Gå til innhold
 • Bli medlem

ArnieO

Medlemmer
 • Innholdsteller

  271
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

ArnieO vant dagen sist 8. mai 2018

ArnieO hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

73 Excellent

Om ArnieO

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Dette er produsenten. Ta direkte kontakt og spør hvordan du kan få kjøpt.
 2. https://www.variohm.com/products/pressure-sensors/pressure-transducers/ept3100
 3. Erfaringsmessig er det vanskelig å manøvrere i tilbudet av trykksensorer, derfor et lite tips basert på hands-on erfaring: Sensorene fra Telemecanique er gode og relativt rimelige. Telemecanique inngår i Schneider Elektro gruppen, som vel ikke selger direkte til forbruker. Men du får de for eksempel hos Farnell: https://uk.farnell.com/c/sensors-transducers/sensors/pressure-sensors-transducers/prl/results?brand=telemecanique-sensors Det er de blanke rørene du skal se på. Finn en med rett trykkområde etc. Det står 24V, men jeg mener de skal fungere helt ned på 9V (se databladene), så 12V som jeg foreslo er OK. Med frakt, moms etc lander du på i overkant av en tusenlapp.
 4. Det vanskeligste er spenningsforsyningen, de sensorene trenger vel minst 12V. Avlesingen med ESP'en er ikke så vrient egentlig: Sett inn en passende motstand mot jord på strømreturen, og les av spenningen over den med ESPens ADC. Jeg ville ha gått for noe slikt: En boks spenningsforsynt med 12V. Gjerne en sikring på strøminntaket der, så sover du tryggere. Og/eller bruk en "liten" spenningsforsyning som bare kan levere den lille strømmen du trenger. En buck konverter modul som leverer 3,3V til ESPen (ikke bruk lineær spenningsregulator til det store spenningsdroppet). Du finner slike convertere til 1-2 USD på Aliexpress. Som ESP: For eksempel en Wemos D1 mini (enkel å ha med å gjøre) En "industriell" 4-20 mA trykksensor for vanntrykk. Dette blir dyreste komponenten i oppsettet, men jeg tror det er verdt det. Den skal tross alt sitte på hovedvanntrykket, du trenger en du kan stole på over tid. Send 12V til sensoren, og sett inn en motstand på returen til jord. Sensoren skal gi maks 20 mA, ESPens ADC skal ha maks 1V, så en 47 ohm motstand går bra (eventuelt litt mindre). Den trenger bare tåle (20 mA)^2 * 47 <20 mW, så en vanlig liten 1/4W motstand holder. Det kan være lurt å kalibrere ESPens ADC (som ikke er ekstremt nøyaktig) i koden etterpå.
 5. Ja, men det blir litt for dramatisk foreløpig. Og stripsing blir for provisorisk/amatørmessig? Jeg ville i hvert fall vurdert å coate neodymmagnet i epoxy eller lignende for å få den vannsikker. Og så finne en egnet festemetode. Har du ikke 3D printer, det er vel bare å lage en clamp?
 6. Det finnes mye industrielt slikt, men du må forvente at de har 4-20 mA signal. Skal altså spenningssettes fra mottakersiden, og sensoren modulerer strømmen den slipper igjennom, som måles av mottakeren. Robust signalmessig, men vel litt uvanlig i IoT-sammenheng. Eksempler her: https://www.sensors.no/products/pressure/pressure-transmitters/
 7. Ja, det går fint, men jeg venter fremdeles på den vinklede bryteren S2 som jeg bestilte i februar (!) - det går tregt fra Kina denne Korona-våren. Jeg melder ifra her når jeg har mottatt den.
 8. Det går bra, jeg hjelper gjerne! Og andre kan kanskje ha interesse av svaret mitt. "...håper at det går fint med to farger (den blå er vel ikke i bruk enda). " Den blå er i bruk, og du risikerer bare ekstre plunder om du ikke kjøper rett LED. Jeg kan eventuelt godt sende med en, men se nedenfor. Den du foreslo har dessuten Common cathode, og vil ikke fungere på kortet (diodene er koblet sammen i "feil ende"). Først av alt: Det er ikke noe poeng i å samle innkjøpene hos en "butikk" hos Aliexpress. Leveransene kommer uansett som regel enkeltvis, og da blir det så lav verdi på hver av de