Gå til innhold
 • Bli medlem

Armas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Armas vant dagen sist August 28 2018

Armas hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

21 Excellent

Om Armas

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Armas

  Automasjon i Svingen

  Har ikke fått sett på det ennå, og føler vel at det er ett solid hopp i min kompetanse for å få til det. Vil gjerne høre om hva du eventuelt får til!
 2. Armas

  Hvem kan bruke Tibber pulse?

  Ja, da er det jo også tyverisikkert.
 3. Armas

  Hvem kan bruke Tibber pulse?

  Har fått svar fra Agder Energi og de bekrefter at HAN porten kan åpnes. Godt nytt. Tibber bekrefter også at de har flere kunder med Pulse montert hos Agder Energi. Angående plassering av Pulse i utvendig skap, så er det fukt som evt. kan bli ett problem. Tibber gir ingen garantier, men foreslår f.eks. plastpose sammen med silica-gel for å absorbere fukt. Ett annet problem er jo dårlig nett inne i ett utvendig metallskap... Vurderer å trekke en kabel ut av skapet, og montere Pulse ett annet sted.
 4. Dette skal jeg sjekke, takk for tips.
 5. Tenker du på en veggboks der sensoren skal være? Vil det ikke bli enda ett hull i taket/ veggen da, eller vil recessoren til multisensor passe inn i denne og skjule den? (Eller er det jeg som misforstår deg nå?) Jeg har kopiert GO_Nilsen og kommer til å justere opp trafoen til 5,5V for å kompensere for spenningsfall. 2,5mm2 ledninger og like lange ledninger til hver sensor, sikrer at dette blir likt overalt.
 6. Dersom jeg hadde tenkt meg litt om da jeg la opp trekkerørene, og lagt nok av dem, så ville jeg gått for Poe. Dessverre har jeg en dum grenløsning, så det er ikke plass til nok nettverkskabler. Etter å ha hørt at andre har problemer med lodding av buckkonverteren, så ender jeg nå opp med 5v helt frem. Venter fremdeles på noen deler før det monteres.
 7. Armas

  Hvem kan bruke Tibber pulse?

  Det stemmer, men i praksis er det vel likevel noen som har utfordringer fremdeles? Har Hafslund og Lyse løst problemet med sine Aidon-målere f.eks?
 8. Ble inspirert til å bytte strømleverandør etter å ha lest SteinarH sin post om Tibber. Nå lurer jeg fælt på om Tibber pulse vil fungere hos meg. Er det noen som har en oversikt over hvilke nettselskap som bruker hvilke målere, og hvem som er villige til å åpne HAN-porten? Hvem har fungerende Tibber pulse hjemme, hvilket selskap har de, og hvilken måler? Tibber opplyser at de støtter AMS-målere fra Aidon, Kmastrup og Kaifa/Nuri Selv har jeg Agder Energi og antar at jeg da har måler fra Kamstrup. Ett annet spørsmål er om Tibber pulse kan stå i utvendig skap? I nye boliger monteres strømmåler i utvendige skap. Idiotisk mener jeg, men det er en annen diskusjon. Tibber sier selv at Tibber pulse er laget for å stå inne. Hvilke tiltak kan gjøres for å ha denne i utvendig skap? Bortsett fra sikring mot tyveri....
 9. Armas

  Styring av vannbåren varme

  Det er ikke avansert. Det er også godt mulig at jeg vil få utfordringer til våren når det blir mer oppvarming fra solen. Men nå i vinterhalvåret på sørlandet - der utetemperaturen ikke svinger all verden, får vi temperatur som er jevn nok for oss. Jeg har en miks av phillips hue-sensorer, multisensor 6 og 433mhz- sensorer fordelt på alle rom. Virtuell termostat fra SDJ Vstat i homeseer, med forskjellige schedules for hvert rom og for helg/ ukedag. Ettersom dette er vannbåren varme, og tregheten varierer fra rom til rom så tok det litt tid å lage gode schedules, men nå er vi ganske fornøyd. Nattsenking i stuen blir ikke mer enn litt over en grad Celcius, men jeg tenker jo at alt hjelper. Termostaten er så enkel som at når temperaturen går over ett gitt nivå så lukkes ventilen, og når den går under ett annet så åpnes ventilen. I praksis fungerer dette overraskende greit. Til sommeren vil vi kanksje få en utfordring med at vinduer/ dører står åpne lenge og vi kanskje vil få innetemperaturer som ligger like under temperaturen satt i termostaten. Ventilen vil da alltid stå åpen og all varmen forsvinner ut. Vi får se. Løsningen kan bli magnetsensorer på dører/vinduer - SDJ Vstat kan overstyres dersom ett vindu er åpent. Noe jeg ikk har fått til, er å lagre alternative schedules for SDJ Vstat, som kan hentes inn ved behov. F. eks. en egen schedule for stue ved hjemmekontor eller for ferie. Denne må kunne hentes inn med ett event. Sikkert mulig, men har ikke fått det til ennå. Skal legge til en graf som viser temperatursvingningene når jeg kommer hjem.
 10. Armas

