Gå til innhold
  • Bli medlem

gskjold

Medlemmer
  • Innholdsteller

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    10

gskjold vant dagen sist 11. mars

gskjold hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

gskjold's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

83

Nettsamfunnsomdømme

  1. Fikser dette! Mulig, skal ta å teste ved anledning, men den skal egentlig spre det ut ja. Så lenge målerene kun sender målerstand én gang i timen så vil det uansett være mange muligheter for feil rundt beregningen av måneds-maks. Og i praksis finnes det ingen gode måter å ta hensyn til disse på. En manuell korreksjon kan selvfølgelig være en slags løsning, men den funksjonen blir i så fall lenger frem i tid.
  2. Det er den jeg tenker på ja. Hvis jeg ikke husker feil så har verken profilene for dev kort eller generiske profiler AP button konfigurert, bare spesialprofiler.
  3. Mens ESP har strøm, hold GPIO0 inne i 5s. LED bekrefter med 500ms lys. Virker kun hvis du har valgt en hardware profil med AP button konfigurert. Hvis det ikke virker så er det erase_flash og ny flashing som gjelder. (https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge/wiki/flashing)
  4. Etter litt debugging osv sammen med @Ziggy så har jeg lagt ut en ny versjon med bugfix. I tillegg, her er en oppklaring på kobling av 485 kortet mot ESP32: DE=> 22, RE=> 23, RO=> 16, DI=> 17, VCC => 3.3, GND:=> GND, A+ => A, B- => B Jeg har blandet RO og DI i tidligere post... @sinamics mulig dette var grunnen til at det ikke fungerte for deg?
  5. D1 mini er en ESP8266 og er desverre ikke kompatibel. Måten jeg har bygget firmware på gjør at du må ha en ESP32.
  6. Hei @Ziggy, det du trenger er et ESP32 utviklingskort, eks Espressif esp32 devkit, Feather huzzah32 eller Wemos D32. I tillegg trenger du en rs485 modul, det finnes tydeligvis et par forskjellige av disse, men hvis du finner et identisk med det jeg har i første post så virker det hvertfall. Jeg kan hoste opp et koblingsskjema etter hvert. Prosjektet i seg selv er ganske basic for øyeblikket. Det kjører stabilt, men har noen knirk på noe av dataene. Kjør på med bug rapporter og forslag til forbedringer, så får jeg nok gjort noe etter hvert. Vinteren har hovedsakelig gått til videreutvikling av AMS prosjektet, men tror jeg har lagt størsteparten av arbeidet der bak meg nå. Når det gjelder hvilke kort som virker og ikke på dette prosjektet så er jeg blank, men det ble vel indikert tidligere at man kanskje må ha app v5.x eller nyere. Har du versjoninfo fra ditt aggregate @TomB ?
  7. Manglende forbruk i grafen kommer av at den ikke fikk med seg forbruket rett etter midnatt, somregel på grunn av checksum error. Årsaken til dette kan være dårlige koblinger eller feil instillinger. Hvorfor det blir to lave og en høy når den henter seg inn igjen er foreløpig uvisst. Det er et kjent problem jeg har prøvd å se på flere ganger.
  8. Det ser ut som at det er tilfelle desverre. Så langt har jeg ikke hørt om noen med VR400 eller VR700 som har modbus.
  9. Hvis du vil ha HAN data inn på MQTT kan du ta en titt her: https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge Les wiki før evt spørsmål
  10. Interessant tanke, mulig at det har en sammenheng ja. Jeg har selv deaktivert roaming på mitt IoT nettverk fra dag 1, så jeg har aldri prøvd det sammen med ESP. Kan teste det på mitt hovednettverk en dag, hvor det aller meste er aktivert.
  11. 1.1: Tipper den viste gamle data. 2: Sannsynlig at den kan miste data mens den prøver å gjenopprette wifi, men dette er utenfor min kontroll desverre. Åpen for forslag hvis noen vet hvordan man evt frikobler dette, men tviler på det går med bare en CPU kjerne. På ESP32 er det en annen sak.
  12. Flott, da leser den hvertfall data riktig. Reboot er et kjent problem som desverre ikke har en løsning enda: https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge/issues/174
  13. Takk @Kardemomme, akkurat den jeg var på jakt etter. Det er nok som @Bjørn Mork nevner her at koden sikkert blir forvirret av null verdiene. Nå har jeg hvertfall noe å teste med
  14. Kan se ut som den ikke får med seg timespakkene. Der hvor det står "2.81kWh" skulle du ha hatt total målerstand, og når den da mangler det etter 12t oppetid så må det være noe data den ikke klarer å tolke fra måleren. Av samme grunn mangler du grafen. Hvis du går på system -> debugging og setter på enten telnet eller serial debugger og bytter level til verbose så kan du ta ut logg med data som mottas via telnet eller serial monitor. Jeg er nysjerrig på dataene som kommer 10s over heltimen.
×
×
  • Opprett ny...