Gå til innhold
 • Bli medlem

kvisle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Om kvisle

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag 19. jan. 1984

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. I dag har jeg montert opp min første IKEA Fyrtur, et produkt jeg egentlig har siklet på helt siden det ble annonsert at IKEA skulle lage det -- så jeg er iofs. litt sent ute i å faktisk anskaffe det. Anywho. Sola som treffer det vinduet gjør den ene sittegruppen vår litt vanskelig å ta i bruk (og det er tilfeldigvis der vi gjerne ser på TV eller har laptop på fanget) - så jeg har skrevet en enkel automasjon som sørger for at den er nede når det er sol (eller sannsynligvis er sol) på vinduet. Home Assistant konfig: # Trenger sun og yr-integrasjoner sun: sensor: - platform: yr # En binær-sensor som settes til true/false når solen står i riktig vinkel for å treffe vinduet, og yr-symbolet er av en type som ikke er så overskyet. binary_sensor: - platform: template sensors: sol_vestre_vindu: friendly_name: "Sol vestre vindu" value_template: > {{ state_attr('sun.sun', 'azimuth')|float > 230 and state_attr('sun.sun', 'azimuth')|float < 315 and state_attr('sun.sun','elevation')|float > 5 and state_attr('sun.sun','elevation')|float < 30 and states('sensor.yr_symbol')|int >= 1 and states('sensor.yr_symbol')|int < 4 }} # Automasjoner som dekker til/ikke basert på binær-sensor automation: - alias: Dekk til vestre vindu ved sol trigger: - entity_id: binary_sensor.sol_vestre_vindu platform: state to: 'on' action: - service: cover.set_cover_position data: entity_id: cover.0xd0cf5efffee847ee_cover position: 0 - alias: Åpne rullegardin vestre vindu når sol over trigger: - entity_id: binary_sensor.sol_vestre_vindu platform: state to: 'off' action: - service: cover.set_cover_position data: entity_id: cover.0xd0cf5efffee847ee_cover position: 100 Meldt klarvær i morgen, så da får vi se hvor godt jeg traff med vinkel.
 2. De Clas Ohlson-sensorene er 433MHz-greier. Jeg tar inn mine med en tellstick.
 3. Jeg har 10 sånne eller noe slikt. Jeg liker levetiden man får ut av å bare ha et par AA-batterier i de, men de er litt buggy -- når jeg brukte openhab i sin tid så prøvde jeg å ta det med kundeservice hos Clas: https://imgur.com/a/EvjlR
 4. Kommer an på i hvilken grad/hvordan de gjør det. Dette er screen-scraping basert på innhold i DOM. De har byttet utseende en gang uten å brekke pluginen, men hvis de endrer på DOM så må pluginen endres noe. Det vil være et problem så lenge de ikke har et API vi kan bruke i stedet.
 5. Jeg tar gjerne et schematic/bilde av det du har, og gir kritikk gratis. Der jeg slet så var det fordi ledningene er så tynne og flimsy at de ikke alltid hadde kontakt. Da leste HX711-en ut -8388608 uansett hva jeg puttet på. Når jeg omsider fikk verifisert kontakt, så var det greit.
 6. Tenkte å komme med en oppdatering her. Jeg har laget en breadboard-prototype for å se om jeg fikk HX711, ESP-en, og vektcellene til å spille på lag. Jeg koblet ting sammen etter bildet på https://www.instructables.com/id/Arduino-Bathroom-Scale-With-50-Kg-Load-Cells-and-H/ ... I stedet for å programmere ESP-en selv, så dyttet jeg inn esphome og koblet den inn i home assistant med hx711-sensorbiblioteket der. Hele greia var gjort på under en time tror jeg. https://esphome.io/components/sensor/hx711.html Så dette ser veldig bra ut.
 7. Interessant. Jeg forsøkte også å starte denne tråden på /r/homeautomation, og der virket konsensusen at lastceller ville være både det enkleste og mest pålitelige overtid.
 8. Jeg har grublet litt, og har endt opp med å bestille det jeg trenger for å implementere https://everythingsmarthome.co.uk/howto/building-a-bed-occupancy-sensor-for-home-assistant/ ... Får se hvor lang tid det tar før jeg faktisk begynner å montere. Jeg oppdaterer posten når tiden kommer.
 9. Som det står i emnefeltet på posten. Vi er tre familiemedlemmer i husholdningen. Et lite barn i barneseng, og to voksne som deler en dobbeltseng (ikke en veldig uvanlig konfigurasjon). Jeg ser for meg at et pålitelig sett med binær-sensorer som kan fortelle om noen ligger i sengen - og hvem det er - vil være en svært nyttig ting når man faktisk skal automatisere. Jeg har søkt litt rundt og sett på forskjellige løsninger, men jeg er nysgjerrig på om det er noen litt mer lokale som har løst dette problemet - og evt. hvilke(n) løsning(er) de har gått for? Hva gikk bra, hva gikk dårlig?
 10. Hvilken versjon av Home Assistant kjører du, og hvilken integrasjon/versjon bruker du mot Nobø-ovnene? Er dette Nobø-ovner backet av Nobø-hub, eller er det noe annet?
 11. Jeg har migrert til Home Assistant, må oppdatere profilen min. Takk for tipset - det er et par automasjonsregler og en timer nå, jeg tror jeg skal tweake litt på det og bruke https://www.home-assistant.io/integrations/generic_thermostat/ til å styre terskelverdiene. P.n. er det en litt upålitelig sensor (litt tilfeldig om den oppdateres eller ikke), en timer, og to smartplugger som styres. Litt mikk må til for å få det til å spille uansett. Timeren er der for å slå av varmen etter en stund.
 12. Skrevet et par automasjoner som implementerer en fattigmanns-termostat. Har en temperatursensor (433MHz-sak fra Clas, som de ikke selger lenger), og verdiene fra den brukes til å slå på/av noen smartplugger som har noen panelovner koblet på seg. Burde egentlig droppe å bruke smartplugger, siden dette er nobø-ovner - men da må nobø spille litt mer på lag.
 13. Kunne veldig gjerne tenke meg å vite mer om denne. Hvordan er den laget, og hva brukes den til? Jeg er ute etter en dB-sensor til home assistant. Har prøvd å lage en fattigmannsutgave med et dårlig webcam og ffmpeg-noise-integrasjonen - og det fungerer bare sånn passe. Det du har laget der representert som en sensor i home assistant hadde vært fantastisk.
 14. Zigbee-baserte sensorer fra Phillips (Hue). Ikke noe jeg har vurdert spesielt nøye - men de ser ut til å gjøre jobben, disse. Har skrevet automasjoner i dag, så nå holdes lyset på i fem minutter etter en bevegelse har vært på en av de to sensorene - og dimmes ned over et minutt når det er over.
 15. Kvittet meg med en Philips Hue bridge versjon 1 til fordel for en Zigbee2mqtt-installasjon på en Raspberry Pi. Monterte opp et par bevegelsessensorer som skal brukes til å automatisere lys. Implementert dimming via en trådfri-dimmebryter til spisestuen.
×
×
 • Opprett ny...