Gå til innhold
 • Bli medlem

EirikO

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

EirikO's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. Må man gjøre noe for å få med endringene, eller er disse nå tatt med i siste releaser av HA/OZW?
 2. Egentlig ikke. Mange sliter vel med at ovnene stiller seg på feks 18 grader hvis de har vært uten strøm. Men jeg synes appen til Mill er ganske bra. Lett å lage ulike profiler for ulike rom. Har dermed brukt det for å styre foreløpig og har ikke noe annet enn visning i HA.
 3. Woop, woop! Da har jeg fått kontakt med låsen! Jeg fjernet alle nodene, stoppet HA, slettet zwcfg og nullstilte z-sticken. Deretter la jeg til låsen på nytt, men det samme skjedde. Da så jeg at i loggen like etter oppstart stod det: "Warning, Failed - Network Key Not Set". Dermed fant jeg iallefall ut med sikkerhet hva som var feil. Løsningen ble å slette core.config_entries-fila som ligger i /config/.storage-mappa. Er visstnok her network-key blir lagret sier google. Tror ikke jeg hadde trengt å fjerne alle nodene, men sikkert kjekt med litt oppresning i ny og ne :p
 4. Har vel 9 noder, så har jeg prøvd 9 ganger å legge til og fjerne låsen Det høres vel ut som resatt av z-sticken er neste forsøk, ja. Kan jeg ta bare resette den, men la alt i HA være som det er (bortsett fra å fjerne alle nodene)? Så er det bare justere navnene på nodene etterpå for at automatiseringer skal fungere? Eller må jeg ta clean install av hele HA?
 5. Det tror jeg du kan ha rett i. Jeg har nå prøvd å legge den til på nytt, men uten å erstatte <node....> i zwcgf-fila. Da er første linje slik: <Node id="18" name="" location="" basic="4" generic="64" specific="3" roletype="7" devicetype="768" nodetype="0" type="Secure Keypad Door Lock" listening="false" frequentListening="true" beaming="true" routing="true" max_baud_rate="40000" version="4" query_stage="Complete"> Det burde vel vært en secured="true" i den tag'en dersom den ble lagt til som "secure node"? Kan det være noe trøbbel siden jeg prøvde "add secure" uten å ha network-key første gangen? Har prøvd å fjerne kommentaren rundt network-key i options.xml og satt samme network-key som i configuration.yaml, men jeg vet ikke hvordan disse to fungerer sammen..? Blir kanskje satt så lenge den er i configuration.yaml, selv om den er kommentert ut i options.xml?
 6. Ok.. Leste litt her: https://github.com/OpenZWave/open-zwave/wiki/Adding-Security-Devices-to-OZW Tror jeg skal prøve å midlertidig flytte huben nærmere, samt sjekke options.xml, mulig det kan hjelpe. Jeg har i alle fall brukt "Add secure node"-knappen i HA, så er ikke det som er feil.
 7. Har nå prøvd å fjerne låsen fra HA, sette låsen tilbake til fabrikkinstillinger, oppdatere fw på nytt, legge den til på nytt, oppdatere zwcnf, men fortsatt får jeg ikke styrt låsen. Loggen for et forsøk på "unlock" ser slik ut: Noen som klarer å tolke noe utifra den? F.eks. noe på linje 12 og 13..??
 8. Fortsatt samme som skjer. Hvordan fungerer/brukes network key? Kan det være at låsen er i usync fordi jeg prøvde å legge den til før jeg hadde network kew registrert i config-fila i HA? At det f.eks. kan hjelpe å gjenopprette fabrikkinstillinger på låsen, så prøve helt fra starten igjen? Når dere snakker om å stoppe HA, er det da ssh og hassio ha stop som er riktig? Deretter endre zwcfg, så ta hassio host reboot etter at fila er endra? zwcfg blir endret (og lagret), så virker jo som at den delen egentlig er grei.
 9. Omstart fra web-grensesnittet ved fjerning av node, tror jeg. Men tok strømmen etter å ha endret <node...>. Men kanskje lurt å ta strømmen for hvert steg.. Time will show.
 10. Da skal jeg gi et et par forsøk til i kveld. Men fjernet den først, ja. Så generete jeg network key og la den inn i config-fila, før jeg restarta og parret med secure mode. Til slutt endret jeg <node.... </node med det som står i en post lenger opp her.
 11. Hmm.. Da har jeg lagt til network key og lagt til låsen på nytt.. Det dukket opp flere (unyttige) sensorer, men ellers dårlige saker. Låsen kommer med navn, men det står alltid "lås opp" på fronten (uavhengig om låsen faktisk er låst eller ikke) og det skjer ikke noe når jeg trykker på knappen eller prøver andre kall til låsen. Flere tips? Er det noen måte jeg kan sjekke om den har blitt lagt til riktig på? Det fungerte forøvrig og oppdatere fw ved å gjøre batteritrikset to ganger...
 12. Network key... ? Har parret i secure mode, ja. (Valgte secure mode i HA før jeg gikk ut og trykket kode*5*2 eller hva det er for parring på låsen.
 13. Jeg endret ikke noedenummer, nei. Nå ser det bedre ut, men får ikke sendt noe kommandoer til låsen og får ikke opp så mye mer enn selve låsen (som står er låst) og access controll, burglar og emergency som sensorer. Sliter litt med å få oppgradert låsen til siste FW, men vet ikke om det har noe å si?
 14. Ok.. Men det betyr at jeg kan legge ovnene til et rom? Mener å ha lest flere steder at ovnene må være "uavhengige", men det er kanskje for tidligere versjoner.. Finnes det noe mer dokumentasjon enn https://www.home-assistant.io/components/climate.mill/? For meg er det ikke helt opplagt at man verken kan sette temp på en ovn eller skru den av og på via mill_set_room_temperature..
×
×
 • Opprett ny...