Gå til innhold
 • Bli medlem

kvisle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

8 Neutral

Om kvisle

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag 19. jan. 1984

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg tar gjerne et schematic/bilde av det du har, og gir kritikk gratis. Der jeg slet så var det fordi ledningene er så tynne og flimsy at de ikke alltid hadde kontakt. Da leste HX711-en ut -8388608 uansett hva jeg puttet på. Når jeg omsider fikk verifisert kontakt, så var det greit.
 2. Tenkte å komme med en oppdatering her. Jeg har laget en breadboard-prototype for å se om jeg fikk HX711, ESP-en, og vektcellene til å spille på lag. Jeg koblet ting sammen etter bildet på https://www.instructables.com/id/Arduino-Bathroom-Scale-With-50-Kg-Load-Cells-and-H/ ... I stedet for å programmere ESP-en selv, så dyttet jeg inn esphome og koblet den inn i home assistant med hx711-sensorbiblioteket der. Hele greia var gjort på under en time tror jeg. https://esphome.io/components/sensor/hx711.html Så dette ser veldig bra ut.
 3. Interessant. Jeg forsøkte også å starte denne tråden på /r/homeautomation, og der virket konsensusen at lastceller ville være både det enkleste og mest pålitelige overtid.
 4. Jeg har grublet litt, og har endt opp med å bestille det jeg trenger for å implementere https://everythingsmarthome.co.uk/howto/building-a-bed-occupancy-sensor-for-home-assistant/ ... Får se hvor lang tid det tar før jeg faktisk begynner å montere. Jeg oppdaterer posten når tiden kommer.
 5. Som det står i emnefeltet på posten. Vi er tre familiemedlemmer i husholdningen. Et lite barn i barneseng, og to voksne som deler en dobbeltseng (ikke en veldig uvanlig konfigurasjon). Jeg ser for meg at et pålitelig sett med binær-sensorer som kan fortelle om noen ligger i sengen - og hvem det er - vil være en svært nyttig ting når man faktisk skal automatisere. Jeg har søkt litt rundt og sett på forskjellige løsninger, men jeg er nysgjerrig på om det er noen litt mer lokale som har løst dette problemet - og evt. hvilke(n) løsning(er) de har gått for? Hva gikk bra, hva gikk dårlig?
 6. Hvilken versjon av Home Assistant kjører du, og hvilken integrasjon/versjon bruker du mot Nobø-ovnene? Er dette Nobø-ovner backet av Nobø-hub, eller er det noe annet?
 7. Jeg har migrert til Home Assistant, må oppdatere profilen min. Takk for tipset - det er et par automasjonsregler og en timer nå, jeg tror jeg skal tweake litt på det og bruke https://www.home-assistant.io/integrations/generic_thermostat/ til å styre terskelverdiene. P.n. er det en litt upålitelig sensor (litt tilfeldig om den oppdateres eller ikke), en timer, og to smartplugger som styres. Litt mikk må til for å få det til å spille uansett. Timeren er der for å slå av varmen etter en stund.
 8. Skrevet et par automasjoner som implementerer en fattigmanns-termostat. Har en temperatursensor (433MHz-sak fra Clas, som de ikke selger lenger), og verdiene fra den brukes til å slå på/av noen smartplugger som har noen panelovner koblet på seg. Burde egentlig droppe å bruke smartplugger, siden dette er nobø-ovner - men da må nobø spille litt mer på lag.
 9. Kunne veldig gjerne tenke meg å vite mer om denne. Hvordan er den laget, og hva brukes den til? Jeg er ute etter en dB-sensor til home assistant. Har prøvd å lage en fattigmannsutgave med et dårlig webcam og ffmpeg-noise-integrasjonen - og det fungerer bare sånn passe. Det du har laget der representert som en sensor i home assistant hadde vært fantastisk.
 10. Zigbee-baserte sensorer fra Phillips (Hue). Ikke noe jeg har vurdert spesielt nøye - men de ser ut til å gjøre jobben, disse. Har skrevet automasjoner i dag, så nå holdes lyset på i fem minutter etter en bevegelse har vært på en av de to sensorene - og dimmes ned over et minutt når det er over.
 11. Kvittet meg med en Philips Hue bridge versjon 1 til fordel for en Zigbee2mqtt-installasjon på en Raspberry Pi. Monterte opp et par bevegelsessensorer som skal brukes til å automatisere lys. Implementert dimming via en trådfri-dimmebryter til spisestuen.
 12. Hei, Rasket sammen en liten platform som kanskje er nyttig for de av dere som måtte ha en adresse i Oslo: https://github.com/kvisle/oslo_waste ... er vel ikke så mye mer å si om den. Tilbakemeldinger gås gjennom. Benytt gjerne issue trackeren på github om dere skulle ha problemer med den.
 13. Per nå er det generelt funksjonalitetsnivå. Planen min er å skrive en liten python-applikasjon som implementerer et REST-interface jeg kan bruke i OpenHab. Da er det bare å lage noen items med http-bindingen, så kan jeg sette status via de.
 14. Er det noen som har hatt hell med å få en slik refusjon som privatpersom som bygger hobby-smarthus? Jeg ser de stiller krav til at installasjonen gjøres av registrert firma og slikt. ... Jeg ser for meg at jeg kanskje kan få utbytte av dette ved å be en elektriker om å bytte ut panelene som styrer varmekablene mine rundt omkring med noe jeg kan styre sentralt.
 15. Takk for gjenomgående liste. Feilene jeg har opplevd har vært relatert til Eco hub og app. Jeg har brukt en del tid på å feilsøke dette på nettverksnivå, og har kommet frem til at det sannsynligvis er en kombinasjon av feil på Eco hub fra fabrikanten (den leverte data som fikk app'en til å crashe), samt et par bugs i app'en som jeg har meldt til Glen Dimplex. Jeg har gitt de en del informasjon som jeg håper er nyttig for de, og det ser ut som jeg får tilsendt en ny hub. Når det er sagt fikk jeg faktisk hub'en til å spille sammen med app'en etter å ha jobbet litt direkte mot den med API'et først -- men den vil fortsatt ikke oppdatere seg over internett. Det jeg ser er at den gjør et DNS-oppslag (som den får svar på) mot serverene til nobø, og gjør deretter ingen forsøk på å koble seg til disse på noen måte.
×
×
 • Opprett ny...