Gå til innhold
 • Bli medlem

Armas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  133
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Armas vant dagen sist August 28 2018

Armas hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

25 Excellent

Om Armas

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Men hvor inkluderte du den? Fra deconz, fra jowiehue i homseer, eller gjennom phoscon? Og er det egentlig noen forskjell. Het den først 0x0000, og så fikk den ordentlig navn etter all ristingen? Jeg får sette på noe sepultura, og riste ivei😀
 2. Takk for tips. Jeg endte opp med en Lenovo tab4 10" som jeg fikk billig. Nå er spørsmålet om det er noen vits i å begynne med Hstouch3 eller om det er bare å vente på HStouch4.
 3. plukker opp denne igjen, ettersom jeg sliter med å få cube inn i deconz/homeseer. Den duker bare opp som i ditt bilde med navnet 0x0000, og utifra hva jeg kan forstå, så betyr det navnet at den ikke er ordentlig inkludert. Har samme problemet med aqara wireless mini switch. Andre ting fra aqara, som sensorer, fungerer veldig bra. Hva gjorde du for å få den inn ordentlig?
 4. Nå er det på tide å få opp litt informasjon og mulighet for styring på veggen. Hstouch er kjøpt, men jeg har ingen skjerm til å ha på veggen. Så da spør jeg her. Jeg vil ha en skjerm som kan vise: hstouch slideshowmed bilder mulighet for å styre Sonos. Om den i tillegg kan brukes til å kommunisere med doorbird når det ringer på, hadde det vært topp. Vil helst ha en hvit en, for det blir penest på veggen. Har det noe å si om jeg velger Windows eller Android? Er det noen som misliker å være plugget inn hele døgnet? Så på Elkjøp nå at de har disse tre til under 2000kr: -Acer Iconia One 10 B3-A40 nettbrett 16 GB (hvit) -Lenovo Tab4 10 nettbrett 16 GB (hvit) -Samsung Galaxy Tab A 10.1 WiFi 16 GB (hvit) Noe galt ( eller riktig) med noen av disse?
 5. Nå har dette blitt en "ALT om DOORBIRD"-tråd, så da drister jeg meg til å spørre her, fremfor å starte en ny tråd. Hvordan lagrer jeg bilder lokalt, med løpenummer eller dato/klokkeslett i filnavnet? (Fra homeseer, med doorbird-plugin) Slik det er nå, så bare overskriver den forrige bilde når jeg lagrer ett nytt. Mvh Armas
 6. Det er mulig, men tror det skal mer enn ett par millimeter til for å løse problemet. For meg blir det nok tape på linsen. Synes det er rart at dette ikke er bedre ivaretatt fra Doorbird. Mener naboen sa at Ring har en løsning for dette?
 7. Litt off topic, men: Jeg sliter med kontrasten på bildet. Min Doorbird er montert slik at ca 1/4 av bildet er dekket av himmel. Himmelen er ofte lys, og av og til kommer det direkte sollys inn. Resultatet er at alt annet blir veldig mørkt, og da spesielt ansikter. Nesten umulig å kjenne igjen folk. Noen som har tips til dette? Eneste jeg kommer på er å teipe en bit over den delen av linsen som er dekket av himmel, men synes jo det er litt dumt.
 8. Jeg søkte i Januar, og har fremdeles ikke fått svar Spurte Enova om dette, og de svarte at små søknader automatisk godkjennes - de ser bare kort på kvitteringen. Større søknader, som min, har 3 måneder behandlingstid
 9. Poenget med seriekobling må jo være at den skal fungere i tilnærmet alle tilfeller. Om den er kablet eller ikke, er jo i så fall uinteressant. Poenget er at den skal fungere. Seriekobling som er avhengig av Trådløst nett eller annen sentral/hub vil i mine øyne IKKE være ett godt alternativ ettersom en feil, strømbrudd eller brann i sentralen vil føre til at seriekoblingen ikke virker. Poenget med fast strøm må jo være at varsleren skal være operativ i tilnærmet alle tilfeller. Med fast strøm+ batteri som backup er man tett på 100% oppe-tid. Kun batteri, vil definitivt redusere dette, men med gode rutiner samt automatisk varsling av lavt batteri-nivå så er man også tett på 100%. Forskrifter er vel og bra, men reell brannsikkerhet må man selv vurdere og ta ansvar for. Foreløpig oversikt over røykvarslere: Fireangel: Kommer i to varianter: en kan tilkobles 230V og en går på batteri, seriekobles med kabel og seriekobles med z-wave (krever z-wave hub, og egen z-wave modul i hver røykvarsler) ed: Kan denne også seriekobles uten kabel og uten z-wave? Jeg synes