Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

gskjold

Medlemmer
  • Innlegg

    157
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    12

gskjold vant dagen sist 25. januar

gskjold hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

gskjold sine prestasjoner

WAF-maker

WAF-maker (8/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

89

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jøss, jeg visste ikke de hadde en slik en gang. Men i alle tilfeller benytter Tibber secure boot når de flasher kortene sine, så de kan kun flashes med firmware signert med deres privatnøkkel. Dermed er det desverre ikke mulig å legge inn amsleser. Evt kan du lodde av ESPen og lodde på en ny helt lik, slik at den starter med blanke ark, men det er jo litt jobb og krever riktig utstyr. Men uansett kjekt å høre du liker firmwaren vår 🙂
  2. Prisene hentes fra ENTSO-E mellom 13 og 14 som @ArnieO nevner, og publiseres deretter på MQTT hver hele time.
  3. Pow-U må vel være innafor her? https://amsleser.no/hjem/7-pow-u-universal.html Med mindre du er fast bestemt på at den må stå på skinne da.
  4. Ingen problem, synd jeg sendte deg ned ei mørk gate, normalt så går de oppgraderingene veldig greit!
  5. Ikke lenger nødvendig å konfigurere type måler, men i stedet baud og parity. Korrekt for din måler er 2400 8N1, og den står sikkert på 8E1 nå. Klarer ikke å ta igjen forskjellene på Pow-K versjonene, men det ble jo GPIO12 på et tidspunkt ja, i stedet for UART0.
  6. Hvis du har et ESP32 eller ESP8266 utviklingskort (D1 mini eller lignende) med USB så er det i noen tilfeller mulig å bruke dette som USB til TTL adapter. Kortslutt RST til GND på utviklingskortet (for å deaktivere ESP) og så koble GND, RX og TX fra utviklingskortet til samme på Pow-K. Koble USB til PC og sett Pow-K i programmeringsmodus med å holde AP btn mens man trykker én gang på Reset. Når du da flasher utviklingskortet så får du flasha Pow-K i stedet siden utviklingskortet er i konstant reset.
  7. Huff, synd den skulle krasje slik, håper du finner en kabel
  8. På kamstrup burde det vel bare være blått lys hver 10s, tett etterfulgt av et grønt blink når den har tolket data. Ingen andre farger lys antar jeg? Innspill @ArnieO?
  9. Skulle ikke være nødvendig å konfigurere den på ny nei, 2.0.x har kode for å lese config fra 1.5.6. Men ting kan jo gå galt, så sjekk om den har startet opp i AP mode. Om den kommer på samme IP eller ei avhenger litt av routeren din, men vanligvis gjør den jo det.
  10. Kjør på med ESP8266 2.0.11 først, så får du forslag om 2.1.5 som neste
  11. Ah, kanskje det ble innført i 2.0.x. Hva skjer hvis du går inn på "Energy price" i menyen? Vil anta du får at det er for lite minne hvis det er 8266
  12. En kjapp måte vil være å se på ledig minne. 8266 vil ha under 20kb ledig minne, 32 har over 100k
  13. Siste versjon nå er 2.1.5, men du får nok foreslått 2.0.11 i GUI fordi dette er neste du må gå til før du går videre til 2.1.x. Ja, det er trygt
  14. Jeg har har hatt et par issuer på github med lignende på Kamstrup tidligere og da har det ordnet seg med å ta ut og sette inn igjen kortet (re-seating) eller bytte av plugger/ledninger for de som har rigget noe selv.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.