Gå til innhold
 • Bli medlem

ArnieO

Medlemmer
 • Innholdsteller

  178
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

ArnieO vant dagen sist Mai 8 2018

ArnieO hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

42 Excellent

Om ArnieO

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. ArnieO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Beklager, jeg husket feil. Redigerer posten ovenfor.
 2. ArnieO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Enig. Koden jeg bruker dekoder, og sender separate MQTT-meldinger for hver enkelt parameter. For min del er det bedre enn å sende en diger MQTT-melding f.eks. med en JSON-pakke. Fordelen med dette er at man (i hvert fall enklere) selv kan velge bort (kommentere ut linjer i koden) parametre man ikke bruker, det vil også kunne holde strømforbruket litt nede. F.eks. vil de som ikke har solceller ha lite bruk for eksportert energi. De fleste av oss er vel også i det daglige kun moderat interessert i nettfrekvensen med desimaler. ting som strøm per fase og reaktiv energi - for eksempel. Og man kan enkelt (enklere) legge til ting. Jeg ønsker å rapportere inn RSSI og temperatur fra 18B20 sensor, dette mangler foreløpig i den koden jeg bruker nå. Mens vi diskuterer kode: OTA-oppdatering av en device som trekker strøm fra MBUS vil antakelig ikke fungere, den risikerer vel å gå i brownout mens man overfører ny kode - og da sitter man jo der...
 3. ArnieO

  Trenger starthjelp på GitHub

  Her er det veldig mye konkret og god hjelp - tusen takk til alle som bidrar! (Jeg får ikke lov til å markere flere takk/likes i dag...)
 4. ArnieO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  MQTT for min del.
 5. Jeg forsøker bare å være ekstra positiv i dag, i en tråd jeg selv har startet...
 6. ArnieO

  Trenger starthjelp på GitHub

  OK - bra. Veldig nyttig igjen! (For meg er det opplagt at ei mappe kan ha undermapper, men fint at du presiserer.) Det høres da egentlig ut for at man for enkel bruk ikke trenger GitHub Desktop (eller annen GUI). Man trenger å kjenne noen få kommandoer i "Git Bash". Synkronisering fra lokale filer til GitHub gjøres da ved aktiv kommando i Git Bash (kan det gjøres fra nettleseren / GitHub?) En del ting kan også gjøres rett i nettleseren / GitHub.
 7. ArnieO

  Trenger starthjelp på GitHub

  Good point. Ofte ligger SSID og passord til lokalt nettverk direkte i kode. Har du noe godt råd til hvordan dette løses? 😨😱😭 Det er vel en grunn til at jeg intuitivt er forsiktig med kommandolinjeverktøy...
 8. ArnieO

  Trenger starthjelp på GitHub

  Veldig bra, her toucher du noe av det jeg ikke har forstått. Er dette riktig forstått? Dataene lagres i GitHub, i "mapper" som kalles Repositories De lagres i "GIT-format" For å gjøre fornuftige ting med dataene (som versjonsstyring) aksesseres de via GIT. GIT kan aksesseres direkte via kommandolinjeverktøyet "GIT bash", eller via grafiske brukergrensesnitt (eksempel: GitHub Desktop, som installeres på brukers PC). Noen programeditorer kan lagre direkte i GitHub (slik @StenO skriver) Spørsmål: Hva er "motoren" som synkroniserer filer på min PC med GitHub? (GIT som er installert lokalt?) Synkroniseres det fortløpende (som Dropbox), eller må man aktivt utføre noe? (Er det dette som kalles en "commit" / pull / push?) Hva er det jeg kan (og ikke kan) gjøre direkte i nettleseren på GitHub?
 9. ArnieO

  Trenger starthjelp på GitHub

  Jeg har bruker på GitHub, har installert GIT, og ser det er mye som kan gjøres der. Men for meg blir det litt som Linux. Hver gang jeg skal gjøre noe i Linux på en av mine RasPi sitter jeg og googler kontinuerlig. Håper på at det finnes en GUI som gjør det enklere å gjøre det fundamentale.
 10. ArnieO

  Trenger starthjelp på GitHub

  Just precis...
 11. ArnieO

  Trenger starthjelp på GitHub

  Nei har ikke brukt GIT før. Men har installert det (forsto det slik at det var nødvendig). Jeg finner kommandolinjegreia i GIT "avtennende" (ingen menyer, man må lete opp på nettet hva man kan gjøre, hvordan det gjøres og så videre). Og jeg har bare "lett" kompetanse på Linux, og ser at dette er Linux-lignende. Men registrerer at det generelt oppfordres til å lære seg GIT først, slik du nå gjør. Så du har sikkert "rett"! 🙂 Jeg hadde håpet å finne en snarvei rundt GIT, en arbeidsmåte/workflow som kan senke terskelen for å få gjort (kun) det jeg trenger - i et egnet GUI (grafisk brukergrensesnitt). Har som sagt installert GitHub Desktop, men er fremdeles stuck.
 12. ArnieO

  Trenger starthjelp på GitHub

  Jeg har et antall prosjekter som jeg ønsker å legge på GitHub. De eksisterer nå som kataloger på min nettverksdisk. Om jeg forstår tanken med GitHub rett kan det brukes for å konfigurasjonsstyre oppdateringer og varianter. Jeg ønsker å kopiere andres repositories for å lage egne endringer. Jeg ønsker å "forke"(?) andres repositories for å samarbeide om videreutvikling.
 13. ArnieO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Nettopp noen slike tips jeg trenger. Dersom noen som er "på lufta" kan tipse om en enkel workflow for bruk av GitHub så vil det gi meg kort vei mot mål. Kan vi ta dette i tråden jeg nettopp opprettet? (se EDIT i posten ovenfor).
 14. Jeg har gjort et seriøst forsøk på å ta i bruk GitHub, har pløyd igjennom noen "For dummies", både nettsider og Youtube videoer. Men klarer altså ikke å få tak i strukturen bak (tror jeg), og forstår derfor fremdeles ikke hvordan jeg (enklest mulig) kan bruke GitHub til å (i første omgang) kofigurasjonsstyre mine egne prosjekter samt ha backup på nettet og tilgang fra alternative PCer. Nå ser jeg i tillegg behov for samarbeid med andre her på AMS-måler IoT, og må rett og slett få dette igang. Derfor kryper jeg nå til korset og ber om hjelp. Jeg har relativt god IT bakgrunn, og forstår relativt godt problematikken rundt kofigurasjonsstyring etc - så dette burde i prinsippet være greit for meg å forstå. Desto pinligere å måtte be om hjelp... 😂 Så tenker jeg at det kanskje er andre enn meg som er i lignende situasjon og kan ha nytte av starthjelp, derfor denne tråden. Jeg har installert GIT og GitHub desktop. Men sitter altså litt fast.
 15. ArnieO

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Det er en god tanke, som jeg støtter. Jeg ser "alle" her bruker Github. Jeg har installert GIT og Github desktop - og har gjort et seriøst forsøk på å forstå hvordan det brukes - men har ennå ikke "knekket koden". Kunne en av dere som er oppe å gå, og som kanskje er i stand til å forstå hva jeg ikke forstår😅, gi meg et dytt i riktig retning? Jeg forsøker å starte en egen tråd for å få hjelp. Jeg har aldri vært "dummeste i klassen" som trenger spesialundervisning 🤣 så dersom jeg plundrer er jeg sikkert ikke alene (dvs andre kan ha nytte av en slik tråd). EDIT: Har startet tråd her:
×