at du slipper tull med moms og toll. Resistor-chips: OK å kjøpe enkeltverdier, men jeg anbefaler å kjøpe et "kit", for eksempel dette, eventuelt et større med 50 verdier (du finner om du søker på "chip resistor kit"): https://www.aliexpress.com/item/32774150552.htm Kondensator chips: Dersom du velger å ikke montere den ene på 10 µF så er dette ok. Jeg anbefaler å kjøpe noen av den også når du først handler inn. 100 nF er absolutt den mest kurante verdien, så dersom du bare vil kjøpe en verdi er det den rette. Som for motstander finner du også kit med mange verdier, men du trenger ikke for dette prosjektet. Header pins: Du bør kjøpe den vinklede varianten, ellers må du klippe de av (de rette går ikke inn i boksen). Men de rette er fine å ha, så kjøp noen av de. Her er den vinklede typen:https://www.aliexpress.com/item/32863378694.html 5mm RGB LED: Der finnes to varianter: Common Anode og Common Cathode. Du trenger Common Anode. For eksempel denne: https://www.aliexpress.com/item/32584200777.html Kjøp gjerne en Arduino Uno (eller om du vil se på noe enklere/mindre, ta en kikk på Arduino Nano). Men den egner seg ikke så godt til å programmere ESPen. Det du trenger er en FTDI-modul, for eksempel denne. https://www.aliexpress.com/item/32826575637.html Den har en "jumper" som du bruker for å velge signalspenning 3,3V eller 5V. Den har dessverre feil "kjønn" på pinnene. Det løser du ved å lage en overgang ved å kjøpe noen Female header pins og lodde litt: https://www.aliexpress.com/item/32861400498.html Breadboard + power modul: Veldig kjekt å ha ja. Denne mangler på lista di: En av disse (S1): De er så billige at jeg anbefaler å kjøpe et lite "kit": https://www.aliexpress.com/item/32811762666.html For å hjelpe deg ved montasjen legger jeg ved en "interaktiv Bill of materials". Det er ei HTML-fil som åpner seg i nettleseren. Du vil raskt se at den er fin å ha når du skal montere. Jeg har "huket av" i venstre kolonne de spesielle komponentene jeg sender deg sammen med PCBen. Resten må du skaffe selv (men du trenger ikke montere noe i J4/J5, det er bare "breakout" av pinnene på ESP'en. Håper dette hjalp! 🙂 Jeg har snart fått ferdigstilt en bruksanvisning for kortet, så den er nok klar før du er klar til å bestille. ibom.html
 9. Det er ikke en ESP32, men en ESP8266, variant ESP-12. Kort svar (du finner mengder av informasjon på nettet): De fleste programmerer den via Arduino IDE, men dersom du vil bruke ferdigkomilerte binærfiler som @gskjold legger ut trengs kun et python-program som laster opp binærkoden. Du vil trenge en liten modul som du plugger i enden av en USB-kabel, som er interface mellom USB og serielle probrammeringslinjer.
 10. Takk for det! Jeg har ventet siden februar på vinklet "tactile" bryter fra Kina, men de har ikke kommet ennå. Alt fra Kina har naturlig nok gått sakte denne våren. Kortet er verifisert og fungerer som bare det, men mangler altså denne ene komponenten for å få den inn i boksen slik det er tenkt. Firmwaren @gskjold jobber med fungerer strålende, og er fremdeles under videreutvikling - se hans Github (lenke øverst i tråden). Dersom noen har noen slike liggende som de kan avse hadde det vært strålende! Så kan de som har bestilt byggesett med nøkkelkomponenter endelig få de tilsendt! Det er altså ikke de vanlige rette, men vinklet. jeg er veldig usikker på om jeg finner tid til å lodde opp kort for salg. Og selv om kortet i seg selv er verifisert, så må jeg gjøre noe elektrisk testing samt opplasting av kode dersom jeg skal sende det fra meg og være sikker på at det er OK. Det går fort en times tid pluss opp- og nedrigging. Jeg tenker jeg lodder opp 4-5 stk neste gang jeg har en ledig kveld - så sier jeg ifra her når jeg har kort klare. OK, @Kardemomme?