  Styring av vannbåren varme

  Jeg har vannbåren varme med Heatit Z-water koblet til 230V aktuatorer. Virtuelle termostater i Homeseer holder god kontroll på temperaturen i hvert rom. Hvert rom har en temperatursensor, enten på vegg eller i tak. Fungerer egentlig veldig bra. Det er vanskelig å få til ordentlig natt-senking, ettersom vannbåren varme er så treigt, men vi er svært fornøyde med jevn temperatur idag. Jeg hadde først tenkt å bruke Heatit termostater i hvert rom, men kom frem til at med vannbåren varme er det ikke nødvendig å kunne styre temperatur av bruker. Systemet er for tregt til det.
 11. Armas

  Hjemmestyring (og automasjon) hos fiLLLip

  Jeg har nesten bestemt meg for å gå for 5 volt helt frem nå, så da har jeg noen få til overs om de ryker på nytt. 😀
 12. Ved en av boksene er det mulig å sette inn en POE-switch. Dersom jeg bruker strømkabler til sensorene, og cat5 til kamera, vil det da på det verste strekket ligge to cat5 og en strømkabel. Mulig jeg får plass til det, det bør være få bend på den strekningen. Da blir spørsmålet om det er lov å ha cat5 og 24v/5V i samme trekkerør... Begge er jo svakstrøm?
 13. Hei! Jeg trenger litt hjelp og råd for å få skjult strøm til 4 kameraer og 4 multisensorer. Har utsatt dette lenge fordi jeg har planlagt for dårlig. Da jeg bygget huset, så trakk jeg trekkerør (16mm tror jeg), til riktig plassering for 4 multisensorer og 4 kameraer. Dessverre tenkte jeg ikke på at disse kablene tar plass i røret, så det er ett grensystem av rør der det går 2 rør fra teknisk rom til boks 1. Her splittes rørene til 2 nye bokser osv. Resultatet er at det kommer til å bli veldig trangt i noen av rørene. Jeg hadde egentlig håpet å bruke POE til kameraene og 5V strøm til multisensorene - men det blir rett og slett ikke plass i rørene til å bruke nettverks-kabler. Kameraene kan kobles til med wifi, men trenger uansett strøm. Batteri er ikke ønsket (men kan bli nødløsningen). Akkurat nå står jeg derfor igjen med svakstrøm og usb-tilkobling for både kamera og multisensor. Svakstrøm kan forgrenes i koblingsboksene, og da kan jeg enten bruke 24V: "buck-converter" 24v til 5v ved hver enhet. 5V: https://www.ebay.com/itm/382393719462 5v til usb overgang ved hver enhet. Er det noen andre løsninger jeg ikke tenker på? POE kan vel ikke splittes uten å ha ny strømforsyning? (noe det ikke er plass til ved hver boks) Forgrening av svakstrøm er vel heller ikke noe problem, så lenge man tar høyde for spenningsfall? Hvordan er det med IP-kamera med wifi og USB-strømforsyning? Er det noen som har eksempler på gode, pene billige slike? Bør kunne integreres i Homeseer. Dersom det blir plass i rørene, så hadde det vært kjekt med en nettverkskabel frem til ett ekstra aksesspunkt. Er det noe problem å legge nettverkskabel og 24V/5V i samme trekkerør?
 14. Armas

  Hjemmestyring (og automasjon) hos fiLLLip

  Jeg skal til med å trekke kabler til disse nå. Step-down konvertere er i hus, så nå må jeg kjøpe kabel og strømforsyning. Hvilke kabler bruker du? (diameter og type) Og hvor mye strøm trekker multisensor når den går på strøm? Hvilken strømforsyning har du tenkt til disse? I den opprinnelige beskrivelsen der jeg leste om disse første gang, så brukes ett skap for strøm til overvåkningskameaer. Mulig å få tak i noe lignende i Norge? Glem det, ser nå at du har en strømforsyning fra MeanWell Jeg har bare 4 multisensorer (resten er phillips hue), så det er ikke mye strøm jeg trenger. Kan man slette innlegg? Jeg fant vel svarene på de fleste av disse. Eneste jeg ikke vet nå er hvor mye strøm multisensor trekker, men ligger vel ett sted mellom 0,1 og 0,5 A?
 15. Armas

  ELI5 styring av vannbåren varme

  Takk for innspill. Hvordan måler du temperatur på tur-vannet til samlestokken? (kunne gjerne målt returvannet også) Hvor har du plassert gulvsensorene? Innstøpt eller oppå gulvet?
×