Gå til innhold
 • Bli medlem

taktoktik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om taktoktik

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Rart ikke flere varmtvannsberede leveres med industriplugg, det gjør det jo enklere og billigere å bytte dem. En 16A Schuko plugg skal vel tåle ca 10A kontinuerlig last, mens en 16A industriplugg skal vel i teorien tåle 16A kontinuerlig last, så det burde vel ikke være noe problem.
 2. Tror kanskje jeg må teste denne på vaskemaskin og tørketrommel. Har wifi på Miele vaskemaskin og tørketrommel, men virker ikke som de har noen energimåler innebygd.
 3. Jeg ser det nå står noen strømmålerne i mange plugger ikke kan måle korrekt strømforbruk for varmepumper, pga ikke-lineære laster fra frekvensomformer som sender strøm til ytterdelen etc og at for å måle riktig må man ha en måler som måler TRMS (True root-mean-square). Noen som har noen aning om hvilke plugger dette gjelder? Hvis jeg prøver å søke etter TRMS og navnet på noen av pluggene får jeg ikke opp noe som helst. Er vel kanskje mulig at slike plugger ikke kan måle strømforbruket til varmepumper?
 4. Er du mer fornøyd med fibaro eller aeotec pluggene, eller ca samme?
 5. Har en luftkvalitetssensor som påstår det er i overkant mye NOx når ventilasjon står på. Vet ikke hvor nøyaktig den egentlig er, men kullfilter skal visst hjelpe bra motor det hvertfall.
 6. Finner ikke så altfor mange av disse strømtengene og de virker generelt store og vanskelige å få plugget inn i sikringsskapet. Har denne her fra Aeotec, men virker ikke som en spesielt god løsning. Generelt trangt i sikringsskapet, så kronglete å få inn noe sånt, men kanskje om hadde funnet noen som var litt mindre. Fant også en energimåler til å koble på en kurs inni sikringsskapet, Qubino Smart meter. Denne er heller ikke rimelig og krever vel elektriker for å installere. Sikringsskapet er allerede ganske fullt, så det måtte i såfall gjøres tiltak for å få installert den, vil anta det blir veldig dyrt. Hadde vært kjekt om sikringene hadde hatt en slik innebygd. Aeotec Smart Switch 7 er 10A, men har funnet en annen, tp-link hs110, som skal være opptil 16A, mulig den er bedre å bruke på varmepumpe/panelovn. For varmtvannstanker er vel det beste antagelig å bytte til dagens bryter til en Aeotec Heavy Duty Smart Switch vil jeg tro?
 7. En annen relatert tråd nevnte telldus amperetang. Er det noe man kan koble på apparatledningen til for eksempel varmepumpa? Hvor får man isåfall kjøpt slike?
 8. Ønsker hovedsakelig lesing av strømforbruk, forsåvidt også styring men der er litt forskjellige muligheter. Det er snakk om vaskemaskin, varmepumper, tørketrommel og litt forskjellige andre ting jeg ønsker å måle strømforbruk på. Hadde vært kjekt å kunne måle på varmtvannstanker også,men de er jo fastkoblet til en bryter nå. Ønsker i bunn og grunn en oversikt over på alt strømforbruk med hvor mange kWh og prosent av totalen som går med til hva. Trenger ikke måle hver lyspære, men de store tingene som trekker mye strøm hadde vært kjekt og målt. Jeg har noen panelovner med wifi allerede. Ser mill har mellomplugg til sine panelovner for å oppgradere ikke wifi modeller til wifi, litt rart om de solgte dette produktet hvis det ikke er lov til å bruke. Uansett panelovner relativt rimelige og det er 1-2 som ikke har wifi så bytte de kan jo være et alternativ. Har tre luft til luft varmepumper, en av disse er ny med wifi hvor jeg kan lese av strømforbruk. De to eldre kan jeg ikke det, men det vil heller ikke lønne seg og bruke 50 000 på å bytte bare for å få lest av strømforbruket.
 9. Skulle gjerne målt strømforbruk på varmepumpe, panelovn og vaskemaskin men er litt usikker på hva som er en god måte og gjøre dette på. Kjøpte først noen Fibaro wall plug,men så fant jeg en elektriker blogg hvor de viste flere slike som hadde smeltet etter og hvert koblet på panelovner og ser disse har fått salgsstopp i Sverige så da er det uaktuelt å bruke. Jeg tenker at kanskje kan Aeotec smart switch 7 være et bra alternativ? Noen som vet om disse tåler belastning fra panelovner og lignende? Finnes det andre bra slike plugger for stikkontakt som går på Z-Wave, ZigBee eller powerline? Eventuelt finnes det andre måter og måle strømforbruk på en å ha en plugg i stikkontakten?
 10. Ser ut som produsenten heter Climax og produserer whitelabelet utstyr. http://www.climax.com.tw/sdco-1zw.php
 11. Kanskje jeg bare bestiller en og tester da.
 12. Har noen erfaring med denne fra future home? https://shop.futurehome.no/shop/product/brannvarsler-sdco-ryk-varme-og-karbonmonoksid-detektor-batteri-1904 Den har både optisk detektor og CO varsler. Funker den greit med home assistant etc?
 13. Den kan stenge vannet automatisk. Noen har laget et Java api ved å se på dataen sendt fra appen. https://github.com/FlorianSW/grohe-ondus-api-java Litt om hvordan cloud tjenesten deres fungerer fra Amazon http://aws-de-media.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images/AWS_Summit_Berlin_2017/Presentations/NGA2-1_Grohe_IOT_Solution_by_Storm_Reply.pdf
 14. Det kommer nå en ny Kinect fra Microsoft i løpet av året, med støtte for både Linux og Windows. Flere Kinecter kan også kobles sammen for å hindre dødsoner. https://www.theverge.com/2019/2/24/18237244/microsoft-azure-kinect-developer-kit-price-release-date-mwc-2019 https://azure.microsoft.com/en-us/services/kinect-dk/ En av hovedfunksjonene ser ut til å være en skjelettmodell som er tilgjengelig via et API. Hvis man bruker den mot cloud kan man også få ansikts og talegjengjennom. Den burde altså kunne scanne rommet den står i, identifisere personene i rommet og hva slags bevegelser de gjør. Ser det har vært noen forsøk på å integrere den gamle kinecten mot dimming av lys og lignende, men ut fra demovideoer man kan finne på youtube, ser det ikke ut til at den eksisterende Kinecten er bra nok til at dette funker noe særlig, men kanskje blir den nye det? Jeg tenker det burde vel gå an å bruke dette systemet til å lage ting som virtuelle lysbrukere. Det burde la seg gjøre å få Kinecten til å scanne rommet slik at den kan vite hvor langt du er fra alle lyspærer eller andre enheter. Deretter kunne for eksempel en dreiebevegelse med hånden dimme den nærmeste lyspæren eller man kunne laget noe slik at å dreie åpen hånd dimmet gruppen av lys tilkoblet nærmeste lyspære mens lukket hånd dimmer kun den nærmeste lyspæren. Kan denne bli nyttig til smarthus styring?
 15. Noen som vet om denne går an å montere på en standard swedoor innerdør? Den har jo sånn låsekasse med en slik nøkkel https://www.bauhaus.no/media/catalog/product/cache/1/image/480x/3b31f8fba64bcf08e84ffd64932ccb28/4/3/4330933A_2_TS.jpg Lurer og litt på om det isåfall hadde vært mulig å montere på en måte så det går an å få til slik at man trenger kode,nøkkelbrikke eller app fra hver side av døra.
×
×
 • Opprett ny...