Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Dobe

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Dobe sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Uke én ferdig
  • Første innlegg
  • Samtalestarter

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har flere Shelly enheter i huset og har en utfordring med at Home Assistant ikke viser Shelly 3EM PRO total power. Det fremkommer hver fase, spenning og forbruk per fase, men ikke fasene sammenlagt. Noe forslag etter som jeg er ny på Home Assistant. Disse funksjonene fungerer utmerket på Shelly smartcontroll både på PC og mobiltelefon.
  2. Dobe

    Han port direkte til LAN

    Har funnet en løsning med å videreføre han porten frem til området der routeren står. Det er jo bare å lage en parralell kabel og deretter koble den til løsningen med Power-U AMS-leseren. Med tiden får jeg se om jeg finner frem loddebolten og overføre data til LAN. Er av den "gamle" utgaven som liker best trådbasert fremfor Wifi 🙂 Forhåpentlig støtter Home Assistant Power-U AMS-leseren. Kjører forøvrig Home Assistant på Synology server. Takker for alle gode innspill.
  3. Dobe

    Han port direkte til LAN

    Takker for rask tilbakemelding 🙂 Jeg hadde jo håpet at dagens teknologi gjorde det mulig å lese data slik som man styrer f.eks router, camera osv. direkte fra http, men det er vel kanskje for mye forlangt. Vi blir mer og mer styrt fra offentligheten og de "nye" målerne er vel ikke noe unntak. Jeg trodde man spøkte når det ble beskrevet at netteier kunne stanse strømmen via de nye målerne, men etter å ha fått fatt i bruksanvisningen for nevnte måler, kan dette gjøres både lokalt og fra nettselskapet. Jeg antar at Power-U AMS-leseren kan detekteres av Home Assistant slik som shelly og andre komponenter kan. Kjenner du til om denne leseren kan leveres i LAN utgave? Jeg har en hovedtavle som står plassert et stykke fra AP og WiFi signalet kan varierer. Det hadde derfor vært mer hensiktsmessig å kunne koble den direkte til eksisterende lokalt nettverk.
  4. Dobe

    Han port direkte til LAN

    Jeg har etter stadig påtrykk fra nettselskapet fått innstallert AMS måler med tilhørende HAN port. I den forbindelse har jeg lurt på om HAN porten kan kobles direkte til LAN porten og avleses via HTTP. Flere strømleverandører tilbyr avlesing av HAN porten som en tilleggskostnad, men jeg ønsker selv å ha kontroll over avlesning fra strømmåleren. Jeg har ikke ønsket å teste slik tilkobling uten tilbakemelding fra andre som har gjort tilsvarende kobling. Strømmåleren er av typen Aidon. Har i tillegg innstallert en Shelly 3EM PRO som jeg verifiserer forbruket mot strømmåler. Hadde en Shelly 3EM, men måtte bytte den da den viste 20% lavere verdi enn hovedmåleren. Denne enheten er kun trådløs.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.