basert på ute-temperatur, tur / retur temperatur på vannet og noen varmekurver. Når den har regnet ut at den trenger å produsere varme så starter den med det. Den styrer også oppvarming av varmtvann i en dobbeltmantlet bereder. Så vidt jeg vet, så er det ikke så lett å få integrert seg med denne kontrolleren i varmepumpen. Jeg kan trykke på knappene og sette ned tur-temperaturen på vannet, men vet ikke hviordan jeg skal få gjort det fjernstyrt.
 10. OlavT

  Lesing av HAN - The Easy Way (TM) - WIP

  Jeg er litt forvirret over måten dette er skrevet på. Så vidt jeg kan se, så står det egentlig: Du trenger: HW: Raspberry Pi (lefdal, elkjøp, power etc. fører disse) https://www.aliexpress.com/item/USB-transfer-MBUS-module-slave-module-communication-debug-alternative-TSS721/32719562958.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.c8314c4dpbv1pv Er det korrekt forstått?
 11. OlavT

  Lesing av HAN - The Easy Way (TM) - WIP

  Hvordan finner en ut hvilke som er tråd 1 og 2?
 12. Men, jeg skjønner ikke helt hvordan dette kan la seg gjøre. På min vann til vann varmepumpe (Thermia EKO D12) kan jeg endre på en parameter som heter "Rombør". Dersom den settes ned vil temeperaturen på vannet som går rundt i huset senkes. Dette gjøres ved å trykke på et kontrollpanel på varmepumpen. Men, hvordan jeg evt. kan endre denne parameteren automatisk er en større utfordring. Noen som har noen tips?
 13. Hva bruker dere av Z-Wave utstyr for å styre store laster som varmtvannsberedere og varmepumper? Tenkte å kunne styre de slik at de ikke gikk på i de timene strømprisene har dyre topper.
 14. OlavT

  Styring av strømforbruk etter pris

  Fra hvilken URL kan en hente spot-timespriser fra Nordpool? Har sett på nordpool-ifttt i starten av tråden, men kunne ikke se noen URL der.
 15. Hva er det som må testes i forhold til personvern her? Må en vise legitimasjon til noen for å koble seg på RJ45 kontakten? Vil det sitte noen å overvåke hva du gjør med dine egne data?
×