Gå til innhold

Håvardgj

VIP
  • Innholdsteller

    298
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

Håvardgj vant dagen sist November 11 2017

Håvardgj hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

98 Excellent

Om Håvardgj

  • Rang
    Avansert medlem
  • Bursdag Juli 22

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

1 109 profilvisninger
  1. Måling av strøm, 3-fase ute N-leder

    nope, det er slik nettselskapene måler det, selv inne i vanlige husmålere uten strømtrafo. for å omformulere det du sier litt: alt som IKKE går igjennom 1 og 3 kommer via 2. (er elektriker av yrke )
  2. Måling av strøm, 3-fase ute N-leder

    skjemaet er rett for 230v IT anlegg, teksten er misvisende.(+ en n-leder-skinne som ikke er i bruk.) skulle det vært for 400v skulle det vært 3 stk strømtrafoer og spenningsmåling mot N
  3. Måling av strøm, 3-fase ute N-leder

    skjemaet du kommer med skal stemme. dette er et koblingsskjema jeg fant på nettet av prinsippet man gjør det på med 230v anlegg med strømtrafoer. (L2 (B) er normalt tilkoblet klemme 5 på norske målere, 10/11 bruker å være N, samt at målesløyfa bruker ikke å være jordet her til lands.) strømtrafo for L1 er koblet mellom 1 og 3, mens spenning er tilkoblet klemme 2. dette måler strøm på L1 strømtrafo for L3 er koblet mellom 7 og 9, mens spenning er tilkoblet klemme 8. dette måler strøm på L3 stømtrafo brukes ikke på L2, dette fordi det som ikke går via L1-L3 er nødt å komme fra/gå til L2. Dette regner måleren ut selv med bare 2 strømtrafoer. På et 400v anlegg med N-leder må det være strømtrafo på alle faser men ikke på N. dette er samme prinsipp, siden strøm som ikke går via L1, L2 eller L3 må gå via N-lederen spenning er tilkoblet alle faser og en eventuell N-leder, for det vil avgjøre hvor mye måleren leser i watt, (10a på 12v er 120 watt, mens 10a på 230v er 2300 watt. 10a på 230v 3-fas er 3979 watt)
  4. Jordingsfeil - hva bør jeg gjøre?

    sent svar, men bedre sent enn aldri nei dette er ikke så bra, men mest sannsynlig er feilen i selve lampa. dette er noe jeg har vært borti mange ganger på gamle lysrørarmaturer. men det å få trekt opp nye kabler skader sikkert ikke. mest sannsynlig over selve lampa. typisk måte å gjøre det på for 10-30 år siden. i nyere boliger er det satt krav til at koblingspunkt ikke kan være over lampe. husk at det er ofte mer enn bare automatene som trengs, gjerne faseskinne, kanskje må noe kabling internt i skapet skiftes ut, så det er ikke sikkert det er så overpriset som det kan høres ut.
  5. Mister kontakt med noen noder

    Hvilken fw har du på uzb1? Kan hende det vil hjelpe med en oppdatering av pinnen ")
  6. Styring av vannbåren gulvvarme

    Slik ser den visst ut
  7. fersk med smarthus

    det må sies at lista til futurehome ikke er helt oppdatert til tider... jeg fikk inkludert en aeotec multisensor selv om den ikke stod på lista... (til en demo på jobb) så det beste er vel egentlig å sende en mail til futurehome og spør om de støtter enhet xxxx. siden de holder til her i landet regner jeg med at du får kjapt svar.
  8. DIN moduler for Fibaro

    det er da en fin mulighet for de som f.eks har hatt gamle centrol-styringer (90-tallets smarthusløsning) eller i boliger der det ikke er plass til moduler bak bryterene, men mulig å få fram en ekstra leder i røranlegget.
  9. 11/11 singles day tilbud?

    dessverre bare med android 4.4
  10. NodeMcu og HS3

    da har jeg forsket litt på dette, og her er mine resultater Hvis jeg skriver dette i adressefeltet på nettleseren http://10.0.0.130/JSON?request=controldevicebyvalue&ref=467&value=15,2 kommer dette tilbake: Av dette kan vi lese ut fra JSON-response at ting har gått rett for seg. hvis jeg sjekker device i HS, har den endret seg til 15,2 som den skal. men prøver jeg med http://10.0.0.130/JSON?request=controldevicebyvalue&ref=467&value=15.9 får jeg dette til svar den eneste forskjellen er at i det første eksemplet brukte jeg komma (,) mens i det andre brukte jeg punktum (.) som desimal-deler jeg lurer på om dette kan være relatert med hvilken data espEasy prøver å sende til HS EDIT: da har jeg fått dette til å fungere, jeg brukte en wemos d1 mini med espeasy v2.0 dev12 fra github det er 2 problemer med dette oppsettet: som beskrevet over, espeasy spytter ut json-data med punktum, og ikke komma som HS vil ha. løsningen der var å fjerne desimaler fra enheten. i skulle det ikke være en skråstrek først, denne tullet til strengen som ble prøvd sendt. så jeg holder meg nok til "selvskreven" arduino-kode fortsatt for mine wifi-termometre
  11. NodeMcu og HS3

    det er mot ip-adressen til HS at du skal kjøre JSON kall, så "svaret" du fikk tilbake var da NodeMCU'en som ga respons, prøv først "http://192.168.2.100/JSON?request=controldevicebyvalue&ref=621&value=22.19" hvis det ikke funker er det noe annet galt edit: Zorac slo meg =P
  12. NodeMcu og HS3

    har du enablet JSON under "setup / Network" i HS?
  13. Hva har du kjøpt idag

    litt mer bringebær-pai og tilhørende utstyr
  14. Skap til switch og aksesspunkt i garasje

    jeg jobbet tidligere i en produksjonsbedrift som generererte mye støv, men likefullt var det 2 "normale" dataskap som sto ute i produksjonshallen. utstyret var litt støvete, men funket fint. så lenge kondensen ikke kommer og tar utstyret, skal det nok ikke være noe problem.
  15. MQTT plugin

    kopierte du både .exe og .dll fila? jeg fikk samme feilen og oppdaget at jeg ikke hadde tatt med .dll fila. EDIT: win eller linux du kjører på?
×