Gå til innhold
 • Bli medlem

baronKanon

Medlemmer
 • Innholdsteller

  246
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

baronKanon vant dagen sist 5. mars

baronKanon hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

33 Excellent

Om baronKanon

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Dette er en kjent problemstilling, husker ikke helt hvor jeg har lest det før...
 2. Nå er jeg på nett, bare det at boksen rapporterer at den ikke har tilkobling til internett, selv om den har det... Ingen spesielle tilkoblinger, annet enn at jeg oppgraderte firmware og kjørte factory reset. Neste problem er at jeg ikke får koblet til Sonos-boksen min (IKEA Symfonisk) uten kabel. Dette blir mye tull, ass. Hadde kjøpt dette for at det skulle være "enkelt" (for en som kan en del nettverk), men det er jo mye trøbbel likevel... Med de få andre devicene jeg har går det i hvert fall fint. NOen som har ninjatriks for å koble til Sonos til UniFi?
 3. Hvordan laster du opp til Jotta? Fra Synology direkte eller via en maskin? Hvis fra Synology: hvordan?
 4. Gjort, og det gikk smokk igjennom! Oppdatert firmware etc. Skal koble meg opp mot fiberboksen som neste operasjon, og se om den vil finne litt nett da. Takk for tips om å koble seg opp med nettleser direkte. Skal prøve dette. Det er ingen bridge mode på den jeg har, da den ikke er en ruter, men en switch. Jeg antar at den kjører VLAN eller lignende, siden den kan tildele tre IP-adresser på det offentlige nettet på vår fiber.
 5. Er neste test jeg skal gjøre - må bare få tilgang til nettverket (dvs. ikke noe hjemmekontorarbeid på hverken meg eller madammen, ei heller på kidsa.
 6. Det er en slags switch av noe slag som er administrert av Homenet-serverne. Denne har 8 porter, men jeg ga litt opp etter å ha prøvd 1-4. Det skal gå å få 3 offentlige adresser via denne boksen. Det er ingen ruter i boksen, så antar at det er en managed switch. Jeg har ikke nettverksutstyr med SFP, så jeg kobler meg på "innsiden" av boksen. Det er to WAN-porter, en på kobber (ubrukt) og en på fiber (funker finfint med google wifi). Dokumentasjon jeg har funnet (men som jeg har rota bort) tilsier at port 3 og port 4 er i bridge mode, men får fortsatt ingenting derfra. Det er 8 porter totalt. Jeg ga opp etter å ha prøvd 4 av dem. Dessverre er SSH deaktivert som standard, og man kommer ikke inn på Dream Machine før man har vært på nett 😦
 7. Jeg har kjøpt meg ny ruter/aksesspunkt/brannmur, nemlig Ubiquiti Dream Machine. Denne hadde jeg gledet meg sinnsykt til å prøve, slik at jeg kan få bedre nett hjemme og sette opp VLAN for IoT-enheter som skal være lokale etc. Men den vil bare ikke på nett. Har Homenet fiber, og telefonsupport var god dag mann økseskaft, dvs de har blitt opplært i ett manuskript, og det er at alt virker, ferdig, ingen avanserte data (DNS, VLAN etc) kan leveres ut. Det som skjer er at jeg kobler til Dream Machines WAN port til fiberadaperens port 1, 2, 3 eller 4 (ikke prøvd flere), og kjører oppstartsveiledning via app på android-apparat. Der sier den at den ikke kommer på nett. Har prøvd å legge inn DNS jeg fant fra Google Wifi uten hell. Noen som har hatt tilsvarende problemer med denne komboen, alternativt har en løsning? T.o.m. Google Wifi går jo smakk på!
 8. Active Backup for Business er fin, men legg merke til at hvis du skal ta off site backup via USB-eksport, så får du etter hvert lagringsproblemer, da backupene er deduplisert, og blir kopiert over i full utpakket versjon til USB-dings. Dette gjorde at jeg gikk bort fra Active Backup for Business på jobb enn så lenge. Veeam er gode på VMware-backup, men det koster en del, selv for billigste versjon av VMware-backup. De har en gratis windows-agent, men den regner jeg med ikke er så aktuell.
 9. På tirsdag kjøpte jeg en Ubiquiti UniFi Dream Machine. I går kveld fikk jeg lov til å koble vekk nettverket for å koble meg til internett. Ingen suksess... Bomkjøp eller feil? Har Homenet fiber...
 10. Jeg har kjørt en MariaDB-database på Synology-NAS-en min. Det krever full oppetid på NAS, men det har fungert ok. Det som er litt kjipt med det, er at det fortsatt tar en del tid å tegne opp trender i Lovelace. https://www.home-assistant.io/integrations/recorder/
 11. I dag kom hyggelig budmann fra Digital Impuls innom med en pose med Dream machine. Så blir det utfordring å få tid til å gjøre noe med det innimellom egen jobbing mot kontoret, samboers jobbing mot kontoret og det å være forelder...
 12. Mulig jeg kan legge opp en kabel til et mer sentralt sted, der NAS og RPi med HASS står, og kjøpe en UniFi Dream Machine som forhåpentlig dekker hele huset? Den kabelen går "usynlig" gjennom rommet og til naborom. Mulig jeg også da legger opp to, siden arbeidsPC-en vår står ved siden av fiberadapteren inn i huset.
 13. Hun liker ikke dingser, og er ikke "avhengig" av det på samme måte heller. Eneste er at Chromecast bugger fra tid til annen.
×
×
 • Opprett ny...