beskrivelsen er litt uklar på dette. Popp. Fast tilkobling 12V og batteribackup. Z-wave, men også seriekobling uavhengig av hub. @aleks Du skriver at du har seriekoblet 5 stk? Stemmer det? En annen post på forumet sier at dette kun er mulig med inntil 3 varslere? Fibaro: Batteridrevet. Seriekobles med z-wave og er dermed avhengig av at hjemmesentralen er operativ. Nest Protect: kommer i to varianter: en 230V med batteribackup og en med batteri. Seriekobles med Weave-teknologi (sikkert 868Mhz). Kobles til wifi og dermed app/telefon/system Cavius: kommer i to varianter en 230V og en på batteri. Disse kobles sammen trådløst (868Mhz), med eller uten hub. Med hub kan den kobles til app på telefon
 10. Takk for tips om "sikker hverdag" Der står det: Altså: Du MÅ: Ha minst en røykvarsler per etasje Du må ha røykvarsler i rom utenfor soverom Du må ha røykvarsler i rom utenfor teknisk rom Du må ha røykvarsler i stue Du må ha røykvarsler i kjøkken Du bør: Seriekoble røykvarslerne Ha en varsler per 60m2 maks 12 m mellom hver røykvarslere I tillegg sier TEK 17 mye (§ 11-12) Men det mest relevante er: "Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblede" Jeg tolker dette som at røykvarslerne må være tilkoblet strøm (både 12V og 230V er ok), og være seriekoblet (men ikke seriekoblet med kabel - zwave er OK). Er det andre forskrifter som skulle skjerpe disse kravene? For min del så er jeg selvsagt opptatt av å følge forskriften, men mest interessert i å ha en trygg bolig. Skulle ønske jeg hadde satt meg bedre inn i dette for ett år siden, for nå er det for sent å trekke rør til alle soverom. Vi har 3 etasjer med hybel og teknisk rom i sokkeletasje. Soverom og inngang i 1. etg. Åpen stue og kjøkken i 2 etg. Per idag har vi en røykvarsler i hver etasje og en i hybel. Alle disse er seriekoblet med kabel (fireangel) Jeg skulle ønske at jeg hadde gjort klart for: seriekoblet (kablet) røykvarsler på: alle soverom, hybel, teknisk rom, gang, stue, kjøkken. Jeg planlegger nå å ettermontere: Kablet røykvarsler på teknisk rom (tror det skal være ganske enkelt)+ kanskje i bryggeriet. Trådløs batteridrevet røykvarsler på alle soverom + kjøkken. Zwave på disse burde være tilstrekkelig.
 11. Hmm. Ser nå at du har rett i det, men dette er ikke akkurat klokkeklart. Hva er "sone" i denne sammenhengen? Det er ikke "rom" eller "celle" for da hadde de brukt det ordet. Rom og celle er tydelig definert i TEK. Sone er derimot ikke definert noe sted som jeg kan finne. Hos oss er det en lekestue utenfor barnas soverom, denne er forbundet med gangen gjennom en dør. Røykvarsler står i gangen. Er dette samme sone? Hva er teknisk rom? Jeg har sikringsskap, varmepumpe, VVB og balansert ventilasjon i samme rom i kjelleren. Jeg kaller det for teknisk rom. Men hva om alle disse installasjonene sto rundt omkring i huset? (VVB på badet, sikringsskapet i gangen og ventilasjon i boden) Hvor er da teknisk rom?
 12. Jeg vurderte også dette da vi bygget nytt, og kom frem til at FireAngel var eneste mulighet. Jeg har nå 4 stk seriekoblet, og z-wave modul i en av dem. Har ennå ikke testet hva som skjer dersom en annen enn den med z-wave modul utløses. Kanskje jeg får sett på det nå? Har forøvrig tenkt å montere flere røykvarslere. En i teknisk rom og en i bryggeriet. Jeg kommer ikke til å seriekoble disse, så her er det mer aktuelt med fibaro el.lignende. Kravet er vel en seriekoblet røykvarsler i hver etasje? (Vi har fire stk fordi vi har hybel i tillegg)
 13. Men om du ønsker å gjøre det slik som du har satt opp: Du trenger ett event som restarter timeren hver gang sensoren oppdager bevegelse. Du har antageligvis ett event som starter timeren? Hvordan ser dette ut?
 14. Kan du gi noen eksempler på hvorfor det skaper automasjonsproblematikk? Jeg bruker mitt oppsett fordi jeg har noen rom med flere sensorer, og fordi jeg ønsker å minimere antall "Off" beskjeder over nettverket (selv om jeg ikke tror det er ett stort problem)
 15. Jeg misforsto deg. Jeg trodde du ville skru av lyset "IF motion stue has been MOTION for exactly 30 min". Og at du da mente at den begynner å telle på nytt i den den SETTES til "motion". (altså hver gang den oppdager bevegelse).
×
×
 • Opprett ny...