Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

omlop

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

omlop sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei Jørn, kan du dele templaten du bruker?
  2. beklager sent svar, det er lenge siden jeg har vært innom dette forumet! fibaro thermostaten fikk jeg ikke til å passe på ventilene mine så jeg la hele prosjektet på is en god stund. Nå har jeg akkurat satt i gang igjen og har litt suksess med en enda enklere løsning: Jeg har koblet ut wirsbo boksen og koblet aktuatoren rett i ett lite Shelly pluss 1 rele drevet av en gammel philips hue 24 volt strømforsyning. Har ikke koblet det sammen med noen automatikk og temperaturfølere i HA enda, men å styre kursene av og på virker fint i shelly appen. Planen er å logge forsinkelsene i gulvvarmen og se om det gir noe nevneverdig energisparing før jeg eventuelt sette det opp i en mer permanent løsning.
  3. Hei, takk for mange gode svar. Planen min ble litt forstyrret av travle tider i hjemmet, men for en uke siden bestilte jeg en Fibaro Thermostat starter pack (Homekit) for å prøve ut løsningen. Denne har en ekstern bluetooth sensor som rapporterer direkte til termostaten og jeg tenkte derfor at det var en perfekt måte å løse dette på. Da jeg skulle montere den viste det seg derimot at termostaten ikke passer på ventilen som styrer vannkursen. Noen som vet om en slik ventil er lett å bytte? Jeg tror jeg er tett opp til der man bør ringe rørlegger fremfor å "amatørprøve" seg frem...
  4. + eller er det andre systemer dere heller vil anbefale? : )
  5. Hei, håper noen av dere automatiseringseksperter kan komme med innspill. Vi har flyttet inn i ett hus der bad og kjøkken er utstyrt med vannbåren varme. Dette styres av noen Wirsbo kontrollere som kommuniserer trådløst med ventilene. Største problemet for oss er at fjernkontrollene er veldig upresise. Et hakk opp eller ned kan være forskjellen på iskalde eller glovarme gulv. Jeg kunne tenke meg å få en litt smartere løsning å styre dette med, og etter litt googling har jeg kommet over disse radiatorventilene fra Netatmo og Tado. Vil jeg kunne bytte ut de eksisterende ventilene fra Wirsbo / Uponor med noen slike for enkelt å få en litt mer presis styring av varmen? Om så, hvilke av de to er best egnet? https://eplehuset.no/smarte-hjem/strom-og-varmestyring/tado-smart-radiator-starter-kit https://eplehuset.no/smarte-hjem/strom-og-varmestyring/netatmo-smart-radiator-valves Vedlagt er noen bilder av dagens system:
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.