Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

gskjold

Members
 • Posts

  157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

gskjold last won the day on January 25

gskjold had the most liked content!

1 Follower

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gskjold's Achievements

WAF-maker

WAF-maker (8/16)

 • Collaborator
 • First post
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

89

Reputation

 1. Jøss, jeg visste ikke de hadde en slik en gang. Men i alle tilfeller benytter Tibber secure boot når de flasher kortene sine, så de kan kun flashes med firmware signert med deres privatnøkkel. Dermed er det desverre ikke mulig å legge inn amsleser. Evt kan du lodde av ESPen og lodde på en ny helt lik, slik at den starter med blanke ark, men det er jo litt jobb og krever riktig utstyr. Men uansett kjekt å høre du liker firmwaren vår 🙂
 2. Prisene hentes fra ENTSO-E mellom 13 og 14 som @ArnieO nevner, og publiseres deretter på MQTT hver hele time.
 3. Pow-U må vel være innafor her? https://amsleser.no/hjem/7-pow-u-universal.html Med mindre du er fast bestemt på at den må stå på skinne da.
 4. Ingen problem, synd jeg sendte deg ned ei mørk gate, normalt så går de oppgraderingene veldig greit!
 5. Ikke lenger nødvendig å konfigurere type måler, men i stedet baud og parity. Korrekt for din måler er 2400 8N1, og den står sikkert på 8E1 nå. Klarer ikke å ta igjen forskjellene på Pow-K versjonene, men det ble jo GPIO12 på et tidspunkt ja, i stedet for UART0.
 6. Hvis du har et ESP32 eller ESP8266 utviklingskort (D1 mini eller lignende) med USB så er det i noen tilfeller mulig å bruke dette som USB til TTL adapter. Kortslutt RST til GND på utviklingskortet (for å deaktivere ESP) og så koble GND, RX og TX fra utviklingskortet til samme på Pow-K. Koble USB til PC og sett Pow-K i programmeringsmodus med å holde AP btn mens man trykker én gang på Reset. Når du da flasher utviklingskortet så får du flasha Pow-K i stedet siden utviklingskortet er i konstant reset.
 7. På kamstrup burde det vel bare være blått lys hver 10s, tett etterfulgt av et grønt blink når den har tolket data. Ingen andre farger lys antar jeg? Innspill @ArnieO?
 8. Skulle ikke være nødvendig å konfigurere den på ny nei, 2.0.x har kode for å lese config fra 1.5.6. Men ting kan jo gå galt, så sjekk om den har startet opp i AP mode. Om den kommer på samme IP eller ei avhenger litt av routeren din, men vanligvis gjør den jo det.
 9. Kjør på med ESP8266 2.0.11 først, så får du forslag om 2.1.5 som neste
 10. Ah, kanskje det ble innført i 2.0.x. Hva skjer hvis du går inn på "Energy price" i menyen? Vil anta du får at det er for lite minne hvis det er 8266
 11. En kjapp måte vil være å se på ledig minne. 8266 vil ha under 20kb ledig minne, 32 har over 100k
 12. Siste versjon nå er 2.1.5, men du får nok foreslått 2.0.11 i GUI fordi dette er neste du må gå til før du går videre til 2.1.x. Ja, det er trygt
 13. Jeg har har hatt et par issuer på github med lignende på Kamstrup tidligere og da har det ordnet seg med å ta ut og sette inn igjen kortet (re-seating) eller bytte av plugger/ledninger for de som har rigget noe selv.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.