Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ArnieO

Members
 • Posts

  465
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Other groups

Bronze

ArnieO last won the day on May 9 2023

ArnieO had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  Annet

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ArnieO's Achievements

Loddebolt

Loddebolt (10/16)

 • Bronse Rare
 • Collaborator
 • First post
 • Reacting Well
 • Very Popular Rare

Recent Badges

128

Reputation

 1. Javisst! https://github.com/UtilitechAS/amsreader-firmware/wiki/How-to-add-to-Home-Assistant Jeg kjenner ikke HA så godt, men det kan godt tenkes du har rett i dette. Kan jeg plage deg til å legge det inn som forbedringsforslag under Issues på firmwarens Github?
 2. Det er en god idé. Er det kanskje @Moskus som kan fikse slikt? Husker ikke lengre hvem som er Admin her.
 3. Flott prosjekt! For oss som foreløpig ikke vet så mye om Matter og Thread - kunne du skrevet litt (kanskje en egen tråd) om hva det er og hvorfor man bør bruke det?
 4. Det er mulig dette har blitt forbedret siden da jeg slet med dette - men det var jo dette jeg gjorde. Men ved neste routeroppdatering var det altså borte. Det høres definitivt ut for at Telenor har gjort en forbedring her, og det er jo bra!
 5. Takk for utfyllende informasjon @Bjørn Mork! Hovedproblemet jeg hadde med den Telenor-styrte Zyxel ruteren jeg hadde var dette: Jeg har mange enheter tilkoblet Wi-Fi som det er vanskelig å få identifisert i ruterens kontrollpanel. Derfor gjorde jeg en jobb en gang med å rename de i ruteren. Men neste gang Telenor hadde oppgradert firmwaren så var det borte - så det var helt bortkastet. Noen av mine enheter kunne det ikke settes statisk IP på, eneste løsning var å gjøre det i ruteren. Men neste gang Telenor hadde oppgradert firmwaren så var de innstillingene også borte. En av enhetene var et styrt relé til VVberederen, som jeg styrte fra hjemmeautomasjonssystemet via IP adressen. Vi oppdaget at det hadde skjedd noe når det ikke var varmtvann i dusjen en morgen... Og Telenor sendte jo aldri noen varsel når oppgraderte firmwaren, det kom bare av seg selv. Jeg lærte meg etter hvert å følge med slik at jeg fikk ordnet det reléets IP adresse før varmtvannet ble kaldt. Men jeg var slett ikke fornøyd med dette. Zyxel-ruteren er teknisk svært god, men jeg hadde kjøpt og betalt den; det var min eiendom. Likevel viste det seg at Telenor hadde formulering i brukeravtalen som ga de anledning til å "bryte seg inn" i den og endre firmwaren. Jeg forstår at for svært mange brukere er det der helt problemfritt - men jeg opplevde det altså sterkt negativt. Nå har jeg flyttet, og gjort det på en annen måte. Nettselskapets ruter er satt i "bridge mode", slik at den bare videresender den innkommende internettlinja til min ruter som er husets hovedruter. Da kan nettselskapet gjøre som de vil på den første ruteren, og jeg unngår overraskelser. Men veldig synd at en avansert ruter skal stå slik "på tomgang" (bridge mode) - men det er i hvert fall en løsning som fungerer.
 6. Takk for interessen! Javisst, vi passerte EMC test på alle tre produktene vi selger - de gikk igjennom uten problem. Så for to av våre tre produkter (Pow-U og Pow-P1) er det nå den nye, CE-merkede versjonen vi selger. For det tredje produktet (Pow-K) kommer den CE-merkede versjonen i salg i løpet av våren, vi må tømme lageret før vi bestiller produksjonsbatch med nytt design.
 7. Vel... min erfaring når jeg forsøkte å legge inn gammel firmware var at det gikk noen dager, så hadde Telenor "oppgradert" den igjen.
 8. Denne videoen fra eminente Andreas Spiess er 3 år gammel, og det har skjedd en god del på de tre årene - kanskje spesielt på hvilken funksjonalitet som har kommet inn i Arduino framework (så man når mer avanserte funksjoner fra Arduino IDE). Som eksempel er det nå veldig enkelt å gjøre ADC-lesing som benytter kalibrering som er lagt inn i hver enkelt chip/modul fra fabrikken. Det var ganske tungvint å få til for 2-3 år siden. Siden jeg aldri har benyttet Bluetooth som ligger i de fleste ESP variantene, er det ESP32-S2 som er blitt min "arbeidshest". Det finnes moduler i flere varianter, og lett tilgjengelige på Aliexpress. Jeg kan bare bekrefte at ESP32 er gøy! 👌 EDIT: Jeg holdt på å glemme noe annet viktig som har kommet: Native USB, dvs man trenger ikke lengre FTDI for å programmere de, det hele kan gjøres via USB. Gamechanger!
 9. Vi som står bak firmwaren du snakker så pent om (tusen takk!) blir jo nysgjerrig på om der er en årsak til at du foretrekker å ikke bruke amsleser.no sin hardware for Kamstrup Omnipower: Pow-K?
 10. Det ser ikke ut for at det uten videre er mulig, da Tibber visstnok flasher med "Secure boot", se denne tråden:
 11. Jeg kan skrive under på at kaldt vann i dusjen ikke er en stemningsskaper i heimen, og setter hjemmeautomatiseringen i et svært dårlig lys. Med andre ord: Been there, done noe lignende... 🤐
 12. 😊Takk! Vi gjorde en designgjennomgang med ekstern EMC-kompetanse før vi gjorde siste oppdatering, og noen potensielle EMC-svakheter ble derved funnet og fikset. Så vi har stor tro på at det skal gå greit!
 13. @emmz0r har helt rett, dette må CE-merkes - og den prosessen er i gang. De neste produksjonsbatchene, som kommer i salg i løpet av høsten, forventer vi vil være CE-merket (under forutsetning av at vi passerer EMC-testen). Vi har klar sampler av de neste versjonene med noen forbedringer på EMC - til bruk i testingen. Det er RED (Radio Equipment Directive 2014/53/EU) som er styrende her, som så refererer tester i et par andre direktiver (LVD, EMCD). Vi er allerede compliant til RoHS via valg av komponenter og materialer (blyfri lodding).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.