Gå til innhold
 • Bli medlem

Armas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  126
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Armas vant dagen sist August 28 2018

Armas hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

25 Excellent

Om Armas

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Armas

  Støtte fra Enova

  Jeg søkte i Januar, og har fremdeles ikke fått svar Spurte Enova om dette, og de svarte at små søknader automatisk godkjennes - de ser bare kort på kvitteringen. Større søknader, som min, har 3 måneder behandlingstid
 2. Armas

  Røykvarslere for smartsystemer

  Poenget med seriekobling må jo være at den skal fungere i tilnærmet alle tilfeller. Om den er kablet eller ikke, er jo i så fall uinteressant. Poenget er at den skal fungere. Seriekobling som er avhengig av Trådløst nett eller annen sentral/hub vil i mine øyne IKKE være ett godt alternativ ettersom en feil, strømbrudd eller brann i sentralen vil føre til at seriekoblingen ikke virker. Poenget med fast strøm må jo være at varsleren skal være operativ i tilnærmet alle tilfeller. Med fast strøm+ batteri som backup er man tett på 100% oppe-tid. Kun batteri, vil definitivt redusere dette, men med gode rutiner samt automatisk varsling av lavt batteri-nivå så er man også tett på 100%. Forskrifter er vel og bra, men reell brannsikkerhet må man selv vurdere og ta ansvar for. Foreløpig oversikt over røykvarslere: Fireangel: Kommer i to varianter: en kan tilkobles 230V og en går på batteri, seriekobles med kabel og seriekobles med z-wave (krever z-wave hub, og egen z-wave modul i hver røykvarsler) ed: Kan denne også seriekobles uten kabel og uten z-wave? Jeg synes beskrivelsen er litt uklar på dette. Popp. Fast tilkobling 12V og batteribackup. Z-wave, men også seriekobling uavhengig av hub. @aleks Du skriver at du har seriekoblet 5 stk? Stemmer det? En annen post på forumet sier at dette kun er mulig med inntil 3 varslere? Fibaro: Batteridrevet. Seriekobles med z-wave og er dermed avhengig av at hjemmesentralen er operativ. Nest Protect: kommer i to varianter: en 230V med batteribackup og en med batteri. Seriekobles med Weave-teknologi (sikkert 868Mhz). Kobles til wifi og dermed app/telefon/system Cavius: kommer i to varianter en 230V og en på batteri. Disse kobles sammen trådløst (868Mhz), med eller uten hub. Med hub kan den kobles til app på telefon
 3. Armas

  Røykvarslere for smartsystemer

  Takk for tips om "sikker hverdag" Der står det: Altså: Du MÅ: Ha minst en røykvarsler per etasje Du må ha røykvarsler i rom utenfor soverom Du må ha røykvarsler i rom utenfor teknisk rom Du må ha røykvarsler i stue Du må ha røykvarsler i kjøkken Du bør: Seriekoble røykvarslerne Ha en varsler per 60m2 maks 12 m mellom hver røykvarslere I tillegg sier TEK 17 mye (§ 11-12) Men det mest relevante er: "Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblede" Jeg tolker dette som at røykvarslerne må være tilkoblet strøm (både 12V og 230V er ok), og være seriekoblet (men ikke seriekoblet med kabel - zwave er OK). Er det andre forskrifter som skulle skjerpe disse kravene? For min del så er jeg selvsagt opptatt av å følge forskriften, men mest interessert i å ha en trygg bolig. Skulle ønske jeg hadde satt meg bedre inn i dette for ett år siden, for nå er det for sent å trekke rør til alle soverom. Vi har 3 etasjer med hybel og teknisk rom i sokkeletasje. Soverom og inngang i 1. etg. Åpen stue og kjøkken i 2 etg. Per idag har vi en røykvarsler i hver etasje og en i hybel. Alle disse er seriekoblet med kabel (fireangel) Jeg skulle ønske at jeg hadde gjort klart for: seriekoblet (kablet) røykvarsler på: alle soverom, hybel, teknisk rom, gang, stue, kjøkken. Jeg planlegger nå å ettermontere: Kablet røykvarsler på teknisk rom (tror det skal være ganske enkelt)+ kanskje i bryggeriet. Trådløs batteridrevet røykvarsler på alle soverom + kjøkken. Zwave på disse burde være tilstrekkelig.
 4. Armas

  Røykvarslere for smartsystemer

  Hmm. Ser nå at du har rett i det, men dette er ikke akkurat klokkeklart. Hva er "sone" i denne sammenhengen? Det er ikke "rom" eller "celle" for da hadde de brukt det ordet. Rom og celle er tydelig definert i TEK. Sone er derimot ikke definert noe sted som jeg kan finne. Hos oss er det en lekestue utenfor barnas soverom, denne er forbundet med gangen gjennom en dør. Røykvarsler står i gangen. Er dette samme sone? Hva er teknisk rom? Jeg har sikringsskap, varmepumpe, VVB og balansert ventilasjon i samme rom i kjelleren. Jeg kaller det for teknisk rom. Men hva om alle disse installasjonene sto rundt omkring i huset? (VVB på badet, sikringsskapet i gangen og ventilasjon i boden) Hvor er da teknisk rom?
 5. Armas

