Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

MortenT

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Bloggkommentarer skrevet av MortenT

  1. Den er grei, men MrStian snakket om å bruke en 1-polt relé (tipper type fibaro switch 2). Og den har meg bekjent ikke noe innebygget temperatur-regulerings-programvare. Da vil han kunne fortelle sin kontroller følgende:

    Hvis romtemp < x

    Slå på fibaro switch.

    Hvis romtemp > y

    Slå av fibaro switch.

     

    Det var slik jeg tolket hans ønske i hvert fall :-)

  2. Pulslengemodulasjon er vel strengt talt ikke mulig å oppnå med et enkelt relé Christoffer? Nå har jeg ikke gått i dybden på de forskjellige z-wave kontrollerene. Men det er jo rimelig avansert og spesialisert programvare innebygd i termostatene for å oppnå en slik effekt. PWM (pulslengdemodulering) intervallene er forresten ikke antall inn/utkoblinger. Det er hvor lenge termostaten skal måle temp i rom/gulv, for så å finne max/min temperatur innenfor intervallet og justere inn/utkoblinger i sammenheng med resultatet av intervallet. Dette for å redusere antall inn/utkoblinger i termostaten og forlenge levetiden.) Tror MrStian ønsker vanlig av/på regulering (differanseregulering) med utgangspunkt i romtemperatur. Som en vanlig panelovn.

     

    Edit: Fare for noe feil her. Har ikke gått i dybden på PWM regulering heller, her uttaler jeg min forståelse av emnet. Og ikke en fasit.

  3. De fleste multifunksjonelle termostater fungerer fint her, også den nye z-trm 2 om z-wave er ønskelig. Det eneste minuset med det er at man må ha termostat i regulator modus (dvs ingen føler(temp sensor) måten temperaturen i kablene reguleres går da på prosent. Dette må også sjekkes at termostat faktisk har før man går til innkjøp). Om du går for z-trm 2, så vil du ha mulighet til å montere f.eks aeotec multisensor 6 på badet å bruke logikken i z-wave kontrolleren din til å regulere tempen i gulvet ut i fra romtemperatur.

     

    Personlig har jeg den gamle varianten av z-trm 2, og for min del opplevde jeg temperaturen i gulvet på badet jevnere når termostaten står i reguleringsmodus.

     

    Om dette var litt vanskelig forklart så kan man se på termostat i regulator modus som en 1-2-3 bryter. Bare at man har 100 "hakk" i stedet for 3.

    • Like 1
  4. 2 timer siden, ZoRaC skrev:

     

    Takk. :) får se hva «min» elektriker sier om det. :) kunne tenkt meg å styre tak og speillys individuelt. 

     

     

    De folka bytter nok også lysbryteren selv, så det argumentet var litt tynt. ;) 

    Mitt siste argument var ment med tanke på hvorfor noen elektrikkere velger å aldri akseptere 1-polet brudd i våtrom/utendørs. Og nei, det er utrolig mange som fortsatt tror de har lov å bytte/montere lamper selv, men holder seg langt unna alt annet (som lysbrytere, stikk, sikringsskap osv.). Alle har sin grense, mens ingens grense er den samme. :-)

  5. Hei, har vært inne på forumet her en god stund. Men er nybegynner når det kommer til smarthus, så jeg har ikke hatt noe å bidra med før nå.

    Jeg jobber til daglig som elektrikker og følte behov for å nevne en ting som de fleste ser ut til å glemme når det kommer til 2-polet brudd; Hvorfor?

     

    Jo, en bruker 2-polet brudd for å beskytte mot berøringsfare. På et baderom er det ofte en dysj eller et badekar, og når det blir brukt blir rommet fuktig (det kan en se med det blåtte øye). Om en da bestemmer seg for å bytte lyspære mens rommet fortsatt er fuktig, kan fukten ha fått kontakt med en av fasene inni lampen. En slår naturligvis lyset av før en bytter pære. Og om det er en 1-polet bryter som styrer lyset, så har en ingen garanti for at det er fasen som ikke har kontakt med fukten (som nå ligger i et lag rundt lyspæren). Når en da tar tak i pæren så får en støt som kan være meget farlig. Det samme gjelder alle lamper som er plassert i et potensielt fuktig område.

    Grunnen til at elektrikkeren i noen tilfeller mener det ikke er forsvarlig å bruke sikringen som 2-polet brudd, er at det slettes ikke faller naturlig å ta sikringen for å bytte lyspære.

     

    Når det er sagt, så kan en kanskje trekke konklusjonen selv. At hvis en lampe ikke har en utskiftbar lyskilde (lyspære, lysrør osv.) så er det noen elektrikkere som godtar å bruke 1-polet brudd. Men når sant skal sies, så har en ingen garanti for at forbruker ikke skifter ut lampen selv til en som har utskiftbar lyskilde (selv om forbruker ikke har lov å gjøre dette med mindre lampen er pluggbar). ?

     

    Håper dette var ny og brukbar informasjon.

    • Like 2
    • Thanks 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.