 11. Situasjonen akkurat nå er ikke representativ for det vi har sett siste årene. Nedenfor er siste 12 mnd, angitt med min/max/avg per døgn. "Før" grafen var det en saftig periode tidlig 2019 med spotpriser godt over ei krone per kWh. Jeg ikke nok kunnskap om markedet til å si hvor hovedårsaken til de lave prisene ligger, men prisbalansen er skjør med en slik ekstrem ferskvare som strøm. Som @Moskus påpeker har det lenge vært bare unntaksvis så stor forskjell på min og max pris over døgnet at effektstyring har noen hensikt.
 12. Kortutlegg versjon 1.1 Jeg har nå gjort diverse småforbedringer, PCB versjon 1.1 er nå bestilt og produsert og på vei fra fabrikken med "a slow boat from China". Slik ser det ut: Forbedringene som er gjort: Flyttet den ene bryteren slik at den kan nås mens kortet sitter i måleren. Dersom kortet skulle låse seg helt kan det da tvinges i AP-modus slik at nye parametre kan legges inn - uten å måtte ta kortet ut. (Softwaren ser per i dag ut for å være dønn stabil, men det er alltid greit å ha en nødknapp tilgjengelig.) Bryteren er samtidig byttet til en vinklet type for å kunne nå den med en finger gjennom eksisterende hull i HAN-modul kapselen. Pinnene for ekstern power flyttet samt byttet til vinklede pinner (de rette pinnene var litt for lange). Lagt til pullup motstand på ESP RESET' linjen - just in case (god praksis). Større avkoblingskondensator på ESPen (nå 10 uF keramisk chip). Har ikke sett problemer, men dette gjør designet mer robust. Lagt inn målepunkter for kalibreringsmåling av ESP Vcc. Software gir mulighet for å legge inn kalibrering. Forbedret merking inkludert litt feilretting. Justert posisjon på noen komponenter. Som sist er kortet lagt ut med jordplan på hele baksiden, og delt spenningsplan på forsiden: 3,3V til venstre, inputspenning til høyre. Det kommer mer informasjon når jeg har mottatt og kontrollert det nye kortet. Jeg vurderer å etter hvert selge: Byggesett med kun nøkkelkomponenter (se lengre oppe) Dette forutsetter at kjøper har loddeutstyr og -kompetanse, ESP12 samt R og C chipkomponenter. Dessuten utstyr og kompetanse for å programmere kortet via FTDI. Som for versjon 1.0 vil jeg ta 200 kroner for å dekke kostnadene - inkludert porto. Ferdig monterte og programmerte kort Inkludert bruksanvisning som er så tydelig at "tanta mi" kan ta det i bruk. (Jeg har ikke besluttet pris ennå, men dette blir jo mer omfattende.)
 13. Kortet er verifisert, og koden fungerende og relativt stabil, takket være kjempeinnsats av @gskjold: https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge Jeg kommer til å lage et nytt kort med mer optimalisert utlegg, men selger nå unna de kortene v1.0 som jeg har liggende. Jeg tilbyr å sende interesserte kjøpere følgende for 200 kr, inkludert porto (ta kontakt på DM): 1x PCB v1.0 1x PinSocket_2x03_P2.54mm_Horizontal 1x C_Super_Radial_1F_5,5V (rett størrelse for kortet). Dette er den desidert dyreste komponenten, bl.a. takket være dårlig valg av forsendelsesopsjon fra Digi-Key... Dersom man ønsker å bruke en annen superkondensator så bør den ha ESR < 1,5 ohm (denne har ESR = 500 mohm). Maks byggehøyde på kortet: ca 8-9 mm. Man kan antakelig slippe unna med en noe mindre kapasitetsverdi enn 1F (ikke testet). 1x TPS73633DBV (Spenningsregulator) 1x TPS3808G01DBVR (Spenningsovervåker) Dokumentasjon: Skjema og kortutlegg, enkel montasjeanvisning Det gjenstår noen mindre oppgraderinger av koden, som å utnytte RGB LED'en til å signalisere status, feilkoder etc. NB: Dette er ikke et komplett byggesett. Forutsetter at kjøper har ESP-12, chip-R, chip-C og headerpinner. ESP'en setter opp en flott webside som nås på en intern IP-adresse på lokalnettet, utviklet av @gskjold:
 14. Hehe, jeg var vel litt for bastant der ja - og korreksjoner er helt greit! Men jeg sliter nok med å kalle noe med 160A/100A på hovedsikringene for "Bolig eller fritidsbolig". (Slott? Herregård?)
×
×
 • Opprett ny...