  Røykvarslere for smartsystemer

  Jeg vurderte også dette da vi bygget nytt, og kom frem til at FireAngel var eneste mulighet. Jeg har nå 4 stk seriekoblet, og z-wave modul i en av dem. Har ennå ikke testet hva som skjer dersom en annen enn den med z-wave modul utløses. Kanskje jeg får sett på det nå? Har forøvrig tenkt å montere flere røykvarslere. En i teknisk rom og en i bryggeriet. Jeg kommer ikke til å seriekoble disse, så her er det mer aktuelt med fibaro el.lignende. Kravet er vel en seriekoblet røykvarsler i hver etasje? (Vi har fire stk fordi vi har hybel i tillegg)
 6. Men om du ønsker å gjøre det slik som du har satt opp: Du trenger ett event som restarter timeren hver gang sensoren oppdager bevegelse. Du har antageligvis ett event som starter timeren? Hvordan ser dette ut?
 7. Armas

  Bruk av reverserte automasjoner

  Kan du gi noen eksempler på hvorfor det skaper automasjonsproblematikk? Jeg bruker mitt oppsett fordi jeg har noen rom med flere sensorer, og fordi jeg ønsker å minimere antall "Off" beskjeder over nettverket (selv om jeg ikke tror det er ett stort problem)
 8. Armas

  Bruk av reverserte automasjoner

  Jeg misforsto deg. Jeg trodde du ville skru av lyset "IF motion stue has been MOTION for exactly 30 min". Og at du da mente at den begynner å telle på nytt i den den SETTES til "motion". (altså hver gang den oppdager bevegelse).
 9. Armas

  Bruk av reverserte automasjoner

  Det er godt mulig, men jeg kjenner ikke "a device has been for exaclty" godt nok. "Resettes" denne når sensoren oppdager ny bevegelse?
 10. Armas

  Bruk av reverserte automasjoner

  Jeg har de fleste av mine lys automatisert slik: 1. Ved deteksjon av bevegelse: A. set status for rommet til "i bruk", B. restart "motion timer for rommet" 2. Dersom rommet settes som "i bruk" : Skru på lys. 3. Dersom "Motion timer for rommet" når xx (f.eks 30 minutter): A: "Stop motion timer for rommet"B: Sett rommet til "ikke i bruk" C - Skru av lys Kanskje litt tungvindt, men jeg synes det er logisk slik når man man har flere senorer i ett rom, og så gjorde jeg det bare likt for andre rom..
 11. Armas

  Leker for barna med HA

  Jeg er enig i at sensoren oppfører seg som en PIR-sensor. Men deres fremgangsmåte tyder på at de behandler det som en sonar (de har mer tro på drakten enn lakenet og rolig bevegelse.) Jeg må uansett teste litt. Tror der kan bli gøy om det først må klare å snike seg til et sted der de finner lakenet, for deretter å bruke lakenet for å komme seg videre til neste punkt.
 12. Armas

  Leker for barna med HA

  Men han sier jo "The sheet is absorbing the soundwaves" ? "The sound-absorbing material" (om drakten hun lager) og tilsutt: "They finally silenced the sonar"
 13. Armas

  Leker for barna med HA

  Jeg får teste litt om hva som er mulig. Sakte bevegelse går jo ihvertfall. Men laken? IR går vel gjennom det? Måtte evt. Vært en glava-matte😀?
 14. Armas

  ZigBee i HomeSeer for ELKO og IKEA Trådfri

  Takk for super guide til deconz og conbee. Jeg har idag diverse hue-produkter (+ 1 ikea garderobe-belysning) integrert i homeseer med hue-bridge og jowiehue. Nå har jeg fått kjøpt meg en conbee og er klar for å flytte. Hva bør gjøres før jeg kaster hue-bridge og flytter alt over?
 15. Armas

  Fibaro Dimmer 2 Kw hours og assosiasjoner

  Etter at jeg laget posten, fant jeg en sak om dette på homeseer-forumet der du er med å feilsøker. https://forums.homeseer.com/forum/homeseer-products-services/system-software-controllers/hs3-hs3pro-software/hs3-hs3pro-discussion/107353-how-do-i-work-with-associations/page2 er ut til at jeg har samme utfordringer som Aj84 i den saken. Hos meg er alle nå satt opp slik som dine. Av disse er det to som rapporter kw hours uten å polles. Jeg har også siste versjon av z-wave plugin.
×