Gå til innhold
 • Bli medlem

jpg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  HDL
  Sensio
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

jpg's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

1

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hei Noen som har en ide om hvorfor BKK Nett, ikke kan åpne HAN-porten til næringskunder? Trodde mulighet for åpning var lovpålagt, men gjelder kanskje bare privatpersoner? Noen næringskunder som har fått til åpning i bergensområdet?
 2. Tankegangen er god, men problemet er at "alle" lager sitt eget proprietære utstyr rettet mot forbruker markedet, utstyr som er designet spesielt for HAN-porten. Trenger derfor en slags "HAN-port hub", hvor flere M-bus slaver kan kobles til, uten å overstige de 30mA HAN-porten tillater. Har funnet denne siden: EtherNetIP / M-Bus - Converter https://www.adfweb.com/Home/products/EthernetIP_M-Bus.asp?frompg=nav16_6 Lurer på om kanskje HD67077-B2-20 og HD67030-B2-20 kan brukes i kombinasjon, som en M-bus -> TCP/IP -> M-bus. Burde kunne fungere, eller?
 3. HAN-port repeater, er dette noe noe som finnes evt enkelt kan lages/bygges? Ligger an til å bli 2-3 HAN-port dingser på meg fremover, KNX smarthus integrasjon, Zaptec elbil lader integrasjon, samt muligens et DIY-prosjekt basert på RPi og ESP. Måleren leverer maks 30mA (kaifa/nuri), og med flere og flere dingser som "ikke trenger" ekstra strømforsyning, kan dette bli et realt problem i årene som kommer... Noen som har forslag til løsning?
 4. Pusser opp huset, og skal ha KNX smarthus løsning, hvor jeg tenkte å integrere ID Lock 150 via HomeSeer. Spørsmålet er om jeg i det hele tatt trenger magnet sensor i dørblad/karm nå som jeg har gått til innkjøp av ID Lock. Magnet sensor fordi jeg ønsker å vite om døren er åpen eller lukket. Hvilke events/statuser får jeg, og kan disse i praksis erstatte behovet for en magnet sensor? Kunne sikkert tatt utgangspunkt i om døren er låst/ulåst, men hvordan vet jeg om døren er lukket/åpen hvis automatisk låsing er deaktivert?
 5. Lag et åpent API, så kjøper jeg ??
 6. Er vel kombinert Kaifa og Nuri måler BKK bruker? Har begge logoene ihvertfall...
 7. Noen som vet hvor mye strøm måleren leverer maksimalt over disse lederne? Vil det la seg gjøre å f.eks. drive en Raspberry Pi, ved å bruke P8 og P7 som strømforsyning? RPi Zero W (2017) trekker visst kun 170 mA med WiFi påslått, under 1 watt altså. RPi Zero WH (2018) trolig det samme (har fabrikk monterte GPIO pinner, ellers identisk)...
 8. jpg

  Ringeklokke knapp m/lys

  Hei, er i planleggingsfasen når det gjelder hvilke enheter jeg skal gå til innkjøp av. Ringetrafoen jeg tenkte å bruke, leverer 8V~ 1A Skal ha denne analog/binær-inngangen til alle gulvfølerenne til varmekablene, men slik jeg tolker det, kan den ikke brukes til ringeklokken, da den kun opererer med 3.3V DC. https://www.function.no/produkter/zennio/sensor/knx-binaerinngang-8xpot.fri/analog-din-railquad8 Datablad: https://www.function.no/file/andre/datasheet_railquad_8_en_ed3.pdf Er derfor åpen for alle anbefalinger/forslag.
 9. jpg

  Ringeklokke knapp m/lys

  Hei Lurer på hvordan jeg kan integrere en ringeklokke knapp m/lys i KNX systemet. I teorien er det bare å bruke en binær-inngang, men hvordan blir dette hvis jeg også ønsker lys i knappen? Kun 2 tilkoblingsklemmer, så klarer ikke å separere lyset fra knappen... Datablad: https://cdn.shopify.com/s/files/1/1118/2318/files/Spore_True_Info.pdf
×
×
 • Opprett ny...