Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

xprez

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Other groups

Medlemmer

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

xprez sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg tenkte egentlig bare at node-red kunne være en grei måte å få arduino og lignende til å sende meldinger til homeseer på en god måte. Men jeg har ikke testet node-red før så aner egentlig ikke hva den gjør.
  2. Jeg har ikke vurdert azure tjenester selv om jeg jobber mye med det, men er godt fornøyd med ifttt.com og webhooks der. For læringens skyld kunne det vært interessant å bruke azure service bus eller event hub, men for mine prosjekter ville jeg nok helst satt opp en lokal node-red server eller lignende for ikke å være avhengig av internett.
  3. Neida, switchen finner selv ut om den skal sende strøm eller ikke. Eneste man bør tenke på er hvor mange watt man har tenkt å støtte totalt, da de billigste og enkleste switchene bare leverer noen få watt.
  4. Jeg kommer til å teste 5v DC over RJ45 - USB adaptere først. Da kan jeg benytte TP kabler som allerede er lagt opp. Om ikke det blir mulig, så blir PoE eller å trekke opp dedikert leder plan B. Jeg er nok dårlig å forklare, men i skapet sentralt så setter jeg en USB Hub med 10 uttak, så tar jeg 1 adapter fra USB -> RJ45 og fører strøm ut via TP kabel til f.eks en takboks. I boksen legger jeg en RJ45 -> USB kontakt som har microusb i enden. Den gir da power til en Google Mini eller Alexa. Men ingen garantier for at dette blir stabilt. Samme konseptet skal jeg også bruke til flere sensorer som har microusb inngang for strøm.
  5. Jeg kan gi deg noen tips fra en som er i samme prosess. Jeg har også standardisert på z-wave og ønsker så lite batteribytte som mulig. 1: TP kabel kan benyttes til å lede ethernet, power over ethernet og også "USB" strøm på 5v. Derfor er det veldig fleksibelt, og selv har jeg lagt opp 16mm rør med ferdigtrukket 2 stk UTP kabler til alle mulige tenkelige innvendige og utvendige bokser. 2: For å gi strøm via UTP til 5V utstyr finnes det RJ45 - USB adapter som du benytter i begge ender, men pass på at du ikke kobler på utstyr som krever for mye strøm. Dette kan du lese om på nett i forhold til hvor mye tap du får på TP kabelen. Selv har jeg kjøpt USB hub med 10 uttak og RJ45-USB adaptere på nett fra kina. I tillegg til en kraftig PoE switch tror jeg det skal dekke godt mine fremtidige behov. Jeg har planer om både arduino og raspberry pi leker etter hvert, og har noe allerede. 3: Bruk ELKO BigBox der du kan, dette gir deg mulighet til å legge z-wave utstyr eller annet skjult inne i boksen, så kanskje du slipper for mye utenpå vegg eller tak. Koster ikke så mye ekstra. 4: Legg opp nok punkter til Wifi. Mer og mer utstyr går på wifi selv om man prøver å legge mye kabler. Derfor smart å ha god plassering av flere accesspunkt. Selv kjører jeg Netgear PoE accesspunkt styrt av en smart Netgear switch. Fungerer bra og kan styres via mobil. 5: Jeg har lekt en del med Alexa og Google Home så langt, og dette tror jeg blir en rivende utvikling på fremover. Jeg har derfor fokusert på å ha 5v tilgjengelig der jeg forventer det kan være smart å ha enhetene, slik jeg er fleksibel til å benytte det økosystemet som til en hver tid er best. De mindre enhetene fra Google og Amazon har heller ikke ethernet eller poe, så derfor er trådløsnett også viktig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.