Gå til innhold
 • Bli medlem

Armas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  170
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Armas vant dagen sist 28. august 2018

Armas hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

25 Excellent

Om Armas

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Armas

  Zigbee nettverket

  Det har jeg! men noen enheter funker ikke med det. Ikea sin garderobe-belysning (men her burde jeg bare gjemme bryteren) + lamper i stikkontakt med bryter på ledningen.
 2. Armas

  Zigbee nettverket

  Hei Jeg sliter litt med ustabilt zigbee-nett. Det er spesielt bevegelsessensorer fra phillips som sliter, men også enkelte lys fra tid til annen. Har testet mye forskjellig, inkludert bytte av kanal og full reinstallasjon. Min conbee står ikke i sentrum av nettverket, og jeg har vurdert å flytte den dit med en raspberry pi. En mistanke jeg har, er at problemet skyldes at nettverket blir forstyrret når lys skrus av og på. Selv om de fleste lysene har strøm 99% av tiden, så kan det forekomme at noen skrur av bryteren på enkelt lamper. Dersom disse lampene er repeater for en sensor, blir det problemer. Bordlamper med bryter på ledningen er ett eksempel. Det jeg lurer på nå, er om det er mulig å lage ett permanent "grunn-nett" der slike lamper som KAN miste strømmen ikke er med som repeatere. Dette grunn-nettet består av selve sticken, samt trådfri-stikkkontakter og lys som ikke er koblet til en bryter. Er dette mulig?
 3. Etter siste oppdatering av deconz er det nå MYE lettere å legge til magic cube og annet fra xiaomi.
 4. Jeg er ikke sikker, men tror brytere ( jeg har aqara og hue) oppfriskes av seg selv, eller ved bruk. Sent fra min EML-L29 via Tapatalk
 5. Nei, det går kjapt. Men noen enheter trenger en oppfriskning. Aqara temperatursensorer bytter når du trykker kort på reset-knappen F.eks. Lyspærer går av seg selv. Sent fra min EML-L29 via Tapatalk
 6. Jeg var kanskje ikke tydelig nok på det i første post, men det ligger altså en varmekabel sammen med rørene idag. Kjenner ikke type og strømforbruk, men det er en gammel enkel variant. Den står på når vi er på hytta om vinteren og det er veldig kaldt, eller når man skal tine frosne vannlommer ved ankomst. Jeg vet ikke hvor mye strøm den trekker, men hytteeieren mener den trekker for mye strøm til å stå på hele vinteren. En annen utfordring er at hytta er nokså utsatt for strømbrudd ved store snømengder, og det kan da i verste fall ta noen dager før strømmen kommer tilbake.
 7. Ja det hadde vært kjekt med ett bedre opplegg fra starten av, men jeg tviler på at de er interessert i bytte ut alle vannledningene :). Jeg hadde vel håpet at det fantes ferdige produkter som rørleggere kunne montere - "noe ala ring hytta varm". Jeg ringte den lokale rørleggeren der oppe. De hadde ingen ferdige løsninger for montering, men var forsåvidt interessert i å finne ut mer og skulle sjekke med sine leverandører. Jeg har ikke tenkt å montere noe selv, og dermed pådra meg vedlikeholdsansvar og oppfølging.
 8. Dette virker jo veldig greit, men hvordan få styrt en Shelly som står i brønnhuset, 150m fra hytta?
 9. Kan du fortelle mer om hva slags PLS du ser på? Hvordan kobler man denne til wifi/ 4g for styring?
 10. Hei. Jeg har slitt en del med stabilitet på zigbee, samt reaksjonstid på z-wave. Tenkte derfor å flytte antennene til ett mer sentralt sted i boligen. Enter Raspberry Pi. Til denne vil jeg koble en conbee-stick, en UZB-zWave-stick og en 433Mhz antenne på USB. Dette må jo trekke litt strøm tilsammen? Vil PoE-hat til RPi levere nok strøm? Utifra hva jeg kan forstå, så leverer denne bare 2,5A? Er det nok til alt sammen, eller må jeg ha egen strømforsyning? Jeg ser at strømforsyningene til RPi 4 er på 3A, mens de som er til RPi 3B+ er 2,5A Hvor mye bygger forresten PoE-hatten? Får den plass i normale RPi-kabinetter? På forhånd takk.
