Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

taktoktik

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

taktoktik sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hvis du ikke får kobler til noen av enhetene med mobilen så er det vel bare to muligheter, de er neppe defekte alle sammen. Enten mobilen som ikke er kompatibel med nettverket på enhetene eller at de ikke står i sånn tilkoblingsmodus hvor de fungerer som et wifi access point du kan koble til. Dobbeltsjekk at lysene lyser på riktig måte i forhold til hva står i manualen.
  2. De trådløse sensorene kan brukes uten sense guard, så det burde være mulig å få noen av de til å virke. Ville være veldig merkelig hvis ingen av de virket med noen av routerene.
  3. Prøv å koble til den med en annen mobil og/eller router kanskje? Også verdt og merke fra manualen "2.4 GHz, IEEE 802.11b/g/n is required. Only WLAN channels 1 – 11 can be used". Jeg hadde en netgear trådløs router før som jeg byttet ut med et unifi access point og fikk da generelt mye mindre problemer med smarthus enheter. Med netgear routeren så mistet jeg forbindelsen til både Grohe enhetene og de fleste andre wifi smarthus enheter ganske ofte, men med ubiquity har jeg ikke hatt noe problem annet enn med robotgressklipperen.
  4. Tommy45, hold inn knappene mener jeg var fra du satt inn strømmen igjen. Har ikke hatt noe problemer når alt har vært satt opp, men har opplevd det som ustabilt ved installasjon og ved oppdatering av firmware, hvor jeg har vært nødt til å gå gjennom samme prosessen mange ganger før det til slutt har fungert ordentlig.
  5. Factory reset og så konfigurere via appen. Noen ganger hvis den feiler under konfigurasjon/installasjon så må du både ta factory reset samt avinstallere appen eller slette dataen til appen for den havner av og til i en ugyldig tilstand hvis det ble noe krøll på et tidspunkt. Generelt er ikke prosessen med installasjon og konfigurering veldig feilsikker. Prøv factory reset på enhetene først og hvis det ikke hjelper prøv factory reset pluss reinstallere appen.
  6. Rart ikke flere varmtvannsberede leveres med industriplugg, det gjør det jo enklere og billigere å bytte dem. En 16A Schuko plugg skal vel tåle ca 10A kontinuerlig last, mens en 16A industriplugg skal vel i teorien tåle 16A kontinuerlig last, så det burde vel ikke være noe problem.
  7. Tror kanskje jeg må teste denne på vaskemaskin og tørketrommel. Har wifi på Miele vaskemaskin og tørketrommel, men virker ikke som de har noen energimåler innebygd.
  8. Jeg ser det nå står noen strømmålerne i mange plugger ikke kan måle korrekt strømforbruk for varmepumper, pga ikke-lineære laster fra frekvensomformer som sender strøm til ytterdelen etc og at for å måle riktig må man ha en måler som måler TRMS (True root-mean-square). Noen som har noen aning om hvilke plugger dette gjelder? Hvis jeg prøver å søke etter TRMS og navnet på noen av pluggene får jeg ikke opp noe som helst. Er vel kanskje mulig at slike plugger ikke kan måle strømforbruket til varmepumper?
  9. Er du mer fornøyd med fibaro eller aeotec pluggene, eller ca samme?
  10. Har en luftkvalitetssensor som påstår det er i overkant mye NOx når ventilasjon står på. Vet ikke hvor nøyaktig den egentlig er, men kullfilter skal visst hjelpe bra motor det hvertfall.
  11. Finner ikke så altfor mange av disse strømtengene og de virker generelt store og vanskelige å få plugget inn i sikringsskapet. Har denne her fra Aeotec, men virker ikke som en spesielt god løsning. Generelt trangt i sikringsskapet, så kronglete å få inn noe sånt, men kanskje om hadde funnet noen som var litt mindre. Fant også en energimåler til å koble på en kurs inni sikringsskapet, Qubino Smart meter. Denne er heller ikke rimelig og krever vel elektriker for å installere. Sikringsskapet er allerede ganske fullt, så det måtte i såfall gjøres tiltak for å få installert den, vil anta det blir veldig dyrt. Hadde vært kjekt om sikringene hadde hatt en slik innebygd. Aeotec Smart Switch 7 er 10A, men har funnet en annen, tp-link hs110, som skal være opptil 16A, mulig den er bedre å bruke på varmepumpe/panelovn. For varmtvannstanker er vel det beste antagelig å bytte til dagens bryter til en Aeotec Heavy Duty Smart Switch vil jeg tro?
  12. En annen relatert tråd nevnte telldus amperetang. Er det noe man kan koble på apparatledningen til for eksempel varmepumpa? Hvor får man isåfall kjøpt slike?
  13. Ønsker hovedsakelig lesing av strømforbruk, forsåvidt også styring men der er litt forskjellige muligheter. Det er snakk om vaskemaskin, varmepumper, tørketrommel og litt forskjellige andre ting jeg ønsker å måle strømforbruk på. Hadde vært kjekt å kunne måle på varmtvannstanker også,men de er jo fastkoblet til en bryter nå. Ønsker i bunn og grunn en oversikt over på alt strømforbruk med hvor mange kWh og prosent av totalen som går med til hva. Trenger ikke måle hver lyspære, men de store tingene som trekker mye strøm hadde vært kjekt og målt. Jeg har noen panelovner med wifi allerede. Ser mill har mellomplugg til sine panelovner for å oppgradere ikke wifi modeller til wifi, litt rart om de solgte dette produktet hvis det ikke er lov til å bruke. Uansett panelovner relativt rimelige og det er 1-2 som ikke har wifi så bytte de kan jo være et alternativ. Har tre luft til luft varmepumper, en av disse er ny med wifi hvor jeg kan lese av strømforbruk. De to eldre kan jeg ikke det, men det vil heller ikke lønne seg og bruke 50 000 på å bytte bare for å få lest av strømforbruket.
  14. Skulle gjerne målt strømforbruk på varmepumpe, panelovn og vaskemaskin men er litt usikker på hva som er en god måte og gjøre dette på. Kjøpte først noen Fibaro wall plug,men så fant jeg en elektriker blogg hvor de viste flere slike som hadde smeltet etter og hvert koblet på panelovner og ser disse har fått salgsstopp i Sverige så da er det uaktuelt å bruke. Jeg tenker at kanskje kan Aeotec smart switch 7 være et bra alternativ? Noen som vet om disse tåler belastning fra panelovner og lignende? Finnes det andre bra slike plugger for stikkontakt som går på Z-Wave, ZigBee eller powerline? Eventuelt finnes det andre måter og måle strømforbruk på en å ha en plugg i stikkontakten?
  15. taktoktik

    Røykvarsler

    Ser ut som produsenten heter Climax og produserer whitelabelet utstyr. http://www.climax.com.tw/sdco-1zw.php
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.