Gå til innhold

Håvardgj

VIP
 • Innholdsteller

  305
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Håvardgj vant dagen sist November 11 2017

Håvardgj hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

102 Excellent

Om Håvardgj

 • Rang
  Avansert medlem
 • Bursdag Juli 22

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

1 252 profilvisninger
 1. Krav om inntakskap utendørs?

  [OffTopic] det stemmer nok dessverre. nek 399 er skyld i dette. årsak til at de vil ha måler ut er vel for enklere å kunne kontrollere/vedlikeholde måler, og kabling fra kraftselskapets fordelingsskap til huset, uten å måtte inn i boligen. et annet punkt kan være ved brann, hvor brannvesenet da har mulighet til å ta strømmen i huset enkelt.
 2. Mitsubishi varmepumpe på ESP8266 og MQTT

  noen må da vel ha fått til dette med toshiba sine... for dette var genialt
 3. Død Aeotec plug-in

  sett inn en jordfeilbryter, holder i massevis
 4. z-wave i nytt hus

  det stemmer nokså bra... til og med produsentene av dimmere sliter med å kunne si at deres dimmer fungerer problemfritt på led. flere ganger har vi måttet prøve oss frem til vi finner en dimmer som virker, men det er gjerne ikke den samme hver gang. tror ikke det er plass til mer enn 2... husk at det skal gå ledninger inni der også 😅
 5. z-wave i nytt hus

  jeg har en everspring mener jeg (samme som nexa) og der flimrer lyset av og til. det er med 230v halogenpærer. en annen jeg har står tilkoblet en lampe med trafo, samme problematikk der. flimringen er ikke direkte ille, men en gang i blant kan det komme et blink eller 2. nok til at jeg irriterer meg, men jeg har ikke giddet å skifte det ut ennå.
 6. Død Aeotec plug-in

  har du tenkt på å putte den inn i en tett koblingsboks? anbefales
 7. Død Aeotec plug-in

  hvem gjorde det? . det er ikke krav om egen kurs til varmepumpe, (ikke som jeg har sett i NEK ihvertfall) så det skal nok gå bra. uansett er ikke NEK tilbakevirkende, så om du har et hus som er bygd før gjeldene NEK, har du lov til å gjøre det slik reglene var fra byggeår. så fremt det ikke har blitt gjort større arbeid, da må det følge ny standard. jeg monterer faktisk en del varmepumper om dagen, og vi henter strøm til den fra der det er hensiktsmessig. er det best med ny kurs gjør vi det, men om det er en kurs som ikke er for mye belastet, går vi derfra.
 8. Måling av strøm, 3-fase ute N-leder

  nope, det er slik nettselskapene måler det, selv inne i vanlige husmålere uten strømtrafo. for å omformulere det du sier litt: alt som IKKE går igjennom 1 og 3 kommer via 2. (er elektriker av yrke )
 9. Måling av strøm, 3-fase ute N-leder

  skjemaet er rett for 230v IT anlegg, teksten er misvisende.(+ en n-leder-skinne som ikke er i bruk.) skulle det vært for 400v skulle det vært 3 stk strømtrafoer og spenningsmåling mot N
 10. Måling av strøm, 3-fase ute N-leder

  skjemaet du kommer med skal stemme. dette er et koblingsskjema jeg fant på nettet av prinsippet man gjør det på med 230v anlegg med strømtrafoer. (L2 (B) er normalt tilkoblet klemme 5 på norske målere, 10/11 bruker å være N, samt at målesløyfa bruker ikke å være jordet her til lands.) strømtrafo for L1 er koblet mellom 1 og 3, mens spenning er tilkoblet klemme 2. dette måler strøm på L1 strømtrafo for L3 er koblet mellom 7 og 9, mens spenning er tilkoblet klemme 8. dette måler strøm på L3 stømtrafo brukes ikke på L2, dette fordi det som ikke går via L1-L3 er nødt å komme fra/gå til L2. Dette regner måleren ut selv med bare 2 strømtrafoer. På et 400v anlegg med N-leder må det være strømtrafo på alle faser men ikke på N. dette er samme prinsipp, siden strøm som ikke går via L1, L2 eller L3 må gå via N-lederen spenning er tilkoblet alle faser og en eventuell N-leder, for det vil avgjøre hvor mye måleren leser i watt, (10a på 12v er 120 watt, mens 10a på 230v er 2300 watt. 10a på 230v 3-fas er 3979 watt)
 11. Jordingsfeil - hva bør jeg gjøre?

  sent svar, men bedre sent enn aldri nei dette er ikke så bra, men mest sannsynlig er feilen i selve lampa. dette er noe jeg har vært borti mange ganger på gamle lysrørarmaturer. men det å få trekt opp nye kabler skader sikkert ikke. mest sannsynlig over selve lampa. typisk måte å gjøre det på for 10-30 år siden. i nyere boliger er det satt krav til at koblingspunkt ikke kan være over lampe. husk at det er ofte mer enn bare automatene som trengs, gjerne faseskinne, kanskje må noe kabling internt i skapet skiftes ut, så det er ikke sikkert det er så overpriset som det kan høres ut.
 12. Mister kontakt med noen noder

  Hvilken fw har du på uzb1? Kan hende det vil hjelpe med en oppdatering av pinnen ")
 13. Styring av vannbåren gulvvarme

  Slik ser den visst ut
 14. fersk med smarthus

  det må sies at lista til futurehome ikke er helt oppdatert til tider... jeg fikk inkludert en aeotec multisensor selv om den ikke stod på lista... (til en demo på jobb) så det beste er vel egentlig å sende en mail til futurehome og spør om de støtter enhet xxxx. siden de holder til her i landet regner jeg med at du får kjapt svar.
 15. DIN moduler for Fibaro

  det er da en fin mulighet for de som f.eks har hatt gamle centrol-styringer (90-tallets smarthusløsning) eller i boliger der det ikke er plass til moduler bak bryterene, men mulig å få fram en ekstra leder i røranlegget.
×