Gå til innhold
 • Bli medlem

ArnieO

Medlemmer
 • Innholdsteller

  203
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

ArnieO vant dagen sist Mai 8 2018

ArnieO hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

45 Excellent

Om ArnieO

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, jeg går for LTC3639! Fordelen med den er at den er laget for små effekter, så den ser ut for å passe godt til denne oppgaven. Jeg regnet på supportkomponentene i går; alt står i databladet (LT har alltid hatt gode datablader). Jeg fant til sist ut at induktorene jeg har liggende ikke egner seg for formålet (de er aksielle, ikke for power), så jeg bestilte noen fra Aliex. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet et par uker. Og evt flikke på kortutlegget i ledige stunder.
 2. I agree it would be nice to find a module that is optimized for the need, which I believe would be a 100 mA buck converter which accepts more than 24V at the input. That way, I could avoid both inductor and soldering of QFP (in the case of LTC3639). But I'm not sure TPSM84203 is ideal. It is a 1,5 A converter, so I'd be working on the "leftmost sliver" of datasheet Fig 1. 65% maybe at 30 mA output current: Is there such a module designed for 100 mA?
 3. LTC3639 så ikke dum ut, så jeg tråklet meg igjennom prosedyren hos AD for å få tilsendt 2 stk gratis samples. Den finnes på Aliexpress også, men greit å slippe å betale 200 kr for 5 stk. Og jeg har faktisk 200µH / 250mA induktorer liggende i en skuff, så da er det bare å vente på post...
 4. Jeg tror ikke denne heller er rett chip, se databladets figur 9. Jeg skal bruke den på 3,3V ut, og med noen titalls mA. Det er vel noe slikt som dette vi ser etter («tilfeldig» første funn i Google-søk): https://www.analog.com/en/technical-articles/high-efficiency-100ma-synchronous-buck-converter-with-wide-input-range-from-4v-to-150v.html Figur 1 indikerer mer enn 80% virkningsgrad med 24V inn, 3,3V ut, området rundt 10 mA.
 5. Hehe, takk for tiltroen! Jeg skal innrømme at jeg har hatt lyst til å forsøke meg på å lage en buck eller boost converter - og dette er kanskje anledningen? 🙂 Jeg tar en nærmere titt på databladet du linket (LM2574x).
 6. Godt jobbet! Nei de vil ikke godta telefonnummer... Det går jo evt an å gjøre en oversetterjobb ved hjelp av Google Translate. MEN det spørs om dette blir et blindspor, da denne ser ut for å være laget for betydelig høyere strømmer.
 7. @tronde: Bilder av Buck converteren:
 8. Hehe, ja det er vel alltids mulig å grave seg ennå et lag ned her, og designe sin egen step down converter som er skreddersydd for lav effekt og høyt spenningsdrop - men da tror jeg at jeg feiger ut! 🙂
 9. Ja, tester med labpower. La ut bildet av chippen nå, kan ta nye bilder av hele.
 10. Så vidt jeg kan se står det 1HQG. Jeg klarer ikke å finne ut hva det er. Det ser ut for at jeg må over på Plan B, dvs vente på NCN5150 som er i bestilling.
 11. Med disse komponentene fungerer konstantsrømskretsen foran buck konverteren greit. Den leverer med dette greit ca 6 mA både ved 24V og 12V. Signalet på M-bussen ligger på 24V mesteparten av tiden, så det er viktigst. MEN... buck converteren har dessverre elendig virkningsgrad i denne konfigureringen. Den har nok sitt bestpunkt på langt høyere strøm/effekt: Den maksimale lasten jeg kan legge på den (R_last) uten at den "kneler" er 270 ohm (220 ohm fungerer ikke). Da har jeg inn på DC/DC converteren: 3,74 mA * 22,2V = 83 mW På utgangen: 3,36V^2 / 270 ohm = 41,8 mW Altså 50% virkningsgrad... 😣 En stor C mellom Shottky-dioden og konverteren hjelper ikke. Forsøkte med 4700µF, den bruker da bare lengre tid (et par minutter) på å knele (spenningen på konverterens inngang faller til drøyt 4V). Det jeg får ut er altså bare 12 mA. Jeg hadde håpet på 75% virkningsgrad og dermed: 24V * 6 mA * 75% / 3,3V = ca 30 mA.
 12. Veldig bra innspill - takk! Poenget her er å trekke de tillatte (og helst ikke stort mer enn det) 6 mA fra M-bussen (Kamstrup-måleren er den "gjerrigste"). De 30 mA er det jeg forventer å kunne trekke på utgangen av DC/DC konverteren, antatt 75% virkningsgrad på buck konverteren. Når jeg ser på denne konstantstrømkretsen nå er jeg usikker på om det vil mistes for mye strøm gjennom den 2k2 motstanden, men evner ikke helt å sette opp regnestykkene - det går nok raskere å koble opp og teste. 😅 Jeg har bare 2N2907 i skuffen, men den er vel noenlunde tilsvarende BC557. Litt mindre max hfe (strømforsterkning) ser jeg i databladet, men minimum hfe er omtrent den samme (100 vs 120). Så da tester jeg litt, så får vi se... For øvrig har jeg lett litt og funnet et alternativ til TSS721A, som kan trekke mer strøm fra M-bus: NCN5150 Med rett valg av motstand R_IDD kan den settes til å trekke max 6 mA fra bussen. Denne ser ut som en nyere og forbedret versjon av TSS'en, fra en annen produsent. Det er imidlertid kun QFP-varianten som tåler å trekke så mye, så den vil kreve nennsom lodding. Jeg har bestilt noen samples av den - så det er en backup-plan. EDIT: I detn strålende linken din er kanskje varianten i Fig 71ba "venstre" et bedre valg, da all strømmen går gjennom lasten. Tenker jeg forsøker den først.
 13. Takk - dette er nok et bedre forslag til strømbegrensningskrets. Min Kamstrup kan jeg trekke max 6 mA fra, Aidon tillater visst 30 mA. Så var det å finne riktige komponentverdier R2 & R4...
 14. @spenceme Jeg har omsider kommet i gang med å teste dette - og sliter litt ja. Dette er Vin (Modbus signalet) når jeg kobler den inn på buck converteren, uten last på converterens utgang. Modbus signalet kneler, med converteren på tomgang. Forstår ikke hva det er som oscillerer med så lav frekvens. Det hjelper ikke med diode som du foreslår. Jeg har forsøkt en R i serie og en stor elektrolytt C mot jord. Tanken er å begrense strømmen fra modbus. Det fungerer fint med converteren på tomgang, men det går fort galt når jeg legger på noe særlig last. Jeg skal forsøke flere motstandsverdier og se om jeg får til noe. Forslag mottas med takk!
×