 11. Hei! Jeg lurer på om noen har noen tanker/ erfaring om hvordan vi kan forenkle løsningen for vann på en hytte. Dette må være en driftsikker løsning, levert av en bedrift, som fungerer for alle uten teknisk kunnskap. Idag er det ca 10 hytter som deler en brønn. Over brønnen står det en pumpe og 10 kraner i ett lite pumpehus. Derfra går det vannledninger til hver hytte. Disse vannledningene er ikke frostsikre, slik at de må tømmes for vann når man ikke er på hytta om vinteren. Alle hyttene har derfor en tømme-kran ved hver hyttte. Prosedyren blir derfor: Ved ankomst: Åpne kran i brønnhuset, åpne kran i vasken på hytta, skru på varmekabel som tiner evt. frosne vann-lommer som ikke ble ordentlig tømt pga varierende fall. Ved avreise: Stenge kran i brønnhuset, åpne tømme-kran under hytta, vente til alt vannet har rent ut, stenge tømme-kran under hytta. Noen av hyttene har fiber, men ikke alle. Det er ok 4g dekning der oppe. Dagens løsning er tungvindt, og fører bl.annet. til at svigermor ikke orker å dra på hytta alene, ettersom det er for mye styr å krype under hytta for å åpne tømme-kranen. En annen utfordring er at med ujevne mellomrom så lar man være å tømme vannledningen, så kommer det frost og vannrørene i hytta, eller vannledningen må repareres. Dette har skjedd flere ganger, og vil skje igjen. Jeg ser for meg en løsning med motor-styrte ventiler i brønnhuset og i tømmekranen under hytta. Disse bør kunne styres med mobil, og gjerne automatiseres. (Hvis hytta er tom og temperaturen går under 0 grader: Tøm for vann, eller skru på varmekabel) Jeg ønsker ikke å drifte dette for hytte-feltet, men håper jeg kan foreslå ett opplegg som de kan bestille fra en leverandør. Det er ikke min hytte, men jeg er der ofte. Det beste (og billigste) er vel en løsning som alle kan spleise på, men det er også aktuelt å bare installere dette for "vår" hytte dersom kostnaden er overkommelig.
 12. Hei igjen. Nå har jeg testet forslagene deres. Det er satt en poll på 12 timer på batteri-devicen. Alle dør-sensorene fra Fibaro har det som standard ser det ut til. Ja, det er kun batteri-devicen på den ene sensoren som gjør dette. Jeg forsøkte å eksludere, resette og så inkludere på nytt. Ingen endring. Så forsøkte jeg igjen å bytte med et annet, helt nytt batteri (B2) som ble satt inn i en annen sensor i morges. Batteriet i den defekte sensoren (B1) hopper altså opp og ned mellom 100 og 50 % i den defekte sensoren, men viser konstant 100% i andre sensorer. Det nye batteriet (B2) viser 100% i begge sensorene. Den defekte sensoren oppfører seg altså ok med helt nye batterier. Det kan virke som om at i det øyeblikket batteriet mister litt spenning, så begynner den defekte sensoren å lese dette vekselvis som 100% eller en gradvis lavere verdi. Denne konstante rapporteringen gjør så at batteriet tømmes svært raskt. Grunnlag for reklamasjon?
 13. Jeg sliter med en dør-sensor fra Fibaro (door/window sensor 2 - Zwave) som tappes veldig fort for batteri. Batteri-tiden skal være ca 2 år, men hos meg er den MYE lavere enn det. JEg satte på logging av batteriet, og den ser slik ut: Det som skjer er at den rapporterer batteristatus 30 ganger i timen. Den hopper opp og ned mellem to nivåer når batteriet ført begynner å synke. Jeg har sjekket manualen, og det ser ikke ut til at man kan endre innstillinger for hvor ofte den skal rapportere batteri-status. Jeg har sjekket om det er batteriet, ved å bytte batterier mellom 4 forskjellige slike sensorer, men det er bare i denne ene de oppfører seg slik. Noen forslag?
 14. Jeg forsøker å få til nattsenking på barnas soverom. Ikke for å spare strøm, men for å øke komforten. Det er ikke lett å få til god leketemperatur frem til leggetid, og så god sovetemperatur like etterpå, og deretter god temperatur for å stå opp neste morgen.
 15. Høres veldig likt ut. Jeg oppdaterte nylig til 2.05.75 - har du også den?
×
×
 • Opprett ny...